Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GIM

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
L. barátomat pap testvérei is cseszegetik, hogy reverendában jár. Egy 28 éves latin atya ugyanezt tapasztalja nap mint nap (na mi van, csak ez a kölyök korosztály veszi ennyire komolyan a papságát??? Azért érdekes...). Ezt a cikket ő írta, nekem tetszett. Kíváncsi vagyok a…..
GIM 2010.12.30 14:31:15
@Xinaf:
Kedves Xinaf!

Biztos lehetsz benne, hogy üzeneted átadásra kerül általam, ugyanis ezt az atyát én ismerem, hisz lelkiatyám, akinek már most, pár hónapos itt tartózkodása alatt nagyon sokat köszönhetek!

Egyébként amit mondasz, erről már mi beszélgettünk és teljesen tisztában van mindennel, amit leírsz!
Plébános főnöke azt hitte, ugyanúgy 2 hónapig fog reverendában járni, mint az összes eddig káplán, akit ide helyezett a Püspök, mert hát a püspökség szájában hogyan is járnának másképp? :) És mit látnak? A Püspökségen sem járnak paphoz méltóan, akkor ők miért tennék??? És gyorsan leveti mind! De ez atyánál nem így történt, mert számára a reverenda nem holmi divatcikk, amit csak akkor kell felvenni, ha a helyzet úgy kívánja (és ez a helyzet nem épp a szentségkiszolgáltatás, hanem amikor villogni kell a főnökség előtt és fényleni!) Ennek hangot is adott... Hát nem vált népszerűvé a plébános atya előtt! Támadások sorozata éri és még fogja is, de akkor sem fog meghunyászkodni! Gondolom, nem kell ragoznom, miért! Pont azért, amit leírsz a bejegyzésedben! Egyébként egyszer meglepődve tapasztaltam, hogy a Plébános és a másik káplán atya is reverendában jár át a templomba! Egyszer rákérdeztem atyámnál, hogy tán csak nem tanulékonyak lennének? Naivan azt hittem, megerősít, hogy igen! De sajnos nem! Szimplán csak fáznak és a reverenda viselése számukra egy praktikus viselet: bélelt és egy réteggel több, ami melegíti őket! HURRÁ!
Édesapám, amikor először látta misézni, hallotta prédikálni, csak ennyit mondott: Ő PAP! És igaza van!
Mióta itt van Debrecenben (nem rég, idén augusztus 1-el kapta a dispozícióját ide!), azóta én összesen kétszer láttam reverenda nélkül! Egyik alkalommal, amikor pingpongozni mentünk. Akkor előre közölte telefonon velünk, hogy szokatlanul fog kinézni! Nem értettem, miért! Tán marhára rövid rövidnadrágban fog megjelenni, ami esetleg már ízléstelen lenne?! Na nehogy azt hidd, nem emiatt! Rendesen fel volt öltözve, csak éppen reverenda nem volt rajta és azt is megmondta, miért: éppen száritotta, mert csutkára főtte a nyári melegben!
Másodszor pedig valami miatt (ezt nem tudom, mi volt!), papi civilben volt valahol és nem ért haza időbe, mivel forgalmi dugóba keveredett és az októberi rózsafüzért Ő végezte a templomba a hívekkel és mivel már egyébként is késébe volt, nem akart még több olajat a tűzre azzal, hogy hazasiet a reverendájáért! Akkor meg is jegyeztem, hogy szokatlan a külseje és csak ennyit mondott: ne is mond... Értettem, hogy nem érzi éppen jól magát! És nem egészségileg...
 Nagyon fáradt vagyok, sok dolog történt mostanában. Ennek ellenére elmentem Előszenteltekre. Szépen végezte Fülöp, ráadásul még jól is beszélt. Komolyan mondom, elhatároztam, hogy meggyónok!!!Aztán viszont szertartás után összevesztem egy ismerőssel. Én szóltam be neki.…..
Gondoltam... Egy Barát 2009.11.05 19:33:19
Aki ismer, az tudja: nagyon könnyen megszeretek valakit. Nagyon. Annyira, hogy (úgy érzem) bármikor meghalnék érte. De nagyon kevés ember van, akire azt mondom: a Barátom. Most egy ilyen lányt mutatok be nektek.A neve nem fontos. Sokan ismerik, és nincs szüksége ingyen reklámra :).…..
GIM 2010.02.25 13:11:34