Regisztráció Blogot indítok
Adatok
netreader

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Török Gábor ma reggeli elemzésében remekül megfogalmazta mi a probléma a Fidesszel: "A kormány egyre gyakrabban és egyre látványosabban kénytelen szembemenni ellenzéki időszakában hirdetett mondataival, ráadásul nyilvánosan azt sem vállalja, hogy egyáltalán viszonyuljon…..
BOMba bukás. A NOB a 2020-es olimpia kandidálói közé fel se vett minket. Baku, Doha, Isztambul, Madrid, Róma, Tokió. Hogy mi a közös bennük? A NOB ennek a hat városnak adott zöld utat, hogy a 2020-as olimpia rendezésért zajló pályázat utolsó fázisába belépjen. 24 évvel az…..
Egyszerűen imádnivalóak a sírvaröhögős politikusi nyilatkozatok, mikor a delikvensek a legképtelenebb dolgokat is képesek fapofával, kígyóbűvölő tekintettel, és a hülyegyerekeknek (esetleg külföldieknek) fenntartott lassú és tagolt mondatokkal, hóttkomolyan a szemünkbe…..
A legtöbben valószínűleg soha nem gondolunk bele, hogy életünk milyen fontos részét képezik a  WC-k. Tény, hogy minden ember körülbelül három évet tölt el újságot olvasva vagy az ajtót nézegetve a trónon. Ha eddig azt hitted, hogy a wc csakis egy szűk három fallal és…..
Mandiner blog Budapest, ha csodás 2010.08.02 14:01:00
Hungary, 1938   Piros-fehér-zöld szív; bikinis nők csoportfotója; a Lánchíd este; Trianon előtti Nagy-Magyarország; szilikonos óriásdekoltázs fém dollárjellel a mélyedésben. Nem egy szabadverset idéztem: ezt az öt képet dobja ki elsőre a „Hungary” keresőszóra…..
Nehéz eldönteni, hogy ki miatt, de a Ferihegyről EU-ba repülők mindenképp szívni fognak. Nagyjából 6-12 hétig. Szinte világít a homlokunkon a bélyeg: "unclear". Roppant megalázó. A hírek szerint a magyarok hibáztak: "A hét végén tájékoztatta a Budapest Airport…..
netreader 2010.07.28 12:05:27
@sterimar:
A kapunál az ellenőrzés elmaradása valóban személy szerint csak potyautasi kényelmetlenség lenne, de biztonsági szempontból óriási hiba.

Lakatlevágás: akár el is tudnám fogadni, ha egyrészt megfelelő tájékoztatás lenne róla előzetesen, akár a reptéren, másrészt tapasztalnám ezt a mennyiséget és barbarizmus szintet más felszállási pontoknál is (pl. szíj levágása lakat helyett?? come on..). (Az csak zárójel, hogy én még egyetlen egyszer sem láttam az általad említett nyithatósági kritériumot, talán az online jegyvásárlás folyamatából hiányzik. Legközelebb külön megnézem. A Malév oldalán mindenesetre szintén nem szólnak róla.)
netreader 2010.07.28 14:25:47
@sterimar: bőröndfelvágás esetén a saját egyik tapasztalatomra utaltam (olyan esetre, ahol elegendő lett volna lakatot vágni). Hogy pontosabb legyek, az elmúlt évben 2x vágtak szíjat + volt még 4-5 bőröndnyitás, az utóbbiaknál 2x kaptunk alibi matricát is.(Luggage have been checked, de bármi egyedi azonosító nélkül) Mindezt Schengen-en belül, szóval számomra teljesen érthetetlen a dolog... Ha gyanús a csomag, emeljenek ki. Ha ennyire sok csomag gyanús, ennyire sok a hibás bejelzés, változtassanak a folyamaton.
Szomorúan fogadtuk a hírt, bár nagyon nem lepődtünk meg, hogy blognévadónk, Rehakles (Otto Rehhagel) nem kíván többé görög szövetségi kapitány lenni. A csúcson a legjobb abbahagyni, citáljuk mi is a közhelyet, de esetében ez, hiába lett bérelt helye az Olümposzon, éppen most…..
Ethniki a vb-n VuvuzEllas! 2010.06.21 18:53:00
A félreértések elkerülése végett leszögezzük, ez nem a napi borzasztó szóvicc blog. Egyszerűen csak így fogunk szurkolni mostantól. És persze vuzuzeláról posztolni majdnem olyan kifizetődő, mintha alig felöltözött szurkercsajokat mutogatnánk. Bár a csatárunk, Gekasz majd…..
Muszáj lesz, különben mehetünk vissza a balettba ugrálni. Mondjuk olyan nehéz se lesz, szerencsétlen helótákat simán összecsomagolta az egyik Korea, mi meg pár napja simán összecsomagoltuk a másik Koreát, mármint az erősebbet, akinek van atombombája is, meg a brazilok is alig…..
 Nem csodálkozom többé azon, mégis hogy gondolják a görögök a megszorítás ellenes tömegtüntetéseket. Annak fényében sem, hogy országuk a csőd szélén táncol, és a mentőcsomagjuktól hangosak a hírek. Elvégre nem gyenge aranykort hagynak maguk mögött. Kíváncsi lennék,…..
netreader 2010.04.30 14:35:29
@lapos a Föld: ne felejtsuk el az elozmenyeket sem azert.
1. A gorog autopiac kb. 30-40%-a nemet autoeladasbol all. Mivel Gorogorszagban nincs autogyartas, ezt nagyjabol tekinthetjuk nemet gazdasagi betelnek (most elnagyolok termeszetesen). Ez alapjan nemet cegek kb. 50-100.000 autot adhattak el evente - legyen a nemet bevetel ebbol mondjuk 0.8-1 mrd euro per ev. csak ugy saccra.
2. Ennel jelentosebb koltesek voltak pl. a vedelmi koltsegvetesben (GDP 6%!), kulonbozo Siemens altal beszallitott infrastrukturara, nemet bankok altal nyujtott szolgaltatsokra, stb-stb.
Azaz a gorogok tulkolteset igencsak batoritottak mas orszagok, mivelhogy kozvetlenul, azonnal profitaltak belole.
De ezzel nem lehet kiallni a sajat valasztoik ele, hogy "bocsi, eddig ti is azert eltetek jol itthon, Berlinben, mert a nemet erdekeltsegek kintrol plusz jovedelmet hoztak be". Meg azzal sem, hogy ha Gorogorszag nem fizet ki a kotvenyeket, akkor a nemetek kezeben levo hanyad 0, azaz nulla eurot er, azaz valakinek ugrik a nyugdija, befektetese, stb.
Szoval megy a sajton keresztul a nepkabitas, a Jo es Rossz sztori eladasa, kozben viszont muszaj legalabbis csendben segiteniuk....
netreader 2010.05.04 11:26:04
@mentális cukorka: no, a kedvedért utána néztem, hogy a gyakorlatban, csúsztatás nélkül mik a számok.

A görög átlagkereset 700-800 euró között van, így az átlagnyugdíj kb. 600 euró. A német átlagkereset 1600-1900 euró között van, így az átlagnyugdíj kb. 800 euró.

Azaz a német nyugdíjas (csak az államtól) egyharmadával többet visz haza, mint egy görög. Avagy másképp: egy német nyugdíjas többet kap kézhez, mint egy görög (vagy akár magyar) átlagdolgozó.

Még mindig irigylik a német nyugdíjasok a görög helyzetet? Vagy csak csúsztatás a Bild cikke?

(Fenntartom, hogy a görög helyzet és annak kezelése nem jó, de teljesen fölösleges benyelni az ilyen népkábításokat...)
netreader 2010.05.04 12:18:53
@mentális cukorka: Persze, hogy nincs átlagnyugdíjról szó a Bild cikkben, hiszen úgy már nem lehetne vele hergelni. Ezért is hívják csúsztatásnak a megoldást, mint elejétől jeleztem.

Tévedés, hogy a németek csak saját gondoskodásból élnek jól. A görög túlköltés jelentős részének éppen Németország a haszonélvezője - deficites költségvetésből vásároltak német javakat, igen jelentős mértékben, ez jövedelemtranszfer Németország irányába. Nem véletlen, hogy a francia-német kettős pl. védelmi költéseket forszírozott néhány hete is.

Szóval lényegesen komplexebb a helyzet, mint ahogy a Bild cikkéből átjön, ráadásul erős képmutatás a Magyarország szintű eladósodottsággal rendelkező és az európai túlköltésből hasznot húzó Németország lapjában erkölcsi példaként beállni.

(Ez nem mentesíti a görögöket! Fontos. Az alapelveiddel egyetértek. De Németországnak is vastag felelőssége van a helyzetben, és szintén fut a pénze után, egyébként)
Elérkezett a hazai filmvásznakra is az utolsó előtti pillanatokban még 3D-be is átkonvertált nagy költségvetéssel bíró A titánok harca című feldolgozás, melyhez igazán nagy neveket is sikerült megnyerni. Az ógörög bőrbe bújtatott Múmia és Transformers katyvasz azonban olyan…..
Titkos szavazás? Csak itthon! (Bár az adatbázisépítő csapatok élénken figyelnek.) A külképviseleti szavazók megszívták adatkezelési szempontból. A 6851 fő nagyvilágban szavazó magyar tulajdonképpen az ujjlenyomatát küldte haza az OVB-nek. Meg kell mondjam, bátrak! (Bár azzal…..
netreader 2010.04.09 10:58:29
@Aullah: ez jól hangzik, de nyilvánvalóan nem teljesen igaz. Egyrészt, éppen a magyar külképviseleten dolgozók szavazása lenne nehezen megoldható, ha nem lenni "külföldi szavazás". Gondolom, a tokiói 48-ból is mondjuk min. 10-20% az ott dolgozók és családjaik lehettek. Az aktuálisan kint tanuló egyetemistákat hasonló kategóriának gondolom. Másrészt, még ha valaki tartósan kint is él, akkor is könnyen elképzelhető, hogy ezer szállal kötődik Magyarországhoz: ott van tulajdona, adózik (ingatlan, kiküldetés, nyugdíj, stb), ott van a családja (vagy itt is-ott is), oda tervez visszatérni - közvetlenül befolyásolja életét a magyarországi politika. Nem úgy kell elképzelni, hogy a külképviseleteken 56-os emigráns csapatok jelennek meg és osztják a tutit...
De kár, hogy a többi ország nem úgy járt el, mint Magyarország. Meg kellett volna szorongatni mindenkit, és akkor kilábaltunk volna a válságból. Legalábbis Oszkó Péter ezt mondja, még ha nem is nyíltan.„A miniszter szerint a hitelekből finanszírozott - nem csupán…..
Hatalmas szerencsémre sikerült elkerülnöm a szerdai görög sztrájkot, ami a beszámolók szerint egész Athént megbénította, a sztrájk indulásakor ugyanis én már vígan kompoztam Kréta felé. Úgy gondoltam, hogy ha már erre járok megpróbálom úgy szemlélni az eseményeket,…..