Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helikon

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marcella segítséget kér tőlünk, nem talál SNI-s, sok részképesség zavarral kűzdő gyermeke számára megfelelő iskolát, azzal kell szembesülnie, hogy sok mindent ígérnek, de végül a legtöbb csak ígéret marad. Sajnos, esete nem egyedi, úgy tűnik az erre specializálódott…..
helikon 2010.02.25 19:55:24
Kedves Marcella!
Sajnos átérzem a helyzetedet. Én is azt tapasztaltam, hogy a kicsit "más" gyerekeknek nincs megfelelő segítség.
Én a lányomnál 2 évesen vettem észre, hogy valami nincs rendben, azóta küzdünk.
Minket is a Halmi úti beszédvizsgáló "javaslata" - kötelező szakvéleménye - alapján bekényszerítettek egy speciális iskola logópédiai osztályába. A gyereknek 119 IQ-ja. Motoros diszfázája, megkésett beszég fejlődése van.
Igaz, hogy csak 14 fő volt az osztályban, de ebből enyhén szellemi fogyatékos kb. 8 gyerek.
Amit égertek annak a 1/2 részét sem teljesítették. Normál tanmenet, úgy haladnak, mint egy normál általános iskolában, csak vannak a plussz fejlesztő és logópédiai órák.

A főiskola gyakorló iskolájaként próbatanítások, konferenciák bemutatóórák stb., ahol kell egy-két normális, értelmes gyerek, akikkel lehet villogni és eredményt felmutatni. Na ez volt az én gyerekem és még kb. 4 gyerek.
CSak a gyerek szám a lényeges, mert így maradhat fenn az iskola, maradhat fenn a kiemelt státusz ...., hogy közben a nem odavaló gyerekek miatt szenved a többi is, az senkit nem érdekel.

Saját döntésemre és felelősségemre átvittem normál általános iskolába. Természetesen a felzárkoztatás egy magántanárral az az én költségem volt.
Normál iskolába 2 főnek számítunk a szakvélemény alapján, de csak heti 1 logópédiai és fejlesztő órajár.
Nekem szerencsém van találtam egy olyan általános iskolát, ahol partnerek a tanárok. Látják, hogy más a gyerek, de okos, értelmes, szorgalmas és tanulunk vele. De ez a családnak nagyon megterhelő.

Intézményi segítség nincs! Mindenki csak széttárja a karját. Brürokrácia az van. Papír kell mindenhez. Addig nem járhat fejlesztő pedagógushoz, míg nincs kijelölő szakvélemény. Ha a nevelési tanácsadó adja, akkor elveszti a beszédvizsgáló szakvéleményét és nem jár a logópédus stb.

Sajnos én tudok neked okos tanácsot adni. De néha annnyira egyedül érzem magam ebben a csatában, amit a gyerek fejlődésért vívok. Egészen más a problémád, de nagyon megérintett, hogy vannak még ilyen küzdő családok, ezért nem tudtam szó nélkül hagyni.

Neked és a családodnak nagyon sok kitartást kívánik.