Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meszéna Géza

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szkeptikus Klub 2010. március 16. kedden, 18 órakor: Beszélgetés Dr. Fenyő Mártával, a polarizált fényt használó terápia feltalálójával A polarizált fényt sugárzó Bioptron lámpa a forgalmazó állítása szerint hatásos allergia, depresszió, kimerültség, fájdalmak, krónikus (pl. ízületi) gyulladás,…..
Meszéna Géza 2010.04.01 13:28:16
Fenyő Márta az előadáson felvetésemre azt mondta el, hogy egy NEM PUBLIKÁLT kísérletben egereken összehasonlították a polarizált és a polarizálatlan fény hatását a sebgyógyulásra, és találtak különbséget. Nem reagált arra a megjegyzésemre, hogy ezt annak a megerősítésének tekintem, hogy EGYETLEN EGY PUBLIKÁLT KLINIKAI VIZSGÁLAT SEM hasonlította össze senki a polarizált fény hatását a polarizálatlannal! Azóta is annak tekintem, aki mást tud, ossza meg velünk a megfelelő publikációt!
In vitro kísérletben ezen a körön EGYETLEN EGY olyat ismerünk, amelyben a polarizált fény hatása valóban különbözik a polarizálatlantól, ez a Szilágyi Andris által is már idézett
www.sensolite.hu/evidenciapdf/2.pdf
Sajnos a kísérletezőknek nem jutott eszébe megnézni, hogy a a polarizáció számít, akkor hogyan függ az effektus a polarizáció irányától. Pedig ez alapszabály a polarizált fénnyel való kísérletezésnél. Valószínűleg kiderült volna, hogy a dolog a kísérleti összeállítás valamilyen esetlegességén múlik - de ez csak tippelés, persze. Akárhogy is, egy in vitro mért valamilyen polarizációfüggés, ha valós is, se jelent klinikailag sebgyógyulást, vagy bármit. Más meg nincs.
Szkeptikus blog Mesevilágok 2010.02.22 07:22:00
Miért vesz körül minket ennyi csacsiság? Nem hiszek az „emberi butaság” típusú magyarázatokban. Nem hiszem, hogy az lenne az ezotéria-jelenség helyes leírása, hogy emberek butaságokat igaznak gondolnak. Inkább az igaz és a nem igaz közötti határ léte bizonytalan és/vagy érdektelen…..