Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ponni

2 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kádár Bálint előadása ma!Érdekes, hogy míg a német vagy amerikai turisták Prágát vagy Bécset sokkal jobb városoknak tartják, a spanyol vagy olasz turistáknak általában Budapest az izgalmasabb, nagyvonalúbb és élettel telítettebb. A látogatók kulturális háttere nagyban…..
Az emlékeztetőt a jelenlevők megbízásából (?...) összeállította: Kinizsi Pál. Mindenre rá lehet klikkelni és még több lesz. Györgyi munkája: Szajnaparti sétája (klikk a képre!): Györgyi kikapcsolódásai itt! Csaba - Horstens, Dánia: lásd még: a dán…..
forrás: Urban Lab Global Cities; Új felhőkarcoló Párizsban? Igen, a Herzog & de Meuron kettős tervezte Triangle Tower, ami a felvetődése óta folyamatos vitákat gerjeszt.>> a térképünkön itt (lesz).A tervezett torony 146.91 méter magas lenne, az egyre csökkenő méretű…..
Ponni 2011.08.01 21:30:56
Odooprojekt - a blogjuk. Odooprojekt - a honlap Finomodik a Solar Decathlon-csapat lakóház-koncepciója - építészfórum; Archdaily közlés;  Panni - mit szólsz, a pozitívház után/nyomában/hozképest? ..
Amélie csodálatos élete (wikipédia; 2001):A film Párizsnak a turisták által kedvelt Montmartre negyedében játszódik, és egyfajta szeszélyes, kissé idealizált módon mutatja be a várost.Az Amélie csodálatos élete a legjobb film díját kapta az Európai Film-díjon, négy…..
Le Flâneur (music by The XX) from Luke Shepard on Vimeo...
Zsófi ezt küldte >> nyilvááááán ArchDaily.com. ..
Múlt hét pénteken Chamberyben voltunk egy építészeti előadáson, amit Pascal Rollet tartott az INES-ben (Institut National de l'Energie Solaire). Érdekes volt. A lényeg, hogy ő és a diákjai, meg sok-sok mérnök kitaláltak egy olyan házat ami több energiát termel, mint amennyit…..
Ponni 2011.02.23 09:52:43
24 konténerből állította össze a LOT-EK nevű tervezőcsapat ezt a háromszintes konténer-bemutatótermet. A "ház" könnyedén szétszedhető és összerakható, figyelemreméltó ugyanakkor, hogy úgy tud nagyon határozott és erős, önálló karakterű lenni, hogy nem szabdalja…..
Ponni 2011.02.18 00:55:08
A helyszín Lyon legnagyobb egyetemi campusa: a háromszög alapú tömbben kollégiumi épületek, egy nagy menza, délen és keleten pedig kis családi házak. Kerítéssel van körülvéve. A kapuk nappal nyitva vannak, gyakorlatilag a terület mindenki számára átjárható, estére viszont…..
Csaba fejlécét már mindannyian úgy megszoktuk - de azonbanviszont arról volt szó hogy váltogatunk (Panni már lépett is az ügyben), így meghirdetem a fejléc-pályázat újabb fordulóját. SZERINTEM Csaba is indul, a szabályokat pedig - önkényesen - a következőképpen módosítom (a…..
A nagy leadások közben gondoljunk a karácsonyra is.  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* Karácsonyi rejtvény --------> Megoldással   Híres építészek azt a…..
Következzék egy társasház, Colorado Court néven. A külleméről óvatosan válogattam, nem igazán sikeres a napelemapplikáció, de tiszta, racionális az alaprajza, és - mint EMA felhívta rá a figyelmet - az optimális szellőzés kellően nagy hangsúlyt kap. Made in California. A…..
Cikk az építészfórumon - a ház tervezője a BME-n végzett, majd Japánba költöző Nyilas Ágnes.Érdemes végigolvasni az ismertetést, ami nem csak egy szép házat, de egy alapos, sokrétegű végiggondolást, egy okos és jó viselkedést is bemutat.A Japánba költözésről, az ottani…..
Ponni 2010.11.16 22:31:01
1. rész A szegénynegyedben azzal vádolják a kislányt, hogy nem tisztességes úton keresi a pénzt. Anyja épp ebben a pillanatban állít be, hogy kitegye B Mihály szűrét a házból. Zsuzsi B Mihály és Panni összeboronálásán fáradozik. Anna meglátogatja S Péter házát, hogy…..
Ponni 2010.11.10 10:28:01
Kedden elmentünk a Handicap kurzusommal egy olyan bentlakásos intézetbe, ami fiatalkorú mozgássérülteknek van kialakítva. Gabriel Francois Richard, lyoni kereskedő kezdeményezte az alapítvány létrehozását, amely segít a mozgáskorlátozottakon. Azért döntött így, mert…..
A Le Concert Impromtu szextett koncertje ezév augusztusából, ha jól értem a "Bachtól a jövőbe" program keretén belül (Ugye ismerjük a lemezüket?). A King Kong itt fent úgy egy percnél kezdődik, az addig zajló beszélgetést ha valaki lefordítja futólag, azt megköszönöm. És…..
Ponni 2010.10.24 00:10:49
Didier Lockwood (www.didierlockwood.com/) valahol korábban beszélt Zappa-ról. A műsorvezetőt ez érdekli, és erről kezdi el kérdezni.
M: Nem tudom, hogy Frank Zappa improvizátor volt-e.
D: Frank Zappa improvizátor volt és zeneszerző a kortárs zenében is, hiszen Pierre Boulez-zel dolgozott. De inkább Jean-Luc Ponty (www.ponty.com/) révén ismerem. Aki, úgy gondolom, hogy a hegedűművészet megújítója volt. Ő volt az, aki teljesen megváltoztatta a hegedűjáték hangzását.
M: Francia Jazz hegedűs volt.
D: Francia Jazz hegedűs volt, igen, és amikor hallgattam Jean-Luc Ponty-t, akkor döntöttem úgy, hogy én is ebbe az irányba akarok elindulni.
M: Ő mutatta be Frank Zappa-t?
D: Nem, egy másik alkalommal találkoztam vele…Csak ő tudta csodálatosan összekombinálni az írást és az improvizációt.
M: Képzeld el, hogy a mi kvartettünk is érdeklődik Zappa iránt, azt javaslom, hogy hallgassuk meg őket. Tehát, A King kong!
A rejtvényünk három kérdése:  Ki a szám eredeti szerzője, mi a címe? Ezen a felvételen ki énekel? Tetszik-e nekünk? A megfejtésekhez kérem azt is hozzátenni, hogy körülbelül hány percnél (másodpercnél) ismertük fel a kompozíciót...
Ponni 2010.10.09 10:31:11
Ponni 2010.10.10 12:12:29
Összeszedtem néhány nyári örökzöldet. Un vero italiano! The 80's !  Írjatok még jó zenéket és lesz társasblog top 10! :) ..
Ponni 2010.10.08 16:43:19
@mB: zsír (:
Svédek . Fenntartható építészet . Aktuális . 18 épületblokk . Zöldtető . Lakások . Napkollektor . Minimális .  Visszafordítható .  Körforgás . Esővíz . Kapcsolat . Környezetvédelem . Globális felmelegedés .  Mindez egy komplexumban.   A svédeknél idén…..
Otthon a városban? Tegnap hazafelé bandukolva találtam egy zongoristát: a Móricz Zsigmond körtéren, a négyes metró építkezésének árnyékában, a palánk melletti kis fűfolton zongorázott egy francia lány. Naná - hol máshol? Kicsit hallgatva a zenét és körülnézve kiderült…..
Ponni 2010.09.22 18:08:17
A Ma Reggel vendége Borsi László elnök, Lakásvásár Média Csoport...
A fenti dal a Költészet üzenete Panninak, egy korábbi beszélgetés margójára (A Derrick ismerős a tévéből, igaz? Ugyanettől a művészeti alkotócsoporttól érdemes még meghallgatni a Szabadságot Svájcnak! című opuszt is). A következő pedig Réka megjegyzése nyomán dalba…..
A francia kalapos madame találkozása modernkori vamp önmagával.     Egy XVII. századi lakóépület átváltozása.  Elsőként két kép, az érthetőség kedvéért. Előtte: Utána: A francia tervezők azt a feladatot kapták, hogy a  keskeny hosszúkás telken…..