Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Flavius

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pénz szaga Válságban az IMF 2010.07.29 13:01:00
Úgy tűnik, súlyosan pazarló gazdálkodás folyik az IMF-nél, mivel a nemzetközi pénzügyi szervezet aranytartalékainak felélésére kényszerül: a 2010-es év első öt hónapjában az IMF már 54 tonnát értékesített nemesfém-tartalékából, holott eredetileg az egész évre 19…..
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Áve Pecunia! Például inflációért. Röhejesen hangzik és közdaságilag bizarr is, de más lehetőség nem sok maradt. Jobb lenne persze egy gőzhengerként dübörgő világgazdaság, ahol kamatemeléssel kell hűteni a fogyasztást, vagy épp a vaskosan szufficites államkincstárak…..
Dr. Flavius 2010.07.16 12:15:59
@csokiájsz: Ígérem megfontolom a felvetésed. :)
Áve pecunia!Egy tányér sztrapacskát nem volt ideje belapátolni a frissen felesküdött kijelölt miniszterelnökünknek, mialatt már a szlovák kormány pánikszerű gyorsasággal minősítette nemzetbiztonsági kockázattá a határontúli magyarok számára pikk-pakk beszerezhető kettős…..
Dr. Flavius 2010.05.24 22:22:34
@aszora: Martonyi gróf úr péntek este a Hír TV-ben többször is elkottyantotta (igaz nem ezen ügy kapcsán), hogy "ma már nincs öncélú diplomácia. A külpolitikának kőkeményen a gazdaságpolitikai célokat kell támogatnia!"

A bevándorlás támogatása egyébként szintén fontos cél lehet, mégpedig ezért: moneysmells.blog.hu/2010/03/11/biztos_nyugdij
Áve pecunia!Boldogok a hosszútávra befektetők, mert övék mindaz, ami a spekulánsoknak sosem adatik meg: a gazdagság biztos tudata, a nyugodt éjszakák utáni kellemes ébredés, a mosolygós tekintet, az emésztési és merevedési zavarok kezeléséről szóló legfrissebb kutatási…..
addict Menő a K&H manója? 2010.04.29 17:05:00
Egy személyes megjegyzéssel kezdeném a posztot. Én és a Menő Manó régi ellenségek vagyunk, én már akkor is kimenekültem a szobából, amikor annak idején még menőnek számított a tévében az animációs sorozat. Emiatt mindenképpen elfogult vagyok a reklámmal, mert felőlem Menő…..
Dr. Flavius 2010.04.29 15:09:55
@korn: te most elestél egy valag lovettától. ugye tudod? :)
Áve Pecunia!Az elmúlt napokban több pénzügyi fórumon is lehetett arról olvasni, hogy a frankhiteleseket arra buzdítják, váltsák át hiteleiket mielőbb euró-, vagy forintalapúra. Bravó! A frankhitelesek többsége ennél nagyobb marhaságot nem is igen tehetne!A felhívás…..
Áve Pecunia!Tagadhatatlan tény, hogy a pártok nagyon megérezték a pénzszagot, és ez akár még örömteli is lehetne. Na nem állítom, hogy mindegyik, küldetéstudatára egy reggeli borotválkozás közben ráébredt fődervis rongyosra olvasta volna Samuelson professzor munkásságát, de…..
Áve Pecunia!A Tiberis bizony csak egy vacak kis lábmosóvíz ahhoz képest, hogy mekkora bazi folyót lehetne rekeszteni a portálokból, blogokból, választási programokból mostanság nyakunkba zúduló, a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos polémiákkal, eszmefuttatásokkal. "Ezen keljen…..
Dr. Flavius 2010.03.12 09:58:32
@Sztifler: tökéletesen igazad van. Az 1,3-as születésszám még megdöbbentőbb és elkeserítőbb, ha hozzávesszük: ez egy országos átlag. A mélyszegénységben élő roma népességnél ez az arány:2,9(!)
A bevándorlókkal viszont nem lennék ennyire szkeptikus, számos olyan ország van pl USA, Németország, ahol a gazdasági fejlődésnek és a fenttarthatóságnak már évek óta nagyon fontos alapjai az immigránsok.
Áve Pecunia! "Kisebb összeggel is érdemes követni bankárainkat!" - javasolja a pénzszerzés iránt érdeklődő polgártársaknak a Haszon c. magazin, amely pénzes ötletekkel igyekszik segíteni bennünket és ezért hónapról-hónapra leközli a kiválasztott, jónevűnek mondott…..
Áve pecunia!Pénzt keresni (szerezni) sokféleképpen lehet, de a legkönnyebb és legegyszerűbb módja ennek, ha legalább vigyázunk arra, amit már egyszer fáradságos verítékkel a házikincstárunkba belapátoltunk.Éppen ezért örömteli hír számomra, hogy a jelentések szerint az…..
A pénz szaga Majmok bolygója 2010.02.21 19:04:00
Áve Pecunia!Egy klasszikus történettel kell kezdenem, mert erről fog szólni ez a blog:Valahol Indiában, egy őserdei kisfaluban egy nap feltűnt egy férfi, aki azt mondta a falusiaknak, hogy majmokat venne darabonként 10 dollárért.Mivel sok volt a majom a környéken, a férfi ezerszám…..