Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the_chantor

1 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Fábry szezont nyitott 2008.09.12 15:00:00
Fábry mindenki szerint egyre rosszabb, ez ordas közhely, maximum a különböző táborok más-más időponttól számítják a mélyrepülés kezdetét. Mi viszont telhetetlenek vagyunk és mohók, és valamit azért mégiscsak vártunk egy szezonnyitó adástól. Pozitív, hogy a gegmen nem volt…..
Terminus Technicus IKE 2008.09.12 15:32:00
Ide jön minden, ami Ike-kal kapcsolatos.ITT NÉZHETITEK RENGETEG TÉVÉCSATORNÁN EGYSZERRE!A modellek és a Google Earth felhasználásával Ike középpontja 7 km-re halad el Galvestontól és 24 km-re Houston belvárosától. A középponttól számított 195 km-es sugarú körben hurrikán, 450…..
Kezdjük hát el! Sok hír, kevés magyarázat, kommentelési lehetőség. Mint a mesében. :-) Nagyjából az történt, amire számítottunk. Az OPEC hivatalosan nem csökkent, mert nem akarja magát kitenni a vádaknak, hogy ők tehetnek a magas árakról. Ugyanakkor a gyakorlatban…..
Az élelmiszer-ellátás biztonságának megteremtése nemzetállami szinten   Civil kezdeményezéseket kellene indítani, amelyek a helyi piacok kiszolgáltatottságát csökkentenék az élelmiszer-önrendelkezés megteremtésével. Ez lehetővé tenné, hogy az egyes országok maguk…..
Kezdjetek neki, ahogy időm engedi, folytatom.  ..
the_chantor 2008.09.06 11:18:31
www.origo.hu/uzletinegyed/vilaggazdasag/20080905-olajar-massziv-eses-brent-wti-gazdasag-energia-egyesult-allamok-nagybritannia.html

Kína lejtőre küldte az olajárat
A legfontosabb árcsökkentő tényező az volt, hogy mérséklődik a kőolaj és a feldolgozott termékei iránti kereslet az Egyesült Államokban, valamint más vezető olajfogyasztó országokban - például Kínában.
the_chantor 2008.09.09 18:30:03
news.bbc.co.uk/2/hi/business/7604592.stm

index.hu/gazdasag/vilag/ingang080909/

Összeomlott a brit ingatlanpiac

| 2008. szeptember 9., kedd 16:51

A hitelválság miatt a bankok óvatosabbak és szigorúbbak, egyre nehezebb hitelhez jutni: így viszont csökkent a lakáseladások száma, az árak pedig zuhannak. Van, aki szerint a tavaly õszi szinthez képest 25 százalékos áresésnél lehet a mélypont, most tíznél tartunk.
AoL beteg. Keressek cikkeket helyette? Vagy majd ti? Hannibal Barca:Esett az OPEC termelése (0,6% mínusz júliusról augusztusra), elsősorban Irak és Szaúd-Arábia miatt. Érdekes módon Irán emelt a termelésen. A Gustav hurrikán miatt fél Louisiana áram nélkül maradt. Csak a…..
the_chantor 2008.09.04 20:31:07
www.businessweek.com/ap/financialnews/D92VVVFO0.htm

Crude-oil inventories tumbled last week after sliding slightly in the prior period, while gasoline stockpiles fell less than expected, according to government data released Wednesday.

www.marketwatch.com/news/story/second-quarter-productivity-revised-up-labor/story.aspx?guid={BD1360D4-FCA6-4C62-9C75-3CC7AE3D0FE8}&dist=msr_1

WASHINGTON (MarketWatch) -- The productivity of U.S. nonfarm businesses was revised higher in the second quarter than what had been previously estimated, the Labor Department reported Thursday.

magyarán: rövidtávon jobban félnek, és óvatosabban becsülgetnek, mint kellene, hosszútávon pedig továbbra sincs semmi előrehaladás, teljesen napirenden kívüli a közelgő káosz.
Kijött az ASPO (Association for the Study of Peak Oil) legújabb hírlevele. Ezúttal főleg ebből mazsolázgatok. A teljes PDF fájl letölthető innen.Spanyolország az első ország amely Európában intézkedéseket hozott az energiaválsággal kapcsolatban. - csökkentették a megengedett…..
Terminus Technicus Szabad piac? 2008.09.01 21:34:00
Avagy: Hát olyat meg hol találsz?Egy magyar származású úriember kinyomozta, hogy kik nyomulnak az árutőzsdén. Tom Szabó elsősorban ezüstben utazik, itt a weboldala: silveraxis.com Az árutőzsdéről annyit érdemes tudni, hogy ezt elsősorban a termelők (és kisebb mértékben a…..
 Úgy tűnik, a brazílok komolyan gondolják az államosítást az olajszektorban. Az új mezőkből még legalább 5 évig (Tupi) de inkább 10 évig (Carioca) nem jön majd sok olaj, de nagyon úgy néz ki, hogy amikor majd már igen, akkor sem tervezik exportálni. Működni látszik az…..
the_chantor 2008.09.01 22:03:54
www.iht.com/articles/2008/09/01/europe/union.php

BRUSSELS: The European Union on Monday postponed talks on a new partnership deal with Russia until Moscow completes a troop withdrawal in the Caucasus, condemning the Russian government's actions but imposing no sanctions.

a kérdés már csak, eltaláltam-e, hogy 12 kiló pogácsa fogyott, vagy rossz a csúcstalálkozó legnagyobb teljesítményéről mondott véleményem.
the_chantor 2008.09.01 23:54:00
Jöhet a mai gyűjtés! 700 ezerrel kevesebb Toyota készül jövőrewww.a5.hu/cikkek/52/28107.shtmlLuigi Picco gyűjtéseNamost ha úgy fog 700 ezerrel kevesebb autó készülni az egyik legnépszerűbb típusból, hogy Oroszországban, Kínában, Indiában és Brazíliában jelentős növekedés…..
the_chantor 2008.08.30 14:25:50
www.upi.com/Top_News/2008/08/30/S_Ossetia_to_be_absorbed_into_Russia/UPI-61011220093721/

South Ossetia says it will become part of Russia and host Russian military bases under a new agreement.

Mintha az usákok a cosinus függvény első ívén lennének, az oroszok pedig a sinusén. Grúziából meg a környékről a kolera se eszi ki őket egy darabig. Ámerika meg el van látva hurrikánokkal, kevés Toyotával, és elnökválasztással..
Az eddigi előrejelzésekkel szemben a héten bevezetendő áremelés után nem januárra, hanem már novemberre várható a következő áremelés a budapesti távhőszolgáltatóknál:Budapesten drágább a távfűtés, mint Bécsben - jön az újabb áremeléswww.napi.hu/default.aspIdén eddig…..
  Háború és Béke. Mielőtt tovább olvasnátok, szerintem érdemes elolvasni a tegnap esti kommenteket is, ITT. Most pedig lássuk részletesen. Az oroszoktól kapunk olajat és gázt. Jaj, és uránt is, ne feledjük! A lengyelektől és a németektől kapunk szenet. De mit…..
Annyira szar érzés megint egy olyan műsort rugdosni, amit az ember amúgy kurva szívesen nézne, de mit tehetünk, ha egyszer Ákosnak megint sikerült úgy mellényúlnia Swungban, hogy ihaj? Van ez a műsor, ami egy talkshow-betelefonálós megmondós izé zabigyereke, amiben tulajdonképpen…..
Végre. Esténként már nagyon nem tudtam mit kezdeni magammal. Hiába kattintgattam ide-oda, sehol egy jó műsor, Lagzi Lajcsit mostanában már a Story Tv sem ismétli, a Budapest Tv-n pedig olyan ritkán futok bele Komáromi Pisti esztrádműsoraiba. De most végre jön a FényTv, amit eddig…..
36 fok, árnyékban, és ez még egy hűvösebb hely. Ideális hőmérséklet például a megsemmisüléshez, vagy az erősebb szervezetűek számára a mértéktelen vedeléshez. A munkások a markoló árnyékában heverésznek, nem kell bontani az utat, csak valahogy felszürcsölni a folyékony…..