Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smoog

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy ment-e a világ a MIDI által elébb? Nem tudjuk pontosan, hogy a MIDI mikor ünnepli a 30. születésnapját, mindenesetre megkezdődött a visszaemlékezések és elemzések sora a nemzetközi fórumokon, szakmai oldalakon. A BBC News is szentel egy cikket a témának. A születés…..
MidiTom zenei blogja Syncopatorta 2010.07.22 22:52:00
     Ezt is megértük! A Syncopa 18 éves lett. Igazából semmiféle ünneplést nem terveztem, de Gyuri kollégám és felesége, Mónika megleptek egy igazi Syncopatortával, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk szűk munkatársi körben.     Amíg…..
    Nemrég írtam a hordozható számítógépek zenei alkalmazhatóságáról pár sort. Egy megjegyzés erejéig szót ejtettem arról is, hogy vannak, akik a notebookot hangszer helyett, helyesebben szoftver szintetizátorok futtatása céljából viszik a színpadra. Emlékszem,…..
smoog 2010.07.07 18:57:10
Akkor most egy kis szünet a következő menet előtt!
Goran Bregovic vs maci:

A koncerten alapvetően nem a teljes Szerbia Ólsztár Orcsesztra játszott, hanem egy kisebb formáció, s így néhány dal teljes és dinamikus megszólalása veszélyben volt!Ezért bizony etno r'n'r ode vagy oda, bizony néhány dalban alapok mentek az almásládából.Főleg dob groove-ok, de helyenként bővebb arrange-ok.Sőt, az egyik dalban, még egy miféle sub basszust is nyomott élőben a hangmérnök a klaviatúrán!Szép volt.De a lényeg nem is ez, hanem a hangmérnök az a Vlado Dezintovic volt, aki egyben a a szarajevói Dobro Muzika hangszerbolt tulajdonosa, és csak úgy adott kedvezményt a Macbook-ra, ha ő kísérheti Gorant, valamint csak ő teheti fel töltőre a sápatag gyümölcsös noteszt.Ráadásul én árultam el Goran-nak, hogy az Apple amerikai cég, mert Vlado azt adta be neki, hogy Eszéken gyártják egy manufaktúrában.
Amúgy meg volt szerencsém egy exkluzív interjút készíteni Brego-val, aki tényleg egy igazi rock'n'roll arc és tök jellemző, hogy a hotelben mindössze egy emelet séta után olyan dolgokat tudtam meg róla, amiket egyik bio-ban sem.Persze az is lehet, hogy kamuzott, hogy a másnapi koncertre még egy belépőt el tudjon adni, s hogy jó esetben még cd-t is vegyek tőle, természetesen zsebbe fizetve.Na aztán cd-t s vettem, s mivel forgattunk, jegyet sem vettem.És még az is lehet, hogy mégsem kamuzott.Én viszont lehet, hogy igen, úgyhogy vigyázzatok:)!
Smoog
MidiTom zenei blogja Linnováció 2010.05.18 13:40:00
    GG midi blogjáról értesültem arról, hogy Roger Linn megint kitalált valamit. Egy újszerű hangszert, vagy inkább kontrollert fejlesztett ki. A LinnStrument egy vadi új koncepció, majd meglátjuk, mi lesz belőle.   Ha megnézitek Roger oldalát, ki ne…..
    A mostani bejegyzésnek az lehetne a címe, hogy "Valami tök mást keresgéltem a Youtube-on, aztán nézzétek csak, mit találtam!" Gondolom, sokaknak ismerős az érzés :)     Tényleg nem tudtam, hogy ez a klip fönt van. Most megosztom veletek is.…..
smoog 2010.03.18 14:41:54