Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VonBraun

24 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Cecei Szűretlen Lager 2022.06.12 15:12:57
Illat: normális sör Hab: kemény Szín: arany  Egy sör, aminek a különlegessége, hogy nincsen különlegessége. Az ivósör szintű anyagtartalomhoz ahhoz igazodó alkohol társul. Talán az egyetlen speciális benne, hogy a szénsavassága originál, azaz nem hozzáadott. Érződik is benne a kellemes lágyság,…..
Mit szólnál, ha lenne saját parkolód a kocsid számára mégis rendre arra érnél haza, hogy nem tudsz beállni, rosszabb esetben kiállni se tudsz az autóddal? Egy társasház lakói napi szinten ezzel a problémával küzdenek és keresik a megoldást.....
Beszéljünk mégis Én marha 2020.07.02 09:48:32
Én marha. Én hülye. A Magyar Postával kezdtem. Történt ugyanis, hogy elhunyt valaki, akinek a családja felé nem lenne illendő csak úgy odavetni valamit a Facebookon, ezért a hagyományos gyásztáviratot részesítettük előnyben. Hogyan ad fel az ember táviratot? Elmegy a postára. Ez a jelen esetben…..
A DARE Communication FB-oldalán találkoztam ma Kánai András cikkével, melynek címe A home office zsarnoksága. A  DARE csapata azzal osztotta meg az írást, hogy ha egy cikket olvasok ma, az ez legyen. Nos, ha egy cikket írok ma, sőt, ebben az évben, annak ennek kell lennie. Pedig már töbször is írtam…..
VonBraun 2020.05.30 14:39:40
Érdekes kifejezés ez a "home office". A 'translate úgy fordítja, hogy "otthoni munkavégzés", és ezt az egyszerűbb emberek elhiszik igaznak. Holott: ~otthoni iroda, iroda otthon. Azaz: személy, aki irodában (lásd még: hivatalban) dolgozik, amit otthonról is tudna megfelelő körülmények között, az ugyanazt csinál(hat)ja otthonról. Tehát _a_ közösségi oldalon megjelent, jópofának szánt, de igazából otromba képek, ahol traktoros, autószerelő, kőműves, patkolókovács, mittudomén osztotta meg csekély értelemtől túltengő kérdését, hogy "ő hogy' dolgozzon hómofiszban?", az sajnos mellénézett, mert pont' nem azt jelenti, hogy ő otthon, a nappaliban szánt, vakol vagy szereli az autót ilyenkor. Ezek valójában nem a posztoló proletárok, hanem az ő értelmük szerint azok a mesteremberek, akiknek a házuk (lásd: az otthonuk) a munkahelyük, mert olyan autószerelők, asztalosok, izék, akiknek a házhoz toldott műhelyük van, de ők eddig is "hómofisztoztak".
Nálunk (naaagy-nagy cég) a "hómofisz" rendkívül hatékonyan működött, de ennek oka volt: elrendelték a "hómofiszt", kiadták a munkát, csekkolták a határidőben történő elvégzését, végül elemezték az irodai és az otthoni munkavégzés hatékonyságának mutatóit. A kapott érték nagyon plusz eltérést mutat a "hómofisz" felé. Az ok (énszerintem): otthon akkor húzódtak rá a munkára, amikor jónak látták, és nyilván akkor dolgoztak, amikor zavartalan körülmények között tudtak. Ennek megfelelően több, nagyobb és osztatlanabb figyelem járult a munkavégzéshez, nem csörgött a telefon, stb., ami aztán meghozta ezt az eredményt. Persze a háttértámogatás nem "hómofiszozott", de a munka kihelyezése, azzal együtt a hatékonyság legalább szinten tartása (de kiderült: növekedése) azért célt ért. Csak meg kellett szervezni, ami mondjuk nem kis feladat.
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
via GIPHY A MINDENTOLCSON.HU lelkes csapata (ez áll minden aláírás alatt) egyszer már szerepelt nálunk, akkor egy lombfúvó nem akart működni. Most még akár működhetne is a megrendelt termék, ám Andrea sajnos nem azt kapta, amiért fizetett. Ezzel viszont a lelkes ügyfélszolgálat látványosan nem…..
A rendőrség szerint véletlen baleset történt 1983-ban, ám sokan a leghíresebb politikai gyilkosságot emlegetik...
A szolgáltató lehet bizalmatlan, kérhet előleget az új ügyféltől, de mi van az ügyfél bizalmával? Olvasónknál a Vodafon épp eljátszotta azt. Tőlük még várjuk a választ, hogy mi ilyenkor a helyzet és hol van a 60 000 Ft. Május elején szerettem volna egy telefont és egy 2 éves előfizetést vásárolni…..
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Hét év országos földi sugárzású és további közel két év internetes rádióként való működés után úgy tűnik, szépen csendben végleg elhallgatott az ország egykori kereskedelmi rádiója, a Class FM...
Kiss Márti korábbi posztjához (bérajánlat az álláshirdetésekben) adnék pár adalékot, mert az ő bejegyzését olvasva a legtöbben azt vetették fel, hogy ha a hirdető nem írja ki a bérajánlatát, akkor az álláskereső sokszor hiába megy állásinterjúra, nevetségesen alacsony a bérajánlat. Amióta csak…..
VonBraun 2018.05.01 20:18:03
Én eddig háromszor töltöttem be úgy állást, hogy meghirdetett pozícióra, külsősként, ismerős nélkül jelentkeztem.
Az első: telefonon egyeztetett interjú három nappal későbbre, amelyben a felesleges körök elkerülése miatt fixáltuk a munkakört, én még jeleztem, hogy 300e nettó az utolsó áram, ha komoly a szándékuk. Ők közölték, hogy erre a célra 240e-től többet nem szántak. Én: jó, majd megbeszéljük, ha bejutok. Az interjút másnap lemondták azzal, hogy bocs', nem önre gondoltunk. Az interjú napján mégis felhívott egy komoly hangú úr azzal, hogy "tévedés történt", vállalnám-e én mégis a pozíciót, és milyen feltételekkel... Én: igen, vállalom, nettó 320e-ért. Elsőre elfogadta. Ez volt aztán a cég, egy év nettó 320-at húztam tőlük (+juttatások).
Itt is volt a feltételek között minden (műszaki nagykereskedelmi multi), talán még inszeminátor-végzettséget is kértek volna, plusz persze angol vagy német. Angolom van, úgyhogy ezt beírtam, a felvétel napján vittem magammal a bizonyítványomat. Senkit nem érdekelt, viszont szó szerint belöktek az igazgatóhoz, hogy akkor beszéljem meg vele a részleteket: ő német volt és nem tudott magyarul, én magyar és nem tudok németül, a közös felület az angol lett. Nos, hogy ha ide csak papíron szereplő angollal megyek, még a városból is kihajítottak volna, senkit nem érdekelt a nyelvvizsga bizonyítvány, inkább az, hogy szinte vállveregetve jöttünk ki a góréval az irodájából.

A második: pénzügyi cég, ahová szintén minden fostos végzettséget kértek, plusz angolt vagy németet társalgási szinten. Később kiderült, hogy ebből az egészből annyi volt fontos, hogy tudjál írni-olvasni-számolni magyarul, meg legyen jogosítványod. Az angolt egyszer használtam, amikor az angol anyacégtől jöttek látogatók, és a nyelvpótlékos (én nem kaptam, mert semmi köze nem volt a munkámhoz) kollégák mind hirtelen szabira mentek és családi elintéznivalójuk akadt, én is csak délig értem rá az egyszerű kérdéseikre válaszolgatni. Szerintem nem angolok voltak, simán magyarok, és a nyelv mögé bújva (amolyan Mátyás király álruhában-módon) jöttek le a provinciákra ellenőrizgetni. Néhány nyelvhasználati kérdés (mert hát született angolok, vagymi...) után az én számomra ez nyilvánvaló lett. Szóval, itt is olyan képzettségű embereket kerestek, hogy akinek mindez megvolt, az ezt a céget messzire elkerülte. Az én cv-m jó volt, és azon buktak meg előttem, hogy csakis arra kérdeztek rá mindkét interjún, ami őket érdekelte, arra pl. nem, hogy mik az én szándékaim náluk.

A harmadik meghirdetett és betöltött állásom állami volt, itt valóban olyan képzettséggel hirdették, amilyenre szükség volt a pozíció betöltéséhez, én marha vittem minden bizonyítványomat, végzettségemet, később ez alapján sóztak is rám a végzettségeknek megfelelő plusz munkát. A nyelvvel való bepróbálkozás itt is megvolt, hívtak volna be a főigazgatóhoz az angolul beszélő vendéghez, de mivel itt sem vették figyelembe a két eltérő nyelvből meglévő (gyakorlatban is működő) felsőfokú nyelvvizsgámat azzal, hogy havi szinten honorálják, így a tolmácsolás helyett csak egy felsorolást kaptak tőlem, hogy mely kollégák rendelkeznek erre hivatalos jogosítvánnyal, és ők mely melléken elérhetőek.
A fizetési sáv itt adott volt, ennek a tudatában jelentkeztem, ugyanakkor az állami "cég" és pozíció volt az egyetlen, ahol kizárólag olyan képzettséget kértek, ami kellett a munkához, semmi többet. A papírhoz ragaszkodtak, volt egy olyan kompetenciám, amiben (is...) rendkívül jó vagyok, de a papírom nem volt elég hozzá, ezért karácsony előtt két nappal kellett keresnem egy olyan magáncéget, ahol ebből le tudtak vizsgáztatni és bizonyítványt tudtak kiállítani.
Tehát: külföldi privát vállalat - nagyképű de nagyvonalú
magyar privát vállalat - csak simán nagyképű és kisszerű
állami szféra - nagyvonalú, de csak papír szerint
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Mondanom sem kell kíméletlen lesz az értékelés! - írta még a saga elején Zsolt, aki kitartóan, gyakorlatilag naponta rákérdezett a lassan alakuló fejleményeket a webshopnál. Arra sok példát láttunk már, hogy mivel lehet kipréselni a nekünk járó lóvét, de vajon hogy működnének a dolgok, ha egyszerűen…..
Én szerintem sok nő nevében mondom, hogy megértem Gábor panaszát, és egyáltalán nem akarom lenézni a telógyilkos zsebek problémáját, de azok a zsebek legalább vannak! A női gatyákba olyan pici zsebeket terveznek, hogy oda egy telefon be se fér! Nem beszélve a szoknyákról, amelyeknek csak töredéke…..
A Roast az a műfaj, amit a magyar közélet, vagy inkább tévénézői kör elég nehezen emészt meg, ráadásul nem is egyszerű megfelelő alanyt találni hozzá. Az egész Amerikából indult, 1910-ben volt az első olyan rendezvény, amikor egy ismert embert több ismert ember, pályatárs, haver és humorista…..
Az Agave minden Könyvhétre kijön egy-egy olyan magyar regénnyel, amely bevett zsánereket ültet át hazai környezetbe. Adtak ki jót és rosszat egyaránt, némelyik érthető módon, másik méltánytalanul tűnt el a süllyesztőben, ám az idei nagy dobás, Veres Attila Odakint sötétebb című regényének…..
Egy meghasonlott fogyasztó őszinte levele, aki úgy érzi, a szolgáltatója 22 év után húzta be a csőbe. Egy szép barátság vége. Kedves Homár! Ha jól emlékszem, talán alig 22 éve vagyok Pannon, majd Telenor előfizető. Volt, amikor 4 – 5 előfizetésem volt, de mivel időközben sajnos volt, aki…..
VonBraun 2017.08.02 09:24:16
@KaTe: Ezt überelni tudom, én legutóbb, mivel hirtelen kellett, 0 Ft-ért "vettem" telefont (a tarifacsomagom a régi maradt, kb. 5e Ft) a szolgáltatónál.
"Ez miért olyan bonyolult vagy szabályellenes 1650 forintért?" - kérdi Tamás. Akinek nem lenne világos: azt kell nézni, hogy a kukorica és a sonka a pizza egyik felére koncetrálódik. Hogy mi vezetett olvasónk egyelőre egyszemélyes feltétfelszabadítási mozgalmának…..