Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vivace

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
vivace 2010.04.23 14:17:59
@Nandi29: Nem kell szeretned a keresztényeket, de azért a beírásod nem másról árulkodik, minthogy fogalmad sincs, mennyiféle lehet a keresztény ember.
1.gyakorlatilag ateista
2.megtartja a rituálékat, de a lelke mélyén nem hisz
3.elfogadja a vallását, de nem gyakorolja és nem is érdekeli különösebben
4. Hívő, mégis csak egy rosszindulatú , irigy szemétláda, mert nem is tudja, miben hisz valójában, azaz fogalma sincs a kereszténység lényegéről
5. hívő, megvannak a maga elképzelései, de nem fundamentalista
6. Hívő, olyan, akiből árad a jóérzés, a nyugalom; van humorérzéke, nem akar téríteni, lehet vele kulturáltan vitatkozni akkor is, ha soha nem győzitek meg egymást stb.
7. fanatikus agyament, akire a 4. pont érvényes

Stb. Rengeteg típus van még, teljesen különbözőek. Kijelenteni, hogy ,,nem szereted őket" ugyanolyan intoleráns dolog, mint azt mondani, hogy ,,nem szeretem a zsidókat." Félreértés ne essék, nem kell szeretni őket. A mély szeretetet meg kell tartani a családnak meg a barátoknak. De az a szeretet, amiről Jézus beszélt, a ,felebaráti' gyakorlatilag az elfogadást jelenti. A kereszténység jelenleg évi 4 nap kötelező munkaszüneti napra kötelez, semmi másra. Ez még nem ok az utálatra.
vivace 2010.04.23 15:04:33
@Nandi29: OK, így rendben :)
vivace 2010.04.23 16:45:45
@Nandi29:
Buss bácsi azt volt képes mondani, hogy Isten parancsára kelett lerohani Irakot...

A hatalom és a pénz istenére gondolhatott. Az meg a sátira hasonlít.
A Futóblog történelmében nem szokatlan, hogy valaki a futással egészíti ki az életmód változtatást és lesz képes csodákat művelni. Az alábbiakban bemutatnánk Papp Ádámot, vagyis a kommentelők közt paklist, aki tavaly júliusban még 157 kiló volt, most meg 98 és újabban a…..
vivace 2010.04.22 00:44:40
@hopp-hopp: nem értem, miért firtatod a hasát. Persze, hogy nem olyan, mintha nem lett volna túlsúlyos. És? Egészséges, látszik, hogy tele van energiával, élettel, na meg jópasi. Többlet hasbőrrel vagy anélkül. :-P
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
vivace 2010.04.20 21:54:50
@safranek: Nem, a sikeresség nem egyenlő az egyetemmel. De elég sok gyerek szeretne állatorvos lenni (más kérdés, sokaknál mi marad ebből az álomból később), ahhoz meg nem árt. Sőt, alapkövetelmény.
Ezt a szemét világot, há' nem? De. Nem?- kérdezte Besenyő Pista bácsi is.
vivace 2010.04.20 22:03:46
@safranek: persze, de jól látszik, mire vezet, ha valaki elvakultan ragaszkodik egy módszerhez, esetlegesen félre is értelmezve azt. Egyébként épp emiatt nem irattam be abba az osztályba a lányomat (akkor indult, amikor elsős lett), mert nagy lutrinak tartottam ebből a szempontból. Ezek után nem bántam meg.
Mert rendben van, a gyerek megtanul olvasni valahogy - leginkább otthon-, és még szabad is neki. De az a tanítónő miért nem foglalkozott azokkal külön, akik képesek voltak normál haladásra? Hiszen a Waldorf állítólag éppen attól jó, hogy ott mindenre van idő...
vivace 2010.04.20 23:58:44
@kIára: Köszönöm, hogy megértesz, erre gondolok én is. Rugalmasnak kellene lenni, itt helyben sajnos nem voltak azok, ennyi.
Különösen lassú felfogásunknak köszönhető, hogy eddig még nem esett le nekünk, hogy Szabó Patrícia mégis min munkálkodik. Mivel  most egészen egyértelművé tette, nyugodtan fel lehet hangosan is röhögni amikor feltűnik a képernyőn. Patrícia akar a magyar Carrie Bradshaw…..
vivace 2010.04.20 23:46:25
@Veér Farkas: ,,Kb. ahogy a ronda vénkisasszony fikázza a csinos szomszéd lányt, hogy az mindig mással dug, bezzeg ő milyen erkölcsös - persze, mert nem kell senkinek. Úgy könnyű erkölcsösnek maradni..."
Ez kb. olyan, mint hogy mindenki lopna, ha olyan helyzetbe kerülne.
Hát nem, nem lopna mindenki, és nem is kurválkodna mindenki. 18 évesen még elég baba csaj voltam, kislányos arccal, így hát kaptam pénzes ajánlatokat, meg volt mindenféle csaliszöveg. Soha eszembe nem jutott, hogy esetleg el is fogadjam bármelyiket is.( és igen, ez múltidő, ma már nem vagyok baba csaj) Szóval tapasztalat, hogy nem mindenki kurva, és nem mindenki lop, meg nem mindenki adná el a nagymamájá csak azért, hogy pénzhez jusson.
Egyébként egy egyszerű példa: rengeteg zenész nem megy le kutyába a népszerűség kedvéért, hanem kiáll a minőség mellett. Ők is csak azért, mert lúzerek?
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
vivace 2010.04.20 23:08:15
@vfcs: Igen, ezekről a rendkívül szánalmas lényekről szól minden, miközben igazán értékes embereket nagyjából félévente említenek egyáltalán ezeken az adókon. Leginkább a híradóikban, és az is úgy kezdődik, hogy ,,elhunyt".

Egyébként eddig én sem tudtam, ki az a Szabó Patrícia. Őszintén úgy gondolom, hogy Kiszel azért többet ér nála. Hát, ezt is megértük...
vivace 2010.04.20 23:12:02
@villamos alóli kacaj: Nem ez kell, beírtam egy hosszút egy Duna tévés adásról (egy különleges testvérpár volt a téma), de véletlenül kitöröltem. A lényege annyi, hogy róluk is szólhatna még a kertévé is, mert valóban érdekesek. Sokkal érdekesebbek, mint az, hogy ki mikor kit és hányszor. Csak egy baj van velük: értékesek, és értéket teremtenek. Bár szerintem ez az átlag nézőt nem zavarja. Vajon a kertévéket mégis, miért? Gondolom, az ilyesmi zavarja a konzumidióták kinevelési folyamatát.
Baló Györgyöt április elseje óta nem láttuk az m1-en, nyilván megint Morvai Krisztina miatt tüntették el a választási időszakban a képernyőről. A Kassza azonban szerencsére nem szűnt meg, bár a változatásokkal majdnem olyan, mintha. A közéleti műsort ugyanis átalakítják,…..
vivace 2010.04.20 22:15:43
@Könyvelő Mo: Baló már nem tud rendesen artikulálni, de nem hiszem, hogy Morvai miatt.
vivace 2010.04.20 22:21:04
@Spanish Vax: miért kellett volna megnevelnie? Morvai Krisztina jelenleg EP-képviselő. Ráadásul neki meg Baló miatt kell magyarázkodnia. Tudod: nézőpont kérdése :-)
Ja, és nevelni gyereket szoktunk , meg házikedvencet. A felnőttel együtt élünk- vagy nem. A nő nem házikedvenc, ez Morvaiék példájából is látszik. Igaz, a férfiak nehezen viselik a karrierben fényévekre előrébb járó nőt nem csak a saját, de más férfiak oldalán is.
vivace 2010.04.20 22:24:41
@flippant: Már külön élnek. Baló ultimátumot adott neki, vagy ő, vagy a politikusi pálya. Szerintem jól döntött, mert ilyen alapon Morvai számonkérhette volna Balón , hogy elfogult a másik oldal irányában.
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
vivace 2010.04.20 08:43:28
@kaffogó hebrencs: Jól hangzik, de ez nem erről szólt. Hanem hogy ki milyen szempontból szereti kifejezni a felsőbbrendűségét.
Egyébként sem osztom azt, hogy mindenki egyforma. Még csak az kellene, hogy mindenféle hazug, csaló, tolvaj, gyilkos alakkal tegyem magam egy sorba. Na ne. Jobban hasonlítok a kutyámra (bár ülve pisilek), mint Kim Ir Senre, az hótt tuti. De Gyurcsány szellemisége is messzebb van tőlem, mint a konyhaablakban nevelkedő bazsalikomé.
vivace 2010.04.20 19:23:38
@anyátok: tévedésben vagy, nincs egyházam. Csak azt tudom, mennyire átszervezte a párt az egyházakat. Legnagyobb sajnálatomra az reformátust nem (sem) kicsit. Kellettek a beépített emberek. Te hova épültél be? Vagy csak mint MSZMP-drukker szurkoltál a kispadról? Csak azért kérdem, mert ha ma szurkolsz, megtetted anno is, amennyiben elmúltál 45.
vivace 2010.04.20 19:23:38
@Várúr: Soha nem fogják elismerni az igazságot (ismerősök is így mondták el). Gondold el, a végén még szembe kellene köpniük a tükröt!
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
vivace 2010.04.17 00:47:05
@gtc376: a kommunista az egy típus. Aki irigyli a 8 éves Suzukidat, a panellakásodat, mert hogy jössz te ahhoz, hogy magadért is létezz, ne kizárólag érte??? Sok hasonlóan kellemes ismérve van, de késő van már felsorolni mindet. Azért még egy a végére: ,,fasiszta kommunizmus". Nem véletlen ez sem.
comment:com Lassú, unalmas este 2010.04.16 16:30:00
Hálátlan feladat péntek estére tévéműsort ajánlani, a fáradt gőz leeresztéséhez a kocsma és a dugás sokkal jobb program, de mi gondolunk az egyedülálló, ágyhoz kötött olvasókra is. Az m1 egy klasszikus horrorfilmet vetít 21:40-től, Rosemary gyermeke a címe, 1986-ban forgatta…..
vivace 2010.04.17 00:42:43
@korankelo: Sajnos nem bírok megnézni ezekből 2 percet sem. Mit szúrok el? Jelenleg egyetlen sorozatot tartok nézhetőnek, a Comedyn a Már megint Malcolmot. Bár azért se nyomnám be a tévét, ha a kiskorú nem élvezné annyira.
Mai, szórakoztató cikkünk a biztató nevű trójai mail vendégszerzőnk keze munkáját dicséri egy örök hálás témában.   A szülők A szülőket sok kategóriába oszthatjuk, például aszerint is, hogy alacsonyak vagy magasak, netán kövérek vagy soványak, esetleg barnák vagy…..
vivace 2010.04.11 11:29:40
@zfuly: köszi, próbálkozom normálisnak maradni, és mindig csak remélem, hogy sikerül :-)

Előző bejegyzésedhez: szerintem sincs gyereke a szerzőnek. Aztán, ha lesz neki, az övé lesz a legokosabb. Az tuti. :-)
vivace 2010.04.11 11:35:28
@peca1000: Próbáld ki. Mindezt megteheted gyerek mellett is.
vivace 2010.04.11 11:41:04
@árnyékgyuri: nem biztos, hogy teljesen igaz. Biztosan utáltam volna nyelvet tanulni általánosban, de most milyen jó lenne legalább egy nyelvet rendesen beszélni, nem csak úgy ellenni a nyelvvel. Vannak dolgok, amiket muszáj egy gyereknek megtennie, ha akarja, ha nem. Mert 7 milliárdan vagyunk a földön, és mindannyian enni, inni akarunk, meg tetőt a fejünk fölé, cipőt a lábunkra, ruhát a testünkre. Sajnos nem mindenkinek jut ezekből. A tanulás esély legalább a létminimumra. Persze kényszerhegedülés tehetségtelenként - az esélyek rontása. Azt az időt másra is lehetne szánni, arra, amit a gyerek még szeret is.
Avagy a Facebook Addiction Disorder, ahogy a szerző, Orsi írta az alcímben. Látom, az Arckönyv kimeríthetetlen téma, és még a sokadik kapcsolódó írás után sem unjátok :)   A modoros facebook-függő   Iwiw-et lassan már csak az információs társadalom legalja használ…..
TradeMark, a Szlengblog egyik legkreatívabb és legaktívabb törzsolvasója végre a Modoroson is megmutatja magát, a tőle megszokott pazar kommenteken túl is. A szalla gavató régi kihagyott ziccer volt a ballagás mellett, és az aktualitásnak köszönhetően két kapcsolódó írást is…..
vivace 2010.03.20 14:23:40
@szemet: Aha, nekem egy rokon-de nem vér - bácsi mondta a ,,nagybetűs élet"-et, amikor nyolcadikból ballagtam. Nem tudom, mire gondolt. Mit kellett volna tennem 14 évesen? :-D Ezt akkor sem értettem.
Főszerepben a banán dzsúz :Dhttp://escape.dojin.com/escape135.html..
vivace 2010.03.19 21:41:12
vivace 2010.03.19 22:01:20
@Zsuzsa66:
Köszi. Érdekes ez. Már vagy húsz alkalommal kattintottam arra is, de így, hogy leírtad, egyből meglett. :-)
          Via..
vivace 2010.03.15 22:43:20
@már nyuszi: nem provokálok, korabeli iratokat olvasgatok (vagyis - tam, kb. 3 éve). Csodák csodája, akkor is szép számmal voltak, akik nem úgy látták Nagy Imrét, mint ahogyan most láttatni szeretnék.
vivace 2010.03.15 22:50:26
@bass.gitár: milyen elvei voltak annak, aki az ötvenes években miniszter volt?

Egyébként Kádár elvtárs is reformer akart lenni pár napig. Aztán rájött, hogy kifizetődőbb eltenni láb alól Nagy Imrét. Ha még Mansfeld Pétert is ki kellett végezni a hatalom érdekében, akkor N. I. visszavonhatott akármit, nem számíthatott volna túl sokra- így viszont hőssé válhatott. Én nem becsülném le az elvtársairől szerzett tudását. Még a nyolcvanas években is haltak meg ,,véletlen balesetben" emberek.

Elismerem, a második bejegyzésem spekuláció. De számomra nem jobban, mint az, hogy az életét adta a magyarokért.
vivace 2010.03.15 22:58:37
@már nyuszi: Nem, nem vagyok jobbikos izé. :-) A töritanárom pedig az egekig magasztalta Nagy Imrét. Mint ahogyan azt szokás. :-)

Kár, hogy az egyik legközelebbi családtagja nem tudta, hogy a Gyuszi rosszabb komcsi volt, mint N. I. ... Vagy nem is tartotta rosszabbnak? Vagy ennyire komformista lenne ?

Jóccak ->
Kedves Tibor, Bátorkodom figyelmedbe ajánlani egy számomra elviselhetetlenül modoros dolgot, ez pedig a modoros generációs duma. Persze már így 30 évesen is mindenki kibaszott öreg, meg sokkal értékesebb ember, mint aki 10 évvel később született, de ami most jön, még a szokásos…..
vivace 2010.03.15 17:02:00
@johevi: Igen, nem egy velem egyidős ismerősöm halt már meg rákban, pedig azért még a harmincas éveim közepét sem értem el. Ők meg már biztosan nem is fogják. :-/
Bár úgy tudom, a Szobi szörpben nem volt tartósítószer, sem mesterséges színezék. Az akkor kapható rágókért viszont már nem tenném tűzbe a kezem. Persze a Szobi szörpért sem. :-)
vivace 2010.03.15 17:09:43
@mkuk: Neked nem mondták el a szüleid, hogy a Kádár-rendszer mekkora agymosás volt? Ma legalább választhatsz. Megnézheted a híreket legalább öt nyelven és negyven csatornán. A neten is van elég forrás. Akkor volt EGY, később másfél csatorna, az állami. Amit EGY párt irányított. Voltak újságok, szintén a pártállam irányítása alatt. Ha másmilyen újságot birtokoltál, azért akár börtön is járt.

Ma az a baj, hogy az emberek nem használják az eszüket, mert az sokkal több erőfeszítést kíván, mint önként bemászni abba, amiről te is írtál: digitális agymosás csapdájába . A szabadsággal élni tudni- ez a mai kor kihívása, legalábbis a nyugati típusú demokráciában.
Ellenőrző Kinek ír be a tanár? 2010.03.07 19:42:00
Katalin levele egy olyan problémát tár elénk, ami talán már minden tanár elgondolkozott. Ha gond van a gyerekkel az órán -és úgy gondoljuk, hogy a szülőt is érdekli és érinti-, beírunk az ellenőrzőbe, azt remélve, hogy a szülő értesülve a problémáról, segítségünkre lesz…..
vivace 2010.03.08 19:56:52
@kalapácstollú: na ne, ne kelljen totózni. A tanárnak legyen joga jelezni a szülő felé a VALÓS problémát, a szülőnek viszont legyen joga megtudni, hogy mi is az igazi gond. Már elnézést, de a szülők is dolgozó emberek, akik nem akarnak:
1. szarságokkal foglalkozni
2. órákat filózni, gyerek önfelmentő szavaiból kihámozni az teljes igazságot, esetleg a semmiért bemenni

Viszont ha a hülyegyerekünk rendszeresen zavarja az órát azzal, hogy pl. elmászkál, bekiabál stb., vagy szereti beverni Pistike bal szemét, akkor jó tudni, hogy nem fegyelmezetlen volt a gyerek, hanem konkrétan ezt és ezt tette . Amiért -szintén konkrétan -már elő tudjuk venni.
vivace 2010.03.08 19:59:33
@kolbászoszsömle: Némmán, csak nem ismered a gyerekem tanító nénijét? :-(
vivace 2010.03.08 20:03:05
@bölcsésztanár:
:-)

De mit tanácsoltok azoknak a gyerekeknek, akik tényleg akarnak tanulni, fejlődni, és egy ilyen dekoncentrált közösségbe kerülnek? Ők kapnak esélyt arra, hogy akár orvosok is lehessenek, vagy annyira nem vészes a helyzet a gimnáziumokban?
  A világért sem szeretnénk elrontani az MDF-jelöltvideóknak köszönhető összmagyar jókedvet, a mai sajtószemlében azonban megakadt a szemünk egy nyilatkozaton, amely mellett nem szívesen megyünk el szó nélkül.   Herényi Károly így fejtette ki…..
vivace 2010.02.27 00:15:41
@yarisugi:
Elképzelhető. Új vagyok itt, még nem találkoztam össze vele a neten. Hasonlóan bicskanyitogató levezetésekkel persze igen.
vivace 2010.02.27 00:20:12
@eshanem: Nekem kizárólag az jön le, hogy emberek milliói haltak meg válogatás nélkül a kommunisták miatt. Éppen úgy, ahogy a nácik miatt. A többi ebből a szempontból nem érdekel.
vivace 2010.02.27 00:38:22
@smartdrive: csak az elképzeléseid szerint.

Na jó, ennyi elég belőled, legalábbis nekem elegem van. Semmiféle gyilkosságokat mentegető, ártatlanokat viszont börtönnel viszont fenyegető rohadékkal nem vitázom többet.