Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andezit

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Súlyosan szennyezett benzinnel találkozott Zoltán Tapolcán, amitől olyan iszapszerű anyag rakódott le vadiúj motorjában, amilyet a szerelők még sosem láttak:Aki motoros, az tudja, hogy a motorját nem úgy szereti az ember, mint az ásóját vagy gereblyéjét. :-) Valahogy a nagy vas…..
A benzinkút és vendéglő, kocsma tulajdonosok kedvenc módszere, hogy csak a borravalóért dolgoztatják az alkalmazottjaikat. De hogy egy diákszövetkezet is asszisztáljon a sajátos foglalkoztatásban ez új elemnek tűnik ebben a műfajban. Tisztelt Zugügyvéd!Rövid leszek, és…..
andezit 2010.02.18 21:58:50
Hadd szólaljon meg a másik oldal is.
Ahogy már többen megjegyezték nem kötelező benzinkúton dolgoznod, és érdekes mód azt nem írtad le mennyi pénzed marad meg műszak végén a hivataloson felül. (Persze tudom télen nem sok, de nyáron?)
Ha a kérdés jogi oldalát nézzük a 'főállásod' az egyetem a mellékállásod pedig a diákszövetkezet. Tehát az általad hiányolt juttatásokat e helyeken keresd. A töltőállomás egyszerűen csak megveszi a diákszövetkezet által felkínált munkaerőd, ahol Te roppant kedvező adózási és tb feltételekkel tag vagy nem pedig alkalmazott. Ezek után nem egészen korrekt az -alkalmazottakat sem egészen megillető- juttatásokat keresned a benzinkúton.
Ha pedig az a kérdés miért? Nos egy 'rendes' minimálbéres kútkezelő akkor is több, mint 150e Ft-ba kerül havonta, ha nem dolgozik éjszaka, és csak délutános pótlékot kap. Mivel egy kutas nem kutas, így folyamatosan legalább ketten kell, hogy legyetek. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben ennyi munkabért egyáltalán nem egyszerű kigazdálkodni havonta, főleg nem mostanság. Ezért nem csoda, hogy sokan arra kényszerülnek, hogy kihasználják a kiskapukat (AM könyv, diákszövetkezet). Mondjuk én -amíg bírom fizetni- kizárólag bejelentett alkalmazottakat foglalkoztatok, és valóban minimálbérért.
Ez azonban nem azért van, mert szeretek adót fizetni, hanem mert az embereim megbízhatósága többet ér nekem, mint a plusszköltség, amibe kerülnek. Többet pedig egyszerűen lehetetlen kigazdálkodni. Megjegyzem nem is változtak a kollégáim már hosszú ideje, mert ők is értékelik a munkahelyüket.
andezit 2010.02.18 22:36:12
@]{udarauszkasz: Teljesen igazad van, de az apeh sem kérdezi meg, hogy ki tudom-e fizetni a járulékod, mert egy héttel az esedékesség után már küldi az inkasszót.