Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vito de la Mancha

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója. "Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az…..
Vito de la Mancha 2010.03.11 23:02:52
@Sohanedudgi: "Amíg szükség lesz rá" A szervezett civil kontroll, a független média, az öntudatos polgár folyamatosan szüségesek. Ha nincsenek, nincs demokrácia.
Vito de la Mancha 2010.03.12 12:38:02
@Sohanedudgi: Igen egyetértek, most nagyon pörög minden. Ugyanakkor, a Fidesz cinkos hallgatása azt jelzi, hogy a jövőben is leszenk ilyen "pörgős" időszakok.

Ehhez jönnek még a suchmanni korban szocializálódott emberek: de jó volt, mikor a Párt Központ Bizottság döntésére "összevágta mindenki a bokáját" és nem volt ez a "nagyon demokrácia"!(lásd feljebb hypotheticalfriend kiváló átiratát)

Pedig csak a "kicsi demokráciából" látott meg egy fénysugarat!
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..
Vito de la Mancha 2010.02.23 16:50:57
1. A grupomilton.es oldal kimondottan dilettáns, de annyi egyértelműen kiderül, hogy egyetlen spanyol projektet sem említ, kizárólag magyar és román ingatlanügyleteket ajánl.

2. A spanyol nyelvterületről, grupo milton -ra, kizárólag magyar és román projektek jönnek be, de ezek is kis számban, inkább említés szinten. Egy valenciai (levante-emv.com) újság interjút közöl Kováccsal (a „holding” szót idézőjelbe teszi) és ott azt nyilatkozza, hogy a milton azért jött létre, hogy a valenciaiakat segítse abban, hogy Magyarországban és Romániában befektessenek. Továbbiakban elmondja, hogy a cégcsoport legnagyobb része Magyarországon található.

“Bence Kovacs, propietario del 80% del grupo Milton, explicó ayer a este diario que la empresa fue constituida para ayudar a firmas valencianas a invertir en el extranjero, particularmente en Hungría y Rumanía. Kovacs precisó que el holding agrupa a un total de 78 empresas, la mayoría de las cuales está radicada en Hungría, emplea a 80 personas y factura 500 millones.”

3. Ha Magyarországról nézzük, a milliárdok Spanyolországban keletkeztek, ha Spanyolországból, akkor Magyarországon.

4. Személyes vélemény: milliárdok itt nincsenek, esetleg pár tíz-száz millió forintos hitel, amit valaki ügyesen befektet, hogy egy nagy lufit fújjon. Nem új a trükk, a múlt század elején Amerikából volt szokás jönni ilyen mesékkel, volt olyan, hogy valakinek elhitték (Franciaországban!), hogy megvette az Eiffel tornyot.

5. Kelet európai sajátosság, sikeresen belevitte a két nagy pártot is, kérdés, mikor lesz kellően kínos, hogy kihátráljanak. További sajátosság, lehet, hogy eltussolni (ezt is) egyszerűbben látszik, mintsem a csalót leleplezni.

6. Köszönöm Bodoky! Az ilyen cikkek reményt keltenek, hogy sok munkával, tisztességgel és bátorsággal javítható lesz az a hely ahol élünk.
Vito de la Mancha 2010.02.23 17:51:01
@Magyarországom: Vicente Cotino és a Cotino család messze nem tartozik Kovács baráti köréhez. A Cotino-k nagy halak, Kovács egy kis lóti-futi aki a korrupt kelet két tartományában gyanús üzleteket hoz össze és ha a deal megvan a Sedesa megmozdul. Sok ilyen alak van a nagy cégek környékén mindenhol.

A már említett spanyol cikkben, Cotino kikéri magának, mikor az újságíró Sedesa-Milton partnerséget említ. Csak annyit ismer el, hogy a Sedesa alvállalkozóként beszáll a kivitelezésekbe. Ez azt mutatja, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy veszéleyes terep az, amin a Kovács félék járnak.