Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsKati

53 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban is volt pár vendégposzt itt Szabolcs, itt Magnus, és itt pedig Mónika írt, ezt a jó szokást most a Zsigri-klán egy újabb tagja folytatja. Nem a cél, hanem a megtett út a fontos S akkor eljött a nagy nap… Hosszú idő után, inkább úgy fogalmaznék,…..
Így futok én MaratonFüred 2015.03.23 17:56:06
Újra lefutottam 42,195 km-t. Leírni ezt olyan egyszerű, és talán sokan azt gondoljátok, a maratonfutás nem is olyan nagy dolog. Mégis, számomra minden egyes maraton, legyen az verseny, vagy edzés, egyben egy-egy hatalmas küzdelem is. A korlátokat feszegetni, és bebizonyítani, hogy…..
De mégis itt vagyunk a Balatonnál, mert 2015-ben is van BSZM. Az első két nap számomra most kizárólag a szurkolásról szólt, a többiek – tesók és csapattársak – nyomják rendületlenül, egyéniben és párosban. Móni és én most „csak” egy maratont vállaltunk be, holnap…..
Így futok én Újra tavasz van... 2015.03.17 21:07:03
 ...és újra hétvége. Jó egy kicsit itthon, Szolnokon lenni, megállni egy pillanatra a már-már megszokottá váló pörgésben. Jövő héten maratont futok, 21 km a terv mára, de valahogy nincs kedvem nekiindulni. Élvezném inkább az otthon melegét. Mégis, összeszedem magam. A Nap…..
... és persze akárcsak az eddigi évek során szinte mindig, idén sem maradhatott ki a futás. Ma a Margitszigetre ugrottam ki a családi ebéd és a vacsora között. Természetesen most is csináltam egy karácsonyfás-futócuccos szelfit :-) Egyébként pedig idén is vesszenek a…..
Egyre többen hiányoltatok szóban-írásban, így a nagy unszolásnak köszönhetően végre sikerült erőt vennem magamon és visszatérek a virtuális világba. Lusta disznó voltam blogolni az elmúlt pár hónapban, és hogy őszinte legyek, lusta voltam futni is mintegy két hónapig,…..
Pár hónap csúszás után itt van még egy BSZM vendégposzt (Szabolcs kb. 2 hete átküldte, de akkor mindeni  Ultrabalaton-lázban égett ). Amint vége a vizsgáknak, én is írok végre. Ja, meg futok is. Ultrafutó lettem. Tavaly. A statisztikai tévedések elkerülése végett úgy…..
Hosszú idő óta először ma minden "segédeszköz" nélkül indultam el futni. Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen (az első pulzusmérős órámat 2006-ban üzemeltem be), ma már természetes a GPS-ek és az okostelefonos appok használata még a teljesen kezdő futók körében is. Az,…..
2013. december 24-én megleptük magunkat Magnussal egy plusz ajándékkal, nevezetesen a BSZM-en vegyes párosban indulás ötletével és nevezéssel…a felkészülésről később írok, most inkább próbálom az elmúlt négy nap eseményeit feleleveníteni. Az első napon az előzetes…..
Nem titok, hogy a 2. és 3. napi megzuhanások után úgy döntöttem, a vasárnapi távon nem indulok el. Azt hiszem, az "igazi' futók megértik ezt, hiszen előbb-utóbb mindenki kerül hasonló helyzetbe. Bár már sok sajnálkozó és becsmérlő megjegyzést kaptam (besztof: "hallom feladtad",…..
Tegnap nem tudtam bejelentkezni Badacsonyból, hiszen nemhogy internet, de térerő sem volt. Meg kicsit gyengécske is voltam (erről majd később), hiszen Fonyódtól Szigligetig 52,9 km-t kellet lefutni. Nem tudom, az ország többi pontján mennyire érződik, de itt iszonyatos hőség van,…..
Rövid leszek, mert már fellőtték a pizsit hálóinget. Lenyomtuk. Nem volt nagyon vicces, de sikerült megcsinálni,az elvárásaimnak megfelelően. A többiek is remekeltek, és nagyon várjuk a holnapot vasárnap estét. 48,31 km 5:53:04 (avg 7:18; HR 146) Pár kép a mai…..
Kezdődik :-) (aki nem tudná, ez: http://igyfutoken.blog.hu/2013/08/23/beneveztem_855)  ..
Így futok én Visszaszámlálás 2014.03.09 20:03:18
Már csak 10-et kell aludni, és felvirrad a nagy nap, nekivágok a Balaton Szupermaratonnak! Mivel tavaly augusztusban neveztem, volt időm testben és lélekben is készülni, így ki merem jelenteni, hogy készen állok. Ez nem azt jelenti, hogy simán menni fog, még csak ezt sem mondanám,…..
Így futok én Pulzoximéter 2014.02.21 10:32:46
Végre sikerült beszereznem egy pulzoximétert! Az elmúlt napokban hetekben hónapokban nem nagyon figyeltem sem az ébredési, sem a nyugalmi pulzusomat (pedig ez is része kell, hogy legyen a pulzuskontrollnak, ugye-ugye).Mivel nem szoktam pulzusmérő pánttal aludni, még tavaly letöltöttem…..
Ha valaki néhány évvel ezelőtt az mondja nekem, hogy maratoni távot edzésként fogok futni, tuti elküldöm az elmeosztályra. Ezután a hétvége után viszont lehet, hogy nekem kell majd egy beutalót kérnem? A múlt heti jól (köszi Ancsur a bíztatást) sikerült hosszú futások után…..
Így futok én Vizsgák után 2014.01.26 21:44:15
Nem akarom hosszan fejtegetni, milyen érzés egy újabb vizsgaidőszakon túl lenni.... annyira le voltam terhelve közel két hónapig (nem elírás, az első vizsgám november végén volt), hogy pár nappal az utolsó megmérettetés után még mindig lelkiismeret-furdalásom volt, hogy ha…..
Tegnap (tavaly) és ma (idén) is voltam futni kocogni - természetesen, és futás kocogás közben, majd valamivel később, lencseleves falatozás alatt kicsit visszatekintettem az elmúlt évre. Összesen 2142 km-t futottam (21-42, ez egy tökjó szám, nem?), ami biztosan sokkal jobb, mint a…..
ZsKati 2014.01.08 21:19:20
@iramszarvas: javítottam
@szancsurrr: köszi :-D igyekszem
@Andrea Kutvölgyi: hááát, nemsokára írok róla majd...
Így futok én Vesszenek a bejglik! 2013.12.27 15:33:26
Ezzel a mottóval indultam neki az elmúlt pár napban a futásnak, és sikeresnek ítélem meg a visszatérést. Szépen lassan növelve a távokat ma már 10 km-t futottam. A bejglikkel tényleg csak óvatosan ismerkedtem az ünnepek alatt, és bár nem volt könnyű a családi nagy…..
Egyáltalán nem titok, ezek a legfontosabb dolgok az életemben, és így, karácsonykor mindannyiunk számára egy kicsit előtérbe kerülnek. Még ha év közben egyik-másikról el is terelődik a figyelmünk, most igyekszünk jobban odafigyelni rájuk. Most, az ünnepek alatt, lehetőség van…..
Így futok én Visszatérés 2013.12.22 16:14:44
5 hét kihagyás után visszatértem! A sérülésem teljesen rendbe jött, és a dobogókői lelkigyakorlatnak is vége (ott mondjuk lehetett volna futni, de elkapott egy elég jó kis takonykór, úgyhogy csak nagy sétákkal tudtam kicsit kárpótolni magam). Nem hagytam, hogy a visszatérés…..
Miután bő egy hete nem futottam (csak egyszer 5 km-t kocogtam), tegnap nekimerészkedtem. 2,56 km után jobbnak láttam megállni - de attól még fájt. Diagnózis: Típusos izomfájdalom - kimerüléses, hypoxiás, ionhiányos, sérülés okozta vagy túledzettség. Eggyel több okom van,…..
Na szóval, ideje volt bedobni a mély vízbe a hátit, nem csak egy bejáratós-kocogós tizeskére elvinni. Hosszú futást hétköznapra időzíteni a sötét miatt nem igazán lehet már, de kivettem két nap szabit tanulni (öhm), így fél egy körül megpattantam a prófétáktól egy kis…..
Így futok én Október 2013.11.01 22:04:58
Ez a hónap is eltelt, és azt kell mondjam, sikerült a hónap elejei elvárásaimnak maximálisan eleget tenni. Összesen 255,9 km-t futottam. Hosszú futások és intervall edzések egyaránt voltak, szerencsére az időjárás is kegyes volt eltekintve néhány hideg, szeles naptól. A gondos…..
Így futok én Rózsafüzér 2013.10.29 15:31:44
Imádságra, Istennel való kapcsolatunk ápolására időt találni nem is olyan egyszerű feladat. Összekapcsolni mindezt a futással, furcsa lehet azoknak, akik a sportban csak a szenvedést látják, de ha képesek vagyunk ilyenkor is egyfajta meditatív állapotba kerülni, akkor sok mindent…..
ZsKati 2013.10.29 20:18:22
@iramszarvas: a technikai segítség a kis puska a rózsafüzér-titkokkal :-)
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsaf%C3%BCz%C3%A9r#A_r.C3.B3zsaf.C3.BCz.C3.A9r_titkai

@Taxina: nem kell forgalomra figyelni, vagyis csak időnként (bicikliút vagy laktanya), meg kell tanulni a környezetet kizárni és a perifériára helyezni