Regisztráció Blogot indítok
Adatok
john paul johnes

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
john paul johnes 2010.04.06 20:31:34
Kedves Gábor, bocsánat, amiért hosszúra sikerült, de sok minden eszembe jutott, az alábbi sorokban én is felismertem néhány ismerőst, volt kollégát:

“Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne? Lehet, de a politikatudomány inkább – szemben az identitás alapján elkötelezett, erősen kötődő választóval - racionális szavazónak nevezné.”

Mivel azonban én nem vagyok elismert közszereplő, azzal egészíteném ki ezt a bekezdést, hogy igen, elmebetegek. S legkevésbé sem racionálisak. Az én ismerőseim közül ugyanis csak mszp-sek “érveltek” ezzel, és csak akkor, amikor ezt a hipotézist az MSZP-re lehetett vonatkoztatni, vagyis a Fideszt ugyanezen indokkal nem szavazták meg 2002-ben másodszor is. Ti. mondták ezt a frázist 2006-ban, amikor is hiába mutogattam nekik az MNB honlapján egyértelműen felismerhetően hanyatló KPI mutatókat, ezzel az ostoba magyarázattal “indokolták” azon ostoba döntésüket, hogy ismét az MSZP-re szavaznak. Egyértelműen protestszavazattal éltek, vagyis Fidesz-ellenességből, ergo emocionális okból szavaztak az MSZP-re. Lehet ezt nem elfogadni, vagy vitatni, mert az én szubjektív, de azért mégiscsak empirikus tapasztalataim írtam le.

A másik dolog, amivel az MSZP riogat:
“Túlhatalom veszélye: szerencsétlen és veszélyes lenne, ha bármely párt túlzottan nagy többséggel, esetleg a közjogi rendszer átszabására is alkalmas kétharmaddal rendelkezne, érdemes tehát megerősíteni a jövendő ellenzéket, hiszen a hatalmat korlátozni kell.”

Tételezzük föl, hogy ma itt mi most egy demokratikus országban élünk. Mégis mennyire lehet demokratikus az a törekvés, hogy ha és amennyiben egy demokratikus országban egy demokratikus párt demokratikus választásokon, a demokratikus választók 50, 60, vagy akár 70%-a egy azon pártra kíván szavazni, akkor azt meg kell akadályozni?

A harmadik gondolat, amire reagálni szeretnék: “A szélsőjobboldali előretörés megakadályozása: az országnak szüksége van egy baloldali váltópártra, ha az MSZP meggyengül, a Jobbik lesz a második erő, márpedig ez lejáratná Magyarországot és antidemokratikus folyamatokat indíthatna el, ezért meg kell adni az esélyt a szocialisták újrakezdésére, megerősödésére.”

Mégis mennyire lehet demokratikus az a törekvés, hogy ha és amennyiben egy demokratikus országban egy demokratikus párt demokratikus választásokon, a demokratikus választók x %-a egy olyan pártra kíván szavazni, amely Magyarországon a magyarok érdekeit kívánja (legalábbis igéretei szerint) képviselni, akkor azt meg kell akadályozni?

Az én - egyébként laikus - véleményem szerint épp az az antidemokratikus, aki bármilyen választási eredményt kontrollálni, felülvizsgálni, szabályozni óhajt. Ilyen antidemokratikus párt pedig elsősorban az MSZP (és az MDF).

“MDF: Nem véletlenül támadják: nem véletlenül támadja minden párt az MDF-et, mert tudják, hogy Bokros Lajos őszinte és hiteles politikus.” Hát ezt még csak értelmezni sem lehet, akkora blődség.

Vágom, hogy ezek nem az Ön érvei, hanem a pártoké, de már a választók sem olyan hülyék, hogy ezek a bugyutaságok érdemben befolyásolják a választói döntéseket. Fiatal még a mi “demokráciánk” és fogyatékosan is született, de azért ha lassan is, de tanulunk. És nem örülünk, ha (hogy) a legtöbb párt csak eszköznek tekint ránk, mint vmi szorgos hangyabolyra, akik összeszedik a kellő számú kc-ket, szavazatokat a bársonyszékekhez való hozzájutáshoz, akik majd aztán végignézik, hogy ugyanolyan hangyaként halnak, mint ahogy éltek, mert egyik párt sem tesz érdemi intézkedéseket a közjóért.

Minden jelenleg 5% fölött mért párt szerint segg, idióta, hülye antidemokratikus, veszélyes stb az ellenfél szavazótábora.
Egyetlen tuti recept lenne a választók megnyerésére: a választókat egészséges, cselekvőképes, felelősen gondolkodó felnőttként kezelni. Ezt valójában sajnos egyik pártban sem lehet látni.
Mielőtt kellemes húsvétot kívánok a blog minden olvasójának, a pillanatnyi politikai csendet kihasználva szeretnék még valamiről beszélni. Ezen oldal indulása óta hivatalból is figyelem a hozzászólásokat, de korábban is nagyon érdekelt, hogy miképpen érvelnek és indokolnak…..
john paul johnes 2010.04.05 00:49:15
@jjulie: "...is mindenki mindíg magas szinvonalat vár...!

fura ezt a kritikát olyasvalaki szájából hallani, aki helyesen írni sem tud. a mindig mindig rövid i-vel...
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
john paul johnes 2010.03.25 17:22:08
@john paul johnes: bocsánat úgy értem Navracsics és Oszkó.
john paul johnes 2010.03.25 17:37:06
@radala: szerintem nem minden relatív. ha emlékezetem nem csal meg nagyon, akkor oszkó cége a deloitte rakás közpénzt vett föl tanácsadás címén (imádom a tanácsadó cégeket:) még pedig a gyurcsány kormánytól. aztán ezt gyorsan elültették a sajtóban.
most lehet maszatolni, hogy oszkó nem veres, de az csak blablabla.
eleve az a hülyeség, hogy tanácsadó cégek vannak. minden posztra olyan embert kell fölvenni, aki ért ahhoz, amihez kell, nem olyat, aki tanácsadókkal plusz közpénzért elvégezteti a munkát.
nyilván kicsit konzervatív hozzáállás, de én így látom.
john paul johnes 2010.03.25 17:51:00
@jjulie: ne izélj már, vacsit főzök, mondd el inkább mire gondolsz.
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
john paul johnes 2010.03.23 17:41:00
@Ordnassac: "Kolompár Orbán tagadta, hogy együttműködést írt volna alá az MDF-fel (meg is lepett volna, hiszen egy listán sincs rajta). "

azt hittem azt mondod majd, meg is lepett volna, ha tudna írni.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
john paul johnes 2010.03.22 17:53:45
@milanello: én is láttam, de nekem az tűnt föl elsőként, hogy Morvai Krisztina nem volt rajta a listán. Pedig eddig az volt, hogy ő lesz a listavezető.
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
john paul johnes 2010.03.18 23:03:53
@ljungberg: nagyon el vagy tévedve.
1. sz. axióma: Magyarország a magyaroké.
john paul johnes 2010.03.18 23:07:32
@jjulie: az első hozzászólásod óta itt mindenkinek nyilvánvaló, hogy nem eszel sertést, ha érted mire gondolok. és a hazafiság az neked nem a magyarságot juttatja az eszedbe, hanem a zsinagógát.

1. sz. axióma: Magyarország a magyaroké.

melyik szót nem lehet ezen nem érteni?
john paul johnes 2010.03.18 23:08:23
@jjulie: :)
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
john paul johnes 2010.03.11 20:50:38
@Kivlov: :))
john paul johnes 2010.03.11 21:22:16
@eyeofodin85: "Eljön hozzank,tanacsokat kér,és annak kifizetése helyett pénzt is. Majd felviszi az Isten a dolgat az LMP-ben,és hazudva tamad. Politikus.

Kire gondolhat? Valamiről lemaradtam? "

szerintem a schiffer andrásra gondolt.
john paul johnes 2010.03.11 21:24:08
@tony zionist: na ugye. és hányszor mondtam, hogy a fidesz át fog adni kc-t ? mindig azt mondták, hogy á tuti, hogy nem. és lehet, hogy mégis.
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
john paul johnes 2010.03.10 15:02:17
@jjulie: a hiba az ön készülékében van. erre nap mint nap többen is rámutatnak, sőt napjában többször is.

s a tények, mint egyébként mindig, most is hiányoznak a hozzászólásaidból.

agyhalott
john paul johnes 2010.03.10 17:03:16
@reichenberg kenéz: figyu, amikor kijött a magyar mozikban aSchindler listája, évekig meghatódott állapotba kerültem, többször is megnéztem, és mindig megkönnyeztem. nem azért, mert csöpögősen érzelgős volt, hanem, mert empátiát éreztem. ez volt kb. 15 éve.
azóta rengeteget változott a mo-i zsidók hozzáállása a többségi társadalomhoz. holokausztbiznisz, napi két holokamu megemlékezés, spiro és hetihetes, bolgár, meg egyéb zsidó közéleti szereplők általi állandó lenézése a magyaroknak.

ez elfogadhatatlan. ezek a magyarokat kigúnyoló fattyak örülhetnek, hogy egyáltalán még itt lehetnek.

egyik kedvenc írom két évvel ezelőttig vámos miklós volt, és bizony, kedvenc könyvem az apák könyve. aztán el kezdett a könyveiben és cikkeiben ő is antiszemitázni. az aáltal váltam antiszemitává, hogy ő annak nevezett.

az antiszemitizmus létrejötte nem független a zsidóktól. az ő arroganciájuk, felsőbbrendűségi komplexusuk, mások lenézése és kihasználása hívta életre.

képzelj el egy sci-fit. egy olyat, amiben izrael pont olyan toleráns állam, mint a magyaroké, letelepedési engedélyt kap egy gój magyar. szóval odaköltözöm, viszek magammal még pár embert, csupa befolyásos politikai-kultúrális pozícióba rakva őket, majd naponta ismételjük a cionista zsidók által elkövetett bűnöket, megemlékezünk, kettős kereszteket állítunk fel a jadvasemban, és törvényt hozunk a kneszetben arra, hogy nem tagadhatják a zsidók a cionisták által a magyarság ellen elkövetett bűnöket. (voltak és vannak ilyenek a 19. sz óta, ld pl. herzl tivadar)

nekem volt szerencsém sajtótörténetet tanulni, és tényeket megtudni arról, hogy miylen durván volt felülreprezentált a zsidóság a sajtóban. a munkatársak több mint fele volt zsidó.

de meg lehet nézni a mindenkori mta tagok, elnökök sorát is. a politikai életben is túlreprezentáltak. a tv-ben is.

ezek tények. szóval légyszíves, ne antiszemitázz, hanem gondolkozz. és végy egy elal jegyet.
john paul johnes 2010.03.10 17:30:08
@bölcsész87: hát nem tudom SL olvassa-e tomcat blogját a bombahírt. az már biztos, hogy SL aláírta, és tuti, hogy AB-vel "egyeztetve" tette ezt. úgy értem az ab sem fogja kidobni az ablakon.
a köv. kormány, ha fideszes többségű lesz, akkor - félek - nem fogja eltörölni ezt a tv-t. pedig igény lenne rá.
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
john paul johnes 2010.03.09 21:15:21
@török gábor: nyilván nem teljesen véletlenül glosszáztak gy.f. border line szindrómájáról a jobboldali sajtóban.
de gy.f az, akit a nyugdíjas kommunisták bolgárgyörgyön keresztül a mai napig visszasírnak.

s ezen túlmenően o.v. szónoki értelemben vett potenciális ellenfelének lenni még sajnos nem szűnt meg.

a 89. bejegyzésben írtakkal egyetértek, talán még azt tenném hozzá, ami sosem állt messze az mszp-től, hogy kockáztat. nem igazén van veszíteni valójuk, ezért a gyurcsányi 'kacérkodás' már valszeg nem árthat.

bajnai búfelejtő kinevezésnek fél éve épp elég volt, hogy a szavazók 5%-a a feledés jótékony homályával borítsa gy.f hajmeresztő kormányzását.
john paul johnes 2010.03.09 21:27:47
@theofil: én sem hittem, de vannak ilyenek. a klubrádióban hallottam. persze, lehet, hogy fizetett párttagok, és nem szavazók, de van pár megveszekedett gyurcsányista.
john paul johnes 2010.03.09 22:37:25
@László56: "A katasztrófát látva,- egy olyan vérbeli politikus -, mint Gyurcsány nem maradhat tétlenül. Az első a vagyon átmentésének az előkészületei. "

ezt 2006-ban elkezdték. megnyerték, és lehet, hogy ők sem számítottak rá, de szembesülniük kellett, hogy nagy szarba rántották az országot. valszeg ezért került legyártásra és kiszivárogtatásra az őszödi beszéd. azonnal elkezdték az átmentést.

ezért a fidesznek kíméletlenül el kellene őket számoltatni, de meg lehet, hogy erre nem számíthatunk, a fidesznek ugyanis úgy kell az mszp, mint egy falat kenyér. hogy ott legyen a rossz példa, amivel lehet fenyegetni a jónépet.

ha mszp ui nem lenne, akkor ajobbik szavazókat kellene arról meggyőzni, hogy a tolvajokkal szemben a fidesz a jó, de azt meg nem lehet, mert a jobbik most fog bekerülni, ergo nem áll fenn a parlamenti felelősségre vonhatóság lehetősége.

ezért nem fog nekiesni a fidesz az mszpnek.

ha így lenne, nem visszakozna ov., és nem vona gábor valószínűleg nem létező viszonyait teregetné ki a fideszes sajtó.

tul.képpen ov.-nek ezért is nem érdeke a kemény elszámoltatás, mert akkor értelmet nyerne az új rendszerváltás gondolata és szükségessége.

ha pedig az megtörténne, még a fidesz is jó időre kiesne a pixisből, mert azt nehezen tudná megmagyarázni, hogy akkor 20 évig miért asszisztát ottan a szép bársonyszékben.

s de mert végső soron a hatalom megszerzése az elsődleges, erre nem igen lehet számítani.

kivéve ha és amennyiben a jobbik az állandó, ellene folyó ellenséges hadjárat ellenére kimagasló eredményt nem ér el.

akkor lehet még valami

ami nem kizárt.
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
john paul johnes 2010.03.09 20:38:15
@panelburzsuj: de hát épp ezt mondtam én is. mire kifogással éltél. nem vagy jjuli rokona? :)
nem értem, előbb hozzászóltál, csak utána olvastad el?
john paul johnes 2010.03.09 20:48:51
@Idet: múltkor ittam egy igazi egri bikavért, de amolyan valódit. és ittam már finom kékfrankost is. persze a legnagyobb kedvenc a pinot noir, és tokajból a fordítás :)
Tegnap este az MTV esti politikai műsorában voltam, s miután a mi beszélgetésünk csak később, az adás második felében kezdődött, a folyosón szerencsére meg tudtuk nézni a Hír TV-ben a BKV volt vezérigazgatójának „vallomását”. Bár korábban a Magyar Nemzetben már…..
john paul johnes 2010.03.08 18:27:00
@chelsea.hu: persze vannak oldalak, ahol olyan a stílus, hogy nem veszi be a gyomrom. ezért nem olvasom azokat a hozzászólásokat és magam sem szólok hozzá.
john paul johnes 2010.03.08 18:37:14
@mrs. white: ne legyünk már annyira naivak. ha valaki belép egy pártba, akkor politikus. ez alól az lmp sem kivétel. csak mert van ott egy korábban általam is hallgatott zenész, meg pár jogvédő, attól az egy politikai értelemben vett párt, és tagjai politikai tevékenységet végeznek. rosszul látnám??
Amikor tavaly november elején felvetettem a forgatókönyvek között a lengyel mintára működő jobboldali kétpárti dominancia lehetőségét - és vele együtt az MSZP váltópárti reményeinek esetleges eltűnését -, ezt az opciót tartottam a legkevésbé valószínűnek. Nem növelte az…..
john paul johnes 2010.03.07 18:08:34
@gyöngyök: olyan következtetést sosem vonnék le, hogy a Kiegyezés az oka az I. VH kirobbanásának, vagy hogy jobban jártunk volna, ha...

hogy a kiegyezés jó vagy rossz döntés volt-e, azon lehet vitatkozni, nyilván voltak előnyei és hátrányai. de abban az időben, abban a helyzetben valószínűleg a nemzet számára leghelyesebb döntés lehetett. hiszen csak azután tudott elkezdeni építkezni a magyar nemzet.
engem sokkal inkább érdekelne, hogy korábbi háborúellenes álláspontját feladva miért hagyta magát rábeszélni Tisza István a hadüzenetre.
john paul johnes 2010.03.07 18:19:17
@török gábor: azt mondják, és egyet is értek, hogy ha vki az első két hétben nem tudja összegyűjteni, akkor veszett fejsze.... akkor most segítség érkezhetett egy nagy párttól, vagy sikerült feltörniük az összes nyugdíjas apartment postaládáját?
john paul johnes 2010.03.07 18:32:19
@Idet: ennyi
:(
Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett…..