Regisztráció Blogot indítok
Adatok
páter Bundagh

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2001. 9/11 – a nap, amikor megváltozott a világ. Na nem mintha azelőtt ártatlan és angyali lett volna. De mégis, elrémisztő látni, ahogy beigazolódik a mondás: minél nagyobb a hazugság, annál több hivőre talál. 9/11 előtt is volt sok csalás, ferdítés és ámítás; de ezen…..
Kesszejelentése: ronda, ocsmány, határozottan rossz megjelenésű, ordenárénévnap: márc. 12...
páter Bundagh 2010.10.12 11:15:11
Rádorlójelentése: napirendnévnap: szept. 10...
Kargotánnévnap: nov. 1.jelentése: kerek, gömbölyű tárgyak kedvelőjeajánlott vezetéknév: Keftetics..
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Malumbajelentése: pszichiátriai kezelésekről megszökőnévnap: márc. 11.ajánlott vezetéknév: Megyeri, Asztalos, Horváth-Papp..
Hol volt még egyenlő a szabolcsi cigány, a külvárosi melós és a rózsadombi úrifiú? A katonaságban! Jól szervezett hadseregre elsősorban nem azért van szükség, hogy a katonák használják is fegyvereiket. (Fotó: honvedelem.hu) Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint felelőtlen…..
Tyalamjelentése: zsinór, madzag, spárga, damilnévnap: okt. 20...
páter Bundagh 2010.09.20 10:18:04
@bgp: Jó az is.
Harmadik összeállításunk immár több, mint 20 évvel ezelőttre tekint vissza. Célja, hogy a '80-as évekről ne csak az ABBA, vagy a Boney M jusson eszünkbe. A listát különösen azoknak ajánlom, akik szerint az SF rövidítés San Franciscót takar. Star Trek rajongók…..
páter Bundagh 2010.09.18 17:12:39
Ha ezt végig tudod hallgatni garantáltan az Internet királya leszel.  ..
páter Bundagh 2010.09.08 14:18:56
Tele voltak az interwebek a norvég ufóval sarkifénnyel fotosoppal fura spirállal, ami néhány percig forgott, majd tágult, végül eltűnt az éjszakában. Íme a felvétel annak, aki még nem látta:     Elsőre sok minden felmerült magyarázatként, a holdkórosok felrobbanó…..
páter Bundagh 2010.09.01 16:24:58
videa.hu/videok/tudomany-technika/norveg-spiral-uj-video-kiserlet-FL6KdoxIfHB8cfdv

ebből a szemszögből nézve igyekeznie kell a következő elkacsázott rakétáknak hogy ezt tudják produkálni
testmódosítás Rolf új arca 2010.08.06 14:06:00
Rolf eddig sem volt egy átlagos megjelenésű német fickó, de ettől a remek arc scarificaton-től (amit mellesleg Lestyn készített neki) már biztosan totálisan extrém külseje lett. Hihetetlen, hogy mennyire eltökélt ez az ember ha testmódosításokról van a szó. Kíváncsian várom a…..
SF.blog Készül a Holló remake 2010.07.28 14:00:00
Az utóbbi időben egyre divatosabb, hogy a sikeres filmeket, sorozatokat felújíják. Ez az "új" őrület elérte a Holló című filmet is. A hangulatot, ami körüllengi a régi változatot, a remake nem tartalmazhatja, reméljük felkészültek erre és így is nagyot fognak alkotni.…..
The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen…..
páter Bundagh 2010.07.21 13:40:46
@Rosszindulatú Vászka: "1 db zárójelentsé a baleseti sebészetről" ebből az élcedből vontam le (eszerint tévesen?) a következtetést, hogy biztos arra célzol hogy a fűszálakat nem vágja, ellenben az emberi testet igen, és ez nekem ellentmondásosnak tűnt, megkeverhetett. Ahogy az is hogy ugyan miért lenne "gajra kendácsolt fányíró" az amelyik 'kap egy' olajleeresztő furatot, ráadásul a júzernek még dokumentye is van róla hogy az a furat ott van (papíron ott van és kész!)?!

Szóval beláthatod hogy némi ellentmondást véltem felfedezni.
páter Bundagh 2010.07.21 13:55:19
@Rosszindulatú Vászka: Emberünknek papírja van róla hogy az lyuk ott van (""Ahol ugyanis a kézikönyv szerint kellene lennie az olajleeresztőnek"")! Erről még egy különbizoccság sem tudna más egyebet jelenteni. Ugyan mi baj lehetne belőle ha gyakorlatilag is odakerülne? Meg is értem hogy nincs mit erről bővebben kifejteni.
páter Bundagh 2010.07.21 15:25:30
@Xezs: ""Ha a meglévő eszközre aminek súlya X, felkentél Y súlyú műgyantát pluszban, akkor a felkenés utáni összsúly hogy a picsába lett kevesebb mint az eredeti (X) súly?""

Próbáltam "ironikusan tömöríteni", tehát felkenek egy kis műgyantát meg üvegszövetet, akkor még mindig könnyebb lesz mint a fémvázas fűnyírók, viszont nagyságrenddel erősebb mint eredendően. Elnézést, akkor így pontos.

Másik kérdés felmerülhet, miért jó a műanyagvázas nyíró? Mert pölö a nejem az évek során telerakta a pázsitot évelő díszmindenfélével, a pázsitból szlalompálya lett - ez fizikai nehézségeket okoz, és megnézném azt aki a 10 kilós teszkós kisördög helyett önjáró 20-30 kilós vasakkal kezdene ott füvet nyírni, persze fáradhatatlanul és békés nyugalommal.
   Még hogy nem a ruha teszi. Magyarországon nem is olyan régen még egy fekete mellénnyel tematizálni lehet a közbeszédet, Nyugat-Európában ma ennél egy kicsit több kell: a nikáb és a burka, amelyek betiltásáról épp a napokban szavaztak igennel a francia…..
Subba Kereslek! 2010.07.08 08:30:00
Áron igazi romantikus fickó, mi pedig szeretjük az efféle love storykat, úgyhogy lássuk a történetet az ő tolmácsolásában:"Történetem egy szép keddi estén kezdődött, 2010. június 15-én. Zöld Pardon, Insane koncert, rég nem látott cimborák a színpadon és a…..
Ez is csak Magyarországon történhet meg! A soproni VOLT fesztivál egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert, ezáltal egyre több külföldi fellépő és vendég is megjelenik a fesztiválon. A VPOP és a MAHASZ úgy gondolta itt az ideje "ország imidzset" építeni, és…..
Subba Vuvuzela 2010.06.12 17:14:43
 Anyád!..
páter Bundagh 2010.06.13 23:47:01
Még ilyet! Kémbokor 2010.06.13 13:03:00
 Az ötlet nem rossz, de ebben a formájában csak a szomszéd rejtett megfigyelésére alkalmas –  ha sövény választja el a telkeket egymástól :). Gömbölyítve, ágakat beleszúrva már komolyabb feladatokban is szerepet kaphatna...    ..
páter Bundagh 2010.06.13 15:12:21
Lassan mondom, hogy mindenki megértse: el-ké-pesz-tő. Éppen a múltkor váltott ki nagy vitát a 36 éves nyugdíjas kommandósról szóló poszt, melyben feketén-fehéren olvashatóak voltak a számok: a 3 millió nyugdíjasból több mint 600 ezer korhatár alatti. A 276 ezer korhatár…..
A Dominikai Köztársaságban tartott bemutatót a Red Bull, Jaime Alguersuari a tavalyi kocsival Santo Domingón kétszázezer nézőt szórakoztatott. Meg magát, főleg amikor másnap ráengedték az egyik legszebb strand homokjára. 180-nal is hajtott, az óceánba is belegázolt kicsit.…..
páter Bundagh 2010.05.26 16:40:57
@pedro68: És ha ráesik a gondola a milliós technikára? Vagy fejbevágja a sofőrt? Elég marha volt aki olyan közel engedte az ernyőst.
Tudom milyen amikor kihagy a hátimotor gondola nélkül, hát még azzal.
MedIQ Laboreszközök a konyhában 2010.05.19 07:31:00
A BiteSizeBio manapság az egyik legjobb olyan tudományos blog, mely nem csak kutatóknak szól. Legutóbbi bejegyzésükben arról írtak, milyen laboratóriumi eszközöknek vehetnénk hasznát egy konyhában. Íme a példák:1) Parafilm, amivel nagyon könnyű bármilyen tubust, üveget biztosan…..
páter Bundagh 2010.05.19 13:22:16
@magyar bucó: és chik, jelzem ez a blog nem rólam szól, bár úgy fest egyesek szomjazzák a személyeskedést, és ezért járnak a blogra

és akkor most jól figyeljetek: www.mereganyagok.hu/sav_bazis_egyensuly.php

"""Vizsgáld meg nyáladat lakmuszpapírral. Színéből következtethetsz egészségi állapotodra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódott fel szervezetedben, és milyen erősek a lúgtartalékaid. Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli (a képen látható lakmuszpapír segítségével). Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezeted, és annál inkább előfordulhatnak az öregedésre, jellemző degeneratív folyamatok. """

Átment? Na csinájjátok tovább, szevasztok.
páter Bundagh 2010.05.19 14:24:02
@magyar bucó: Nem nyugszol ugye? Muszáj szétbarmolni ugye? Ha ezerszer toppantasz mérgesen a lábaddal, vagy a fejeden pörögsz az Ocean Milk ph teszt papír akkor is ZÖLD színskálán mér még ha belezöldülsz is.

coralcayhealth.trustpass.alibaba.com/viewimg/photo/108966645/Ocean_Milk_pH_paper.jpg.html

Ezt írtad: ""Attól még, hogy találtál mlég egy hülyét, a lakmusz nem lesz zöld soha.
És én eddig nem személyeskedtem,""

Tehát ki az a két hülye te nem személyeskedő, nem offoló? És te nem hülye, mutatsz egyetlen egy "laboreszközt a konyhában"! amit te írtál ide a kötekedésen és a hülyézésen kívül?
páter Bundagh 2010.05.19 17:38:22
@Cheradenine Zakalwe: Korrekt válaszod nem vehetem figyelmen kívül, szóval ez most a konyha és konyhanyelvi szójáték, (ahogy a laboreszköz is csak gondolati kísérlet útján kerül a konyhába) nem a katedra. Értem hogy mit mondasz, de mondd hogy jött volna ki "lakmusz a reflux ellen" helyett a - a savtolulás, savas felböfögés elégséges empirikus észlelése melett pH tesztpapírral történő pontos mérés a megelőzés további útjának mikéntjére vonatkozóan-?