Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LemonOrange

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öregedő Sean Connery állítólag azért nem vállalta a Frigyláda 4-dik részét, mert magyar IC-vonatokon is fognak forgatni. Ezért helyett fiatal olvasónk, ugrabugra kapta meg a magáét. Hali csápos barátom! 06.18. nap folyamán Debrecenből szerettünk volna hazatérni…..
LemonOrange 2007.06.23 01:26:31
mark renton:
Szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy sehol a világon a vasuti közlekedés nem képes teljes mértékben piaci alapokon működni. Korábban egészen jól működött a MÁV-nál is a kereszt-finanszírozás, az áruszállítás nyeresége, meg a központi költségvetésből származó támogatás fedezte a személyszállítás veszteségét.
Nem gondolom, hogy ez lenne a Kánaán. Évek óta nem ültem vonaton, egyszerűen túl drágának gondolom. Egy Budapest-Debrecen IC jegyből (csak oda) kijön az oda-vissza út teljes üzemanyag költsége - egy személynél.
Talán a politikának végre ki kellene szállni az állami tulajdonú gazdasági szereplők vezetéséből, s nem kellene hitbizományként kezelniük azt. Racionalizálni kellene az egész szervezetet - ez alatt nem azt értem, hogy zárjuk be az összes szárnyvonalat. Persze, ha megszüntetjük valamely vonalon a szerelvények jó részét, vagy csak áthelyezzük olyan időpontokra az indulási és érkezési időket, hogy nehogy bárkinek is eszébe jusson vonattal menni, könnyen kimutatható az adott vonal, illetve viszonylat működtetésének gazdaságtalansága. Vagy felsőoktatási hallgatók által rendszeresen használt viszonylatok forgalomszámlálását ne a nyári szünetben végezzék - s állapítsák meg, hogy az adott megállóhelyen/állomáson az utasforgalom nem indokolja a megállást.
Természetesen mindezekkel nem kívánom magunkat, mint utazóközönséget sem felmenteni. Az, hogy a vagonok össze vannak firkálva, hogy a mellékhelységek hogy néznek ki, s egyáltalán a vasút, mint környezet milyen, ez jelentős részben rajtunk is múlik.