Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Réminger

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Égéstér 97. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
Nagy Attila Tibor Okkal kíséri kiemelt figyelem az európai politikában a közelgő németországi szövetségi parlamenti (Bundestag) választásokat: Németország továbbra is a világ negyedik, Európának legnagyobb gazdasága, az Európai Unió legnagyobb nettó befizetője. A 2008 -ban…..
Megnéztem a nol videóján Bajnaiék kiruccanását Felcsútra, meghallgattam, amint Bajnai egy mikrofonnal a kezében, a sofőr mellől előadja a szürreális országképét (a kétségtelenül legalább olyan szürreális felcsúti stadionnal a háttérben), és felhördültem, nem, nem lehet,…..
Már korábban is tudtuk, hogy a Daft Punk önmagának remixeli majd a komplett Random Access Memories-t (igen, mert megtehetik), és a végeredményt egy feldolgozásalbumon jelentetik majd meg még valamikor idén, és remélhetőleg nem valami ilyesmire fog hajazni. Most erről a lemezről futott…..
Réminger 2013.06.28 01:28:28
@fingerbangs: +1

talán pont a LG-n olvastam pár hete, az album megjelenésekor egy filozófikusan terjengős-ömlengős cikket, hogy milyen fantasztikus az új album, meg milyen zseniálisak a francia fijjug.
már akkor gyanakodnom kellett volna... azóta meghallgattam a Random Access Memories-t, és azóta is azon gondolkozom, hogy ha ez szóba kerül, hogyan fordítom le külföldi ismerőseimnek, hogy "lagymatag prüntyögés"??!

a get lucky kellemes szám, de a Daft Punk nekem egyenlőre marad az Around the world, a Too long, és persze a Rock, Robot ROCK! :)
Libertarian A kisember 2013.05.20 00:00:00
Mai írásunk tárgyával vélhetőleg már mindenki találkozott; a kisemberek köztünk élnek. A kisember buta. A kisember életét egy beszűkült világnézet alapján, egy számára aktuálisan szimpatikus ideológia fogságában éli, a legprimitívebb dogmák rabja. Nem figyeli a világ történéseit, nem próbálja meg…..
Réminger 2013.05.21 01:02:13
elég sok mindenben egyet tudok érteni a poszttal, lévén vannak a környezetemben, akik ilyenek, és saját magukat is kisembernek nevezik.

ők valóban a társadalom legalja, de inkább olyan értelemben, hogy az alapja. ők a pénztárosok, takarítók, gyári melósok, stb. persze, a csőcselék java is közülük kerül ki, de ne írjunk le mindenkit ilyen könnyen.

kisembernek lenni tul.képp egy túlélési stratégia. alacsony igényszint alacsony képességekkel és motiváltsággal párosítva, ami biztosítja az egyén túlélését. ilyen minden társadalomban megtalálható, és bár én sem kedvelem feltétlen a társaságukat, ők is emberek, és sokszor nem is buták, mint ahogy a posztoló állítja (pláne, mint előttem írták már, sokan csak a rossz háttér miatt maradnak meg kisembernek).

tény viszont, hogy az eszköztáruk korlátozott, ezért főleg az oktatás feladata lenne, hogy ezt a korlátozott szellemi kapacitást / érdeklődést a lehető leghasznosabb infókkal töltse föl. én ebben látom pl. az egyik legnagyobb különbséget Magyaro. és a nyugat között. a nyugati kisember azért tisztában van vele, hogy a boldogulásért tenni kell, és ha nagyon muszáj, hajlandó is tenni valamit, míg mo.n sajna "nem lehet mit csinálni" van beleégetve a kisemberekbe.

de ahogy Bonebear írta: a kisember szavaz. és ebből még szerintem baj lesz.
mert amikor a tömegdemokráciát kitalálták, a világ még nem volt ilyen bonyolult. akkor még nem adtak 0% önerővel devizahitelt minden jöttmentnek. márpedig az ilyen lehetőségek ha találkoznak a kisember opportunizmusával, "nekem jár" mentalitásával és meggondolatlanságával, látjuk mekkora bajt tudnak okozni. ettől ma már az USA is szenved.

kíváncsi vagyok, fel fog-e nőni a kisember a feladathoz. mert ha nem, könnyen lehet, h néhány év múlva megszűnik az általános választójog.
Vastagbőr Rezsicsökkentő-verseny 2013.02.22 09:01:00
Miközben az ELMŰ fekete-fehér levelet küldött a fogyasztóinak a rezsicsökkentésről, a pártok egymásra licitálnak. 1, FideszAz ötletgazda és kivitelező tudja még fokozni: külön ezügyi munkacsoportjuk van, aminek keddi első hivatalos ülése után Kósa Lajos bejelentette, hogy…..
Réminger 2013.02.22 19:17:26
@eax_: @InversioN: az extraprofit, mint fogalom létezik, de egy nagyon relatív dolog, nem érdemes dobálózni vele, persze egy politikusba kár a szó.
magyarországon is vannak szabályozott profitrátával működő vállalatok, pl. a MOL Földgázszállító, aki a gerichálózatot üzemelteti. ha jól tudom, a költségek 110%-át szedheti csak be, ergo 10% a fix profitja. a profitszámítás képleteit a törvény rögzíti. tehát van ilyen.
nagyon-nagyon fontos azonban, hogy szabályozott profittal _kizárólag_ szolgáltató vállalatok, és azokon belül is csak a hosszútávon is változatlan környezetben működők tudnak funkcionálni. pl. az alap-infrastruktúrák üzemeltetése, amiket alig kell fejleszteni, a fejlődés is alig befolyásolja őket, stb.

a termelésben és innovatív szolgáltatásban, azaz a gazdaság 99%ában azonban ez butaság. de mint mondtam, politikusok és követőik, mit lehet várni tőlük...
Réminger 2013.02.22 20:13:52
@InversioN: igen, világos, csak ki akartam hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon szűk réteg, a "rezsi-szolgáltatóknak" is csak inkább bizonyos résztevékenységeire lenne alkalmazható, nem az egészre. az előzőből még ki is hagytam, hogy csak természetes monopóliumok esetén van értelme egyáltalán elgondolkodni rajta.

csak tudod, magyarország nem csak a 10 millió futballszakértő, de üzleti géniusz országa is :)
Álszentfazék Hökkenten nézik 2013.02.20 21:18:26
A címben ormótlankodó olcsó szóvicc természetesen a HÖK körüli botrányokra utal. Ettől hangos a sajtó, pedig, ha a kutya harapja meg a postást, az ugye nem hír, csak ha a postás a kutyát. Abban, hogy egyik gusztustalan húzást, botrányt a másik követ, nincs semmi meglepő. Az…..
Réminger 2013.02.21 19:16:12
@nofacebook: finomítva, de egyetértek. anno én egy diákszervezetben voltam tag, és bizony az új tagok válogatásánál mi is megdumáltuk, hogy:
1: kiből lehet jó tag,
2: ki néz ki igazi partiarcnak
3: melyik csaj a legformásabb (finoman fogalmazva :) ), illetve a lányokat se kellett félteni, ha véleményezni kellett a jelentkező srácokat :D
fontos ugyanakkor a sorrend, sose utasítottunk el valakit, mert kicsit kiszúrt vele a természet, és általában nem is okoztak csalódást.

nem meglepő dolog, hogy az emberek, főleg a fiatalok kibeszélik egymást, főleg, ha gólyatáborra válogatják a csajokat. aki szerint ez valami "újgenerációs fertő", az minimum a marsről jött, vagy csak nincs társasági élete.

ami viszont mérhetetlen butaságra vall, hogy ezt leírták. ezek a dolgok a kocsmába tartoznak egy sör mellé. HÖK-osként ilyet készíteni, majd nem hozzáférhetetlenné tenni, ráadásul utána nem is törölni, az az alkalmatlanság netovábbja. ha pedig döntést is ez alapján hoztak, akkor tajgetosz, de tényleg.

és a rendszer sajnos tényleg rossz, mert választani kötelező, és akinek jobb dolga is van az egyetemen, mint HÖK-ösnek lenni, az nem tehet mást, minthogy ikszelget egy papíron jobbnál jobb arcú önjelölt vezetők neve mellé. én még nem jártam olyan egyetemen, ahol a HÖK-ösöket saját bandájukon kívül bárki is kedvelte, neadjisten tisztelte volna, mert csak kényszerből választják őket, és ez meglátszik.
Félreértés ne essék, ebben a posztban nem a szegényekről, kispénzűekről lesz szó, hanem azokról a kivételes emberekről, akik önként - egy fajta lázadásból - mondtak le a pénz használatról és mindenről, ami ezzel együtt jár. Egy német hölgy - Heidemarie Schwermer - a…..
Réminger 2013.02.12 01:35:10
@windex: igen, nagyon jól látod, több árnyalata van, mint a szürkének :)
arra próbáltam rávilágítani, hogy miért butaság a pénzt okolni a problémáinkért, mikor a pénz csak egy eszköz, a probléma meg a fejekben van.

egy példával élve: olyan a pénz, mint a konyhakés, csak egy eszköz. ha krumplit kell pucolni, akkor jó, ha "beleszalad" az asszony, akkor rossz. de akkor a kés a hibás? ha nem volna kés, akkor megfojtanád. megoldottuk a problémát? hát ku.vára nem :)

itt ez a német nő, azt mondja, magyarázkodnia kellett a pénz miatt, mert vagy sok, vagy kevés. ha most 3000 évvel ezelőtt lennénk, akkor azért kéne magyarázkodnia, mert egyszer nincstelen volt, másszor meg sok kecskéje lett. ugyanaz a szitu, pénz nélkül is.

a pénz nem oka annak a sok árnyalt pszichológiai és szociológiai problémának, csak többnek a szimbólumává vált.

de ezt itt nem fejtem ki, úgyis k. hosszúak a kommentjeim :)
Réminger 2013.02.12 16:26:24
@alf: a pénzteremtés folyamata nem valami misztikus mutyi, és nem a bankárok rendelésére készül. arról van szó, hogy te beteszel a bankba pénzt, a megtakarításodat. a bank ennek a megtakarításnak a kb 80%-át kiadja hitelbe (a maradék 20% a kötelező tartalékráta, törvény is előírja). tehát így van neked X összeged a bankban, és van egy adós zsebében 0,8*X összeg, tehát a "gazdaságban lévő elkölthető pénzt 1,8*X, míg a valós pénz emögött, a fedezet továbbra is csak X Forint.

ez a pénzteremtés. a fejlett gazdaságokban kb 3-3,5-ször annyi pénz van, mint amennyi tényleges megtakarítás. ez normális dolog, nem a bank csinálja, hanem a hitelezés. akkor is ez történik, ha a haverod ad neked kölcsön.
a háttérben az áll ugyanis, hogy a pénz segítségével a múlt teljesítménye (a megtakarítás), és a jövő teljesítménye is (a hitelen keresztül) egyidejűleg bekerül a jelen gazdaságába.

ez eddig nem is annyira bonyolult, sokkal problémásabbak az un. származtatott értékpapítok (derivatívák), amik pl az amcsi ingatlanválságot is okozták. itt valóban szükség van némi szigorra, de erről kevesebbet is tudok, így nem is ítélkeznék az ügyben.

1 szó mint 100: ne okoljunk egyszerű gazdasági összefüggéseket a társadalmi problémákért. egyszerűen összekeveri mindenki a szezont a fazonnal.
Réminger 2013.02.12 16:40:34
@kewcheg: a pénz igenis a munka ellenértéke. csak minennek van egy ára, meg van egy értéke. mondok egy példát:
a munkádhoz nagyon kéne egy okostelefon. kiszámolod, hogy havi félmillióval tudnál általa többet keresni. mégsem fogsz kiadni érte, csak max 100-150 ezret, mert ennyi az ára. és azért ennyi az ára, mert másnak nem hoz havi félmillát, így ők nem adnának érte annyit, plusz a versenytársak miatt a cég nem is kérhet ennyit.

az embereknek az az érdeke, hogy minél alacsonyabb áron minél nagyobb értékhez jussanak hozzá, illetve minél magasabb bérért kellejen minél kevesebbet dolgozni (értéket teremteni)
ez sok ellentétet szül, néhány csak a társadalmi szabályozás által feloldható (újraelosztás). ha ez nem működik jól, akkor baj van. ilyenkor az emberek ellenérték nélkül akarnak pénzhez jutni, mert szerintük az nekik jár.

de ha a társadalmi elosztás nem működik jól, ki mondja meg, hogy mi az, ami valakinek tényleg jár? egyik szerint jár, a másik szerint nem.
amire szükség van, az az igazságos szabályozás, nem a pénz mellőzése.
Józan Paraszt Diákcsemege 2013.02.11 15:33:17
Oszd meg és uralkodj - a kormány jelszava lehetne. Most épp a hallgatók gyenge pontjára tapintottak rá a röghöz kötés alkotmányba foglalásával. A felszalámizás elkezdődött. Mert ne legyünk naivak: a hallgatók egy igen jelentős része egyetért a röghöz kötéssel. Ugyanis…..
Réminger 2013.02.12 01:19:49
@fal_adja_a_masikat: én azt hiszem, h a diákok inkább a normális választási lehetőségekért tüntetnek - még ha szó szerint nem is hangzott el. mert amit most kínálnak nekik, az nevetséges.

én is egyetértek azzal, h "kellemetlen dolog a röghöz kötés, de morálisan megalapozott". nade 20 év??? 20 év normális, neadjisten felső középosztálybeli életvitel mellett (elvégre soknak azért valamit érő diplomája lesz) 5 diploma árát is leadózza az ember, pláne 27% áfa mellett...

olyan dolgok kellenének, mint pl:
- megállapítani, mennyibe is kerül az adott diploma, ez előfeltétel,
- kiszámolni, hogy ez hány év adózás után jön vissza, és ebbe belevenni már az egyetemista éveket, elvégre a bkv-jegyen meg a többin is elég sok az adó. és így lehet lenne egyetem +5 év, de nem 20!
- az állam csak az államigazgatásban munkaadó, de ott felajánlhatna helyeket. mondjuk 3 év állami meló után az ember szabad.
- diákhitel. de úgy, hogy a diák aláír egy papít, és akkor nincs tandíj (kp-t a diák nem kapna), majd utána, akár a tanulmány alatt is lehet törleszteni. a napi kiadásokra is lehet hitelt felvenni, de az legyen külön választva.
- támogassa az állam a lassított képzéseket, amik mellett tényleg lehet a diák önfenntartó jómunkásember, pl adókedvezményekkel és szabályozott munkaidővel.
- és lehessen legalább néhány opció között átjárás. pl. 3 évet dolgozik itthon, aztán ha akar, külföldről törleszti a maradékot.

ha vannak az embernek normális lehetőségei, könnyen elfogadja, hogy nincs ingyenebéd.
Réminger 2013.02.12 11:51:46
@fal_adja_a_masikat: igen, 6 év, akár a legszánalmasabb, legolcsóbb vidéki fősuliért is. és akkor mi van, ha valaki a kreditrendszernek köszönhetően elhúzza a tanulmányait, hogy dolgozhasson? minden féléve aktív, de 8-10 évig jár egyetemre. nekem konkrétan van ilyen ismerősöm, ő így tudta kigazdálkodni, de le is diplomázott. vele mi lenne a mostani rendszerben? 8 évnyi munka van mögötte, ami nem számítana, de maradjon röghöz kötve 16-18 évig...

a legjobb valami egyéni számla lenne, mint amilyet a nyugdíjügyben ígérgetnek. ahol mindenki látja, mennyit kell még törlesztenie, és tetszőleges formában tehetné azt meg.
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Réminger 2013.02.01 11:37:41
@Shadowbull: tökéletesen egyetértek.
jelezném, hogy én nem valami zöld idióta lennék, csak kicsit tech-buzi :)

én is úgy vélem, hogy az államoknak az a célja, hogy a közlekedésen behozzanak egy bizonyos összeget. hogy mit adóztatnak, az nekik mindegy.

de! ez nem azt jelenti, h a villanyautózás drágább lesz, hanem az, hogy _valószínűleg nem sokkal lesz olcsóbb_. apró, de fontos különbség.

arról nem is beszélve, hogy a villanyos hajtáslánc közel 90%-os hatásfokú, szemben a benzinesek 25-30%-ával.
a szennyezést ki lehet vinni a városokból, és az autók függetlenné válnak az üzemanyagtól, mert az áram több forrásból is jöhet, olcsóbb forrásból is.
a legtöbb mai alternatív hajtáshoz (hibridek, üzemanyagcella) is jó akksi kell. viszont ha van jó akksi, minek a többivel vesződni? én ezért gondolom, hogy hosszabb távon a villany a nyerő. én sem várom azonban 15-20 évnél korábban az elterjedésüket.

a műsorban pedig az is elhangzott, hogy 80-100 éve már voltak villanyautók, 100km-es hatótávval, és ehhez képest ma is itt tartunk.
persze, csak mekkora volt az önsúly akkor, és ma? ez nagyon erős sarkítás volt...
Réminger 2013.02.01 11:47:43
@Shadowbull: az akkukra vonatkozó kritériumaid szerintem túl szűkek, a 4-ből 3 is elég lenne:

- legyen üzembiztos, ez nyilván elengedhetetlen.

de a legtöbb ember napi 50-60 km-nél nem megy többet. ezért ha:

- ha kicsi a kapacitás, de gyorsan (kevesebb, mint 5 perc) tölthető, és olcsó, akkor az már nem olyan nagy kompromisszum. mikor évente 1-2szer leugrasz a tengerpartra, és 5ször kell tankolni, az kibírható.

- ha lassú a töltés, de elmegy 1000-1500 km-t a kocsi, azért az is rendben van, ennél többet ritkán vezet az ember egy nap.

- ha meg drága, de van nagy kapacitás, meg gyors töltés, azt is ki lehet bírni, majd lemegy az ára, ahogy terjed.

szóval nem kell mindent egyszerre akarni, anno az első belső égésű autóknál sokszor jobb volt a lovaskocsi :)
Réminger 2013.02.01 13:04:22
@w a s d: ezt anno én is láttam. valszeg a marketing, hiszen ez egy létező wankeles autó, önmagában is elég különleges, könnyebben összekapcsolódik az ember fejében a szintén különleges hidrogénnel.

azért remélem az adatokat is láttad: hidrogénnel fele akkora teljesítmény és 100km hatótáv... mint egy villanyautó, csak robbanásveszélyes is :)

amúgy kár, mert nekem nagyon tetszik az RX-8, kár, hogy 60-80 ezer km után könnyen besül a motor... :(
CSEPELIEK ÚJSÁGA MÉREGPOHÁR 2011.08.02 00:06:00
Az orbáni Fidesz  a többpártrendszer látszatában lavírozó sunyi kis közép-európai diktatúrát akar...Duzzogva kevergeti a lőrét, amelyben hagyománynak álcázza az úri Magyarország poshadt eszmerendszerét, s visszahozza az erős állam hazugságát...Az az érzésünk, hogy…..
Réminger 2011.08.02 10:55:19
@Bathory: Rohadtul kezd idegesíteni már ez a "libbancsozás"... Van neked, meg a hozzád hasonlóknak egyáltalán fogalma, hogy mit jelent ez a szó? Vagy csak annyit sikerült felfogni, hogy most zsidó/cigány/komcsi/stb. helyett ezzel kell sértegetni?

Egyébként egy politikus kvalitását sem az határozza meg, hogy épp libsi-e, vagy kommancs, esetleg kisdiktátor hajlamú. Hanem hogy jó munkát végez, vagy szar munkát végez.

Gyurcsányt se azért utáljuk, mert libsi vagy komcsi, hanem mert szar munkát végzett. Elkúrta, ugye.

Orbánnal ugyanez a helyzet. A Zemberek nem arra hatalmazták fel a Fideszt a "szent kétharmaddal", hogy szétverje az AB-t, a mégdiatérvényt, hogy bohócnak nézze az embert, vagy hogy az kisbarátai a twitteren emberkedjenek.
Arra hatalmazták fel, hogy jó munkát végezzen, libsi vagy sem, de sajnos enned eddig nem sok jele van...

Én meg ajánlom az utánajárás, a gondolkodást, meg a józan észt :)
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
Réminger 2011.07.25 15:04:27
Itt egy leírás, hogyan csináljunk clean installt. Tökéletesen működik, így csináltam én is, usb-vel fél óra volt az egész telepítés. :)

Nekem is érezhetően gyorsabb lett a kis 13"-as MBP-m (2009-es modell), ennek nagyon örülök, mert az SL már nagyon sokat strandlabdázott.
Persze erre még visszatérünk 1-2 hónap múlva.

Az új fícsörök:
Launchpad: parasztvakítás. App mappa a stack-re, nekem ez a tökéletes.

Mission control: alapvetően klassz, de hiányos! nem mutatja pl. a minimalizált appokat, ahogy az Exposé tette, illetve a Desktopok (space-ek) létrehozása és ablakok hozzájuk rögzítése nehézkes és nem is egyértelmű. Az opciókat meg úgy kell előbányászni, pedig az SL-ben tök egyértelmű volt. Szóval jó az irány, de ez egyszerűen nincs még kész.

Eltűnő görgetősávok: nekem bejön.
A fordított scroll már nem. Touchpaddel meg lehet szokni, de egéren kösz, nem.

Olyan érzésem van amúgy is a Lion-on, mintha az Apple meg akarná ölni az egeret, nehézkesebbek vele bizonyos funkciók.

Valamint nem tudom, másnak is feltűnt-e, de néha elfelejti a beállításokat a rendszer. Pl. a Lauchpad-et levettem a dokkról, kitettem az asztalra. Aztán később odébbraktam az ikonját (az asztalon), és hirtelen újra megjelent a dokkon is.
Vagy hogy pl. az iChat nem tudja megjegyezni, mekkorára is állítottam az ablakméretét. Valaki tapasztal hasonlókat?

Amúgy kernel panic vagy fagyás még nem fordult elő (az SL ezzel indított anno), ennek nagyon örülök :)
Réminger 2011.07.25 15:06:57
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
Aki meg akarja úszni a dugódíjat, vegyen Ford Fiesta Econeticet! Ezt az - egyébként helyes -  környezetvédelmi adót csak 100 g/km kibocsátás felett kell fizetni, és az Econetic Fiestát éppen erre méretezték: csak 98 g/km-t bocsát ki.Sajnos mindez - a dugódíj és a kevéssé…..
Réminger 2011.02.10 14:57:22
@Burpi Turpi: Valóban, a dízel mindig jobb lesz, bocs :)

Hatékonyság szempontjából persze, a többit most hagyjuk kicsit.
Összehasonlítottam nem kevés autót már, persze többnyire papíron, akármilyen szuper benyás gép hasonló teljesítmény és tömeg mellett (ez utóbbi nagyon fontos!) a dízel mindig kevesebbet fogyaszt, általában nem is kevéssel.

Példát meg a következőt tudom, 120 Km/h, autópálya:
Chevy Kalos (1,2-es, benya, 72 LE, 960 Kg üres tömeg): 6,5 L/100Km
Suzuki Swift 1 (1,3-as, benzines, 82 LE, 780 Kg): 6,0
A Fiat Grande Puntom (1,3-as Deisel, 75 LE, 1105 Kg): 5,0.

Ezek a benzinesek viszont nem turbósak, így az összehasonlítás nem kerek, de jól közelíti a valóságot.

A részecskeszűrő valóban kell, de az se nem nehéz, se nem bonyolult. Bár pénzbe kerül nem egy dealbraker.
Réminger 2011.02.10 14:59:50
@chipanddale74: Kötelező viszont a részecskeszűrő.

Valóban, a CO2 mellett elfelejtik az emberek pl azt is, hogy a benzinesnek meg jóval nagyobb az NO kibocsátása.
Sajna semmi nem tökéletes, de a kisebb kibocsátás kisebb fogyasztással érhető el, és még olcsóbb is úgy.

Ahogy mondani szokták: "a legolcsóbb energia az, amit nem fogyasztasz el" :)
„Kibékült az exével. Honnan tudom? Felhívott pár nappal később, hogy szálljak le a csajáról” – nehéz eldönteni, hogy következő levelünk segélykiáltás vagy csupán egy önkielégítő helyzetjelentés. A fiatalember sokat csalódott már a nőkben és arra a…..
Réminger 2011.01.27 11:24:19
@bastian: Na, ez egy értelmes hozzászólás, és teljesen ígyet is értek!

Talán épp ezért van, hogy senki nem is reagált, a kövér nőzés úgy tűnik, izgalmasabb... ennyi itt a komplexusos kommentelő? :))

Engem is környékeztek már meg kövér nők, nem egyszer. Általában visszautasítom őket hamarjában, kivéve, ha sokat ittam, akkor csak másnap :)
De sose bunkón vagy nyilvánosan! Mert tudom, hogy az nekem is rossz lenne fordított helyzetben. sokan azonban sz@arnak erre, nem csoda, ha egyre több a "hülye nők - hülye férfiak" hozzáállás. szánalmas...

Amúgy definiáljuk már, hol kezdődik a kövér????
Réminger 2011.01.27 11:42:18
@Kedves Nard: mivel érdemeltem ki? tán megsértettem egy Majmotska Mantrát?? :) (az utolsó nem is volt rossz amúgy)

De örömmel folytatom a világ megmentésével is. mit szólnál a kövér nők dunába öléséhez? mondjuk most szombaton :D
A kérdést a Gizmodo is felvetette, és körülbelül ugyanarra jutott, amire mi ketten Ádámmal: a következő hónapok egyik legnagyobb változása az lehet, hogy a merevlemezt opcionálisan lecserélik a MacBook Prókban valamilyen memóriaalapú háttértárra.Ezt az állítást két úton is…..
Appleblog iPhone-osodik a Mac 2011.01.07 08:02:00
Tegnap este megnyílt a Mac App Store, az iPhone-on megismert alkalmazásbolt Macre átírt változata. A szolgáltatást úgy érhetjük el, ha letöltjük az OS X 10.6.6-os változatát (tehát csak Snow Leopardon működik), a százmegás csomagból 7,4 megát tesz ki a Store, ami maga is egy…..
Réminger 2011.01.07 13:38:23
Nagyon jó ötlet ez a szoftverbolt úgy általában, de jelenleg én a csalódottak táborát fogom erősíteni :(

Méghozzá a következő okokból:
- ahogy már többen említették, nincs átjárás a store-os és az azon kívüli világ közt ("vegyem meg mégegyszer? hülye-e vagy?")
- tele van szeméttel már most
- a store nyelve mindig azon ország nyelve, ahol regisztráltam, nem pedig ami a gépen be van állítva. ez nekem szúrja a szemem
- meg most komolyan, a világ ipari formatervezésben egyik legjobb cége ezt az ikont tudta magából kipréselni? egy karika A betűvel? hát vazze... én szeretem a változatos formákat a 3D dock-on, nem kéne elrontani

A "Why the mac appstore sucks" cikknek pedig igaza van abban, hogy nincs demo, az appok korlátozottak (nem futhatnak pl háttérben), problémásak lehetnek az open source dolgok, stb...

Én valami olyasmire számítottam, mint ami most a Macupdate.com. Persze a store sok helyen hasonlít, és még vásárolni is lehet, de a Macupdate nem válogat licenc, tartalom, vagy egyéb tulajdonság alapján, és még azt is megmutatja, mik egy app alternatívái.
Na, én valami ilyesmit szeretnék: egy közös felületet, ahol minden app ott van korlátozás, értékelhetem, kommentelhetem, megvehetem, vagy megnézhetem az alternatívákat.

De most még tuti csak távolról fogom szemlélni az eseményeket.

Bár azért nem minden sz@r, a kedvezményes Apple progik azért nagyon jól hangzanak, bár ami kell, nekem már megvan.
Réminger 2011.01.07 14:23:16
@capor_:
én is angolul használom az OSX-et, de német bankkártyával regisztráltam a store-on. most minden store - itunes, apps - németül jelenik meg, és nem tudom átállítani, mert bejelentkezéskor visszaáll németre... :(
Tegnap frissítették a gépeket, kijött a várva várt új sorozat. Mindegyik géphez hozzányúltak, hol csak egy kicsit reszeltek az eredeti koncepción, hol drasztikusan újszerű felépítéssel léptek piacra. De nézzük meg, hogy mit is jelent ez a sok változás a gyakorlatban. Első…..
Réminger 2010.04.14 14:08:24
@Monsterhumster: Ha jól tudom, Európában az Angliában a legolcsóbb a Mac. Én is ott vettem tavaly a kisebbik 13" MBP-met. 870 font volt konkrétan, ami szignifikánsan olcsóbb, mint az Eurozóna 1150-es induló ára.
Ráadásul a brit billentyűzet fizikailag pont olyan, mint a magyar (ugyanott vannak a gombok), a felfestés nyilván más, de még mindig jobb a magyar karakterek hiánya, minthogy magyarban nem létező karakterek vigyorogjanak az emberre.

Én amúgy 13"-nál nagyobb gépet nem veszek, mert nálam elvárás, hogy egy normál hátizsákba férjen bele. Így, hogy nem upgradelték a procit bennük, nem is fáj annyira a frissítés :)

Az Intel első szériás cuccai amúgy is rosszul szoktak sikerülni. Emlékszik még valaki a Core Duo-ra (2-es nélkül), vagy a Pentium 4 socket 423-asra? A második generáció mindig jobb!
Plusz az nVidia is most fogja csak upgradelni a grafikus csipjeit, a következő Mac-ekben már lehet lesz mobil-Fermi.
Én ezekért nem rohannék, mondjuk nekem nem is kell még gépet cserélni.
Legalábbis a háromból egy tesztprogram szignifikáns előnyt mutat a 10.6.2-eshez képest. Telepítés előtt és után is lefuttattam ugyanazokat a programokat, majd összehasonlítottam az eredményeket. Jól látható, hogy Cinebench alatt nem kimutatható a változás, bár az…..