Regisztráció Blogot indítok
Adatok
romicorn

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kár volt leereszteni a Balatonból azt a több mint félméternyi vizet, amely most nagyon hiányzik a tó medréből. A cél az volt, hogy szezonkezdésre 110 centiméteres legyen a tó vízszintje. Meglett, sőt úgy tűnik a szezon végére még ez a mennyiség is megfeleződik. A…..
romicorn 2012.08.21 20:56:26
@Egérfogó: Különben tényleg érdekes lenne...Biztos én vagyok ügyetlen, de valaki elárulhatná hol lehet megtalálni a Siócs. elmúlt évek-beli, mondjuk Simontornyai-mérce adatait. Az egyszerű halandó számára miért nem hozzáférhető? Ha ismerhetnénk ezeket akkor nem kéne itt esetleg teljesen alaptalanul vádaskodni.
Például nem kéne azon morfondírozni miért esett egybe a balaton 2000-2005-ös extra-alacsony vízállása a hozzá tartozó "előnyös" talajvízszint-süllyedséssel együtt az M7-es építésével, különös tekintettel a nagybereki szakaszra?
Mégis..nyugodtabb lenne az ember :))
romicorn 2012.08.21 21:45:01
@morpho: Persze! én is egy csomó para elképzelést gyártottam már a "titokzatos" balatoni apadásokra. Ma azt gondolom, hogy nem nómenklatúra függő a dolog. Szerintem magyar-módra egészen kispályás érdekek állnak az indokolatlan vízeresztések mögött. Szerintem sem lehetséges az a véletlen például, hogy a téli vizszint rendre a min. szab. szint közelében állapodik meg és (természete szerint) tarja is magát ahhoz. Pl. ha magas marad a víz a halak sem bandáznak annyira össze télre és elmarad a halászati bevétel...meg ilyenek.
Szóval szerintem Lolkabolka az egész.
Hány olyat láttunk már, hogy banális magán érdekek vezérelnek itt szinte mindent? (még a filmjeink is erről szólnak:)
Az jutott eszembe amikor megpróbáltam lehozni '95-ben, Balatonra a hajómat. Egy kéttonnás önálló helyváltoztatásra hivatalosan is képes vitorlás leszállítása Szentendre környékéről háromszor annyiba került volna a Siócs. "hajózás" "kezelői" által mint aszfalton. Egy hajót! Ez egy vicc. És szerintem ilyen ez az egész...
romicorn 2012.08.21 22:26:18
@mx3: :) nem tudom. Nem vagyok ennyire képben, főleg ma már. Nem is gondolkodtam a konkrét tulajdonosi érdekekből adódó helyzetekről. Ahogy itt az Nyugati med. É-parti kikötőiben látom nagyon sok hajó-tulajdonost csak akkor zavarna a dolog ha már a felült hajó dekkjéről lecsúszna a pohár. :)
Amíg a kikötőben lehet veretni addig semmi probléma.

Annyi mindent lehetne csinálni persze, de igazából csak akkor széles a lehetőség ha van víz..lehetne klassz játszó föveny, mélyvíz is..minden, de majdnem mindenkit csak addig vagy már csak akkor érdekel ha közvetlenül maga rövidül.

Kotrás? Biztos jó, célszerű is ..de tüneti a kezelés.