Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miúmiú

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelketlen Béka Idétlen időkig 2010.05.20 23:56:00
A hétköznapok a három időbenCsak telnek és múlnakMi pedig fejben folyamatosanIdőutazunkLásd minden elmúlikNem marad semmi örökCsak ez a pillanatOlyan kitartóan megmaradSzedd össze figyelmedetNe kalandozzon sehovaRögzítsd erre a pontraSzilárd jelenlétMost és itt a csendbenHa…..
miúmiú 2010.06.01 19:50:46
@Astus: pedig az mennyivel jobb lenne tekintve, hogy :
Lk 9,23
Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát

Gal 5,24
A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

Máté 16,24
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát

Márk 8,34
A sokaságot pedig az ő tanítványaival együtt magához szólítván, monda nékik: Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát.

Na még ha igaz lenne is hogy valami teljesen egyedi értelmezésem van a kereszténységről de ezek szerint az nem alaptalan:)))
(Trebitsch-Lincoln, Ignác (Abbot Chao Kung). 1937. Dawn or doom of humanity. Shanghai: The Shanghai Times. p. 216-243.)Trebitch jogosan jegyzi meg, hogy a „naiv ember számára” éppen a fent felsorolt érzetek, észleletek, a tudat tevékenységei és a tudatosság alkotják a lelket,…..
miúmiú 2010.02.20 19:25:33
@ron: Ja hát végül is a bizonyíthatóság volt a fő mondandóm. És még akkor csak mondom hogy szóval vannak ezek a képzetes számok:) a példa kedvéért. Ezek valójában nem léteznek , ill. azt gondoljuk, hogy valójában nem léteznek de számolunk velük és gyakorlati jelentősége van annak a számításnak ami részben tehát olyanra épül ami szerintünk nem is létezik. Kicsit teljesen irracionális, holott nagyon racionálisnak van gondolva...
Így aztán már csak irigyelni tudom azt aki azt mondja ez nincs az van:)

..Ja és mikor vallást illetően bizonyítás kerül szóba attól feláll a szőr a fülemen.

Na és megismételném azt, amit az előbb írtam az indexre, az örök lélekhez való ragaszkodás manapság nyugaton nem aktuális probléma hanem inkább az amit a buddhizmus nihilizmusnak nevez és ahhoz képest kellene/lehetne mondani valamit, aminek a buktatója pedig az hogy megörülünk az újraszületésnek hogy de hiszen akkor nincs mindennek vége,sőt.
miúmiú 2010.02.21 10:17:04
@ron: A képzetes számok azért érdekesek mert haszálunk illetve használnak olyat ami a használók szerint nincs. Kicsit megbolondítja azt a dolgot hogy vannak az érzékszervek meg a tudat, ami jelen esetben kitalált valamit (ezért van képzetesnek nevezve) amiről tudja hogy nincs de használja a nincset gyakorlatilag is.
Én meg azt nem értem hogy mire jó ez hogy az van amit a 6 érzék izél más nincs holott egyrészt attól még bármi lehet hogy x.y. nem tapasztalja másrészt az egész hogy jön a nem szenvedéshez és ahhoz hogy a nirvána nyugalom? Az egész tudat annyiból játszik, hogy legyen nyugodt, nem pedig olalala.
na mindegy egyébként már az érzékeszervek száma is megkérdőjelezhető ha nem arra használjuk a buddhizmust amire való