Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VNika

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Átlépjek vagy ne lépjek? 2010.11.03 06:14:00
A magánnyugdíjpénztár vs állami nyugdíjpénztár téma a terítéken van, és lassan nincs olyan nap, hogy ne olvashatnánk cikket erről a dologról. Engem most a gyakorlati oldala érdekel: ha Orbán azt mondja, hogy akkor mostantól át lehet lépni a magánnyugdíjpénztáraktól az…..
VNika 2010.11.04 08:47:53
Ennyit tennék még hozzá (mert sem a blogbejegyzésben, sem a kommentekben nem találtam - de lehet, hogy csak nem olvastam elég figyelmesen)
Idézetek a Stabilitás Pénztárszövetség Kérdések és válaszok címmel közzétett dokumentumából:

"A 2010. január 1-jétől hatályos jogszabályok szerint a Pénztárak Garanciaalapja a tag magánnyugdíjpénztár által vezetett egyéni számlájának egyenlegét – amennyiben az a nyugdíjszolgáltatás megállapításakor nem éri el a hozamgarantált tőke összegét – a hozamgarantált tőke mértékéig kiegészíti. Tehát a tagok pénze a pénztárakban az átmeneti (tagdíj átutalásának felfüggesztése) időszakban is teljes biztonságban van: a tagokat semmiféle kár nem érheti, befizetéseik hosszú távú értékállósága garantálva van.

Mi az a hozamgarantált tőke?
A hozamgarantált tőke a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a tag egyéni számláján jóváírt kötelező és kiegészítő tagdíjbefizetéseknek az infláció szorzatával növelt összege a teljes felhalmozási időszakra vonatkozóan (azaz ez a garancia biztosítja a tag befizetései vásárlóértékének megőrzését). A hozamgaranciára való jogosultságot azonban elveszítheti a pénztártag, amennyiben a felhalmozási időszakban az általa kezdeményezett pénztárváltások között nem telt el legalább öt év.

Kaphatok-e járadékot a pénztárból, ha nyugdíjba megyek?
A járadékszolgáltatás jogszabályi feltételei még nem állnak fenn. Járadékszolgáltatás legkorábban 2013. január 1-jét követően választható, a remélhetőleg közeli jövőben elkészülő és hatályba lépő járadékszolgáltatást szabályozó jogszabályban előírt feltételek és módozatok szerint."

(A teljes dokumentum hosszabb, önkényesen idéztem belőle)

Ja, és megelőzendő az ilyen-olyan vádakat, nem vagyok vezetője/dolgozója egyik pénztárnak sem, egyszerűen egy tag vagyok, aki félti a 12 év alatt felhalmozódott vagyonát az elherdálástól.
Kicsit félve vallom be, hogy nem kezdtem még az Új Széchenyi Terv (igen, csupa nagybetűvel) részletes és mélyenszántó tanulmányozásába, így nem én, hanem a Menedzsment Fórum vett észre egy érdekes mondatot az említett alapmű lakáspolitikával foglalkozó fejezeteiben:  …..
VNika 2010.08.05 08:31:42
@ppppalika: www.solanova.energia.bme.hu/hun/index.html?B1=+BEL%C9P%C9S+

És a következő ennek a tapasztalatai alapján Budaörsön készül és nem nálunk az impotens lakótársak miatt :o(
Mi jártunk Dunaújvárosban, és nagyon szeretnék olyan panelban lakni.

Egyébként üzenem azoknak, akik szerint a panelben nem lehet élni, és mindenki menjen vissza vidékre, ahonnan jött, hogy:
1.) világ életemben Budapesten éltem, itt születtem, nincs hova "visszamennem" (sőt a szüleim is pestiek)
2.) ahol én lakom (XI. ker. Albertfalva), kimondottan jó beosztású panellekások vannak, mi egy 2+2 fél szobás lakásban lakunk, 3 generáció együtt - és azért itt, mert nincs pénzünk arra, hogy családi házba költözzünk. Amennyiből meg egy megfelelő szobaszámú századfordulós lakást meg tudnék venni a kerületben - messze nem mehetünk az idős nagyszülők miatt - annyiból már családi házat is vehetnénk...)
Érdekes szakma az ingatlanosoké, kicsit hasonlít a politikusi hivatásra: a lehető legtöbbet kell össze-vissza beszélni egészen addig, amíg a szerencsétlen kívülállónak egy idő után zsibbadni kezd az agya, hogy végül amilyen zavarodottan ikszelni szokott a szavazólapon, olyan…..
VNika 2010.02.23 20:15:58
@Klájd:
XI.ker Albertfalva
Közlekedés: 41, 47, 18-as villamos, 7-es busz, 14-es buszcsalád (nem BKV!!!)
Környék elég jó, nyugis, nagy zöld területekkel, jó beosztású lakások, bölcsi, ovi, suli, közért, orvos pár lépésre
A Sáfrány 50-ben szeretnék lakni, de sajnos ott nem sikerült vennem 10 éve. (Az a legkisebb ház a környéken)

Másik jó hely Őrmező (még élhető nagyságú) a régi lakótelepen MINDEN ház szigetelve van már, ovi, suli, közést, orvos helyben, közlekedés gáz, de mindjárt jön a metró (mondjuk mikor mi odaköltöztünk 72-73-ban, akkor is ezt mondták :o)
VNika 2010.02.23 20:42:40
@Acmee:
Nem teljesen lóg bilibe...
Ez a Solanova projekt, amit Dunaújvárosban már megcsináltak és most Budaörsön fognak... Sajnos nem nálunk :o( pedig nagyon szerettük volna...
Ezek sajnos csak mintaprojektek uniós támogatással, mert a jelenlegi panelprogramból nem lehet megvalósítani. De nagyon bízom benne, hogy ez változik