Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skaresz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apró karácsonyi elcseszések sorozatunkból: "Karácsonyra megleptem a gyereket egy társasjátékkal mivel a számitogép elött tul sok "strat"égiai játékkal játszik. Start mezöt a nem kisnevü Hasbro sikeresen elirta "strat"-nak. üdv : egy olvaso Kedves egy…..
Megelőlegezzük, hogy a karácsonyi rinyaszezon legkiválóbb példányát olvashatják alant Alajos billentyűzetéből. Naiv ügyfél sérelmezte, hogy a T-Online nem adott neki fényképezőgépet karácsonyra, mint ahogy azt megígérte, mert az december 23-án sajnálatos módon elfogyott. A…..
Egy kedves olvasónk újabb összeesküvéselméletre hívta fel a Homár figyelmét. Téli ablakmosó ugye elvileg fagyálló, mert elég vicces lenne, ha menet közben fagyna rá a szélvédőre. Levélírónk pedig épp ilyen esetekre lett figyelmes és környezetében is többen jelezték, hogy…..
Ez egy ilyen hónap, meghívó meghívó hátán, egyre offtopikabban, egyre részegebben. Idézet TBG kolléga nyílt leveléből: Precedensértékű, zenés, karitatív karácsonyi forraltborosztást rendez az Index a Blaha Ljuza téren december 18-án 12 és 16 óra között. Gulyáságyúból…..
Többen  megemlékeztek már róla, de most kaptunk egy rosszabb minőségű képet, amin viszont látszik ennek a zseniális fizetett gerillamatricának a teljes szövege:Budapesten több mint 40000 személygépkocsival rendelkező mozgássérült osztozik a számunkra fenntartott 1040…..
A Homár még nem jött rá, mivel lehetne megfékezni a BSA fenyegetőző spamjeit, mert ugye az adatvédelmi biztos csak magánszemélyekkel foglalkozik (a cégek adatai nyilvánosan hozzáférhetők), másrészt a levelek nem elektronikusan érkeztek, így a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség sem…..
skaresz 2007.11.08 21:01:22
Év elején az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal együttműködési szerződést írt alá a BSA (Business Software Alliance) nemzetközi jogvédő szervezettel. A paktum megkötése óta jelentősen megnőtt a BSA-forródrótjára érkező bejelentések száma. A cégvezetők egymást jelentik fel...

A BSA célja az együttműködéssel, hogy az illegális szoftverhasználat hazai arányát a következő három-négy évben a jelenlegi negyvenkét százalékról az uniós átlagra (jelenleg 36 százalék) csökkentsék. Az APEH pedig az illegális szoftverhasználattal kapcsolatos adóelkerülő tevékenységek felderítésében bízik.

A két szervezet együttműködése kiterjed az adóellenőrök szoftverlicencekkel kapcsolatos képzésére, a közvélemény széleskörű tájékoztatására, továbbá a BSA által kidolgozott szoftvernyilvántartási ajánlás APEH által történő szakmai véleményezésére. A BSA forródrótjára érkező feljelentések zöme természetesen versenytársaktól érkezik, akik úgy érzik, hogy az illegális szoftverhasználat negatív hatással van (vagy volt) cégük helyzetének, versenyképességének alakulására. Korábban elbocsátott alkalmazottak is szerepelnek a bejelentők között, akik korábbi munkahelyük szoftvergazdálkodásának anomáliáit sérelmezik.

A "szoftverrendőrség" szerint a magyarországi vállalkozások többsége nincs tisztában az illegális szoftverek használatával járó jogi, pénzügyi és biztonsági kockázatokkal, valamint a jogszerűen használt szoftverek - mint eszközök - nyilvántartásának törvényi kötelezettségével. A cégektől bekért szoftvernyilvántartások alig fél százaléka felel meg a BSA által üdvösnek tartott ajánlásnak, illetve a szerzői jogi törvényeknek.

A nemzetközi szoftverjogvédő szervezet novemberben széleskörű tájékoztató kampányba kezd. Ennek során hirdetésekkel és országszerte számos - korábban elutasító magatartást tanúsító – cég "meglátogatásával" igyekeznek meggyőzni a cégvezetőket a szoftvernyilvántartás szükségességéről, annak hiányával járó kockázatokról. Emellett folytatják kampányukat, melynek keretében a szervezet képviselői szoftvergazdálkodási kérdésekben adnak tanácsokat vállalatvezetőknek.
skaresz 2007.11.08 21:02:30
Már megint egy fogyasztó, aki lázadozik, amiért ősi magyar szokás szerint kavics volt babjában. Ne akadékoskodjon annyit, feltartja a sort, félkiló vagy nem félkiló?Januárban írtam Nektek utoljára, amikor a Praktikerben nem fogadták el a saját maguk által kibocsátott vásárlási…..
Érdekes anomáliát fedezett fel Szümi, ami talán még nem szerepelt Homáron. Elektromos fűrészt vásárolt a Praktiker barkácsboltban, ahol azt mondták neki, mivel céges számlára vette a cuccot, bukta a garanciát (ipari felhasználás):Vásároltam egy Batz papucsot a Praktikerben…..
Péter kicsit meglepődött, amikor az őt igazoltató rendőr azért büntette meg a szélvédő mögött pihenő első rendszáma miatt, mert úgy emlékezett, egyszer már megbüntette hasonló ügyben, ezért visszaeső: tegnap este belefutottam ismetelten ugyanabba a rendorbe aki kb. 2 honapja…..
A GRoby ügyvezetője alant válaszol az egyik üzletükben pénzvisszaadási konfliktusba keveredett vásárlójuknak. Feljelenteni nem fogják, pedig állítóalg a kamerán jobban látszik, amit ő csinált, mint amit a kasszás srác:Sajnálattal olvastam az oldalukon megjelent pg121 nevü…..
A Homár nem tudná megmondani, mennyire általános jelenség, de azért elég fura, hogy az Erste bank akkor is felszámol tranzakciós költséget, ha pl. fedezethiány miatt nem sikerül a pénzfelvétel, ahogy M.E. tapasztalta: Apró, de annál bosszantóbb költség felszámolása…..