Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c.2

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ukončete, prosím, výstup a nástup, dveře se zavírají - aki életében egyszer járt Prágában, bizonyára örökre megjegyezte a metrók indulása előtti figyelmeztetést. Május 9-én hangzott el először a ma mobiltelefoncsöngésként is használt ikonná vált mondat: harmincnyolc éve…..
c.2 2012.05.11 12:35:26
Ritkán szoktam hozzászólni bármihez is, de ...
Csehszlovák Kém
1. Horthy, sem pedig az egész magyar hadvezetés a Don-kanyarért nem tehető egyértelműen felelősnek. A visszavonulásért inkább. Ha valami tudományosabb írást elolvasol, a németek a sok ígéretükből (fegyverzet, ellátmány, csapaterősítés) semmit sem tartottak be.
2. Horthy nem volt anti-szemita, bár nem szerette a zsidókat (Tanácsköztársaság). Továbbá annyit, hogy egyes foglalkozásokban akár 10x-esen voltak felülreprezentálva a zsidó származásúak.
Továbbá egy apró részlet: mégpedig, hogy SENKI sem tudott a haláltáborok létezéséről, még 2 szlovák zsidónak nem sikerült megszöknie 44 áprilisában vagy májusában. Ezután nagyjából még 1-2 hónapba került mire, ezt mások is meg tudták erősíteni. (Ne feledd az amerikaiak sem tudták, mik történtek valójában.)
3. Valójában ez a szó, hogy "kirekesztés" a III. zsidótörvényig még nem reális. A társadalom, pedig tiltakozott ellene. Józsi bácsi Szabolcsban nyílván nem, de az értelmiség szép számban igen.
4. Ellenállás azért nem jött létre, mert a hadseregeink egyrészt a határokat védték, másrészt az szovjetekkel szembeni félelem a társadalom egészére jellemző volt (részben propaganda, részben a valóság miatt) és a kisebbik rossz még mindig a náci Németország volt, aminek - szomszédos állam révén - még volt annyi ereje, hogy vérbe fojtsa a hasonló akciókat. Ezenkívül, a belső megosztottság és a háborús állapotok a szervezést is nehézzé tették.
Horthy rádióbeszéde, gyenge fellépése októberben (majd Szálasi kinevezése, még a lemondása előtt) voltak a legnagyobb hibái.
A "mi lett volna, ha" nem történelmi kategória, abba ne menjünk bele.
Horthynak sok érdeme van, de elkövetett több nagy hibát is. Ennek ellenére a nemzeti érdekeket fontosnak tartotta és tenni próbált a magyarság újbóli felemelkedéséért. A hibája az volt, hogy túl nagy célokat tűzött ki. Irreálisan nagyokat.
Ennyi.
pEaCe~
c.2 2012.05.11 13:37:09
Erdély, Felvidék, Délvidék...
Ezért cserébe kellett adnunk 200000 katonát. Nem támadni, hanem védekezni.
Igen a zsidókat kirekesztették, de komoly atrocitás még közel 3 évig nem érte őket, kivéve a munkaszolgálatot, az tény, hogy elég csúnya dolog volt, de nem követelt számszerűleg mégsem olyan nagy áldozatokat. A deportálásokról tudtak, én haláltáborokat írtam, ahol legyilkolták tömegesen őket. Erről nem tudtak. A németek nagyon jól elrejtették.
Magyarországon csak annyit tudtak 44 tavaszáig, hogy a nagy háborús veszteségek miatt Németországban állandó munkaerőhiány van és erre kellenek a zsidók.
A zsidók valóban báránylelkűek voltak, Varsót leszámítva sehol sem fejtettek ki komoly ellenállást. Hazugnak ne nevezz, én sem személyeskedtem.
A magyar politikai elit kicserélődött a háború 6 éve alatt ilyen kijelentést nem lehet tenni. Mikor? és mégis a földbirtokos arisztokrácia és a tőkések mik lettek volna? A német túlsúly 43-ra már igaz, korábban, nem merném ezt kijelenteni. A hadüzenettel megszűnt a diplomáciai kapcsolat az EK-gal és az USA-val. USA-nak nem volt értelme hadat üzenni, ez is hiba volt, de német részről elvárták.
Többfelé kiépített kapcsolatok... Egyedül az EK nem volt megszállva az egész kontinensen, meg persze Svájc (semleges) és Svédország (semleges). Spanyolok alig éltek. Amerikában cseppet sem érdekelt senkit Magyarország. Az EK már 1943-ban, mikor látszott a szövetséges fölény, lemondott Közép-Európáról a szovjetek javára. Ny-i emigráció híján nincs mit várni. Sajnos Magyarország, csak úgy mint az 1. vh után vajmi keveseket érdekelt.
c.2 2012.05.12 15:38:45
Nekem is volt családtagom, aki részt vett a Don-kanyarban történt eseményekben (ő túlélte, géppuskásként). Sőt az egyik szomszédom, aki még most is él, szintén túlélte, mind az 5 testvérével végig harcolták a háborút.
Én az 1944. március 19-e előtti állapotokról írtam. Lehet kétségbeesetten nyüszíteni, hogy jajj de sokan meghaltak, de a háború ilyen, a 20. század ilyen. A fentebbi dátum előtti események, nem mérhetőek az onnantól számított egy év pusztításaihoz képest. [és igen, az én családomat is érték veszteségek]
A 2. magyar hadsereg kiállítása, erőteljes német nyomásra történt.
(A ki üzent hadat kérdésről annyit, hogy sok vita van ekörül. A Tiso-féle Szlovákia ekkor már hadban állt a SZU-val és valószínűleg Kassát nézték Bártfának, tévedésből. Másik a szándékos német beavatkozás, hogy sodorják be Magyarországot is. Harmadik, hogy a románok voltak.)
A náci Németország ereje Gömböstől kezdve, több magyar vezető politikust megigézett. 1941-ben amíg az USA nem lépett hadba és nem dőlt el az angliai légicsata, szerintem 50-50 volt az esély. A kontinens szinte egésze, német befolyás alatt állt. Nehéz elképzelni a mai térképen, hogy csak néhány ország létezett, de ez volt a helyzet.
Schmidt Máriával kapcsolatban tudnál pontosítani? Valami olyan kellene, ahol megerősíti ezt az 1942-es dátumot.
Solesznek annyit, hogy nem kell mérni, látszik.
Én nem a szörnyűséget vontam kétségbe, hanem a kisebbek rosszról beszéltem.
 (A cikk eredetileg a Népszabadságban jelent meg.) Az elmúlt néhány évben a cigányság helyzete vált hazánk legégetőbb társadalmi problémájává. Ez a helyzet nem egyik pillanatról a másikra keletkezett. A magyar társadalom évtizedes lejtmenete azonban, amit…..
Forrás: conservativehome.blogs.comSZEMLEA brit konzervatívok zászlajukra tűzték a bevándorlók számának csökkentését. Diszkriminációról van-e szó, vagy győzött a józan ész?   Hazánkban is sokat hallhatunk arról – sőt tapasztalhatjuk is akár ismerőseink…..
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
c.2 2012.01.07 11:00:01
Azért ez annyira nem jó írás. Kis odafigyeléssel bárki összedob egy ilyet, sokkal kevesebb mondattani hibával. Főleg, ha doktor valaki, minimum egy helyesírás-ellenőrzőt használjon már.
Magáról az írásról csak annyit, hogy ez sem valami mélyenszántó. Magyarországon nincs, és a következő években sem lesz hiteles(nek tűnő) politikai erő. Tényleg az a probléma, hogy a politikai kultúra hihetetlenül alacsony. Ez nem a politizálásra vonatkozik, mert aki nem politizál egyáltalán, annak is észre kellene vennie, hogy mi folyik itt. Én például ezt az oldalasdit sem bírtam megérteni sosem. Miért nem aszerint állnak az emberek 1-1 csoport mögé, hogy attól mit lehet várni? (Mo.-on egyiktől se lehet semmit, megítélésem szerint). Mindenkinek kijárt egy második esély, de sorozatos "katasztrófákból" következtetéseket kellene tudni levonni. Ez a bolsizás meg társai nagyon unalmasak már. Kb. mint a németek lenácizása. Szóval el kéne szakadni ettől. A liberálisok nácizása, a jobbikosok zsidózása és az ehhez hasonlók.
A társadalmi fejlettségben való elmaradásunk, leginkább az igénytelenségnek és a nem meglévő lehetőségek (lassan változó "konzervatív" - inkább műveletlen közeg) okolható - {vidékben is tessék gondolkodni, ne csak fővárosban}. Ide muszáj megemlítenem a tv2-t és rtl klub-ot. Ezeknek a műsorai remek képet adnak a társadalmi fejlettségi szintünkről, hogy hol is tart Mo. fele- harmada 2011/12-ben.
A nyugdíjvagyon, ami a legnagyobb tétel volt a Fidesz balfaszkodásában, azt már az elejétől fogva, teljesen másra is fel lehetett volna használni. Két példát hozva: energiaipar - külső nyersanyagokra szorultság csökkentése és ami sok embernek munkát tudna adni, nem 2 milliárdos, hanem 200 milliárdos energiahatékonyság-növelés az épületeknél. (A példa Ausztria.)
Az energiafüggőségünk a gyenge pénzzel és gazdasággal nagyon nagy probléma.
Ezeket megvalósítva, még mindig marad egy jelentős összeg, amiből költségvetési lyuktömködésre is szánható valamennyi. Túlzott deficit eljárást megakadályozandó, ami forrás-felfüggesztéssel jár(hat). Legnagyobb pazarlók MÁV, BKV teljes átalakítása is jó volna. Ez viszont minden szinten elemi érdekeket sért. MALÉVtól meg megszabadulni. Amint gazdaságilag felküzdjük magunkat újra olyan szintre, hogy egy nemzeti légitársaságot is be lehet vállalni, akkor újra elővenni ezt.
Közben eluntam magam ennek az írása közben, tekintve, hogy úgyse igen olvassa el senki abba is hagyom de... még mielőtt kiszúrja valaki azt, hogy MSZP-t nem írtam bele meg a DK-t vagy mit, közlöm, hogy azokat is mélyen megvetem. Anarchiát, királyságot (monarchiát) és tekintélyuralmi rendszert (huntát) sem szeretnék ennek ellenére. Demokrácia 2.0-a megteszi. Egy olyat, ami ad jövőképet. Jah igen és Új Ellenállást sem szeretnék (ezt kihagytam).
Remélem elég alaposan kizártam magam, mostmár mindenből.
Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója négy olyan 2020-ig megvalósuló fejlesztésről beszélt a Heti Válasz mai konferenciáján, melyeket itt jelentett be először, s melyekre már rábólintottak Fellegiék is a Nemzeti fejlesztési Minisztériumban. Gyorsan idesorolom őket, a…..
c.2 2011.11.29 15:07:05
@Balt: Petőfi hidat láttad már? nah az pont ezért van, amúgy BME-től is meg ELTE-től is ugyanolyan messze van, úgyhogy ez nem érv.
c.2 2011.11.29 15:37:27
@mizrolist: A hídon van hely, azzal én is tisztában vagyok, de a töltésről, hogy vezetik le? Nem tudom jártál-e arrafele még nem volt kész a csatornaépítés, hát nagyon kellemes kis dugók voltak. Egyébként, aki lőrinci az meg vagy a borároson vagy mester utcánál köt ki. Annak még lenne értelme, hogy a hídról nem jön le a villamos, hanem mondjuk reggel 6:30 és 19:30 közt átjön a híd túloldalára és aki az info parkban dolgozik az a pár100 ember az örülhet magának, de aki meg ott dolgozik és nem takarító az úgysem fog 1-es villamosozni...
cseh világos sör Szégyen, de úgy tűnik, blogunk eddigi fennállása alatt úgy írt bő félszáz cseh sörről, hogy eközben egyszer sem foglalkozott a Morvaországban megkerülhetetlen söripari tényezőként működő Černá Hora sörfőzdével. Sőt, igazság szerint ma is csak…..
Akkora állatot öltek meg Balatonbogláron, hogy a partra húzott testet még nézni is fárasztó volt. Nyomban fel is iratkozott mindenféle rekordos listákra.Valami elvarázsolt hely lehet a balatonboglári kikötő. Minden idők legnagyobb kifogott harcsája is boglári volt (2007, 103 kiló,…..
Még hogy csak Budapesten divat luxusautóval tilosban parkolni! A méregdrága autók tulajdonosai gyakran nem csak itt a Balkán peremén, de az évszázados arisztokrata hagyományokkal bíró Angliában is szemrebbenés nélkül a tiltott helyen állítják le autójukat. Vélhetően az idei…..
Csodálatos a mai történelmi nap. Egy nemzet életében kellenek az ilyenek. Hisz ha minden a feje tetejére áll, akkor picsán rúg és visszabillenti az eszed. Vityát most hagyjuk bár , eltolt egy szokásos bullshitet. Volt ott benne nemzeti, család, forradalom, rendszerváltozás,…..
Akkor most már hivatalos is, amit eddig is gyakorlatilag tudhattunk: megvan a kétharmad. És akkor most mi lesz? Megpróbáltam az elmúlt napok hírei alapján összeállítani egy listát, amit majd jó lesz közel 4 év múlva visszanézni. Szóval, mi jön most? Kétharmados többséggel 49…..
Urnazárás előtt írom eme posztot, de azt az egyet már biztosra vehetjük, hogy a Fidesz kormányt alakíthat. Természetesen nem mindegy milyen arányban, de engedje meg a kedves olvasó, hogy most ne az arányokkal, hanem az elvárásokkal foglalkozzak.KorrupcióKép: StripElvárjuk…..
Pontosan tudom, hogy Jan Slota olyan, mint egy hisztis kisgyerek, aki csak azért rumlizik, mert fel akarja hívni magára a figyelmet. A nevelési tanácsadók bölcs javaslata szerint ilyenkor hagyni kell a kölköt, hadd sírjon, mert ha magasról szarunk rá, legközelebb nem lesz műsor.…..
c.2 2010.04.18 17:11:23
@egyittlakó: őseink jól élnek, egy hatalmas olajmező közelében, lehet érdemes lenne meggondolni, mondjuk télen kicsit hűvös van és cirill betűkkel írnak, de hát valamit valamiért ^^
c.2 2010.04.18 17:23:15
@Bozdurgán: és termeljenek saját maguknak

sztem hamar kihalnának vagy megszánnák őket az amerikaiak és dobálnák a segélycsomagokat.. :(

az valóban igaz, hogy Magyarország diplomáciai tekintélye lassan olyan szintre süllyed, mint Észak-Afrikáé..

gazdaságilag se sokkal jobb.
c.2 2010.04.18 17:40:22
@csirkeGL: te is hülyeséget írtál, a 15-16. században történt egy nagyobb !lengyel bevándorlás a Felvidékre, később ezek beolvadtak a többi cseh és régebben itt élő szláv (lengyel-rutén-elszlávosodott magyarok) közzé. A tehetősebbek, ahogy a többi népből kiemelkedőek is, a magyar nemesség részévé váltak, mivel ez presztizs kérdés volt, ez volt a feltétele az előbbre jutásuknak.
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
 Budapest kerületeinek egy általam kiszámolt/tervezett lehetséges beosztása. Mostanában gyakran hallani azt, amit már sokan sejtenek régóta: Budapest gyalázatos állapotának egyik oka (az városvezetés mellett) a széttagolt önkormányzati rendszer, aminek szereplői…..