Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hillary

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Önszeretet 2011.05.27 18:23:00
Kedves Peti! A napokban, amikor beszélgettem veled, egy-két szavadból azt olvastam ki, hogy te még jobban is szerethetnéd önmagadat. Erről szeretnék most néhány dolgot megemlíteni. Könnyű vagy nehéz neked szeretni önmagadat? Ezen gondolkodj el, mert az biztos, hogy Isten szeret és…..
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Ideje kifigurázni a végtelen önelégültséggel telített okoskodást! Sajnos nem tudok oly kifinomultan nyúlni a témához, mint Rudi, így pusztán egy görbe tükrön keresztül szeretném bemutatni, hogy a kiművelt szavak, a magasztosság milyen mély meg nem értést rejthetnek. Hogy a…..
Ha az ideológiádat nem tudod megtalálni újra és újra úgy, hogy kilépsz belőle, hanem csak az ideológia önigazolásával tudod bizonyítani a hitet, akkor vagy az ideológiád hazug, vagy te hazudsz magadnak. Esetleg szűklátókörő idióta vagy. Be kell látni, hogy az önmagukba…..
FérjBlog üzenetek a villamosról 2010.10.21 08:30:00
1. TúlsúlyHa kedvesen odafigyelnél utastársaidra, egy szimpatikus, duci lány lennél.Ha viszont tüntetőleg, undorodó arckifejezéssel elfoglalsz három helyet is, akkor egy bunkó tehén leszel.2. Kisebbségi identitástudatHa az ajtóban állsz, és lelépnél, amíg mások leszállnak, egy…..
Az ókori Kínában nagy vita zajlott két mester között. Az egyik neve: Meng (Kr.e.372-289). Kung mester (Konfucius) tanítását követe, és azt állította, hogy az ember természete alapvetően jó, mert az Égtől származik, az Ég pedig jó. Az ember alapvető jóságának jele a…..
hillary 2010.05.28 09:15:39
@azallamenvagyok: Az empátia és szimpátia egymással kéz a kézben járnak.(off) :)
A jeges kávé a nyárelő egy fontos pontja, most jött el az a pillanat, hogy ennek az elkészítésébe is belefogjak. Szeretek éttermekből, kávézókból apró ötleteket lopni, így miután az egyik rendszeresen látogatott vendéglátóipari helyiségünk jeges kávéjára kezdtünk el…..
A wikipedia szúkszavú bejegyzése szerint szürrealista komédia, de ez tényleg végképp szűkszavú jellemzés. A Picasso Kalandjai kedvesen szürreális, szívetmelengetően absztrakt, azaz az emberi érzelmeket, konfliktusokat végtelenül leegyszerűsítve, de érthetően és teljesen…..
Az apró figyelmességeket tartom az egyik legfontosabbnak a hosszú távú kapcsolatokban. Valahogy elejét kell venni a megszokással járó távolodásnak, annak, hogy az ember elkezdjen "Én"-ben gondolkodni "Mi"-helyett.Az apró figyelmességek pedig a mindennapokban…..
FérjBlog az éhezőművészek 2010.05.17 14:50:00
Franz Kafka remekbe szabott novellája (elolvasható itt) jutott az eszembe az üresen szenvelgő, szenvedő emberekről, időszakokról, magáról a jelenségről. Emberek, akik alapvető szükségletük ki nem elégítésében találják meg identitásukat. Kérdés persze, hogy ez mennyire…..
FérjBlog Az Álomnő 2010.05.06 07:34:00
Volt egy írás az álomnőről a csajokról blogon, nem mennék bele a kritikájába, mert az elején elcsúszott az egész, és inkább arról szólt, hogy egy nő egy adott életkornak megfelelő képzelgések szerint, mikor tart valakit jó csajnak, esetleg ő maga milyen szeretne lenni. Ez…..
FérjBlog Napi cuki 2010.04.27 12:48:00
                        A kutya kékítőt talált otthon... (forrás: englishrussia.com) Több kép a tovább után. ..
FérjBlog fogalmak 2010.04.27 09:34:00
Ma már senki semVeszi észre a megbocsátást,Mert senki sem tudja,Hogy miért kelleneBűnhődnie.A vétkekre azt mondják:Vezeklés.A vezeklésre azt, hogyOstobaság.Az ostobaságból pedig szépErény lett.(2001.)..
Ehhez a filmhez erős fenntartásokkal kezdtem: elolvasva az origo kritikát az ugrott be, hogy paranoid lelkivilágom nehezen barátkozott meg a Labirintussal és a Végtelen történettel is, bár így, hogy említve lettek, meg kellene újra nézni azokat is. A 70-es 80-as évek problémás…..
hillary 2010.04.23 08:00:26
@hillary: ...de csak a "tél" miatt."Tavaszt akarok!!!!"
FérjBlog az igazán szomorú lány 2010.04.15 09:26:00
...a villamoson ül, és olyan szomorú a tekintete, hogy még a nagy és formás melleiről is eltereli az ember figyelmét.Ha már mellek, élvezkedjünk az esőre álló időben eme csütrötök reggelen, egy kis meztelen nő mustrával:Kifejezetten ehhez a poszthoz szánt minimalista…..
A szeretet és a harag lecsupaszított, közhelyes elemezgetései után rátérek az egyénre, mint az emberi kapcsolatok legofontosabb tényezőjére.Ezeknek a gondolatoknak az indítója az a kérdés volt, hogy mégis milyen lehet a normális nő, mert az abnormalitás elrettentő példáival…..
FérjBlog két vélemény 2010.02.18 13:04:00
Csordaszellem (Komikaze)Az egoizmus hisztérikus szocializációja(azallamenvagyok)Egy jó ideje érik már bennem ez a poszt, de a tegnapi kis olvasmányom kellő löketet adott ahhoz, hogy meg is írjam. Odatévedtem a Női lapozóra, egy Csernus Imrével készült interjúra, és a cikk alatti…..
hillary 2010.02.19 01:01:53
Kritikáid közel állnak hozzám, mondhatnám én is, de akár meg is fordíthatom, mondhatod rám is. Meglepően jól tűröm a kritikát, csoda , hogy élek, valami mazohizmus biztos van bennem, de egyre erősebbnek érzem magam. A gyűlölet pedig nem az az érzelem, amit "megengednék" magamnak, túl alacsonyrendű. Pontosan tudom, mikor engedtem meg magamnak, hogy ne szeressek valakit. Azóta leszállóban érzem magam, annak meg már kb 15 éve, s csak lassan-lassan tudok visszavergődni oda ahonnan elidultam a lejtőn lefelé(közhely de igaz).
Azthiszem rengeteget köszönhetek egy spontán terápiának. Fájdalmas, nem is tudom miért kell elszenvednem, bizonyára a hazugságaim miatt. Hogyan is válunk hazugokká? Talány: Éljük az életünket. Minden percben igaz módon szerettem volna élni, s mégis megtörténnek velünk, mert IGENIS MEGTÖRTÉNNEK AKARATUNKON KÍVÜL IS Olyan dolgok, ami elindít a sorsunkban valamit, amit helyre akarunk hozni, mert olyan a feladvány, hogy meg kell oldani. Adott pillanatban az a helyes, törvények és saját lelkiismeretünk szerint, s mégis ingoványos talajra jutunk, és mégsem mondhatom, hogy feladom, mert rengeteg érték jött létre mégis általam is,mellettem is, bennem is. A feladvány bonyolultabb lesz s egyre inkább tudom, hogy ...., ezek után nem értem, hogy kerülhetek abba a kategóriába, ...félreértve érzem magam, több vagyok, jobb vagyok, szerethetőbb vagyok, igazabb vagyok, szenvedő ember vagyok, aki hiszek a barátságban, a tiszta gondolatokban, a fáradt mosoly értékében, a könnyes nevetésben ....hiszem, hogy a szentimentalizmusnak is van helye, segít egy abszolut reménytelen helyzetben egy élhetŐ zugot találni a lélekben. Miért baj a védekezés, feküdjünk be önként a sírba, mindegy legyen, hogy akár élve húzzák ránk a kapa földet?Azt hiszem végülis a halál akkor következik be valójában, amikor az ember már azt sem bánja, ha élve húzzák rá, s akkor kileheli.. mért jó tönkretenni embereket?..SOHA NEM ÉRTETTEM, én örülök más örömének.