Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macalex

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár évvel ezelőtt kezdtek felbukkanni az interneten olyan videók, amik az addig csak legendákban fel-feltünedező gettóharcművészetet, az „52 hárítást” (52 Hand Blocks) mutatták be. Most már több helyen oktatják is a stílust, ami állítólag évtizedekig, némelyek…..
macalex 2010.02.25 02:25:50
Öt éve boxolok és figyelem a kívülről belülről a sportágat.
Amit Tyson csinál... Hát én nem kötném össze ezzel a börtön halandzsával. Tyson nem egy vívó típus. A fenti videón is az utolós menetekben próbálkozik a szép hosszú bal egyenesekkel, de elég hülyén néz ki közben. Nem is állt jól neki.:) Azért, hogy hajlongós, bujkálós boxot űzzön nem kell a szomszédba mennie. Ez a ő boxa. Rövid kezekkel, és ilyen kondival, ami neki volt, illetve ezzel a testfelépítéssel, ez az ő játéka. Neki ezt kell csinálnia, és ezt a boxteremben is megtanulta.
Hogy a kezeit így tartja?? Ha bújkál mit csinálna közben, kénytelen védeni az állát és onnan ütni. Tysonék nem is készültek sose hosszú meccsekre. A céljuk a bedarálás volt.
Sokat gyakorlom a közelharcot, ami a tyson boxa, - bár én vívó vagyok a magam 190 centiével - , és azt tapasztalom, hogy a sok rövid ütéssel lehet felőrölni az embert, és folyamatosan hajlongani kell. DE NEM KIFORDULNI, amit itt nagyon jól leírt fenriz17. Nem is szólnék közbe, amíg varázsolgat, csak várnám, mikor fordul ki és osztanám...:) Azzal nem értek egyet, hogy a tökük rúgható lenne. Pont ez az előrehajlás lényege, hogy ne lehessen aláfogni, vagy a lábat, tökét támadni. Ezt látni az MMA-ban K3-ban és a többi földharcot is megengedő küzdősportban. A folyamatos kapállódzás elvonja a figyelmet a lábról és a többi testrészről. A bebujkálás zavarás. Behajol, beugrik és valahonnan hátulról előjön a keze és felülről lecsap.
Én továbbra is azt mondom, hogy ha már ott vagy közel, nem kell védekezni, amit benyelsz benyelsz, a többit a hajlongással "hárítod". És amennyit csak tudsz ütsz, váltva testre, fejre - felütés, egyenes, horog... És akkor már védekezni nem is kell.
Bár meg kell mondanom, hogy sose fogom megérteni, akik rámennek erre az összebújós boxra. Ennél többet nem lehet kapni, és ennél fárasztóbb nincs.
Amikor most az Erdei boxolt ezzel az olasz sráccal a negyedik menettől, amikortól elkezdte ezt a feltartott kézzel előrehajolós odaállós boxot, hát én ugrálva kiabáltam neki a tv előtt, hogy hagyja abba. Ennél fárasztóbb dolog tényleg nincs. Végül is odatette magát, hogy üsse egy 8 kilóval több ember. Nem értettem. Én úgy érzem, hogy amit az első négy menetben csinált az sokkal kevesebb energiába került volna. Fritz tönkretette, mint a Karcsit is.:(
Amiket belinkeltetek azokat már inkább nevezném harcművészetnek. Arról viszont az a véleményem, hogy ha ezt meg akarja valaki csinálni élesben, annak legalább 7-10 évig kell gyakorolni azt. Megnézném mikor kapja el valamelyik, mondjuk egy bal egyenesem. Megütöm és már ott sem vagyok. Persze akik utcán verekednek azok egymásra rohannak. Ott ki lehet használni a másik lendületét. Amúgy minden tiszteletem az övéké. Szép, amit csinálnak...
Hát nagyjából ennyi, ami eszembe jutott...:)