Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TobbFenyt!

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába, hát hiába vártam két hónapot a méltó csapásra, Klapka Györgyöt valaki visszatartotta attól, hogy az általa alapított irodalmi lapba vezércikket írjon. Pedig sokkal izgalmasabban kezdődhetett volna ez a lapkritika. Nemrég tört bele a bicskája a szintén nyugatos…..
Subba Viva Greg 2010.11.22 09:50:00
Ez az androgűn itt Viva Greg, és műsorvezető szeretne lenni. Ebben az Anettka projectjeiből ismert Gerencsér Tomi segít neki ezzel a lélegzetelállító kisfilmmel. Greg tündeszínű hajához jól érezte Gerencsér Tomi, hogy egy indulós, filmzenés nagyon megindító zene dukál majd,…..
Vakkantó Munkahelyi kutyák 2010.09.22 01:46:00
Angliában - hol máshol - egyre elterjedtebb, hogy az emberek magukkal viszik kutyájukat a munkába. Ben, a csoki labi például egy hotel marketingigazgatójának kutyája, de hétfőtől péntekig "recepciósként" tevékenykedik, örömmel fogad minden vendéget, és sétákhoz is…..
TobbFenyt! 2010.09.22 14:22:09
Nyugaton éltem meg először a munkahelyi kutya-kalandot. Az egyik professzornő járt kutyával dolgozni a suliba, ahol én is tanultam.
Mi voltunk a kivételezett évfolyam, ezért kaptunk kulcsot a könyvtárhoz, hogy zárás után is kutathassunk. Ezzel elég gyakran éltünk is. A könyvtár külön emeleten, elszeparáltan található, mivel azonban mégis a suli része, nincs külön mosdó. Ehhez le kellett menni egy emeletet, ahol már tanári szobák is voltak. Egyik este, úgy 10 körül aztán már rám jött a szükség. Megvan a nagy, üres épületek sajátos éjszakai romantikája. Ebben a csendes félhomályban slattyogtam le a könyvtárból a suliba. Semmi nesz, csak az én cipőm csusszant néha a műanyag burkolaton. Elmentem mosdóba, majd vissza. Csend. Aztán úgy 20-25 méter után egyszer csak távolról sejlő állati loholást és lihegést hallottam. Gondoltam, ideje lenne már haza menni, ha hangokat hallok :-) Aztán ahogy elhaladtam az egyik betorkolló folyosó mellett, látom, hallom hogy nagy lobogva rohan felém egy vicsorgó fenevad - a tanárnő kutyája!!! Ahogy megláttuk egymást, éktelen ugatásban tört ki, engem meg a frász!!! Az ajtóig hátra lévő 10 métert fél másodperc alatt megtettem, és épp, hogy csak a kutya orrára tudtam csapni az üveges ajtót. Még láthattam, ahogy ott acsarkodik. Nem könnyen felejthető élmény :-D
Egyébként napközben egy kezes bárány volt és a tanárnőnek biztosan jót tett idegileg, hogy ott volt vele a kedvence. Szóval jó ötlet.
Ehhez hasonló inzultus engem is ért már. 15 évesen egy esés következtében a combomon nagyon fájdalmas zúzódás keletkezett, ami napok múlva sem lett jobb. A Péterfy Sándor utcai kórházban megvizsgált egy orvos. Közben megkért, hogy a bugyimat is húzzam le. Ugyan nagyon furcsának…..
A Négy esküvő című új valóságshow-ban menyasszonyok mérik össze magukat négyesével, és akinek az esküvőjét a legkellemesebbnek, leghangulatosabbnak ítélik a többiek, az nyer egy álomnászutat Mauritiusra. A műsor készítői, írja az origo, szerették volna, hogy minél…..
TobbFenyt! 2010.09.14 00:21:09
@tyberius: "Legyen néked a te hited szerint." :-)
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
TobbFenyt! 2010.02.19 23:16:19
Én sem vagyok jobb, de te is félművelt vagy, Árpád. Bizonyos dolgokat jobban ismersz mint én, és fordítva. Viszont te bátrabban pendítesz meg olyan témákat is, amikhez láthatóan nem értesz.
OK, vegyük ezt kényelmes, fotelos, baráti körben történő vitának. És a vita akkor izgi, ha mindenki felvállalja a véleményét. Ezt mindig becsülöm a cikkeidben.

De Árpád, századszor is: az egyház nem egyenlő a katolicizmussal.

Én keresztény vagyok, aki örül a demokratikus, politikailag, emberi jogilag szabad Európának (mert így engem sem pusztít el az inkvizíció...). A demokrácia tök jó, mert - visszautalva nem olyan régi írásodra - szabadon beszélhetek a véleményemről. Nem vágyom arra, hogy Isten nevében másokat itt nyársra tűzdeljenek. Azért nem vágyom erre, mert Jézus sem erre vágyott/vágyik.
Van egy mások számára irritáló küldetésem. És? Másoknak meg vannak olyan dolgai, amik engem irritálnak. De nem erőszakkal vágyom ezen változtatni.

Veled együtt borzongok a romantikázó wannabe keresztényektől, a "bezzeg a mi időnkben!" fellépésű, gerendás szálkavadászoktól.
Mégsem tartok tőle, hogy elferdítenék a jövőt. Mint ahogy attól sem, hogy mondjuk 100 év múlva kis színesként közlik a szekularizált Európa médiumaiban, hogy elhunyt az utolsó keresztény.
Azért nem tartok ezektől, mert hiszek Istennek a Bibliában leírt üdvtervében, a befejezett jövőben, amelyért azért még nekünk is izzadni kell. De nem úgy, mint a fent említettek, illetve azok, akiktől feláll a szőr a te hátadon is. Miközben azon pedálozok, hogy a mennyben minél jobb helyem legyen, azért is hajtok, hogy ez a világ (társadalom, gazdaság) most előrébb jusson, hiszen "a város jóléte az én jólétem is."
Szóval csak annyi, hogy légyszi ne vegyél egy kalap alá olyanokkal, akik csak látszólag tartoznak velem egy kategóriába.

Egyébként pedig hajrá! Ne engedd, hogy befogják a szád. Pláne ezekben az időkben ne. Te, demokrácia papja :-)