Regisztráció Blogot indítok
Adatok
londoner

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyékony Kenyér Tripla Karmelita 2009.08.29 16:28:00
A Tripel Karmeliet az egyik legslágeresebb belga sör, tipikus tripel, tipikus apátsági, nagyon édes, nagyon erős, és erős túlzás.A sörfőzésben az egyik legszebb dolog, hogy több száz éves, dohos, misztikus hagyományok élnek benne a mai napig. Egészen ősi dolgok tapinthatóak ki a…..
londoner 2009.08.30 22:34:58
@TonyCaviar:
Hát igen… La Chouffe … magasra teszi a lécet!

Visszatérve a tripel-re: alkoholtartalmat jelöl. Eredetileg a szerzetesek a legerősebb sörüket nevezték így, az „extra” és a „double” mellett. Állítólag ez a hármas besorolás utalás a szentháromságra. Ezt a magyarázatot támasztja alá, hogy az újjabb terminológia szerint a 10+ alk. tartalmú söröket quadruple-nek nevezik.
londoner 2009.08.30 15:07:53
@TonyCaviar:

Azért a tripel meghatározása nem olyan bonyolult. Eredetileg szerzetesek használták a kifejezést, és az általuk főzött sörök közül a legerősebbet hívták így. Mai terminológiával a tripel az a sör melynek alkoholtartalma 8 és 10 százalék között van. Ez a tripel-ek EGYETLEN állandó közös tulajdonsága.

A Tripel Karmeliet valóban édes, de a cukor szerintem jót tesz, hogy ne érezzük mennyire testes, plusz az aromákat is remekül kiemeli. Furcsa, hogy nem említetted a gyümölcsös ízt, ami szerintem nagyon domináns. Az „erjesztett méz”, elég vad asszociáció- már-már sértő! Mézes sör referenciának ajánlom a Barbar Honey-t. :)

Ha olyan tripel-t szeretnél inni, ami nincs az üvegben is erjesztve (nem zavaros az élesztőtől), akkor De Koninck Tripel-t javaslok.

Belga sörök közül nálam a Tripel Karmeliet egyértelműen dobogós (La Chouffe után)- dehát ez egy szubjektív műfaj.
Jó reggelt, dagadó pártkasszát mindenkinek! Csak emlékeztetnénk a kevésbé tájékozott fogyasztókat, hogy mától - közgazdaságilag természetesen semmivel sem alátámasztható módon - átlagosan 30 százalékkal nőnek a parkolási díjak a fővárosban. Előző mondatunk persze…..
londoner 2009.06.02 10:00:24
@kiscsikó: pontosan.. A legdurvább szerintem az, hogy ezek a kretének a rakpartot is fizető övezetté nzilvánították. Nesze neked P+R.. De sebaj, hagyó ezzel kapcsolatban megjegzezte, hogy a következő 2 (!!!) rengeteg P+R-t fognak felépíteni. Nevetséges.. Világváros oh yeah!
londoner 2009.06.02 10:18:07
@Comandante en Jefe: Miért is?
Melyik az a hely Budapesten, ahol a belépéshez nevet, címet, telefonszámot és mailcímet kérnek, majd le is fotózzák az embert, miközben minden be van kamerázva? Naná, hogy egy squashklub. Vérbeli titkosszolgálati sportsztori, arcképes adatbázissal színesítve, a hajtás után. Ezen…..
Ugye volt ott más Homár-olvasó is? Megveszünk, hogy többet megtudjunk az Arénában a vevőjét lehülyeribanckurvázó eladónőről és az egész esetről. Részletek alant. A budapesti ARÉNA üzletház CSERÉPVÁROS nevű boltjában az eladó nyomdafestéket nem tűrő mondatokkal kirakta…..
londoner 2009.01.19 00:19:33
3
londoner 2009.01.19 00:23:45
@sörecet: próbálkozik az ember!:)
Egy kedves olvasónk újabb összeesküvéselméletre hívta fel a Homár figyelmét. Téli ablakmosó ugye elvileg fagyálló, mert elég vicces lenne, ha menet közben fagyna rá a szélvédőre. Levélírónk pedig épp ilyen esetekre lett figyelmes és környezetében is többen jelezték, hogy…..
londoner 2007.12.26 23:45:44
Subba Subba szív iWiW: Anyuval 2007.09.07 11:27:00
A hosszú böjt után megérdemlitek a tartalmas válogatást. Gyorsan klikkeljetek, jó szórakozást! - Anyuval- Milf (Mother I'd like to Fuck)- Miss Money- Ez egy torta- Tesi meg én- Mr Wolf- Védem a területem- Teszkó Tünde- A Subba kabalája ..
londoner 2007.09.07 12:31:31
Subba Subba Szív iWiW: Madame iWiW 2007.06.29 14:00:00
Volt egy hét szünet, de most visszatér a Subba méltatlanul legnépszerűbb rovata. - Minden idők legjobb turistafotója: Tihany- Variációk egy témára- iWiW prosti, és egy másik- Az év luzere- Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen- Szilveszter- Rendkívül nagy erejű és…..
Egyszer majd a tudomány bebizonyítja, hogy mégsem annyira jó üzlet odaszarni tízmillió nappaliba és hálószobába. ..