Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. A. Nordenholz

0 bejegyzést írt és 818 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Higgyétek el, most már tényleg az lesz, amit eddig ígértünk Nagy az izgalom és a lelkesedés a magyar szcientológusoknál. A Facebook oldaluk tele van rettenetesen lelkes, szinte extázisban írt bejegyzésekkel arról, hogy a szcientológia teljesen új korszaka köszöntött be és most…..
Az árvízhelyzet egyre csak fokozódik... ..
Dr. A. Nordenholz 2013.06.10 18:40:09
Na, ez hatalmas. Olvasom ezt a cikket:
velvet.hu/celeb/2013/06/10/a_arviz_idejen_debreczeni_zita_a_het_luzere/
"Nem az a bajunk ám, hogy Debreczeni Zita nyaralni ment, miközben a házát elöntötte a víz, hanem az, ahogy ezt tette: kipakoltatta önkéntesekkel a házát, majd úrinő módjára lelépett, mintha minden meg lenne oldva."
aztán nézem az oldalt, a képpel:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151688359578729&set=a.317585598728.147956.317404023728&type=1&theater
:D
Előzmények: http://objektivszcn.blog.hu/2012/09/20/majdnem_5_perc_szuretlen_ingyenreklam_a_kozszolgalati_tv-n_a_narcononnak Újra itt van Új klipje van a Narconont (és most már az Út a boldogsághoz könyvet is) népszerűsítő Aljas Kúszóbabnak. Íme: A kommunikáció mesterei…..
Egy kis magyarázat: a "HCO" a szcientológia szervezetek személyzeti, kommunikációs és "etikai" (=fegyelmezési) ügyekkel foglalkozó osztálya. Az "enthéta" elvileg rossz hírt jelent, de gyakorlatilag az "egyházat" / Hubbardot / a szcientológiát kritizáló megnyilvánulások…..
Dr. A. Nordenholz 2012.08.06 12:19:13
@onmagam: "Itt én kivételesen a szcikkel értek egyet."

Mármint a nácikkal?:)

Mert részben igazad van, de milyen etikáról beszélsz?

Egyrészt: a szcientoligisták megszegnek minden erkölcsi és etikai normát.

Másrészt: az lehet, hogy annak a személynek lelkiismereti szinten hosszabb távon nem tesz jót, ha egy másik csoportba írogat, de adva van egy PROPAGANDÁRA építő csoport, amelyik agymossa a tagjait - erről lehet vitatkozni, de ez az egyszerű és találó kifejezés -, szóval nehogy már őket védjük és nekik adjunk igazat, hogy márpedig a tagok tájékoztatása etikátlan. Márpedig a biztosító ügyfeleinek a tájékoztatása arról, hogy olvassák el a kisbetűs szöveget - ami felülír mindent a szerződésben - etikátlan! Érted a párhuzamot?

Az pedig valós veszély, hogy a szcientologisták kizárnak a társadalomból.
"Az nagyon durva ha valakit emiatt kirúgnak, de utána én biztos, hogy elsősorban nem is szcientológus cégeknél próbálkoznék."
Akkor képzeld el, ha egy kormányzó pártnak jól jön a szcientologizmus és széles körben melé áll.
Nézd meg az USA-t: gyakorlatilag a törvény védelme alatt működtethetnek koncentrációs táborokat. És ezt nem én mondom, nem személyes vélemény. Debbie Cook, a Flag egykori kapitánya állította bírósági eskü alatt. Jogi következmény: az égvilágon semmi.

Erről az SP-s (elnyomó személy) dologról - mert a koncentrációs táborukba gyakorlatilag a Sea Org SP-nek tartott tagjai kerülnek - még annyi, ami külföldi fórumokban is felmerült: Hubbardnak van az SP-re technikai definíciója. E-meterrel meg lehet határozni ki az. Ennek ellenére sem ő, sem az egyház nem ezt a technikai megközelítést alkalmazza, hanem az alapján határozzák meg, nyilvánítják ki az SP-ket, hogy megkérdőjeleznek-e vagy sem valamit az egyházzal vagy a tanokkal kapcsolatban. Mi ez? Totalitarizmus és fanatikusságra nevelés. Minden törvényes eszköz megengedett ilyen esetben ellenük. A szcientologisták egyfajta gerillaháborúban állnak a társadalommal szemben.

Akár a saját fórumukra is be lehet juttatni valós adatokat, mert lehet, hogy lesznek olyanok, akik apránként elgondolkoznak. Ha valakinek van erre energiája, szerintem csinálja. Rágalomszintű kommunikációval viszont nem érdemes, mert az ilyen csak az ő fanatikus hitüket erősíti. Egyedül a korrekt információközlés elfogadható. Amit én említettem, az egy általános Facebook csoport lenne, nem a szcientológusokat megcélozva, hanem általában az embereket. Ugyanígy, az információ szintjén.

"Nem kell velük egyetérteni, de tiszteletben kell tartanunk azokat az embereket is akik úgy döntöttek, hogy ezt az irányt választják. "
Elsősorban nekük kellene tiszteletben tartaniuk azt, ha valaki rájön, hogy megvezették. Vagy fogalmazzunk egyszerűen úgy, hogy nem kíván többet a témával foglalkozni. Ennek ellenére nem szállnak róla le egészen addig, amíg nem törölteti magát, vagy az után sem, és mindenképp kinyilvánítják.
Dr. A. Nordenholz 2012.08.12 22:15:11
@Guy_Montag: izgatottan várom, mi lesz ebből
Forrás: Daily Beast cikke Mark Headley, a szcientológia nemzetközi központjának munkatársa (róla bővebben itt) kapott egy példányt a film forgatókönyvének aktuális változatából (a végső vágás persze ettől eltérhet). Már az első 10 oldal alapján egyértelműek a…..
Dr. A. Nordenholz 2012.08.07 00:29:56
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, így a magyar szcientológusok valamelyik PR-géniusza elérkezett látta az időt arra, hogy ezzel az újsággal próbálja meg felvenni a harcot a rossz hírek áradata ellen. Ezzel a kísérőlevéllel ment ki ez a rendkívül színvonalas magazin az…..
Dr. A. Nordenholz 2012.07.28 20:58:02
@Ammónia73:
Amilyen alapon a szkidiotizmus nem vallás, olyan alapon megnézhetnéd, hány egyházat lehetne vallásnak nevezni:)
Íme: http://velvet.hu/celeb/2012/07/05/szci/ Én is megszólalok benne...
Dr. A. Nordenholz 2012.07.07 01:19:52
Dr. A. Nordenholz 2012.07.07 22:15:59
@Ammónia73:
Csütörtökön hozta le a Village Voice, hogy a Scientológia Egyház elnökének fia, Alexander Jentzsch kedden, 27 évesen elhalálozott. Az anyjának nem engedik meg, hogy a hamvasztás és a temetés előtt megnézze a holttestet, mert az L. Ron Hubbard által személyesen a legmagasabb fokozatra kiképzett XII. osztályú auditort az egyház Miscavage alatt 2010-ben elnyomónak, SP-nek nyílvánította. (2010 után már csak 2 olyan Class XII maradt az egyházban, akiket LRH képzett ki. A többieket vagy kinyílvánították vagy kiléptek.) Az elhalálozásról sem értesítették, amit a független szcientológusoktól tudott meg. Karen de la Carriere, Alexander anyja 1978-ban ment hozzá Heber Jentzschez, akit 4 évvel később neveztek ki az egyház elnökének. Hubbard halála után 3 évvel Miscavage nyomására elváltak. Hebert 2004-ben vagy 2005-ben látták utoljára szkí rendezvényen. John Brousseau, aki az egyik utolsó szökevény a szkí bázisról 2010-ben még a "szkí átnevelő kényszermunkatáborában", a "Gödörben" látta.
Heber, aki most 76 éves valószínűleg nem tud fia haláláról.
A fiatalembert szertartás nélkül temetik. Karenék szerint azért, mert a megemlékezés médiaeseménnyel járna és kínos lenne Heber jelenléte vagy távolmaradása a szertartásról.
Alexander állítólag úgy halt meg, hogy hétfőn felszökött a láza és kedd reggel holtan találtak rá elidegenedett feleségének szülei otthonában.
Karen közben kiderítette, hogy Alexander súlyos autóbalesetet szenvedett Dallasban, miután Karent kinyílvánította az egyház és Alexander kénytelen volt megszakítani vele a kapcsolatot. A balesetben súlyos hátsérülést szenvedett, ami krónikus fájdalommá alakult, ezért öngyógyítással próbálkozott. A hátfájdalom miatt orvos nem látta, szkí érintéses asszisztot kapott.
A halottkém még a halál okát vizsgálja.
(ref: Villagevoice.com)
A sztori megérne egy külön bejegyzést, hogy az index címlapjára kerüljön
... elé néz a szcientológia is a jelek szerint (a hírek forrása: Village Voice).  Az utóbbi időben szinte semmi hírértékű dolog nem történt az álegyház házatáján, most pedig csak kapkodom a fejem. 1. Több amerikai híroldal is tényként közli, hogy Tom Cruise és Katie Holmes…..
Vö. a szcientológusok PR-oldalán található (tuddmegazigazsagot.hu LOL) vetítéssel a vallásszabadságról, a toleranciáról stb.Ha jól értem, L. Ron Hubbard egy űrtechnológia nagy F-je (Forrás), és MINDEN (csupa nagybetűvel) földi jobbító mozgalom hozzá vezethető vissza. Biztos…..
Dr. A. Nordenholz 2012.06.16 10:18:47
@Ammónia73: szerintem itt találta:

http://www.google.hu/search?client=safari&rls=en&q=hajógyári+drogbulikat+jelentette+egy+becsületes+rendőr+egy+drogmegelőző+alap%C3%ADtványnak&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=NEHcT_r9Co7jtQbSpenIDQ

:D
Dr. A. Nordenholz 2012.06.16 17:59:46
@mind1 mint a szésőháznak: A cikkben nincs említve a szkí, a második linkre ezt írja ki:
"A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal."

A szcientológusok persze kiállnak a drog ellen, ez nem vitás. Ez szinte az egyetlen pozitívum, ami velük kapcsolatban említhető manapság. De közben sárba tiporják az emberi jogokat. Mindezt persze jogászokkal a hátuk mögött, akik még a kényszerabortuszos és kényszermunkatáboros sztorikból is kimentik őket. Gondolom, részben az aláírt szerződésük alapján, részben ilyen-olyan tanúzással az egyház részéről. De megkérdezném, hol a határ? Ha kényszermunkatáborra a jog eszközével a hátuk mögött rábeszélhetnek embereket, akkor akárt embert is ölhetnének, ha a szerződésben rögzítve lenne, hogy az illető lemond a saját életéről? Rajta, módosítsunk törvényeket!? Hol a szabad vallásgyakorlás határa?

Úgy gondolom, mindehhez képest eltörpül az, hogy fellépnek a drogok ellen. De ha neked jó csere, hogy ennek fejében lemondassz a lelkedről, akkor lelked rá, engem azonban ne próbálj hülyeségre rádumálni.

Volt olyan is a szkíben, hogy fair game, ahol a kinyilvánított személy szó szerint üldözötté vált, bármit megtehettek vele az egyház etikusnak tekintette a dolgot. Sőt Hubbard azt mondta, futtasnak "fordított eljárást" (fekete dianetikát) az ilyen emberen. Az én véleményem szerint, ha a jövőben törvény szerint megtehetnék, akár be is drogoznák azokat, akiket ők elnyomónak tartanak.
Dr. A. Nordenholz 2012.06.18 14:52:36
@Ammónia73: Szerintem a lényeg itt az, hogy látszólag elég hatékonyan felhívják a figyelmet és ez pozitív. De ez nem jelenti azt, hogy támogatni kellene magát az egyházat vagy a drogmentes maratont.

A Fair Game nem tudom, mennyire létezik napjainkban de nem lennék meglepve ha létezne. A kapcsolatmegszakítás létező dolog és vannak egyéb praktikák is, amiket bevetnek volt tagok ellen.

A fordított eljárás az etikai utasítás 6. pontja. Kódolva a "lőjétek le" is benne van (R2-45).
A szcientológusok hétvégi "retró" partijára eljön Walter Kotric, a szcientológia híres-hírhedt első embere.   Aki ismeri, annak valószínűleg örök "élmény" maradt az emberrel való találkozás (ha pozitív, ha negatív volt). Tud kedves és…..
Dr. A. Nordenholz 2012.06.05 14:02:37
Szombathelyi hír:http://www.alon.hu/szcientologusok-mar-az-iskolakban-vannak..
Dr. A. Nordenholz 2012.05.24 09:12:21
@Ammónia73:

(Bizonyos szempontból hasznos a szcit jól ismerni.) Ebben az esetben 3.5 a "kérdésfelelet" játékot játssza és szétszórja mindenki figyelmét, aki belemegy ebbe a játékba és válaszol rá. Nem tudom, Reformer miből szűrte le, hogy 3.5 nem szcientológus. Lehet, hogy tényleg nem az, de ebben az esetben inkább nem minősíteném, hogy mi.

Ez a blog annyiban is különbözik hasonló külföldi blogoktól, hogy ott ilyen szintű (3.5) hozzzászólásokkal nem nagyon találkozni. Amiatt, mert kimoderálják vagy eleve a társadalom magasabb színvonalon van.

Szerintem 3.5 hivatalból van itt.
Dr. A. Nordenholz 2012.05.24 09:22:20
@dubai_tennis: csatlakozom
Dr. A. Nordenholz 2012.05.28 13:18:24
@Valerijov: Jó megfigyelés.
Meglepő fordulat állt be két ügyben is április 24-én: mindkettő érdemi, a szcientológiára nézve súlyos következmények nélkül lezárult.1. Debbie Cook kontra Nemzetközi Szcientológia EgyházErről az ügyről volt már szó korábban itt. Röviden a következő történt:…..
Dr. A. Nordenholz 2012.05.06 14:15:28
@Muster Mark: A szci olyan mint a kőbalta vagy a kőkerék. Elavult. 50 évvel ezelőtt talán forradalminak tűnt. Sőt még 10 évvel ezelőtt is. Aztán jött az internet. Még értelme sincs összehasonlítani azokkal a történelmi és szellemi vonalakkal, amik Ron állításai szerint "nem rendelkeznek a technológiával". Milyen technológiával rendelkezik a szkientologizmus? Hová jutott? Sehová.
A szabdzónáról annyit tudok, hogy Bill Robertson (?) nem volt épelméjű.
Különben elég azon elgondolkodni, hogy egy vallásos társaságnak miért kell tengerészgyalogos egyenruhát viselnie. Nonszensz:) Nincsenek jelen időben, az biztos.
scientology.wikia.com/wiki/Captain_Bill_Robertson
A hétvégén megkezdődött "Magyarország legnagyobb drogellenes rendezvénye", a Drogmentes Maraton. A jeles eseményről profi videó is készült a YouTube-ra, és a kommunikáció mestereivel sajnos továbbra sem lehet interakciót folytatni (=le vannak tiltva a kommentek).A…..
Újabb pénzbehajtási módot eszeltek ki az egyház nemzetközi központjában.Most már csoportos beszedési megbízással is lehet havi rendszerességgel adományozni. A naiv "hívők" persze azt gondolhatják, hogy így, a védelmi pénz megfizetésével egyszeri megkeresések nem…..
Dr. A. Nordenholz 2012.04.17 09:29:11
@TellVilmos: "A szciben sok a vallásos ember." A legtöbb szkí valóban szajkózza, hogy "előző életek" de itt meg is állt a "vallásosság". Egy robotot is be lehetne erre programozni vagy magnófelvételről is mehetne a duma, hogy "szellemi örökkévalóság". És mivel ez egy demagóg szöveg, nem is lehetnek ezzel kapcsolatban valóban tudatosak. A magnószalagnak sincs tudatossága.
Tovább folytatódott a spártai játék (lényege: mindenki adjon egy [vagy több] milliót)...Ld. bővebben itt: Cilinderes spártai kommandóval a Clear MagyarországértEgy ismeretlen olvasónk beküldte az összefoglalót, ami a rendezvényről készült. A vágatlan verzió (csak a téma…..
Március 24-én ünnepelte az ex-egyház Hubbard születésének 101. évfordulóját (ezt az évfordulót minden évben megünneplik).Egy sajtóközleményt is kiadtak:http://os.mti.hu/hirek/74343/eletrajzi_enciklopedia_l_ron_hubbard-a_szcientologia_alapitojanak_eleterol Pár dolog:Több, mint…..
Dr. A. Nordenholz 2012.04.01 17:02:53
@Reformer: A szevezet jogilag nem érintett, mint soha hasonló esetben:) csak annyiban, hogy megvan a technológiájuk és azzal anti-embereket gyártanak futószalagon.
A HVG-ben jelent meg nemrég a cikk:Szcientológus prospektust osztogattak egy óvodábanÉrdemes elolvasni az egész cikket, a lényegi pontokat kiemelem:Egy XVI. kerületi önkormányzati óvodában pár hete egy egészségről szóló kiadványt kaptak a gyerekek. A szülők vették észre…..
Dr. A. Nordenholz 2012.03.11 12:08:53
Dr. A. Nordenholz 2012.03.12 20:08:31
@Kix: Ez egy nagyon orcátlan hubbardista.

"Így úgy döntöttem, hogy szerzek pár szcientológia könyvet, és elolvasom őket"

Valaki világosítsa fel oknyomozó barátunkat, hogy a könyv nem személy:D

Nem tud magyarul, már ezzel is jól leleplezte magát:)

Most kinyomozza, milyen nagyszerű vallási mozgalom a szkientologizmus:D
Kb. két hete volt velem egy beszélgetés a Tilos Rádióban a szcientológiáról.Itt meg lehet hallgatni:http://soundcloud.com/not-a-thetan/tilosradio-kontur-reformerEzúton is köszönöm a készítőknek a lehetőséget...
Dr. A. Nordenholz 2012.02.26 20:04:14
Ha nem látom a képernyőn megjelenni, el sem hittem volna a legújabb húzást.A hvg.hu hozta le a hírt:http://hvg.hu/hvgfriss/2012.07/201207_religious_freedom_szektaceg Religious Freedom: szektacég?Central-European Religious Freedom Institute Nonprofit Kft. néven új társaságot hozott…..
Dr. A. Nordenholz 2012.02.22 15:56:23
@Reformer:

"Egyrészt nem tisztességes elhallgatni az egyik kulcsember hátterét."

Szerintem már nincs köze az egyházhoz, ha nem hírdeti magáról. Azok közül, akik kiugranak, sokan fordulnak pl. a tibeti buddhizmus felé. A hinduizmus is belefér.

Az, hogy Jurának nem a vallásszabadság a fontos, vádaskodás, mielőtt kiderítettél volna bármit is ezzel kapcsolatban. Ez szerintem nem helyes.

Kft. eleve nem lehet adómentes. És az 1%-ra sem tarthat igényt. Megértem, hogy nem tűnik szimpatikusnak a Kft alapítás, de ha belegondolsz, te jobban jársz, mintha alapítványt hoztak volna létre és kérik az 1%-ot.

A vallásszabadsággal mint fogalommal semmi gond, amíg demokráciában élünk. Azokkal van gond, akik ezzel visszaélnek.
Egy remekül sikerült összefoglaló a szcientológiáról:http://konteo.blogrepublik.eu/2012/02/07/a-szcientologia-konteo/ ..
Dr. A. Nordenholz 2012.02.24 22:14:24
@Ammónia73:
"Én meg nem állítottam, hogy ezt mondtad."
Látod, azt sem tudod, miket beszélsz.
Előzmények:Perli a volt vezetőt a szcientológiaÉrdekes fejlemény történt. Az előzményekben írtam a Debbie Cook-per első napjáról. A téma az "egyház" indítványa volt, amely lényegében arra kötelezte volna Debbie Cookot, hogy a peres eljárás végéig ne nyilatkozhasson…..
Előzmények:E-mail 12000 szcientológusnakAz "egyház" pert indított titoktartási megállapodás megsértése miatt Debbie Cook ellen (lásd a belinkelt bejegyzést), és 300.000 dollárt kártérítést követel.Az eredeti megállapodás itt megtekinthető. A lényege az, hogy 11 (!)…..
Dr. A. Nordenholz 2012.02.11 12:51:02
@triarius: neked is szól: szerintem phaszfej csak viccelt.
Dr. A. Nordenholz 2012.02.12 18:52:14
@triarius: A kommunizmusnál szintén az értelmezéssel, a végrehajtással és a visszaélésekkel van a legnagyobb gond. Ez a gondolat nekem pl. kimondottan szimpatikus: "A kommunizmusban az egyén szabadsága nem kerülhet szembe a közösség szabadságával, egyik sem előbbre való a másiknál, mert egybeesik mindkettő érdeke.":)
Dr. A. Nordenholz 2012.02.12 21:13:00
@triarius: Ámen
Egyik olvasónk jóvoltából megszereztem a tavaly novemberben minden nagy adományozónak kiküldött anyagot, mely további adományokra buzdít az "ideális org" projektre.Íme:..
A jelek szerint nem csak a magyar szcientológusok körében népszerű a Star Wars.A képeken egy tipikus vallási szertartás látható: egy Star Wars témájú pénzgyűjtő rendezvény, amelyet 1 héttel ezelőtt tartottak Sydney-ben. Úgy tűnik, hogy most már a szcientológusok sem…..
Dr. A. Nordenholz 2012.02.06 13:59:07
@Ammónia73: A Copyright jogos megjegyzésem a videón látható plakátokhoz kapcsolódott. Bénajelmezhasználatra nem hiszem, hogy jogot kell venni.
Elmeháborodott az, akit egy ilyen megmozgat...