Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angolnyelvtanitas.hu

17 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap asztalt foglaltam egy Budapesten található kínai étterembe. A beszélgetés körülbelül a következőképpen zajlott:  Jó estét kívánok, Lingwing vagyok [höhö] és asztalt szeretnék foglalni öt-hat főre péntekre. Igen? Jóestét. Asztal? [itt már lehetett sejteni,…..
  Tegnap láttam egy szomorú dolgot. Egy versenytársam lefoglalta az angolpluszmagazin.hu domain nevet, csak mert a hírlevelemet Angol Plusz Magazinnak neveztem el. Első vad gondolatom az volt, hogy vajon ennyire rosszul megy az üzlete? Először eléggé lenyomott, megmondom őszintén.…..
  Pár éve találtam meg Sasvári Rudolf könyvét az üzleti hírszerzésről. Érdekesnek tűnt, főleg, mert az "ügynöktartás" technikáját akkoriban aktívan alkalmaztam piaci információk szerzésére, és azt vártam a könyvtől, hogy tökéletesíthetem. Félig a könyv hatására,…..
Idegennyelv-tudás = a nyelvtan helyes alkalmazása szóban? Most már tök jól értem - sóhajtanak tanítványaim egy kis nyelvtanozás után -, de az tuti, hogy beszéd közben semmi sem fog eszembe jutni, és el fogom rontani. És számtalanszor hallom azt a panaszt is, hogy valaki retteg…..
angolnyelvtanitas.hu 2012.06.05 11:26:43
 "Botrányos" e-mail tárgysorral küldtem ki egy levelet az Angol Plusz Magazinra feliratkozottaknak. A levél apropója: Húsvét táján egy érdekes sztori-sorozatot fogok kiküldeni, amivel még terveim vannak a jövőre nézve, és ezt nem akarom senki másnak megmutatni,…..
  Tegnap este alig tudtam aludni, mert vadul járt az agyam. Forgott benne egy ötlet, aminek a megvalósítási tervét úgy 11 óra és éjfél között vetettem papírra.Emlékeztek arra, hogy panaszkodtam, hogy a Nulladik angolóra, a 200 fős nagy rendezvényünk előestéje a…..
 Biztos te is imádod azt, amikor mindenféle okos, vicces vagy mély idézeteket olvasgathatsz az életről.  De próbáltad valaha összeírni a saját életed SZÁMODRA legnagyobb tanulságait? Azokat, amelyek mögött egy-egy IGAZI sztori rejlik?  Nos, most, hogy úgy érzem, a…..
 Úgy egy hónapja történt, hogy annak rendje és módja szerint meghirdettem, hogy jön-jön-jön egy vadi új tanulókártya csomag. Instant Verbs lesz a neve, és egy különleges tanulási rendszerrel segít legyőzni a mutáns szörny phrasal verb-öket. És éjjeleken át nyomtuk a…..
Nemrég kaptam egy fura levelet egy másik, szintén nyelvtanulási piacon működő, csak nálam lényegesen nagyobb üzletet irányító cégvezetőtől.A lényege: "gusztustalanul másolok mindent", amit csinál, és megkér arra, hogy ne használjak bizonyos szavakat a…..
A zalakarosi MenDan Hotel Thermal készített egy úgynevezett vírusvideót, hogy ne kelljen pénzt költeni a terjesztésre, hanem a dolog viccessége/megdöbbentősége miatt tömegek küldözgessék tovább és így terjedjen a marketingüzenet (ami mi is pontosan?). Ebben a pillanatban már…..
Évek óta kapom vissza a véleményeket: nagyon olcsók az angol tanulókártyák. Való igaz, 2006 óta nem volt igazi áremelés, még az 5%-os Áfa emelés egy részét is lenyeltük anno. Pedig a papír ára például évente háromszor emelkedik. A többiről ne is beszéljünk, csak elszáll…..
Ha azt mondom, francia félrefordítás, azt mondod, mistinguett (mistinguett.blog.hu) küldte. És igazad van. Ráadásul ez most bréking is: Alapesetben az ilyet csak az off-topicba írom, de a bor a gyengém, Tokaj meg pláne.…..
A frissen hatályba lépett, új médiatörvény elleni tiltakozásul hírek helyett a "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság" mondat virít a hétfői Népszabadság címlapján magyarul, és kisebb betűkkel az összes EU-tagország nyelvén is. A Népszava mai címlapján pedig…..
Nagyon örültem, mikor olyan családra találtam, ahol vezethetek, mert imádok, és nem akartam feladni egy vagy akár fél évre sem ezt a passziót. Aztán, mikor itt bedobtak a mélyvízbe egy régi automata váltós Ford fiesztával baloldali forgalomba... hát... hogy őszinte legyek, kicsit…..
Épp írtam Melindának tegnap, hogy a madarak reggel úgy csicseregtek, mintha ez is csak egy olyan nap lenne, mint a többi. Hát nem tudják, hogy egy világ omlott össze bennem? Kitaláltam egy vadi új kezdeményezést, amit egy hagyományteremtő rendezvénynek szánok. A név: Angoltanulók…..
Shobert Norbi volt a fénypontja a pénteki Marketing Expo-nak. Anikó, volt irodavezetőnk igazi, keményvonalas Norbi-rajongó, és bevallom, ezen mosolyogtam néha. Most pedig így, nyilvánosság előtt azt kell mondjam neki: mea culpa! Mert Norbi engem is meggyőzött. Egyszerűen nem tudod…..
Összeszámoltam: 78 darab tanulmányt küldtem ki eddig hírlevélben. Több mint 700 oldal. Most először fedem fel, hogy készülnek ezek a tanulmányok. És hogy ez mire lehet jó Neked? Ha cégvezető vagy, akkor ugyanezt te is megvalósíthatod, és így írhatsz "észrevétlenül"…..
A Nyelvparádé kiállítás főbb tanulságai dióhéjban: a Westendnél jobb helyszín nincs, hiába kísérletezgetnek a szervezők, találtam viszont a Millenárisban egy tök jó önkiszolgáló éttermet, profi vagyok tévéinterjúban, a mi standunknál voltak a legtöbben, és…..
2010. február 20. előestéje, ha labilis idegzetű lennék, biztos rendszeresen előjönne a rémálmaimban. Szerencsére azonban egyszerűen csak levontam a következtetéseket: többé soha nem fogunk egyedül megszervezni egy ilyen rendezvényt. Már az előrevetítette a nehézségeket, ahogy…..
Amikor vasárnap délután értesülsz arról, hogy egy nehezen pótolható munkatársad, egy futó promóciós kampány közepén, másnap, vagyis hétfő reggel már nem tud dolgozni jönni,  akkor két dolgot tehetsz: pánikba esel és nyalogatod a sebeidet, vagy felszegett állal kezeled a…..
Tegnap, szombaton délután kiültem a teraszra, és a cég életében először fedezeti pont elemzést végeztem. Tudom-tudom. A cég, mint szervezet másfél éves, a weboldal meg öt, úgyhogy már réges-rég meg kellett volna ezt csinálnom. De most ütköztem bele annyira intenzíven a cég…..
Valaki dézsmálja a kasszánkat az irodában. Először egy tízezres tűnt el, aztán kétezer, aztán még egy tízezres. OK, valószínűleg túléli a cég, csak zavar, hogy valaki van ott, akiben nem lehet megbízni. Van egy gyanúm, de nem gyanúsíthatok meg senkit. Szegény Lóri…..
Oraculum dixit történetét beleégetjük az internetbe azok kedvéért, akik általános iskolai nyelvtanulmányaik emlékéből szeretnének ECL-nyelvvizsgát tenni. Röviden: nem fog menni. Hosszabban: Hallani időnként arról, hogy sok-sok diploma áll kiadatlanul az egyetemek raktáraiban, a…..
angolnyelvtanitas.hu 2010.06.02 14:56:09
Sajnos 3 ember nem reprezentatív, statisztikát a KSH tuti nem készítene belőlük. Érdekes lenne nagyobb számokat tudni. Különben egy nyelvvizsgákat összehasonlító és értékelő weboldalt szerkesztve (igaz, angol, nem orosz) tudom, hogy sokan egyszerűen nem készülnek fel megfelelően nyelvvizsgára. Nyelv tekintetben sem, de főleg feladatmegoldási stratégiák tekintetében nem. ECL-en például alapvető, hogy aki nekiáll fordítgatni a szövegértési feladatot: megbukott. Ugyanis 20 perc van egy meglehetősen nehéz, és nem is rövid szövegre - ami azt feltételezi, hogy máshogy állj neki a megoldásnak, mintha kapnál egy olvasmányt háziként. A baj inkább az, hogy nem nézünk utána a dolgoknak. Mindezt mondom annak ellenére (mielőtt valaki belém kötne), hogy nem vagyok ECL rajongó...az ECL kimondottan durva vizsga szövegértési és szövegalkotási szempontból. Az auditív része pedig az összes vizsga közül messze a legdurvább. Viszont nincs benne nyelvtani feladat, és ezért mindenki azt hiszi, hogy happy end lesz a vége...hát igen, utána kell nézni. Ezért nem éri meg levelezgetni velük, az ECL erről nem tehet. Ha nem tetszik a vizsga, egy választásunk van: ne menjünk rá! Ennyit tudunk tenni. A posztolónak: menj Origóra! Az lassabb tempójú, de mélyebb vizsga. Az ECL azoknak való, akik gyorsan olvasnak, szótár nélkül értenek újságcikk nehézségű szövegeket, és erős az a képességük, hogy kitalálják az ismeretlen szavakat...