Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VP

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Blues 2008.06.09 05:00:00
Két év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak áramszedője volna, akkor elbúcsúzhatnánk az SZDSZ-től. Pedig már úgy megszoktuk. Mint az Aranypókot, amelynek késő-kádári reklámjában egy holtfáradt női…..
VP 2008.06.09 13:17:07
Kedves Árpád!

(hosszabb kommentekre nem fogékony tagtársaknak előre is bocs a görgetőizmok megterheléséért)

Én nem írnám le teljesen Fodort, bár erre a fő okom az, hogy az SZDSZ-nek a csak a szombati eredménnyel sikerült megtartania (nem növelnie!) azt az eddig is kb. 10% körülire becsült esélyét, hogy 2010-ben rájuk szavazzak. Mondom ezt úgy, hogy a lehetőségeimhez képest korábban mindig így tettem, kiccsalád hasonlóképp.

Az SZDSZ-ben szvsz elég régóta voltak gázok azzal, hogy itt is elég sokan szeretnek lopni, valamint mindig fura volt picit az a felállás, hogy van egy szűk kör (Magyar, Pető, Kuncze, néha Demszky, később Horn, Kóka, még max 1-2) akik annyival egyenlőbbek a többi libsinél, hogy ők konkrétan megmondják mi van, a többiek meg helyeselnek. Ja és van a Fodor Gabi, a "belső ellenzék", akinek a többiek pöttynyit szánakozva összemosolyognak a háta mögött, de cserébe a szadi verheti a mellét, hogy van verseny az elnöki posztért mög belső pluralizmus mög minden.

Ehhez képest az elmúlt másfél-két évben a szűkkör annyira elveszítette politikai és egyéb realitásérzékét, hogy egyik nagyobb faszságot csinálják a másik után. Nem a kormányzati töketlenkedéshez való asszisztálásra gondolok, azt már megszoktuk. De hogy a liberális párt a felgyülemlett feszkót minden mozgó lényen levezető rendőrségi díszmenet láttán, élén a volt belmin-nel és prominensei között az éveken át rendőrségice basztatott tagjaival közölje, hogy nem történt semmi rossz, szánalmas.

Következő orbitális baromság: Kóka erőltetése. Lehet, hogy ő is lelkes libsi, meg helyén van az esze (háát…), de az egész lényéből sugárzik, hogy emberi téren addig sikerült eljutnia, hogy Patrick Bateshez hasonlóan ő is kurvára örül, ha neki van a legdrágább és legkülönlegesebb kivitelezésű névjegykártyája a klubban, és feszült lesz, ha nem. A klubon kívül más csoportosulás arcaként vállalhatatlan, elsőre megmondja bárki. De a szadinak ő kellett, mert valakit muszáj volt találni Kuncze utánra, és bár pofázni már pofáztak róla egy ideje, természetesen senki se tett semmit azért, hogy legalább egy értelmes fiatal libsi politikus kinője magát. Illetve bocs, mégse, ott a Gusztos, aki nem buta fiú, csak az a gond, hogy nem látja az egójától azt a képet, ami a tükörből visszanéz, és azt hiszi, hogy ilyen külsővel és stílussal a szűk családi körön és a kollégákon kívül más is kíváncsi lesz rá. Hát nem. A többi, nem fiatallal meg ugye az a gond, hogy vagy már volt elnök (ld. szűkkör) vagy nem szűkkör, az meg kizáró ok ugyebár. Így maradt a Jani.

Kóka egy évéből nekem, mint a szadi dolgai meg a hírek iránt érdeklődő embernek kb. annyi maradt meg, hogy a nagy részében elpancsikolt a szarban a kormány általános teljesítményének megfelelően, és a legnagyobb sikere az volt, hogy csak annyira hagyta átszabatni a szocikkal az eübizt törvényt, hogy még rá lehessen mondani, hogy mi eztet ígértük. Aztán pár hónapja kiderült, hogy valamiért valakik csaltak a küldöttgyűlésen. Persze a többi pártnál is előfordul ilyesmi, de ez kit érdekel, itt kiderült, bebizonyosodott, szar van a palacsintában slusszpassz. Szűkkör reakciója: nem történt baj, minden maradjon csak így, nem érdekes az egész, az eredmény kb. biztos jó volt, amúgy meg hagyják már szegény Janit dolgozni, hát úgy igyekszik szegény. Plusz lépjünk ki a koalícióból, mert akkor legalább azzal foglalkozik a sajtó (tudom ez így kicsit csúsztatás, de sztem fontos szempont volt).

Így összefoglalva, nekem ennyi pont elég volt a szadi ilyen megnyilvánulásaiból, és még mindig nem kicsit vagyok dühös jó pár emberre azért, mert így beleverték az én fejemet a saját szarukba azok után, hogy éveken át bárki előtt biztosítottam őket a támogatásomról.

A szűkkör leszerepelt, bár azt várni, hogy eltűnnek a balfenéken sajnos naivitás, akkor is, ha sokuk esetében szerintem ez lenne az egyetlen vállalható lépés (főleg a megagigagáz Horn Gabi repülhetne). A legszánalmasabb, és egyben a tanulság a történetben, hogy a magyar liberális pártot az autoriter, elitista vezetés baszta szét.

Fodor legalább még nem hibázott ekkorát, így ő kaphat egy pici esélyt. Nem fogadnék rá ettől függetlenül, de első lépésnek belefér.
Már megint büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa és Aradebil méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen…..