Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barankai

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
barankai 2021.12.08 01:34:43
@GyMasa: sajnos itt sokkal rosszabb a helyzet: az mRNS mellékhatásai a valódi járvány, ezenkívül nemrégiben jelent meg a "katari study" ami félmillió részvevőn bizonyította h az mRNS KITÖRLI a megszerzett hosszútávú immunitást, az un beta sejtesrt ami valódi sokéves, évtizedes, "variációs" immunitást ad vagyis teljesen feleslegessé teszi a szurimurit - ezért nem tesztelik. Szóval az egyébként kiváló cikk csak a dolgot felületét vakargatja, a mélyben szédítő szélhámosság és ostobaság látszik. Végül, gondoljunk a 12centes vagyis 40 forintos ivermectinre a 99+ %os gyógyító hatásával szemben a 400+ milliárdos porszjvóbeszerzésre ami meg 90% körül okoz halált.
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
barankai 2019.11.23 09:47:02
@tinke01: Jó észrevételek. A magasan képzett tudományos szakorvos archeotípusa drMengele és az akkori IGFarben helyett ma a Monsanto-Bayer féle halálgyárak ennek az (orvos)tudománynak a fő szponzorai. Ha valaki érthető módon nem tudja a kutatásokat értékelni eccerűen megbizonyosodhat mint az orvostudomány alapítója Hippokratész. Vegyük a C vitamint a nobelldíjas Szentgyörgyivel és 2x nobeldíjas Paulinggal. Honnan lehet tudni h a nagydózisú C hatásos? Ki kell próbálni. Ugyanez a sónál: pár napra abba kell hagyni a fossót a bóti adalékoltat is beleértve (húsáruk, chipsek stb stb) és valódi himalája vagy parajdi sót kell enni. Utána mindenki maga eldöntheti mi a helyzet. Ilyen eccerű... és pont ezért születnek ezek a propagandacikkek a só, a koleszterin, a vitamonok és szinte minden ellen ami a halálgyárak profitját csökkentené - és a zembereket egészségesen tartotta évezredek óta.
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
barankai 2019.07.10 12:11:19
@Brix: a MÁV ami jelenleg kb 70%ban a ktgvetésből műxik azért van padlón mert a ballib bűnözők fél Mrd kenőpénzért eladát a cargo üzletágát az osztrákoknak akik utána szóltak a nemzeti (cocilista) kormánynak h mivel bűncselekmény történt ezért érvénytelen a szerződés és visszadják mire a nemzeti kormány rábólinott h vigyék csak (bár ma már biztos a mészáros kapná...) így maradt a mávnak a veszteséges utasforgalom és ugrott a nyereséges cargo és még látni lehet az átfestett magyar vagonokat Ezentúl már rég fel kellene rakni a K-medencén Mo-on áthaladó kamionokat mint Svájcban, ez is ugye cargo forgalom. Amit most csinál a MÁV az annak egyenes következménye ha párttitkárok vezetnek egy országot. A 20. század fordulóján (tehát 120 éve) a sebes 2 óra alatt ért le Máramarosba és talán 6 óra alatt az Adriára. Le lehetett ugrani fürdeni.
barankai 2019.07.10 16:13:56
@totii: értelemszerűen :-) az ország vasóti kpjából vagyis Bpről Egyébként a megadott menetidők és járatok közismertek és közkedveltek voltak anno
barankai 2019.07.10 17:57:41
@totii: Máramaros akkor több volt talán 4ó +/- nem emlékeztem jól Nemrég még volt ennyi idő alatt értem fel Balatonról 90km. De az expressz Rijekába jó a menetidő mert a hajnali fogást hozták a piacra és még ebédre pont jó volt 5 körül indult hajnalban a tengertől és 11körül volt itt.
sörfigyelő Svijany 450 2019.06.20 09:37:00
Illat: komlós, népies Hab: apró lyukas, lágy Szín: narancsos arany  Valami extrát vártam volna a hidekomlózástól, de nem találtam meg benne. Ráadásként van egy kedves vidékies íze is, nagyjából, hasonló, mint a Laskó esetében. Persze kissé érezni a zatecky komlót is, de leginkább mégiscsak az jön…..
barankai 2019.07.07 16:33:56
@berg182: Auchanban most (0707) fogynak el az ucsó dobozok. A review-val egyáltalán nem értek egyet. Egyrészt h lehet 5.5 amikor kb. uo a sör mint az extrakomlós Urpiner az meg 7.5-t kapott azért nem többet mert nem szűretlen pasztőrözetlen a S. meg legalább pasztőrözetlen (és érezni is). Finom sör, alig gabonás, 11 Ballinghoz képest állaga és hab teljesen okés, és nagyon (jól) keserű (de nem a fémes mellékíztől mint pl. Steiger). Persze hidegen jönnek ki az ízei, rendesen be kell hűtőzni. Azért is ritkaság mert a német-osztrák lágereket eleve nem komlózzák hidegen. 229 forintért tutti tipp. A gyári leírás szerint 3x komlózzák, Auchan címke szerint hidegkomlós (is). Tavaly az év cseh söre volt. Szóval a kriktika itt több szempontból is lukat rúgott... de annál inkább Egészségünkre! www.pivovarsvijany.cz/svijanske-pivo/premiovy-lezak-450
Kovász Labor A nagy Paraszt-teszt 2018.03.19 02:11:10
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
barankai 2019.03.21 20:20:38
@Gacsaj Pisti: a Himalája területe Mo. soxorosa csak meg kell nézni a térképet és akkor látni h jó sok sót lehet onnan kitermelni még ha sokat hamisítamak is
Magyarország újabb kori történelmében példa nélküli az a hatalomkoncentráció, amelyet Orbán Viktor és a csapata megvalósított. Horthy Miklós különféle kormányfőket nevezett ki és leginkább az ő intézkedéseiket hagyta jóvá, Kádár Jánosnak még kevesebb mozgástere volt, akkoriban bármilyen fontosabb…..
barankai 2019.03.01 01:22:00
@Jakab.gipsz: Szálasinak is pont annyi támogatója volt mint amennyivel az Orbán 2/3ad született. Szebb jövőt!?
barankai 2019.03.07 15:24:32
@konrada: ha már Wikiből lett tanár, legalább a sorokat időrendbe kellene rendezni...
pont annyira demokrata nemzeti lendület mint a bolshevik nyilasoké volt, csak remélheti h nem találkozik VELÜK... hacsak nincs KÖZTÜK? beszelo.c3.hu/cikkek/kik-azok-a-nyilasok
György Sándor 1943. január 12-én Urivnál a Vörös Hadsereg csapatai áttörték a magyar 2. hadsereg arcvonalát, a két nappal későbbi scsucsjei támadás után pedig három részre szakadt a magyar arcvonal. Bár a honvédek egy része kitartott, többségük - megfelelő fegyverzet híján - semmilyen ellenállást…..
barankai 2018.11.11 11:52:29
@KUNTYI: ez azért nem objektív: az Vörös Hadsereg (mert ez volt a neve, nem orosz...) igenis megtámadta Mo-t Kassánál és a kárpátaljai határnál is ez ma már történelmi tény. Más kérdés h emiatt be kellett-e lépni a háborúba és még inkább h Molotov fontos távirata miért nem jutott el Horthyhoz? A magyar hadsereg Ukrajnában az Ukrán Felszab. Fronttal hivatalos diplomácia megállapodásban működött, nem fosztogattak lividáltak és ezért az ukrán partizánok se tizedelték a Mkir Hadsereget. Ezt Ungváry már nem is olyan régen tisztázta a ballib történészek hangos hörgése mellett. Szomorú balsors, h. Bethlen, Teleki és Horthy kimondott angolszász orientációja és a háború elkerülésére vagy legalább a szovjettel való "megegyezésre" (pl. kiugrás) tett erőfeszítések végül a utolsó csatlós Szálasihoz vezettek. Ez legalább akkora tragédia volt mint Trianon. De ez nem von le semmit azoknak a hősiességéből akik parancsot teljesítettek a fronton vagy akik "megcselekedték amit megkövetelt a haza".
„Nem volt isten, hogy meggyógyítson, magamtól meg nem ment (…)Nem volt isten, hogy elpusztítson, magamtól meg nem ment”30Y – Szívemhez szorítom     Sokan a poklot az Istentől való teljes elszakítottsággal azonosítják. Egy kisiskolás nem tudhat sokat erről, legfeljebb érezheti a taglózó…..
barankai 2018.10.29 01:21:58
@MEDVE1978: a "jóléti állam" meg a "cociális piacgazdaság" propaganda hazugság előbbi a kádárcocilizmus államkapitalista megfelelői Zsákutca, lefelé spirálban. 2 nem-komcsi alternativája van, ezekról teljes a médiacsend: az egyik az évtizedek óta kiugróan sikeres liberális piacgazdaságok mint HK (volt) és SG: itt nincs vám és áfa nevű államterrorista adószélhámosság és az szja 5% körül van, magán eü és nyugdíj stb. stb. a fejlődés meg az itteni agymosott tömegeknek e-l-k-é-p-z-e-l-h-e-t-e-t-l-e-n. A másik a Trump-féle fordulat ami populista de nem kommunista és nem interncionalista (Trump nem volt párttitkár mint Mo-on minden vezető politikus...). Ennek vannak átmeneti eredményei, h hoz-e valódi fordulatot az már csak a T utáni időkben fog kiderülni. A lényeg h egy másik kommentelőt idézzek: egy komcsi pöcegödörben üldögélünk. capx.co/the-man-behind-the-hong-kong-miracle/
Fegyvertelen Birságfeudalizmus 2018.09.03 12:20:28
Régi közhely, hogy az Egyesült Államok fele abból él, hogy perli a másik felét, a maradék kis hányadot pedig ügyvédek és bírók teszik ki. Nos, Magyarországon a lakosság egyik fele abból él, hogy megbirságolja a másik felét. De persze ő nem tehető ezért felelőssé, mert csak a főnöke utasítása szerint…..
barankai 2018.09.04 20:10:45
@Jason Voorhees: a "jogjövető magatartás" aligha segített a deportált embereken vagy legutóbb a devizahitelesen aki felvett 5öt és 10év múlva 15tel tartozott (a folyamatos befiz ellenére) BKVnál évek óta jegykommandók vannak álruhás rendőrökkel mint a legjobb rákosi időkben érvényes jeggyel is azonnal megfenyegetnek és ha nem ugrik be a legjobb homo sovieticus reflexed máris rabosítanak... persze Neked lesz igazad amikor a bíróság felment. Még a bünticsekk is csalás amit adnak. Gyorshajtás: Véda? Üü. A kamerák rsz- és arcfelismerővel mennek, így lehet pontosan tudni mi merre jár,,, különben minek kamera a szántóföldre hacsak nem Paul Walkert akarják elcsípni. Don't be naive. A magyar bírság a gestávós idők egyenes folytatása.
European Phalanx A NER győzelme 2018.08.28 10:19:31
A NER, ahogyan azt a globalista sajtó láttatja Forrás: hvg.hu  Orbán Viktor harcának nehezebb része a sorozatban elért harmadik parlamenti választási győzelmével véget ért. Gyakorlatilag ezt jelentette be Ungár Péter, az LMP pénzeszsákja...
barankai 2018.09.03 21:52:03
Egyértelműen a HK-SG modell a nyerő csak erről cocilista helyeken tilos beszélni.
fee.org/articles/the-man-behind-the-hong-kong-miracle/
de ha közelben kell maradni a svájci is megteszi, arról se szabad beszélni
www.magyarszemle.hu/cikk/20171214_miert_megoldas_a_svajci_tipusu_demokracia_
a meglehetősen eltérő adottságok miatt az orosz átalakulás nem jó példának de az eredmények az itteni ostoba korrupt bohóckodást állni hagyják csak a média blokkolja ezeket a híreket (kb 300% reálbérnöv 20év alatt, 25e új templom, a fiatalok 80%a elégedett az iránnyal stb.)
végül, szép fejlődés volt már sokkal rosszabb feltételek mellett de nem nagy túlzás h kb. az ellenkezőjét csinálták a mostani cocilista-hungarista-bolshevik fekete komédiának
sokat írtak róla de ebből a rövid cikkből jól ki lehet szűrni what made the difference
valasz.hu/itthon/miert-jo-otlet-szobrot-allitani-bethlen-istvannak-69079/
Az északi földgömb országai lassan megsülnek ezen a nyáron és ez nem csak a klímaváltozás következménye. Szokatlan tűzvészek pusztítanak például Svédországban a száraz, meleg időjárás következtében 50 erdőben, köztük egy tucat olyanban, amelyek túl vannak az…..
barankai 2018.08.08 16:33:40
@Albert Ejstejn: nagyon okos javaslat. holnap nem lesz busz, a boltban nem lesz kaja, a benzinkutak zárva lesznek és nem mennek a repülők
Magyarország a GDP jó egy százalékát bukhatja 2021-től a közösségi jog megsértése miatt. A magyarok pontosan tudhatják, mi is az az illiberális demokrácia, mert már átélték a szocializmus idején. Amikor a krokodil mosolyog: átmenetileg barátságos képet vág Orbán Viktor...
barankai 2018.05.10 19:36:25
@John Nethem: Bizony. És az osztrák szocdem politikus akinek a pártja a tengernyi szálhámosság miatt megbuktázott, az biztos objektív demokratikus mérce. Vagy a évtizede csőd szélén táncoló ballib NZZ mint mértékadó forrás. Jó vicc.
Abba kellene már hagyni az önpusztító hülyítést! Azt állítja a Heti Válasz mostani beharangozója, hogy a kétségtelenül cirkalmas elnevezésű Nagy Októberi Szocialista Forradalom valójában puccs volt. A Gergely-naptár szerinti november 7-ei eseményekkel kapcsolatban Hahner Péter szintén e fölött…..
barankai 2017.11.03 02:34:59
@Kabai Domokos Lajos: Domokos Úr, sajnos válaszával megerősítette h. a hivatkozott alapvető forrásokat nem ismeri. Szolzsenyicint lebulvározni vagy a Trockijt és Lenint mozgató érdekeket figyelmen kívül hagyni komolyan megkérdőjelezi az egész írása célját vagy történeti hitelességét.
barankai 2017.11.03 16:45:33
@camilló: vezetők és vezetettek leginkább a birkanyájban és Marx műveiben érhető tetten, szabad emberek nem ebben a dimenzióban gondolkoznak... Szolzsenyicin egy forrás. Persze a kritikus a másik forrás a linken... CSEND. A "lenini utat" meg leírják itt elegen. De semmi baj, minden kezdet nehéz... és a kínai történelemszemlélet szerint (oops megint egy haszontalan forrás) ami 100 éve történt, az még a közelmúlt és a látásunk nem tisztult ki eléggé h. érdemben vitassuk... maradnak a (tév)hitek és az agitprop. Brave New World.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretném megosztani veletek az én sztorimat, amit friss diplomás pályakezdőként volt szerencsém megélni és mely intő jelekre érdemes odafigyelni egy-egy adott munkahely választásánál és,…..
barankai 2017.11.01 13:52:17
@Berelhetoreklamfelulet: sajnos a hülyeség itt általános: Mtk. szerint 30 nap múlva mindenféleképpen létrejön a jogviszony akkor is ha nem telefonálnak... de ha tényleg meg akarnak szabadulni az ilyen jellegű országosan általános baromságoktól akkor az óriáspolippá nőtt terrorállamot jellene először kipukkasztani... ilyen pártprogram Mo-n pedig nincs, ezért marad az ótvar mindenhol.
A világuralom megszerzését szolgálják a szervezett válságok, a puccsok – állítják az oknyomozó filmben megszólalók. „Ennek az embernek a nyomai mindenütt jelen vannak a bolygón, ahol a polgárháborúk tüze lángol, ömlik a vér, széttörnek az emberi sorsok, tönkremennek és szétesnek az államok.…..
barankai 2017.09.28 19:57:34
@Kabai Domokos Lajos: Köszönöm a visszajelzést. Soros egy bábu a sakktáblán, nem gyalog de nem is a vezér. A játszma szabályait és szereplőit leginkább a hivatkozott források írják le, a hivatalos nyugati médiába ebből nem sok szűrődik át pl. a cenzúra miatt. A Soros terv körüli szócséplésből hiányzó legfontosabb részlet h. az valójában a Hooton terv "frissítése" európai szintre... amivel az egyik gond, h. ez a fajta utópisztikus cocilista nyiott társadalom se az állítólagos demokráciával se Európa gyökereivel nem békíthető össze, mint minden utópia ez is robbanáshoz vezet.
Az Európai Unió vezetőinek az a legújabb ötlete, hogy kötelezően bevezettetnék az eurót a tagállamokban ezzel erősítve az integrációt. Remek gondolat, csak a torka véres. Olyan igazi pótcselekvős. Az Európai Unió egyszerre politikai és gazdasági projekt. Politikaiként indult és komoly sikereket ért…..
barankai 2017.09.20 23:19:42
@morpheus.: ahogy azt Móricka gondolja... www.youtube.com/watch?v=tGk5ioEXlIM
Moszkva és Washington nyílt ütközésének színterévé tette Magyarországot Orbán Viktor, amelyben a szemben állók hazai csoportjainak csak statisztaszerepet osztanak. A gyűlöletkeltés lett a magyarországi politikai küzdelmek fő eszköze. A kommunistázás, az illiberálisozás, a migránsozás, a…..
Kedves portálom, a Kapitalizmus blog a legutóbbi cikke szerint (vagy mondjam individualistábban: a blog egyik szerzője) azért viseltetik némi türelemmel -- sőt mondhatnám: várakozással -- Trumppal szemben, mert kiderült, hogy  környezetében sokan olvassák Ayn Randet, a racionális…..
Orbán Viktor torkához valahol, valakik kést szögeztek. Nem úgy ismerjük szeretett miniszterelnökünket, hogy a józan politikai megfontolás jellemezné. A NER atyja eddig semmi jelét nem mutatta annak, hogy belátó, mértékletes, tisztességes lenne, ha a politikai hatalom…..
barankai 2013.01.05 00:44:50
@majommarton: Igy van. Meg kb. 18 masik keruletbe es 10 megyebe. Fleto is megmondta, el is lehet menni.
barankai 2013.01.05 00:50:38
@majommarton: nem, az annak koszonheto elsosorban h. a rablo/gyilkosokat 5 ev utan kiengedik ami meg egyenes kovetkezmenye a szelhamos es ostoba politikai reteg huszoneves "munkajanak" es most se jok a kilatasok...
barankai 2013.01.05 00:56:06
@majommarton: nem kovetem a kekfenyt de jo hete h. 72 eves neni koponyajat hatulrol bezuztak es a keses rablotamadasok rendszeres musor plusz evek ota becsuszik 1-1 gyilkossag is legutobb a Blahanal emlekszem a futora a regi Csokonai mozinal. Szoval kalandos hely lett.
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..
A Zugügyvéd szerint az alábbihoz hasonló ügyekben, ha kiderül, hogy ártatlanul hurcolták meg a fogyasztót, hamis vád miatt kell feljelentést tenni.Kedves Zugügyvéd! A történet: Kb.6-8 hete megjelent a debreceni lakásunk előt 2 e-onos dolgozó egy rendőrrelA két eonos…..