Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Philips

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pesti Központi Kerületi Bíróság1055 Budapest, Markó u. 25. postacím: 1887 Budapest, Pf. 28. Tisztelt Bíróság! Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján…..
Philips 2010.02.27 19:08:41
Biztosan jó érzés itt dühöngeni sok szemétláda felett, aki szétlopja az országot, a valóság azonban az, hogy az Indexen és itt egyszerű, mindennapi politikai kampány folyik. Nem más, hanem ugyanolyan. Célja felhergelni a szavazók egy részét, a két nagy pártnak nekirontva leszakítani egy olyan kis szavazói szeletet, amely belöki a pártot a Parlamentbe, képviselői illetmény, költségvetési támogatás, bizottsági helyek, politikai alapon szerveződő testületek közelébe.

Nem igaz, hogy a beruházó soha semmit nem cáfolt:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/25/onkormanyzati_vita_a_patyi_oriasberuhazasrol/?rnd=388

Az Index is kénytelen volt lehozni egy finomított verziót, bár ez sem a teljes igazság, sok tényt, adatot elhallgat, ami a beruházás ellen szól.

A Balatonringgel kapcsolatban pedig idézném a sajtóközleményt, újabb nyálverés előtt érdemes figyelmesen és GONDOLKODVA végigolvasni.

A Balatonring beruházóinak közös nyilatkozata
forrás: Balatonring Team Magyarország

Bodoky Tamás 2010. február 25-én, az Indexen megjelent „Kockázatos, gazdaságtalan, jogszerűtlen” c. cikke egy sor téves állítást tartalmaz, melyek a következők:

1, Valótlan, hogy „az MFB pedig órákon belül kifizetheti a milliárdokat”. Még nem történt szerződéskötés a bankkal. Másrészt félreinformálja a közvéleményt az az utalás, miszerint az MFB a hitel összeget egyszerűen kifizeti. A tény ezzel szemben az, hogy az MFB által kiadott kötelező ajánlatban a megkövetelt önerő 5 340 360e Ft. Az önerő elköltését először kivitelezői szerződésekkel, teljesítésigazolásokkal, számlákkal és átutalási bizonylatokkal kell igazolni. Egy nemzetközi mérnökiroda ezeket megvizsgálja, a helyszínen ellenőrzi a megvalósult műszaki tartalmat, és ezután igazolja az önerő elköltését. Ezután történhet bármilyen folyósítás. A folyósítás eljárásrendje ugyanez. Az MFB mindig utólag, már megvalósult munkarészeket finanszíroz, a fenti ellenőrzési procedúra után. A hitel utolsó részletének kifizetése valamikor év végén, az első verseny megtartása után, utólag várható.

2, Nem igaz az állítás, hogy 20 Mrd állami támogatást ítéltek oda a beruházásnak. A 20 Mrd Forint a MotoGP nemzetközi jogtulajdonosa, a Dorna felé a Turizmus Rt. által 10 év alatt összesen fizetett versenyszervezési szolgáltatási díj, amiért a jogtulajdonos cég ellenszolgáltatásként a versenyszervezés jogát, és egyébként nagyon magas értékű ország marketingszolgáltatást ad cserébe. Ilyen például, hogy a több mint 200 országban közvetített esemény során szinte az egész világon láthatják országunkról a 30 másodperces reklámfilmet, de még sok egyéb marketinglehetőséget is biztosít a szerződés. Ez Európa szerte bevett gyakorlata a hasonló versenyek szervezésének, mindenhol a külföldi turisták számát növelő reklámkampány szervezésére használják ezt az eseményt. A folyósítandó hitel összesen 14,2 Mrd. Cserébe mit kap az ország? Egy egész világon ismertté váló pályát, rendezvényközpontot, amely élénkíti a régió és az egész ország turizmusát, hozzájárul a balatoni szezon kitolásához, többlet adóbevételeket generál. A hitelre kamatot fizet a beruházó, a garanciára díjat, rengeteg illetéket, a fejlesztés a régióban komoly adó és egyéb bevételeket hoz, az állam megkapja a Balatonring bevételeinek 30%-át, és nem utolsósorban jelentős ország marketinget könyvelhet el. Az egyetlen valós költség az állam részéről a jogdíj, amely teljesen megfelel a nemzetközi gyakorlatnak.

3, Nem igaz, és valótlan tényállítás, hogy a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. a Grupo Miltonhoz köthető. Az SMF Kft. 100%-ban a Worldwide Circuit Management S.L. Tulajdonában álló társaság. Ugyanez a cég a Balatonring Zrt. 70%-os tulajdonosa. A WCM létrehiozói több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek versenypálya tervezés és menedzsment, versenyek szervezése és lebonyolítása, valamint a kapcsolódó jogok kezelése és versenyzők menedzselése területén. A társaság tulajdonosai üzemeltetik a valenciai motorpályát egész évben, évi 50 hetes kihasználtsággal, a társaságé a Moto GP rendezési joga, és tulajdonos abban a cégben, amelyik a valenciai Formula 1-es futamot szervezi, így ebben is rendelkezik tapasztalattal. A Dornával (a Moto GP jogok tulajdonosa) együttműködésben több új futam létrehozásán dolgoznak Brazíliában, Marokkóban és Görögországban. A cég felel a pálya szakmai koncepciójáért, a tervezésért, és felügyeli a projektmenedzsmentet.
A WCM 50%-os tulajdonosa Vicente Cotino Escriva, a Sedesa, a Pontia Capital és több más, jelentős spanyol vállalat tulajdonosa. Befektetései az építőiparban, az ingatlanfejlesztés területén, a koncessziós jogok kezelésében, illetve a megújuló energiaiparban jelentősek, főleg Spanyolországban, Közép-kelet Európában és Dél-Amerikában. Jorge Martinez Aspar 45%-ban tulajdonosa a WCM-nek, négyszeres motoros világbajnok, az egyik élcsapat, az Aspar Team alapítója és tulajdonosa.
A WCM ügyvezetője és 5%-os tulajdonosa Facundo Garcia de la Cuadra, korábban ő is sikeres motorversenyző, 1993 óta foglalkozik autó és motorversenyek rendezésével.

4, Félrevezető az ingatlanadó eltörlése miatt kieső 50 Mrd-al való összevetés, hiszen az az idei költségvetésben jelentkező negatívum, míg a 35 Mrd-ból 20-at a Magyar Államnak 10 év alatt kell kifizetni, idén 1,4 Mrd-ot. A fennmaradó 15, 3 Mrd pedig kemény piaci feltételekkel felvehető hitel, amelynek fedezete többek között a megépült pálya, és amely visszafizetésre kerül.
Philips 2010.02.27 19:42:38
@bomi:
"beruházás mellett szól" javítva
Ami az SMF-et illeti, illene tudni értelmezni a cégnyilvántartás adatait, és tisztában lenni a hatályosság fogalmával fröcsögés előtt:

Cégformától függő adatok
1(09) A tag(ok) adatai; egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság esetében az a tény, hogy a tag a társaság tartozásaiért korlátlan felelősséget vállal; jelentős, többségi, illetve közvetlen irányítás alá kerülés esetében pedig a jelentős részesedést
1(09)/1 MILTON 2006 SOCIEDAD LIMITADA ES 46000 Valencia, C/Ruzafa 659.
Külf.cég, szervezet nyilvántartási szám:8494.kötet 62.lap V-115387
Külf.cég, szervezet nyilvántartási hatóság:Valencia Cégnyilvántartó Hivatal

Szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2007.11.27.
Változás időpontja (törlés): 2009.11.16.
Törlés kelte: 2009.11.20.
Törölve: 2009.11.16.
1(09)/2 WORLDWIDE CIRCUIT MANAGEMENT SL ES 46980 Paterna Valencia, CALLE NARCIS MONTURIOL I ESTARRIOL 7 és 9 PQ.
Külf.cég, szervezet nyilvántartási szám:8.727-es kötet,V-123.484
Külf.cég, szervezet nyilvántartási hatóság:Valencia Cégnyilvántartó Hivatal

Szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2009.11.16.
Változás időpontja: 2009.11.16.
Bejegyzés kelte: 2009.11.20.
Hatályos: 2009.11.16. - ...

Jó reggelt!!! :)

Egyébként a 20 Mrd NEM állami támogatás, hanem versenyszervezési szolgáltatási díj. Ilyet fizetnek többek között olyan lepra országok ezért a dologért, mint Spanyolország, Olaszország, Németország, Belgium, Csehország, Japán, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, Ausztrália, Portugália, Malajzia, Katar vagy az USA. Mindenhol jó dolognak tartják ezt, mindenhol rendben van, büszkék rá és támogatják, mert a megjelenés mással alig összehasonlítható hatékonysággal népszerűsíti az országot külföldön. Nálunk ezzel szemben kicsinyes politikai küzdelem tárgyává degradálódik a dolog. Ha nem valósul meg, Magyarország a másodszori verseny elmaradása miatt komoly nemzetközi presztízsveszteséget szenved el, a beruházó és az állam eddig befektetett pénze pedig elúszik. De biztosan kárpótol minket mindezért, ha egy újabb párt jut a Parlamentbe...
Philips 2010.02.28 14:05:22
@Vfair: igen, tényleg emiatt regisztráltam, mert feldühített a sötétség, az egyoldalúság és a másik álláspont megismerése iránti igény totális hiánya, nem hiszem hogy ez vállalhatatlan, vagy bűn lenne. Ma Magyarországon úgy látszik csak ilyesmire van igény.