Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MARIT_BJÖRGEN

18 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapos felújításon megy majd át a közeljövőben a svájci Laussane-ban található Olimpiai Múzeum. Az 1993-ban megnyitott létesítmény igencsak impozáns helyen található, a márvány épület a Genfi-tóra néz. Az egykori NOB-elnök Juan Antonio Samaranch által megálmodott múzeumnak…..
Ki a képen látható személy és hogyan kapcsolódik a vancouveri olimpián szerencsétlen balesetben életét veszítő grúz szánkós (Nodar Kumaritasvili) történetéhez? 1.segítség: Egy sportoló látható a képen.(Martius)2.segítség: 1964.augusztus 27-én született.3.segítség:…..
Jelen állás szerint nem védheti meg olimpiai bajnoki címét a 400 méteres férfi síkfutás pekingi győztese, az amerikai LaShawn Merritt. A 24 éves amerikai atléta háromszor (tavaly októberben és decemberben, valamint idén januárban is) lebukott egy olyan anyaggal, amellyel szexuális…..
Bajba került a németek háromszoros világbajnok (2005, 2007, 2008) és olimpiai bajnok (2006) bob versenyzője, Sandra Kiriasis. Az előttünk álló téli szezon kezdete előtt két hónappal ugyanis a 35 éves kormányosnak még nincs (toló)partnere. A német versenyző saját honlapján tett…..
Bár csupán tíz év múlva rendezik meg a 2020-ban esedékes nyári olimpiát, a helyezkedés, a lobbizás már most is javában zajlik a háttérben. A korábbi évekkel ellentétben (2016-ra Detroit, 2012-re New York kandidált) viszont úgy tűnik, hogy most nem lesz pályázó város az…..
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2020-as nyári olimpiára egyetlen város pályázik Dél-Afrikából. A helyi olimpiai bizottság (SASCOC) tájékoztatása alapján egyedül Durban városa jelezte kandidálási szándékát, így belső verseny nélkül őket jelölik majd (mivel egy…..
A franciák sem akarnak kimaradni a jóból... Azok után, hogy a 2018-as téli olimpiai játékok megrendezésért harcban lévő Pyeongchang városa a műkorcsolya aktuális olimpiai bajnokával, Yu Na Kim-mel, a németországi München városa pedig Katarina Witt-tel kampányol, a harmadik…..
A közelmúltban jött haza a magyar olimpikonok csapata az 50 éves jubileumi látogatásáról Rómából. A Róth Tamás által készített alábbi képen jó néhányan római olimpikonunk szerepel. A mai feladvány pedig erről szó, vajon kik vannak a képen?..
Az egykori brit miniszterelnök, Tony Blair múlt héten megjelent önéletrajzi könyvében („The journey”) a londoni olimpiával kapcsolatos kandidációról is tesz említést. Blair könyvében elismeri, hogy a pályázati folyamat során voltak olyan pillanatok, amikor kételkedett…..
Tíz hónappal visszavonulása után a folytatás mellett döntött Libby Trickett, az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszója. A 25 éves sportoló tavaly a számára viszonylag sikertelen római világbajnokság után - egy ezüst- és két bronzérmet szerzett - hosszabb pihenőre…..
A háromszoros olimpiai bajnok James Tomkins befejezi sikerekben gazdag pályafutását. A bejelentésnek megadta a módját a veterán evezős, aki 45. születésnapján, csütörtökön jelentette be a végleges elhatározást. A csodás karriert a háta mögött tudó ausztrál sportember hat…..
Szokatlan és bizarr hír látott napvilágot, legalábbis ami az olimpiai mozgalmat illeti. Hazájában, Gambiában halálra ítélték ugyanis a helyi olimpiai bizottság vezetőjét, Langtombong Tamba-t. A gyilkosságban való közreműködés és a demokratikus hatalom elleni szervezkedés okán…..
A két évvel ezelőtti pekingi olimpia után két sportág is lekerült az ötkarikás programból. A softball és a baseball sorsa azóta is összefonódott, hiszen a „kiszavazás” óta közösen lobbiztak a visszakerülés érdekében. A két labdás sportág egysége azonban úgy…..
Egy hónapja már írtunk róla, hogy Albert monacói herceg beadta a derekát és úgy döntött, hogy feleségül veszi az egykori dél-afrikai úszó olimpikont, Charlene Wittstockot. A korábbi bejelentés értelmében már az esküvő dátuma is megvolt, amelyet 2011. július 8-ára tervezett a…..
A tudományos életben már régóta ismert fogalom a brain drain, vagyis az „agyelszívás” jelensége. A tehetséges tudósok külföldre áramlását mi magyarok is ismerjük (ld. még Nobel-díjas tudósaink amerikai sikerei), de a sportban is jelen van ez, igaz jóval kisebb…..
Az eredeti elképzelés szerint a franciaországi Vichy városa lett volna a házigazdája a 2012-es londoni olimpiára kvalifikáló kajak-kenu világbajnokságnak, a franciák azonban néhány hete jelezték, hogy visszalépnek a rendezéstől. A nemzetközi szövetség (ICF) végrehajtó…..
Csütörtökön újabb sportág sározódott be egy vesztegetési üggyel, amikor is egy hollandiai sport bizottság bejelentette, hogy bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy egyik versenyzőjük pénzt ajánlott vetélytársának annak visszalépéséért cserébe. A 2006-os torinói olimpia…..
Nem állítom, hogy Kassai Viktor már most Dél-Afrikában utoléri a legendás elődöt, Pierluigi Collinát, de amilyen magabiztosan és hibátlanul vezeti a világbajnokság meccseit, még akár ez is előfordulhat. A tar kobakja miatt szerintem a világ egyik legismertebb bírójának…..
A londoni olimpia atlétikai versenyein a magyar szurkolók leginkább alighanem a férfi kalapácsvetés versenyszámát figyelik majd. Az (egyelőre) olimpiai negyedik Pars Krisztián várhatóan esélyesként utazik majd a brit fővárosba, ellenfelekből azonban nem lesz hiány. Ott lehet a…..
Madridban utcát neveznek el az 1952-ben olimpiai bajnoki címet szerző Puskás Ferencről, a Real Madrid legendás magyar labdarúgójáról. Özv. Puskás Ferencné arról tájékoztatta a FourFourTwo magazin magyar honlapját, hogy a spanyol főváros önkormányzata határozatot hozott,…..
Ezt nem hiszem el… A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé…..
Sok olyan híres és kevésbé ismert sportoló van a világon, akik különleges módon kapták nevüket. Talán kevéssé közismert, hogy van egy olyan olimpiai bajnok atléta is, aki az első úrhajósról, Jurij Gagarinról kapta nevét.Az oroszok 800-as futójáról, Jurij Borzakovszkij-ról…..
Sorozatban harmadszor pályázik téli olimpia megrendezésére a koreai Pyeongchang városa. A németországi Münchennel és a franciaországi Annecy-vel a 2018-as játékok megrendezéséért küzdő dél-koreai város vezetése úgy döntött, hogy ezúttal egyedüliként a Korean Air…..
Olimpiatörténeti vetélkedőkben is frappáns kérdés lehetne az alábbi: Versenyszáma legfiatalabb és később legidősebb olimpiai bajnoka lett. Ki ez a kétszeres olimpiai bajnok atléta?Aki nem szeretne gondolkozni, az kattintson a „tovább” gombra, ahol jön a…..
 Elfelejtett bajnokok névre hallgató sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el az ötkarikás játékokon, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Negyedikként a hétszeres olimpiai bajnok szovjet tornászt, Borisz Anfijanovics…..