Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joe Bebop

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap nyílt, és május 10-ig megtekinthető még a Ludwig Múzeumban a no pain no game című kiállítás, amin a /////////fur//// nevű kortársművész-duó (így, 9 perjellel az elején és 4-gyel a végén, ne kérdezzétek, miért), azaz Volker Morawe és Tilman Reiff installációi…..
Akkoriban fel sem tűnt, hogy már Tibi bácsiék is annyira pofátlanul nézték hülyének a műsor célcsoportját, mint mostanában Viktorék hordája a nemzeti lakosságot. Annyira retard csak nem lehet valaki, hogy habcsókfűző párbajra hívja ki Bodnár Attilát, vagy azon flesseljen,…..
Tegnap köszöntöttük a Budapest Airport új fizetős poggyászkocsijait, erre most olvasom, hogy egy hete megnyílt a fapadosoknak épített gigakonténer váró is. Az eső már a télire felállított sörsátrakba sem esett be, de ez már következő szintű technológia. Leülni ugyan…..
Subba Fekete lyukak vetélkedője 2013.04.04 15:31:26
Én nem tudom milyen műsort látok éppen, de ez egy C.S.O.D.A. és egyben bizonyíték, hogy az "agyhalál után is van élet"! Meg különböző kontinens: A frigid pedig olyan mint a görbe ember: Ez van, emberek. Köszi Pí!..
Az igazság nem szorítható be hiánytalanul a természettudományos gondolkodás kalodájába. Már majdnem azt írtam, hogy „a matematikai logika kalodájába”, de még időben észrevettem, hogy ez nem volna OK: ez a tudományág ugyanis Kurt Gödel bécsi matematikus korszakos logikai…..
Az idei Magis keretében, az egyik experimentumunk a miskolci avasi lakótelepen volt, cigánygyerekek között. Az Avason ugyan már sokszor jártam, hisz ott van a gimnáziumunk, de az avasi lakótelepet csak hírből ismertem. A szocializmus egykori mintalakótelepe az utóbbi időben bizony hírhedté vált. A…..
Gyakorló lelkipásztor vagyok, már majdnem 20 éve, nem pszichológus. Talán ezért is van, hogy lelki beszélgetésekben, gyóntatószékben gyakran fordulnak hozzám erkölcsi/teológiai kérdésekkel. Köztük olykor kényesekkel is. Ilyen például az önkielégítés „esete”. Hogyan? Hát ez előkerül a…..
A vallásosságnak az elmúlt bő száz évben számos nagy hatású ellenzője akadt. A „gyanú” úgynevezett „mesterei” – Marx, Freud és Nietzsche – alapjaiban támadták az istenhitet, és gondolataik hatására mára valóban megtörni látszik az a naiv…..
Joe Bebop 2011.07.04 20:55:25
@khamul: Véletlenül sem ezt állítom. Csak azt, hogy mi a nyelv segítségével értekezünk a génekről, jelentésekkel ruházzuk fel a szekvenciákat,
a megvilágító metaforák használatán keresztül a genetikusok pedig biblikussá teszik . Nem gondolom, hogy a CGAT sorok biblikusak lennének, de azzal szemben is szkeptikus vagyok, hogy egy-egy szekvencia csak ezt és ezt jelenti... Ahol az ember jelentést ad, jelentést tulajdonít, az sohasem tiszta. Mindig marad valami... Elnézést, ha érthetetlenül fogalmaztam. Nem tudjuk a zsidó -keresztény hagyományon túl felfogni a "tudomány vívmányait". A génszekvencia nem biblikus, de egyre inkább azzá válik.
Joe Bebop 2011.07.09 01:16:04
@khamul: "A szekvenciák jelentését a kémia adja, mi csak felismerhetjük azt.
Más 'értelmet' én nem látok a szekvenciák mögött. "

Én azért a "felismerés" fogalmát alapos vizsgálatnak vetném alá. Felismerni ugyanis annyit jelent, hogy valamilyen, alapjában létezőnek tételezett jelenségnek, folyamatnak tulajdonítok igazságértéket- a már meglévő ismereteim alapján.
Minden felismerés tulajdonképpen egy valamilyen értelemben vett felismerés, és nem lehetsz biztos benne, más nem így fogja felismerni. Persze nagyon is szükséges, ha felismernénk, megtapasztalnánk valami olyasmit, ami abszolút értelemben vett igaz. De nem ez a hit? :)
Joe Bebop 2011.07.09 21:01:27
@Joe Bebop: javítás:"és nem lehetsz biztos benne, más így fogja felismerni."
Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt,…..
Elvtársak, egyetlenegy dolgunk maradt mára nekünk és fiainknak: úgy búcsúzni a világbajnokságtól, ahogy beköszöntünk oda: odaadással, figyelemmel és a minket figyelők tiszteletével övezve, feledve a második meccs teljes kudarcát. Mutassuk meg, hogy a brazilok ellen mutatott…..
Nehéz bármit is írni elvtársak, nehéz könnyek nélkül, büszkén, férfiasan, kommunistaként felvetni a fejünket egy ilyen eredmény után. Mindannyian bíztunk abban, hogy minimum megismétlik fiaink a brazilok elleni remek játékot, nem éreztük lehetetlennek azt sem, hogy egy…..
Újra eljött a nap, mikor fiaink pályára lépnek! Emlékezhetünk, egy hete is csak egy zseniális egyéni villanás következtében sikerült feltörni a védekezésünket, ám most egy jóval gyengébb csapattal találkozunk. Az előző mérkőzésen tisztességes, jól szervezett és…..
Ó, azok a 16-színű pixellányok a nyolcvanas évekből! Amikor még nem volt digitális kamera, mocap és más úri huncutságok, és mindent kézzel kellett csinálniuk a fejlesztőknek! Például a Sierra ártatlanul szexista kalandjátéksorozatában, a Larryben, aminek az első három része…..
Van ez a gyakran hangoztatott marhaság, hogy ma már nincsenek jó játékok, bezzeg a Wizard of Wor (vagy ahogy kazettás körökben ismert volt, Dungeon) meg a Monkey Island, akkor még tudtak játékokat csinálni, ma senkiháziak kezében van a játékszakma. Ezt a mantrát Hancu viccből…..
90 Szerzők; Brunszvik Teréz 2010.02.26 20:20:00
Tovább emelve a női kvótát ma ismerjétek meg következő hölgytagunkat, aki boldog anyukaként bölcsi és egyujjas kesztyű formájában ma is újraéli az általunk rég nem tapasztalt csodákat. Nick: Brunszvik Teréz Születési év/hely/ovis jel: 1980/Budapest/szőlő Az 1988-2001…..
Joe Bebop 2010.02.28 19:51:54
@Kurtz ezredes: A családi életet nem keverjük a munkával!
Erről jut eszembe, anyád hogy van?
Ő már betöltötte?