Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madware

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
madware 2011.09.10 22:20:30
@Sultan: okostojás szerinted a bankok honnan veszik a frankot? magasabb árfolyamot ugyanúgy megfizetik, nincs azon nyereség nekik, hogy 160 helyett 230 az árfolyam...nyereségük abból van, hogy a bankadó meg egyéb szarságok miatt rohadt nagy kamatmarzzsal dolgoznak...

Ez a lépés több milliárd eurót venne ki a bankok zsebéből, amit szintén áthárítanának a háztartásokra, szívnának a megmaradó devizahitelesek + a forinthitelesek is. Ha meg nem hárítják át összedől a hitelezési rendszer, akkora veszteségeket könyvelnének el.
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
madware 2011.09.05 18:14:41
@kicsijuti: mutasd, hol az a 90%, és ne arra hivatkozzál, hogy hányan mentek vissza zsarolás hatására államiba.
madware 2011.09.05 18:21:24
Aki nem olvasta, volna miért annyi a törlesztő részlet nálunk, az olvassa ezt el: index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/05/tizedevel_olcsobb_lehetne_minden_frankhitel/?rnd=921

Kamatmarzs vicc nálunk, mégsem tesz semmit az állam, csak kivet egy szép kis bankadót ami még jobban ront a helyzeten.
madware 2011.09.05 18:29:10
@agyramegy: chipsadó is ugyanilyen, tök egyértelmű, hogy a cégek áthárítják a boltokra, azok meg a fogyasztókra a + költséget, ezt még ők maguk is megmondták.
Selmeczi Gabriella szerint a magánnyugdíj-pénztárak nem csak eltőzsdézték az emberek pénzét, de egyenesen életveszélyes volt a rendszer. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki biztos szerint, ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700 milliárd forinttal több lenne a…..
madware 2011.08.25 09:19:23
Hozzászólások egy részét elolvasva ismét rájöttem, hogy ez az ország a 10 millió közgazdász országa :-) ... a legfontosabb kérdéssel persze senki sem foglalkozik: annak az x embernek aki visszatért most az államiba miből lesz y év múlva nyugdíja? a demográfia adatok azt mutatják egyre jobban elöregedik a társadalom, egyre több passzívra jut egyre kevesebb aktív, ilyen körülmények között fenntarthatatlan a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer. Volt egy ellenőrzött piaci rendszer, ahol a tagok tudták mennyi pénz van a számlájukon és amikor nyugdíjba mennek ennyi pénzt majd biztosan megkapnak öregkorukra, + a többség még infláció feletti hozamhoz is jut. Ehhez képest most mit látunk: az állam felhasználja ezt a pénzt államadósság csökkentésre, lyukak tömködésére, és abban reménykedik, hogy 6-7%-os növekedés lesz a következő 20 évben, amely lehető tenné a nyugdíjrendszer finanszírozását (hozzá tenném ennyi sem tenné puszta állami alapon lehetővé). Ha beüt egy világgazdasági recesszió, és ismét mínuszba megy át a GDP "növekedés", akkor a GDP arányos államadósság megint megugrik, és gyakorlatilag 2-3 ezer milliárd forint eltűnik a nagy semmibe. Amikor meg nyugdíjba megy az ember, majd azt látja, hogy nem kap semmit, mert nem lesz miből, maximum hitelekből lehetne majd finanszírozni a nyugdíjrendszert. Erre még szépen rájön az elhúzódó deviza adósság törlesztés. Szép kis jövő elé nézünk.
Varánusz Pofon a szarnak 2011.08.16 06:02:00
Szép lassan megérik a helyzet arra, hogy a gazdaságpolitikai lufi úgy durranjon el, mint képviselőfing a kormányszaunában: recsegősen, féknyomot rajzolva a ülőkére. Lassan de biztosan "útelágazódáshoz" érkezik az ország, ahol dönteni kell: fideszes terminológiával…..
madware 2011.08.16 10:31:12
@MACISAJT: www.portfolio.hu/gazdasag/a_cseh_es_a_szlovak_gazdasag_hozta_a_vart_novekedest.153879.html egyelőre :) + azt is vedd hozzá, hogy a legnagyobb visszaesés nálunk volt, szóval nem ártana a legnagyobb növekedést produkálni, hogy egyáltalán visszajussunk a válság előtti szintre.
madware 2011.08.16 12:35:53
@MACISAJT: csak nem szijjártó peti vagy, hogy ugyanazt mondogatod robot módjára? felfoghatatlan, hogy olyan országokhoz hasonlítod MO-t, ahol az egy főre jutó GDP 3/4* nagyobb mint itt. A legnagyobb növekedést a felzárkózó országoknak kéne produkálni (mi is ilyen vagyunk), mert még van hova fejlődni..nem úgy mint a németeknek, hollandoknak, spanyoloknak. Az, hogy egész EU-s szinten romlik a teljesítmény egy közelgő világgazdasági recesszió eredménye, ami majd szépen tovább rontja a mi eredményeinket is ha összeomlik ez a 1,5%-os növekedésért felelős exportágazat. Kiskereskedelmi forgalom stagnál. Ez mire enged következtetni? Nem fogyasztottak többet a gazdagok akik megkapták a szép kis adócsökkenést. Matolcsy egy inkompetens pöcs akit örök életre el kéne tiltani a közügyektől.
madware 2011.08.16 16:52:33
@MACISAJT: "egyszeri befizetések" --> örülök neki hogy az ellopott nyugdíjpénzekből 1-2 évig fenntartható-kozmetikázható a költségvetési adat és államadósság, és utána mi lesz? mit lopnak el? háztartások befektetés állományát? önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket? tök jó, hogy arra vagytok büszkék, hogy államosított pénzekből 1-2 évig fenntartható a rendszer, hogy utána meg mi lesz az ki a szart érdekel.
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
Van a régi vicc, miszerint meghal Kovács kiskatona édesapja, és az ügyeletes tiszt az őrmestert kéri meg, hogy „kíméletesen” közölje Kováccsal a tragikus hírt. Az őrmester gondolkodik, felsorakoztatja a katonákat és elkiáltja magát: „Mindenki, akinek még él…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
 Bár jóval kisebb publicitást kap, mint a Magyarországot és annak új gazdaságpolitikáját megfedő bírálatok, de számos neves közgazdász, elemzőintézet és befektető szerint Európa jár rossz úton a válságkezelés módszereit tekintve. Egyesek - mint például Marco Papic, a…..
madware 2011.01.27 11:24:24
@Gyárfás: igen ebben egyetértek, hogy a vízfejet is el kéne távolítani, csak ott éppen a kormány/kormánypárt haverjai, rokonai ülnek, lásd kormányzati hivatalok ahova beültettek egy csomó embert milliós fizetésért, de semmi értékeset nem csinálnak.
madware 2011.01.27 13:29:48
@magyar bucó: én kérek elnézést, jobban fogalmazok akkor: tőzsdén jegyzett részvénytársaságok.

Szolgáltatásból nem lehet megélni?

Én úgy látom elég sokan megélnek belőle..ajánlom figyelmedbe: portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf004c.html?27
madware 2011.01.27 14:00:57
@magyar bucó: akkor Svájcban miből élnek meg az emberek? amúgy mit értesz értékteremtő munka alatt? kézzel fogható termékek gyártása?
Vastagbőr A főszervező 2011.01.16 13:24:00
Teljesen egyetértek Szekuriti kollégámmal, a biztosítás nagyon komoly feladat, és ez teljes mértékben az eseményt szervező feladata és felelőssége (egy rendezvényszerző a tegnap estéről). Tegnap a West Balkánban (Nyugati tér, a volt Skála Metró) tartott "Noise Night…..
A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív…..
madware 2011.01.12 00:14:47
@Suna bácsi: lcd tv-t eddig is két háztartás tipus vásárolt: akinek nem jelent gondot a megvásárlás, és aki hitelből finanszírozza azt IS. Nagy probléma hogy a háztartások megtakarítási rátája gyakorlatilag 0 MO-n, és ezért vagyunk rászorulva küldölre..manyup felszámolásával még inkább :-)
madware 2011.01.12 13:55:12
@high up: a manyup lenyúlás két legnagyobb problémája: kiveszik a rendszerből a legnagyobb hazai állampapír vásárlót, így most már 100%-ig a külföldre leszünk utalva + ha eladják a részvényeket akkor elég sok kis vállalat megszívhatja...ez a 3000 milliárd csak azért kellett, hogy a következő 4 évre fenntartható költségvetést csináljanak, mert jobb ötletük nem volt, ahhoz már komoly közgáz tudást kellett volna (lásd feloszlatott KT), ergo a hatalom további biztosítása. És akkor még az elmúlt időszak hosszú távú hozamainak és kockázati prémium költségének növekedéséről nem is beszéltem mekkora + kiadásokat jelent.
Nincs sok vesztegetni való időnk. Portugália kimentése után meg kell nyugtatnunk majd a fél világot, hogy Magyarország már tényleg talpon tud maradni. Sok múlik Orbán és Matolcsy februárra ígért reformjain. (Kép: Wiki) Pénzügyi vihar készülődik Portugália…..
Egy friss diplomás levélírónk meglepő adatot oszt meg velünk, a felvett hallgatók csupán töredéke szerez diplomát, az ő konkrét példájából kiindulva az évfolyama 16%-a  jutott el a diplomáig. Ennek több oka is van, az egyik nyilván a sokat szidott finanszírozás, sokkal…..