Regisztráció Blogot indítok
Adatok
glamorous

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Holnapután 2007.06.18 11:00:00
Egyre hangosabb a klímaváltozás miatti pánikkeltés, úgyhogy a magam eszközeivel be is szállok. Az Armageddon-forgatókönyv vagy reális, vagy nem. A klímaszkeptikusok szerint a történés lassú, kiszámítható és csekély hatású; de igenis van arra kilátás, hogy nagyszabású és…..
glamorous 2007.06.25 14:53:59
Mindenkinek ajánlanám figyelmébe az És a zenekar játszik tovább c. filmet.
Tudom, a globális felmelegedés és az AIDS-kutatás között nem lehet párhuzamot vonni, de mindenesetre kísérteties a hasonlóság a probléma-felismerés és a megoldás között. Nagyjából 30 éve, amikor a vírust megtalálták, mindenki szart bele, és a kormányok nem akartak megfelelő pénzösszegeket beleölni a kutatásba. Most már ott tartanak, hogy nem több száz, esetleg több ezer fertőzött emberről beszélünk, hanem milliókról, és hatalmas pénzekbe kerül az ellenszer kifejlesztése.

De ha már a klímaváltozásról beszélünk, igenis lehetne ellene tenni a kisembernek is, és főleg a nagynak. Néha lehet sétálni, ha csak fél kilométerre megy az ember, és nem kéne a WC-re is kocsival járni. Mindenki tudná szelektíven gyűjteni a hulladékot, és ha jól tudom, a dohányosoknak sem tartanak pisztolyt a fejükhöz, hogy ugyanmár gyújtsanak rá.

Nem arról van szó, hogy most aztán mindenki mondjon le a luxus dolgairól, csak tényleg, minek megy a tévé ha nem ülünk előtte, miért ég a villany, ha nem vagyunk a szobában...

Lehetne ám tenni kis dolgokat is, amik hasznosak lehetnek, de aki szarik bele, annak hiába pofázunk.

Egyébként az emberek fele meg azt sem tudja, mit jelent a globális felmelegedés kifejezés. Ha azt mondom, hogy rohadt meleg van, azt mondják, volt ilyen meleg 30 éve is nyáron. Ja, csak nem mindegy, mi okozta, és milyen hónapról beszélünk.