Regisztráció Blogot indítok
Adatok
folyamikomp3

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag új városrész épül Soroksáron. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a Virágvölgy Lakópark projektről és a már javában épülő, teraszos, saját autóbeállóval is rendelkező ikerházakról!..
Te tudod, mire költöd el a bevételed? Tudod, hova folyik el a legtöbb pénz a kötelező kiadások mellett? Ha ismerős az érzés, hogy hónap közepén már alig várod a fizut, akkor most jól figyelj. A tudatos pénzügyi tervezés legfontosabb szabálya, hogy tudd, mennyit keresel és mennyit költesz. A mennyit…..
Nem, nem vagyok álszent, sem erkölcscsősz. Tudom, hogy én is vétek hibákat. A lista nem is arról szól, hogy népneveljek. Pusztán dokumentálni szeretném, ami kiakaszt. És tudom közben, hogy mást meg más akaszt ki (valakit pedig egyenesen én akasztok ki), azaz biztatok is mindenkit,…..
folyamikomp3 2014.12.21 22:23:37
@do10: Nem elég, hogy elolvasod, és nem tetszik, utána meg ország-világ előtt kiállítod magadról a bizonyítványt.
Olvasónk több szakmával szeretne kitörni a szegénységből, amelyben élni kénytelen, de nem talál munkát magának, vállalkozni pedig szintén nem tud. Tisztelt Uram! Én már 65 hónapja nem kapok állást,munkát a saját hazámban Magy-on,pedig bőven rendelkezem szakmákkal,utóbb…..
folyamikomp3 2015.02.18 23:39:50
@élhetetlen: Pontyosan! Ott a két pont!
folyamikomp3 2015.02.18 23:46:30
@VT Man: nyilván "nem lehet". Az illető úgy néz ki, hogy magában sem hisz egyáltalán. Sajnos tényleg van egy elég széles réteg, akik azt gondolják, hogy megélni csak alkalmazottként lehet. És viszont erre épül a mai gazdasági rendszer is. Akik elhiszik, hogy nemcsak alkalmazottként lehet élni, azok lesznek a vállalkozók, akik alkalmazzák az alkalmazottként élőket, akiknek ez rendszerint nagyon jól megfelel, még úgy is, hogy nyafognak, hogy kevés a pénz, rosszak a munkakörülmények stb. Viszont sokszor ugye a biztos rossz jobb mint a bizonytalan "valami..."
Reményvesztett olvasónk egy kis városban él, ahol nincs munkalehetőség, az édesanyját elveszítette és már elmaradásban van a lakbérrel és a számlákkal is. Attól fél, hogy az utcára kerül. Ti mit javasoltok neki? Kedves Szegénység blog! Talán már el sem tudom olvasni az…..
folyamikomp3 2015.02.18 23:33:39
Kedves Levélíró!
Az első lépést megtetted a helyzeted változtatására azzal, hogy levelet írtál, és segítséget kértél.
Végigolvasva a kommenteket azért így összeállt a kép. Az a helyzet, hogy tényleg szakember segítségére lenne szükség. Bizony muszáj lesz kezedbe venni a sorsodat, mert ha csak otthon ülsz, és várod, hogy lesz munkád, akkor azzal előrébb nem fogsz jutni. Sajnos a bizonytalanság és a pénztelenség az tényleg nagyon le tudja húzni az embert. A depresszió ellen az egyik tényleg jó módszer a rendszeres testmozgás, az endorfinokat vagyis boldogsághormonokat termel. A gyógyszerek rendszerint csak elnyomják a tüneteket, és sokszor zombit csinálnak az emberekből. Mindenesetre egyik napról a másikra teljesen elhagyni is veszélyes lehet, sokszor akár veszélyesebb is lehet, mint folyamatosan szedni. Ahogy kezdesz magadhoz térni, valószínűleg úgy lesz szükség egyre kevesebb gyógyszerre. Azt nem hiszem persze, hogy a lakóhelyeden semmi munkalehetőség nincsen, sokszor meg kell keresnie az embernek azt, hogy milyen munkát is tudna elvállalni. Rendszerint nemcsak a meghirdetett állások léteznek, rengeteg állást meg sem hirdetnek, van úgy hogy meg kell kérdezni, hogy nincs-e egy helyen munkalehetőség, aztán kiderül, hogy mégis van. Példának okáért én egy kis faluban lakom, ahol a fölös munkaerőt zöldségtermesztő és feldolgozó vállalkozók szívják fel, és sokan megfordultak már náluk, akik egy darabig nem kaptak jobb munkát. Elképzelhető, hogy a környezetváltozás is segítene. Abban meg biztos vagyok, hogy azért valakit elő lehetne kaparni, aki tudna segíteni, akár a költözésben is, és talán ideiglenes szállás is lenne nála, amíg mondjuk Pesten nem találsz egy biztos helyet, ahonnan lehetne építkezni, utána pedig eldönteni, hogy merre tovább. Mindenesetre a nyelvtanulás soha nem kidobott pénz és erőfeszítés.
A külföldet én sem javasolnám, szerintem most túl nagy ugrás lenne.
Szerintem azért nagyon fiatal vagy, hogy azon tipródj, hogy az utcára kellene menni laknod.
Biztos vagyok benne, hogy menni fog! Sok sikert kívánok!
Pontilyen pont ilyen Új év 2013.01.02 16:54:54
Ha megundorodom mindattól, ami én vagyok, mindegy is, miért, de például azért, mert megértem azok nézőpontját, akik úgy értik, hogy én csak annyi vagyok, amennyit ők értenek belőle, akkor nem lehetséges a körítés, a vita, a relativizálás, az érvelés, a megértetés, akkor nem…..
A minap a buszon (a pótbuszon) különös élményben volt részem. Mellettem ült egy középkorú nő, vele szemben egy másik középkorú nő, és mind a ketten a Blikket olvasták. Önkéntelenül is rávetődött szemem a betűkre, láthattam az irdatlan betűkkel odarótt címeket, és csak…..