Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ravenhill

249 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 2 év hallgatás, 2 év hihetetlenül aktív élet után újra itt vagyok. Volt ebben minden, multinál dolgozás, kilépés, új szak, világjárás, 1,5 hónapok idegen országokban, új világok felfedezése, új barátok, újra munka, új kihívások, amelyekkel mind szembe tudtam nézni…..
Ravenhill ritkán kommentel mostanában, de a következő beküldésével RJB lesz:Még megy a mozikban a Street Dance 3D [júniusban még ment... bocs - LJ], szerencsére feliratosan - bár kicsit fura lenne közben olvasgatni, úgyhogy csak néha néztem a szövegre, de akkor sikerült két…..
When it's good, then it's good, it's so good 'til it goes bad'Til you're trying to find the you that you once hadI have heard myself cry 'never again'Broken down in agony, just tryin' find a friend..
Félrefordítások Mázlisták 2010.05.30 05:57:00
Rutinos beküldőnk, minden rövidítések birtokosa, seth greven következik egy érdekes eszmefuttatással a szerencséről és az esélyekről. Nem virtigli félrefordítás, ezért a véleményes hétvégén van a helye, de azért van benne valami.Most volt a téli olimpia megnyitója [most,…..
Ravenhill 2010.05.30 18:35:39
@Franci1969: @Impish: Jajj :D Thirteen, azaz Ő: images2.fanpop.com/images/photos/5200000/Number-Thirteen-house-md-5205780-1280-1024.jpg, na meg a Huntington... (ez a betegsége a sorozatban a karakterének)
Ravenhill 2010.05.30 19:33:20
@pocak: Oké, nagyon gáz, de hirtelen nem jut eszembe, hogy ez a "nem csinál neki igazságot" mi eredetileg angolul, innentől meg magyarul rendesen :) A délutáni kvízek hiánya, hjaj :)
 Tell me what to do, what to see or feel... This is the day after my last Friday of my Bsc years (kinda complicated, huh? :)) and yesterday was amazing (even if I had a Spanish exam, a trip to my workplace - yupee :) - and a shopping tour to prepare the stuffs for the night). We had a…..
Félrefordítások B, mint futó 2010.05.01 05:51:00
kp érdekes felvetésével kezdjük a véleményes hétvégét:2009. nov. 30. este néztem pár percet a BBC Entertainmenten futó The weakest link című kvízműsorból, hang nélkül. Még így is előkerült egy nagyon érdekes eset. A kérdés és a válasz (feliratozva):"- A sakkjátékok…..
Bazooka ezúttal egy könyvben talált furcsaságokra hívja fel a figyelmünket. A beküldésben szerepelt a szerző és a szerkesztő neve is, ezeket tartva magam a blog policyhez, kivettem.Én kifejezetten örülnék, ha több könyves példával találkoznánk a beküldések között, tessék…..
Ravenhill 2010.04.05 19:25:07
@bioLarzen: Amúgy drága Írhont ki hívja Eirenek? Komolyan érdekel, mert ezzel nem nagyon dobálóztak sem Nagy-Britanniában, sem Írországban. (Vagy legalábbis én nem vettem észre.) Ez a gael neve, nem?

(Már a poszt címének első szavára megörültem, borzasztó ír-mániás vagyok, a szakdogám is lassan a gazdaságpolitikájából íródik - hátha a koboldok megírják helyettem, ha én nem teszem :D)
Ravenhill 2010.04.05 19:55:51
@bioLarzen: Go raibh maith agat :D Sajnos csak Walesben volt szerencsém beszélni egy észak-írrel írül, szóval a Köztársaságból egy "nemzeti érzelmű" (:D) sem szólított meg az ősei nyelvén :)

Leprechaun? Ugyan kérlek, az leipreachán :)
Tessék, csináltam képrejtvényt! A képen szereplő kutyulinak vajon mi köze van az alábbi beküldéshez? Garfield következik, volt már pár, ezúttal Pétertől: Metrózgatás közben a mai (február 19. - öööö.... - a szerkesztő megj.) Metropol hasábjain lettem figyelmes a…..
Ravenhill 2010.03.11 10:45:29
@bioLarzen: Itt éppen kemény megvesztegetés folyik :)
Ravenhill 2010.03.11 10:58:42
@bioLarzen: Oh, ezt benéztem... A where there-t így együtt nem ismertem, így kreáltam magamnak egy valahogy nyomatékosító mondatot...

Mostantól nem szólok bele a nagyok beszélgetésébe, bocsi :$ :)
Reklám a javából Férfias szelet 2010.02.25 21:44:47
Hogy mogyorós-e, vagy sem az nem derül ki a képről, de az biztos, hogy ezt a csokit nem lányoknak ajánlják. Vajon mit tud ez? ..
A világ - ahogy én látom Csoda 2010.02.13 20:40:00
Van egy csodás szőke hercegem :) Égnek álló, mézszínű hajjal, a walesi kék eget is túlszárnyaló, tündöklő szemekkel, csodálkozó tekintettel, ma még ugyan cseppet hasfájós, nyűgös nyögdécseléssel, kis sírással, de azért tudtára adta a világnak: Szép jó estét, ma…..
A világ - ahogy én látom 2009 2009.12.31 19:42:00
 Oké, kezeket fel, akinek tökéletes volt ez az év. Nekem személy szerint borzalmas volt (ezen Írhon és Wales sem dobott sokat, sajnos), de az utóbbi egy-két hétben mindenhol azt olvasom, hogy ezt az évet kvázi mindenki gyűlölte. Ennél az elkövetkező ezerszer jobb lesz, ugye,…..
Boldog Mikulást mindenkinek ;)   ..
Ravenhill beküldése:Én is egy jó ideje olvasom a blogot és rengeteg dolgot tanultam belőle, így tovább!Úgy gondoltam, én is beküldök egy "nem fordítást" a Jetix egyik meséjéből, aminek a címét is sikerült érdekesen lefordítani (Wizards of Waverly Place - erről volt…..
Ravenhill 2009.11.13 23:51:02
@Márk vagyok: Kicsit off, de filmcímnek jó volt a Halálsoron, nem? Más hangulatú így az egész. Na persze, ha nem címként, hanem szövegben van, akkor persze siralomház. De legtöbbször az a baj a fordítókkal, hogy a saját nyelvükön nem tudnak... :S
Ravenhill 2009.11.14 00:02:58
@Márk vagyok: Itt arra gondoltam (még ha nem is jön át a jelentése), hogy ha mondjuk nem tudom, hogy a film pl. egy King adaptáció, akkor szívesebben megnézem a Halálsoron címmel, mint a Siralomházzal. Innentől ez lehet, hogy személyes aberráció :D Vagy jó marketinges volt a fordító és nem csak hanyag/lusta/buta. :)
Ravenhill 2009.11.14 02:00:55
@Márk vagyok: Erről jut eszembe, hogy itt, a bárdolatlan bárdok földjén a gingerbread-es dolgok tényleg gyömbérízűek, és nem jó mézeskalácsízűek, ahogy ezt otthon megszoktam. Egy világ tört össze bennem. :)

Valaki megfejti nekem a Rubik kockát? Már, hogy miért az az illusztráció? Ebben nem vagyok jó...
 Ezt akkor is tessék meghallgatni, ha máskor nem indítod el a videókat. Szép, nagyon.   ..
Ravenhill 2009.10.10 01:17:10
  Kockáztattam, és épp itt ülök az eddigi kedvenc pubomban: xLDfr>hu GoogleCKockáztattam..
Tessék most csütörtökön, délután 3-tól hallgatni a szegedi Tisza Rádiót!És hogy miért is?A részletek itt: http://tiszaradioszeged.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=329:aktiv-plusz-kreativ-egyenlo-creactive&catid=1:friss-hirek&Itemid=39És egy kis…..
 Izgulok, őrülten, lábremegősen, félősen és gyáván.Tudom, hogy ez egy próba lesz, ha ezt kiállom, olyan erősen jövök haza, mint amilyen erős még sosem voltam. Képes leszek két különböző országban olyan vizsgákat letenni, amit mondjuk magyarul sem tudnék megcsinálni, az…..
Ravenhill 2009.09.25 00:14:43
@göröngy: Egy klasszikus szavaival élve "so far so good" :) Köszönöm, hogy bízol bennem! :)
Kicsit fáradt vagyok, nincs energiám már több blogot üzemeltetni (de azért nem akartam megcsalni ezt a blogomat, szóval éreztem, valamit írnom kell ide is), de a tüdőm olyan tiszta lesz, hogy hú meg ha :) Sokat sétálunk Zsófival a városban és az óceánparton is, eddig minden szuper…..
Ahogy a portugálok, úgy a walesiek sem ismerik a fűtés fogalmát... Komolyan, az lesz valahol az újságokban, hogy egy 20 éves lány elhunyt, a halál okaként pedig a fagyhalált jelölik meg. :)Vettem tegnap 1 fontért 200 darab ír teafiltert, plusz még 1 fontért egy bögrét, most…..
Ma néztem egy Tesco store locator-t a neten, mert nagybevásárlást kéne tartanom és mit találtam a google mapsben? :DA B pont mellett jobbra milyen parkot láttok? :D El kell mennem odaaa :D   ..
 Oké, rendben, valljuk be, ez a legjobb New Moon trailer azok közül, amit láttam. November 20 - tehát Walesben nézem meg. He left you here - túl sok lesz a nyári emlék, úgy kell néznem, hogy ne zuhanjak össze. it's like a huge hole has been punched though my…..