Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sheriff_101

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
*Azaz gyorsbombázó. A terminus technicus nem takar mást, mint egy olyan – jellemzően könnyű, maximum közepes – bombázógépet, amely elég gyors ahhoz, hogy a vadászgépek ne tudják utolérni. A múlt század harmincas éveiben tette magáévá a koncepciót sok, zömében…..
Sheriff_101 2010.04.12 20:56:03
Egy kicsit offtopicolnék pontosabban kötözködnék az apróbetűssel.
A Ju 88 C verziója az Zerstörer (romboló) volt, bombát nemigen szállított. Kifejezetten nappali és éjszakai vadász célokra fejlesztették ki főleg nehézbombázok ellen. (
www.aeroflight.co.uk/types/germany/junkers/ju_88/Ju_88_nf.htm).

A Ju 88 "A" verziója volt Schnellbombernek tervezve, de már a háború kezdetén a korszerű nyugati vadászgép típusokkal nem tudta sebességben felvenni a versenyt. Nem mellékesen nem a háború utolsó harmadában fejlesztették sem a 88-ast sem a többi típust. Ez a megállapítás max az Ar 234-re igaz, bár inkább csak a szolgálatbaállítás szempontjából.
A lemilen már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy többrészes poszt első fejezete után a feldühödött kommentelők terrorizálták a szerzőt, megfenyegetvén, hogy macskákkal tétetik tönkre szépen ápolt pázsitját. Viszont ahogy alább olvashatjátok, a macskák másként emlegetve is simán passzolnak a…..