Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolognaciki

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bolognai Rendszer minden szakon, minden karon, minden egyetemen, minden országban másként valósult meg, és más tapasztalatokat hozott.WorkshopMost szeretnénk lehetőséget teremteni, hogy megbeszéljük egymással tapasztalatainkat. Március 9-én, kedden a CEU-n (Central European…..
A Kádár-rendszerben megszokott volt, hogy az oktatás minden szintjén kötelező volt az ideológiai képzés: minden egyetemnek és főiskolának volt Marxizmus Leninizmus Tanszéke, amely a "tudományos szocializmus" és hasonló kurzusokért volt felelős, a középiskolában pedig…..
A Bolognai Rendszer talán a legnagyobb pusztítást a tantervek összekutyulásával vitte véghez.Az 5 éves képzés rugalmasabb voltHa megnézzük egy korábban érvényes öt éves kreditrendszerű képzés tantervi hálóját (a tantárgyak elvégzésének ajánlott ütemezését), gyakran azt…..
bolognaciki 2010.03.02 08:54:29
@SCUMM: Nem akartam túl hosszúra nyújtani a posztot, de nagy különbség van az egyes karok között. Hogy lehetetlen 3 év alatt BSc-t csinálni, az többnyire igaz az ELTE TTK-ra, de egy szabad bölcsész BA-t, tudomásom szerint, nem nagy erőfeszítés megcsinálni a BTK-n. A BME pedig továbbra is olyan középiskolás stílusban nyomatja, azaz az első napon kezedbe nyomják az órarendet, és nem sok mozgástered van eldönteni, milyen tárgyat veszel fel.
De akinek közelebbi tapasztalata van valamelyik karról, írja meg.
Nagyon hosszú lenne ez a post, ha most nekiállnék részletesen leírni. De a következő hetekben itt megjelenő bejegyzésekből, és várhatóan a kommentekből is ki fog derülni, miért szívnak a hallgatók és az oktatók is a Bolognai Rendszer miatt. Egyes szakokon kevésbé, másokon…..