Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medvemackó

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Holnapután 2007.06.18 11:00:00
Egyre hangosabb a klímaváltozás miatti pánikkeltés, úgyhogy a magam eszközeivel be is szállok. Az Armageddon-forgatókönyv vagy reális, vagy nem. A klímaszkeptikusok szerint a történés lassú, kiszámítható és csekély hatású; de igenis van arra kilátás, hogy nagyszabású és…..
Medvemackó 2007.06.25 02:08:38
Nem is tudom, hogy van e fekete lyuk. Sötét lyuk azonban bőven van, nem is kell kimenni a világűrbe.
Komolyra fordítva a szót azt hiszem doktor Kotásznak igaza van, ha talán nem is a részletekben, de a lényeget illetően. Nagyon sok un. tudós úgy viselkedik mint Liszenkó. A kisérleti tehenek sajna követték a Mendel szabályokat s nem azt amit ő kiagyalt. Tehát elküldte a statisztikát rontó állatokat a vágóhídra. A klíma modellekkel az a baj, hogy fogalmunk sincs mennyire jók. Így aztán hihetetlen bátorságnak tűnik számomra a velük kapott eredményt tánykánt kezelni.(A "bátorság" nem a legjobb szó itt, de udvarias.)
Csak egy példa a számtalanból: az 196O-as évek elején megjelent a híres(?) római riport. Eminens(?) tudósok egy csoportja figyelmeztette az emberiséget, hogy a nyolcvanas évek elejéig kimerül a Föld kőolaj kéeszlete, ha változatlanul használjuk. Mint közismert, a sokszorosát használjuk és még egy-két évtizedig lesz. A teljesen hibás becslést az okozta, hogy a tudósoknak hibás elképzelésük volt a kőolaj keletkezéséről.
Félreértés ne essék, a források racionálisabb felhasználása, jóval kisebb környezetszennyezés stb. mind kitűnő dolog s törekedni kéne rá, de farkast kiáltani amikor nincs nem csak felesleges, de veszélyes is. A széndioxidot hibáztatni a klíma változásért nem tűnik sokkal jobb ötletnek, mint ezért a törökökre háritani a felelőséget, mivel elfoglalták Buda várát.