Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Droid

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Arra nincs mód, hogy a Kempinskiben helyezzük el a hajléktalanokat, vagy a Festetics kastélyban."  "Nézze, Ön azt mondja, hogy hajléktalan, ennek ellenére konszolidált benyomást tesz rám..." "Elhiheti, egyetlen hajléktalan se énmiattam vált hajléktalanná, a hajléktalan emberek igen számottevő…..
Mr. Droid 2010.12.27 08:22:25
@vizsla_barat: Milyen jó is lenne, berakni a sok csövit valami isten háta mögötti gettóba, termeljék meg a kajájukat, vagy dögöljenek éhen. Igaz? Szögesdróttal is körbekerítenéd?
Gondolom Te is valami kunsági tanyán termeled meg az ennivalód, azért ajánlod ezt a megoldást?
Ha nem szeretnél az utcán hajléktalan embereket látni, akkor tegyél azért, hogy ne kelljen embereknek utcán élniük. Te mondtad, tenni kell érte, hogy jobb legyen Neked.
Nekem is volt vizslám. Nem csak tiszta, van akinél okosabb is.
Mr. Droid 2010.12.27 13:40:08
@vizsla_barat: Kiváló ötlet! Tartsuk be az alkotmányt:
"70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti."
"70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz"

Egy hajléktalan embernek fél évente tüdőszűrésen kell részt vennie, ha használni akarja az ellátóhelyek többségét, pl. nappali melegedőket. A lakosság többi részének ez csak évente kötelező. (Jut eszembe, Te mikor voltál?)

A FCsM meg nyugodtan tartsa továbbra is zárva a kezelésében lévő több mint száz nyilvános WC-t? Ezek munkalehetőséget is jelentenének, akár hajléktalan embereknek is.

Nézz utána dolgoknak és gondolkozz. Ne csak az előítéleteidet hirdesd.
otthontalanul Szól a rádió 2010.12.10 12:37:00
Február óta dolgozom egy nonprofit internetes rádióban - vagyis inkább kettőben - technikusként. Nem fizetésért. A két rádió minden munkatársa önkéntesként, szabadidejét feláldozva készíti a műsorokat. Mikor A Város Mindenkié csoport lehetőséget kapott a Muzsikus Rádió…..
otthontalanul Hajléktalan Mikulás 2010.12.06 10:35:00
Egy évvel ezelőtt, még a Fedél Nélkül újságot árusítottam. Sok kedves, segítőkész emberrel találkoztam, sok törzsvásárlóm volt. Úgy gondoltam, valamivel viszonoznom kell a jóindulatukat. Az az ötletem támadt, hogy én leszek a Mikulás. Persze csak szegényes, hajléktalan…..
otthontalanul Az első hó... 2010.12.01 17:24:00
  Valamikor, gyermekkoromban alig vártam, hogy megérkezzen az igazi téli hideg, leessen az első hó. Barátaimmal rengeteget korcsolyáztunk, szánkóztunk. Akkor még bakancsra erősíthető korcsolyáink voltak, szüleim nagy „bánatára”. Sűrűn kellett új bakancsot venni,…..
November 18-án a pécsi Esélyek Háza meghívására A Város mindenkié csoport négy hajléktalan tagja rendhagyó órát tartott középiskolásoknak.„Nézz a borító mögé” címmel rendezett nem-formális szakmai napot a pécsi Esélyek Háza, a Tolerancia Nemzetközi Napja…..
Egy hónap múlva már rend lesz Budapesten.December 15-ig kitakarítják a főváros frekventált köztereit és aluljáróit, hirdette meg Tarlós István főpolgármester új akcióját.Ami nem is annyira új, hiszen ez már választási programjában is szerepelt. Mindezt a „társadalmi…..
otthontalanul Ma ne menj haza! 2010.11.10 21:33:00
Szeretne velünk találkozni? Beszélgetni hajléktalan emberekkel?Itt a lehetőség. A Hajléktalanokért Közalapítvány és A Város Mindenkié csoport közös szervezésében Ma Ne Menj Haza címmel rendezett eseményen velünk is megismerkedhet 2010. november 12-én, 16 órától a Szabó…..
Egy időben, mikor még aktív terjesztője voltam a Fedél Nélkül újságnak, sokszor szegezték nekem a fenti kérdést. Ki haraggal, ki jóindulattal. Kérdezték annak ellenére, hogy az újságárusítás sem volt leányálom. Sok órát kellett eltöltenem az utcán, időjárástól…..
Október 25-én az Országgyűlés elfogadta a Belügyminisztérium által benyújtott „A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény…..
otthontalanul Üres Házak Menete 2010.10.20 12:15:00
A Város Mindenkié csoport – melynek én is tagja vagyok – 2010. október 17-én „Üres Házak Menete” címmel demonstrációt rendezett, hogy felhívja a figyelmet a Budapest belvárosában, jelen esetben a VII. kerületben lévő számtalan üres, elhanyagolt épületre…..
A kolontári és devecseri vörösiszap katasztrófa után a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete létrehozta a Közös Hullámhossz Hírszolgálatot. A rádió adása a katasztrófa térségében fogható, valamint az interneten keresztül is hallgatható. Az adás az ajkai Best Rádió…..
Üdvözlöm! Droid vagyok, 50 éves férfi, 3 éve hajléktalan, munkanélküli. Főiskolai végzettséggel rendelkezem, informatikus, rendszerprogramozó vagyok. Sok előítélet, összemosás sújt minket, hajléktalan embereket, pedig enélkül is van elég bajunk. Ez az elsődleges indoka, hogy…..