Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vukcica

30 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyzet nem egyszerű. Nem állítom, hogy alkotói válságba kerültem, de sajnos a körülményeim erősen rányomják a bélyegüket a listára. Néhány ismerősöm (de egy különösen) rám förmedt, hogy nem írok mostanában annyit a blogra, mint régen, hogy nem teljesült annyi tétel,…..
Tudom, hogy már tűkön ültök... Érkezik a 2011-es évértékelés, összefoglaló. De ehhez nekem is nagyon sok mindent kell újraolvasnom, elemeznem, és kiszámolnom. (konkrétan a fél blogot... :) ) Igyekszem a hétvégén megcsinálni, hogy ismét láthassa ország-világ... mennyi…..
Továbbra is messze a cél. De Zolira, és Viktorra hallgatva, most hagyok időt magamnak, és kiélvezem ezt a kis lépést amit tettem ezen a hétvégén. A nappali fő bútoreleme elkészült.Ez most nem 3500 ft-ba került mint az előző tv állvány. :) De nem is ugyanaz a kategória! :)1…..
vukcica 2011.12.22 13:32:15
Tegnap meghaltam. Szó szerint. Olyan szintig feszítettem az állóképességem, amire még nem volt példa. Olyannyira nem, hogy fel kellett adnom... Zoli Barátom szükségét érezte (jogosan), hogy kirángasson az aktuális közegemből, és áskálódjon, érdeklődjön, és felrázzon.…..
A bakancslista politika mentes blog. (még mindig) Ez a bejegyzés is EMBERI oldalról íródott, és nem politikai szemszögből.Egy érdekes videó összeállítást láttam tegnap. Az amcsi katonák "meglepetés" hazaérkezései voltak láthatók. Természetesen tudatosan…..
Már olyan rég elkezdtem, hogy nem is emlékszem rá. De ha most kilépek megnézni, akkor kezdhetem újra írni ezt. Tehát maradjunk annyiban, hogy régen. Azóta a töménytelen munka heti 1 napot, és néhány nagyon fárasztó éjszakát engedélyezett erre a projektre. Heti 1 nap... nem…..
Még most se hiszem el, hogy ez ilyen könnyen ment. Felírtam, futtattam a nyúlt agyba, kitaláltam, eladtam, megcsináltam, kerestem rajta. És még a TV-ben is benne leszek... :)A hétvégén a Budapest - Makó rallynak volt egy rendkívül rendhagyó csapata is. Pici, esélytelen,…..
Tegnap este valamiért nem tudtam belépni az admin felületre, így nem tudtam frissen posztolni a hétvége történéseit. Elég emberi időben sikerült hazaérnünk, így gondoltam még ez is beleférhet a napba, de tévedtem. Így ezt most pótolom... A hétvégén ismét mászni…..
vukcica 2011.08.02 11:29:27
@EASY: olyan nem is repül errefelé és arrafelé se és még ha mégis akkor sem lehetne megenni...
Az új bakancslista meglehetősen komoly ugrásnak bizonyult a régihez képest. A mellékelt táblázat jól mutatja, hogy honnan vannak olvasók, és milyen arányban. Ez eléggé hihetetlen számomra. Az is érdekes volt mikor bekerült a blog a magyar toplistába. Az újítás, és a…..
"Láttam a fényt. Egyre világosabb lett. Csodaszép volt. Körbefont. Lágyan, melegen. Szeretettel. Átöleltem, és feloldódtam benne. Hihetetlen csodás érzés volt. Biztonság... Boldogság!" Ezekkel a sorokkal meglepően gyakran találkozhatunk David Safier - "Pocsék…..
vukcica 2011.04.15 20:01:43
amikor jelen tekintetemmel még a mostaninál is nem normálisabb életemben, épp az egyházi iskolám padjait koptattam valami filozófia óra után,és hogy csak azt ne kelljen még sok ezerszer végighallgatni és elmélkedni megannyi hasonló és még képtelenebb gondolatról, írtam egy pályázatot.
furcsa, de épp hasonló téma köré gyűjtöttem a fejemben felhalmozott képeket akkor, csak valahogy úgy hogy testben, térben és időben is kijuthat a vándorlás és nincs megállás, minden csak átmenet és lesz a következőhöz. vándorol mindenki, hol lelket, hol testet cserélve egymással, vagy épp egymásban meghalva, születve újjá.
ezt a könyvet még nem olvastam…csak a soraid, ahogy leírtad mindezt. igazából mostanában nagyon semmit nem olvastam, pedig…
és ahogy a jelenben az életem összevisszaélet, egy élet, ahol minden fejjel lefelé van, ahol a dolgok egyik pillanatról a másikra feketéből fehérre váltanak. ahol számomra annyira körteillatú most minden, hogy az eszméletlen. épp elég édes a mámorhoz, de egy leheletnyi fanyar utóízzel visszaránt a végső pillanatban valami, miként megbeszélem magammal a dolgokat.
olyanokat, amelyeket mások előtt nem mondunk ki, vagy kimondanánk, de egyedül vagyunk és bennünk nem maradhat, mert segít a szó túlélni valami mást, egy másik érzést, félelmet, továbblépni, megoldani és kijár a hangos gondolat, ahogy most is durmolok írás közben valamit a bajszom alatt, mintha lenne valaki mellettem aki megérthetné…
talán csak magányunkban osztozunk önmagunkkal? Társaságban önmagával senki nem beszél!
de ha megjegyezhetem így az életemmel kapcsolatban az jut eszembe, amikor szaladhatok az üvöltő zenével a fülemben, hogy szabad vagyok. az jut eszembe, hogy ebben az életemben is követek el hibákat. hibákat, amikből mások legalább tanulnak, ha már én nem és hogy elanor roosevelt egyszer azt mondta, senkinek sincs joga ahhoz, hogy kevesebbnek érezd tőle magad annál, aki vagy!
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! Tánc 2011.04.12 17:32:00
A 9. tétel volt a 2011-es listában a Bachata. (nekem csak simán machete) Múlt héten elkezdtük ezt is Tündével. Egyelőre még csak az alapoknál vagyunk. Nem lehet egyből a csúcsán megmászni a hegyet... :)Társas latin tánctanfolyamra sikerült beiratkozni. Itt sajátítjuk el…..
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! Mara 2011.04.10 21:32:00
Ha már FÉL "maraton"... Vukcica ma teljesített egy csomó km-t, fertály óra alatt. És mindezt FUTVA... amit én persze, amíg élek nem fogok megérteni. :) hiszen mér fut bárki is, akit nem kerget épp senki...? De ő szeret futni. Vágtázik, sprintel, kocog, rohan, lohol,…..
Siófok - Széplak. A múlt heti megpróbáltatásokon felbuzdulva ismét úgy gondoltuk, hogy ideje mozogni kicsit. Ezúttal messzebbre mentünk... Először Siófok - Széplakra. - Péntek este, munkaidő vége, toll eldob, gép kikapcsol, tipli haza. - Rohadt focimeccs miatt bosszankodás a…..
vukcica 2011.04.11 14:14:22
@EASY: ez igazán remek dolog, csak így tovább! mi mást mondhatnék :D és túllépve műveletlenségemen már azt is tudom mit jelent ez a kártya ;)
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! 2011 2011.02.24 07:00:00
2011 tételsora   1. Olvasás Kicsit többet kéne olvasnom. Nem csak nekem. Neked is. Azt hiszem túl sokat "nem olvasunk". Nézünk TV-t, dvd-t, ülünk az internet előtt (pl most is :) ), játszunk videó játékot, és a többi. Hol maradnak a klasszikus értékek?…..
Ez olyan jól elindult, hogy muszáj tovább vinni. Van itt egy másik érdekes kérdés is. Ez is érdekes gondolatokat hozhat felszínre. Egy ismerősöm már megcsinálta ezt a kis tesztet, és érdekes reakciókat kapott ő is. Sikerén felbuzdulva, most itt a lehetőség, hogy…..
vukcica 2011.01.07 14:09:50
@EASY: ÉS KEVESEBB ÖRÖMÖD LENNE... AZ IS TUTI...
vukcica 2011.01.10 11:45:50
Boldogságterv

ezt egy külön bejegyzésként szerettem volna, nem mint komment, de sajnos valami miatt a lehetőségeim jelenleg ezt engedélyezik... biztos ennek is megvan az oka, hogy miért... no de akkor tessék a gondolataim, amit teszek én is, még akkor is ha nem nagyon szoktam említeni, hátha hasznát tudod venni Te is!

Mi az, hogy boldogság? Ahány ember van, annyiféleképp értelmezi a boldogságot. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a boldogság egy kellemes érzés, egy pozitív lelki állapot, amikor jól érzi magát, amikor hálás, örül, és elégedett a helyzettel. Ahhoz, hogy boldog legyél, először is konkrétan (a fentieknél sokkal konkrétabban!) meg kell határozni, hogy Te pontosan mitől leszel boldog. Mik azok a dolgok, feltételek, melyek, ha teljesülnek, boldognak mondod (érzed) magad.

Mi tesz Téged boldoggá? Sorolj fel legalább 10 dolgot, amitől boldog vagy!Engedd el a fantáziádat, és sorold fel, mi az, ami jó érzéssel tölt el! Ezek lehetnek nagy, és lehetnek egészen apró dolgok is. Van, aki attól boldog, hogy a családja és ő maga is egészséges, és jól tanul. Van, aki attól, hogy levizsgázott. Más attól, hogy megszerzett egy állást, vagy vannak sikerei. Megint más attól, hogy a növényei virágoznak. Rengeteg dolog okozhat boldogságot.

Itt és most is boldog lehetsz, függetlenül a körülményeidtől! Sokan azt mondják, hogy akkor lesznek boldogok, ha ez és az történik velük. Ha majd ilyen meg olyan dolog sikerül, összejön, akkor ők nagyon boldogok lesznek. Ezzel sajnos az a baj, hogy ha mégsem alakulnak kedvezően a dolgok, akkor ugrott a boldogság. Márpedig az élet szeret bennünket próbára tenni. Amíg nem teljesülnek a kívánságaid, addig is élhetsz boldog életet. Sőt, még a nehéz körülmények ellenére is lehetsz boldog. Csak észre kell venni a sok apró jót, ami nap, mint nap történik Veled. Ha például elveszted egy szerettedet, vagy valamit ami számodra sokat jelentett, akkor érthető, hogy nagyon nyomorultul érzed magad. Hirtelen hihetetlen hogy bármi is segíthet. Ha egy szívednek kedves ember beteg és szenved, akkor teljesen normális, hogy szomorú vagy, és fájdalom van a szívedben. Ugyanakkor ezernyi (pici) jó dolog is történik, ami okot adhat a boldogságra. Javulhat az állapota, vagy tudod, hogy egyszer majd úgyis találkozni fogtok. Van más szeretted is, aki jól van, és egészséges. És az idő begyógyítja a sebeket... Ha anyagi gondok nyomasztanak, akkor is lehetsz boldog, a nyomorult helyzet ellenére is. Vannak szegény országok, ahol gond a napi betevő falatot előteremteni. Mégis, az ott lakók vidámnak és jókedvűnek tűnnek, a gondok ellenére is. Ha ők képesek rá, akkor bárki képes lehet rá. Azt sajnos senki sem tudja garantálni, hogy az életben nem ér több csalódás, bánat. Senki nem garantálja, hogy mostantól minden happy lesz. Ez sajnos még nem az a hely, ahol tuti biztosan minden rendben lesz.

De a jó hír az, hogy minden nehézség ellenére lehet boldog és vidám életed. Csak rajtad áll! Ne arra várj, hogy majd, ha a körülmények megfelelően alakulnak, akkor majd boldog leszel. Már most boldog lehetsz, a körülmények ellenére is.

Az apró dolgok hatalma nagyobb, mint gondolnád! Sokan valami nagy dolog bekövetkeztéhez kötik a boldogságukat. Nagy dolgok viszont elég kevésszer történnek.Ezért okos hozzáállás a kis, apró dolgoknak is örülni. Hazamegyünk és felkapcsoljuk a lámpát. Más mit nem adna, ha egyszer (újra) képes lenne járni. Vagy ha lenne elég pénze, hogy visszaköttesse az áramot... és ez tényleg így van.

Boldogságterv :) Ha tuti biztos jó évet akarsz, akkor meg kell tervezned. Ha nem tervezed meg, akkor azt kapod, amit a sors éppen eléd vet. Ha megtervezed, akkor jó eséllyel teljesülnek a kívánságaid. Működik, hogy bevonzzuk magunk köré a céljainkat, így ezeknek feltétlenül pozitív energiát kell adniuk. Az év 12 hónapból áll, ezért tervezz minimum 12 klassz dolgot az évre. (alapjaiba a "Bakancslista" egy teljesen jó elképzelés és alapanyag mindehhez) Valamit, amit ha megteszel, boldognak fogod érezni magad. Valamit, ami, ha teljesül, az jó érzéssel fog eltölteni. És ez részben sikerült tavaly is, nem de?

Mi az álmod? Mit szeretnél elérni? Miért szeretnéd?Mit szeretnél ezek közül 2011-ben megvalósítani? Mire van reális esély? Sorold fel, és írd is le őket! Vegyél elő egy papírt, vagy nyisd meg a jegyzettömböt vagy szövegszerkesztőt, és írd le őket. Ha leírod, akkor sokkal nagyobb esélye van, hogy megvalósuljon. A leírt szónak ereje van.(ezt nem is mindig gondolnánk, ugye?) Melyiket szeretnéd a legjobban? Ha csak egyet választhatnál, az mi lenne? Miért szeretnéd? Mennyire szeretnéd? Mit vagy hajlandó tenni érte? (semmi sincs ingyen) Mikorra szeretnéd? Mikorra lenne lehetséges, hogy ez teljesüljön (reálisan)? Ha több év kell a megvalósulásához, akkor milyen rész eredmények lehetnek? Mit kell tenned érte? Találj valamit, amit nagyon szeretnél! Ez lehet kicsi vagy nagy dolog, mindegy. A lényeg, hogy Neked nagyon fontos legyen.Megvalósítható? Mi kell hozzá? Például, ha az a szíved vágya, hogy repüljél, akkor konkrétan mire gondolsz? Repülőgépen utazni, saját gépet vezetni, vagy bándzsi dzsámpingolni? :)Ha repülőn utazni, akkor konkrétan hova? Elmenni nyaralni valahova? Mennyibe fog kerülni? Honnan lesz rá pénzed?Mit kell tenned lépésről lépésre, hogy megcsináld?

Valahol mindenre kell egy terv. Vedd a kezedbe a sorsodat!

Ami csak rajtad múlik, az megvalósítható.Ami nem csak rajtad múlik, abból ki kell venned a részedet.De ha nem tervezed meg, akkor kicsi az esély rá, hogy megvalósítsd.

Töltsd tele ezt az évet sok olyan dologgal, ami boldoggá tesz!
És lehet, hogy nem fog mind megvalósulni, de sok közülük meg fog.És ami esetleg nem az sem kudarc, nem úgy kell megélni. Hanem csupán valamiért nem akkor volt ott az ideje, de maradhat célod továbbra is.Egy női magazinban olvastam, hogy az emberek 95 %-ának nincs semmilyen terve erre az évre.

Ha hiszel benne és megtervezed, akkor a sorsod is a kezed alá fog dolgozni...
Segítenél nekem? Igen? Olvasd végig, és alul meglátod hogy segíthetsz... (ha nem akarsz segíteni akkor meg csak jó szórakozásat) Az "energiavámpír" fogalomról kb 5 éve hallottam először. Olyan embereket takar ez a szó, akik mások energiáit szívják el, legtöbbször…..
vukcica 2011.01.06 11:08:27
Egy ideje nem olvastam bele a sorokba, mert nem innen akartam tudni mi van, vagy lehet Veled... mégis tegnap este nem tudtam elaludni és nem bírtam tovább és mint amolyan visszaeső "betegség", meglátogatom az oldalt, mert így legalább elkönyvelhetem a tudatot, hogy valamit hallok, tudok Rólad... (persze mindez koránt sem helyettesíti a személyes élményeket, de talán ezt most hagyjuk) Elég sokféle és megosztott gondolatom született miként olvastam a sorokat, gondolatokat. UGYAN AZT NEM TUDOM HOGY MENNYIRE TUDOK ÉRTELMES, HASZNOS BÁRMIT IS MONDANI, DE MEGOSZTOM VELED MOST IS MINDAZT, AMI BENNEM KAVAROG! Sokat hallottam már erről a fogalomról, de sosem foglalkoztam vele igazán. Mindig jobban érdekelt hogy mitől lehet energiával feltöltődni. Illatok, színek, élet észrevétlennek hitt apró örömei... De talán tényleg létezhetnek ilyen emberek...És így némi "gyorstalpaló" betekintés után abba viszont egészen biztos lettem és vagyok, hogy Te nem tartozol közéjük. Nem vagy energia vámpír semmilyen értelemben! Pláne nem a szerencsétleneknek vélt általad említett kategóriában. Neeem, szó sincs róla! Az amolyan változó ez az egész, hogy mikor élünk szerencsésebb és kevésbé jó időszakot,amelyek egyszerre követik egymást, hogy azért az egyensúly megmaradjon. Talán ez egy nehéz és történéssel, érzelemmel teli időszak, amely a tavalyi és előző évvel magad mögött maradt, de ahogy írok most is rengeteg dolog jut eszembe, ami Veled kapcsolatos és pozitív élménnyel, energiával ajándékozz meg valamennyiünket :) Én mindenek előtt büszke vagyok Rád hogy akarsz és mersz változni! Hogy nem temetkezel bele a saját kis börtön világodba. Sokan nem képesek erre, sem a szókimondásra, vagy őszinteségre...
Néha mikor kotorászom a gépemen, (amelyet Te raktál össze, hogy legyen és hogy használhassam) olyan régi és új képeket találtam, (arról nem is beszélve, hogy az elmúlt 2 évből szinte mindegyiken ott vagy Te is) amelyeket egészen máshogy láttam este, mint korábban az előtt... JÓ DOLOG VISSZATEKINTENI? A válasz néha egyértelmű igen, de aztán ugyan olyan jó becsukni azt a könyvtárat és a holnapra gondolni. Egy csomó fotósorozat, pillanatkép és nemis mindegyikről lehet tudni pontosan mikor és hol. A múltat idéző villanások és az újabb fejezetek váltakozása, a valahonnan lementett, e- mailen átküldött, telefonnal kreált képek tömkelege, mosolyok, grimaszok, homályos arcok, amelyek nem csak az én mappámba kerültek, ott vannak, nyomot hagytak máshol is... Nálad is, benned is! (remélem... és tudom is hogy így van!) Aztán arra is gondoltam, mennyire csodálatos, vagy épp mennyire szar volt némely időszak, vagy a mostani és próbálom megérteni mi játszódhat le benned... és lehet van amiből nyugodtan kimaradhatott volna PÁR FEJEZET. De mégsem! Mert rájöttem, hogy erre is szükségem volt! Előttem az életem nyilvánosan látható formába öltve. (félelmetes lenne a gondolatok nélküli világ) És láthatom, vagy épp nem, hogy akkor mi maradt ki. Csupán, mert hagytam, hogy kimaradjon a pillanatból. Megfeledkezve arról, hogy egyszer élünk! Nem éltem meg a pillanatot, mert már a következőt hajtottam... És igazat adok Nellynek, hogy IDŐT KELL HAGYNI MINDENNEK! Nagypapa szerint sok mindent meg kell és talán még többet kell tapasztalni, hogy milyen szenvedni, érezni, hogy nem szeretnek eléggé, vagy, hogy épp túlságosan szeretek, nem érezni semmit, vagy átélni a gyávaságot. Milyen változni az idővel, ahogyan minden más is változik, milyen füzeteket teleírni, onnan lapokat kitépni és azt hazudni a világnak, hogy milyen boldogok vagyunk. Hiszen csak akkor tudjuk felértékelni, hogy mennyire ritka és felbecsülhetetlen az igazság. De minden kell valamiért! Amit tudni kell később is. Akkor is, ha húsz év múlva (sem) fogja tudni senki, hogy ki vagy Te vagy ki vagyok én, de én tudni fogom, akkor is hogy mennyire ÉRTÉKES Valaki vagy. És ezt a barátaid is mind tudják és tudni fogják! És a többi tényleg számít? Tényleg ennyire akarni kell, görcsösen mindent megérteni? És a hibákat ne keresd folyton csak magadba, van amit el kell fogadni és amiről senki nem tehet, legalábbis sztem...
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! Sport 2010.11.30 23:19:37
Újra eljutottam odáig, hogy sportoljak egy picit. Sikerült 2 meccset játszani. A végeredmény tök mind1... NAgyon élveztem hogy sportolok. ÉS a végén rájöttem, hogy NAGYON élveztem, hogy nem vagyok az irodában. A végére ráébredtem, hogy már nem élvezem a…..
KÉÉÉÉSZ! 2 napig tartott, de befejeztem. :) SZÉP lett! Hálás köszönet OLInak, és CATnek a segítségért!!! Főleg OLInak, és pláááne CATnek! :) Íme: El lett fordítva, így a fejtámla az ablak alatt van. A képen is látszik, hogy elfér a konvektor mellett, de jön a…..
A fáradtság néha különös módon hat az emberre... :)Szereplők képen, balról jobbra:Fiúk: Jani, Patrik, nemtom ki, CsabiLányok: Brigike, Csabi barátnője, Uzsika, nemtom ki, Dorina..
Avagy Borfesztivál szervezői szemmel! Utólag is nehéz elhinni, hogy vége van. Menet közben igencsak végtelennek tűnt... Szerdán hajnalban kezdődött igazán, a telepítéssel. Pálya, hinterland, miegymás. A pálya alapból is kifejezetten nehéz volt, de (rém)álmomban se hittem…..
Azért nem tetszem írni, mert nem vagyok gépközelben. Persze ez is most lehet egy jól hangzó kifogás. De a megannyi miért más lapra tartozik.Nem magyarázkodom.Helyette íme a beszámoló:A reggel és az ébredés nem ment könnyen. (Mostanában ez nagyon nem megy könnyen...) Most is pár…..
Elkészült a polc. Így a szoba már félkész. :) Hálás köszönet Kósa Zolinak, és Nelly-nek! "Ez a projekt nem jöhetett volna létre, ha nincs a Kósa Zoli!" :) Nagyon szép lett. Pont elfér, és pont eltakar. Nagyon kellemes kis kanapés sarok lett így a szoba egyik…..
vukcica 2010.09.08 11:07:57
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! 0-24 2010.08.20 21:10:57
Fesztivál, konferencia, gálavacsora, vip kávészünet, ingyen ételosztás, és esküvő hegyek. Ezek vannak hosszú tömött sorokban. Tulajdonképpen a nap 24 órájából 20-at dolgozom. Ez most kifejezetten jól esik. Kicsit sok (és fájó) veszteséget kellett elkönyvelnem az elmúlt…..
Most szombaton lesz az ELSŐ Nemzeti Gulyás Nap. Már a neve is tetszetős, de a célja egyenesen megható. Mi más tükrözné jobban a nemzeti összetartozást (sőt, a nemzeteken túlit is), mint a közös étkezés. Hát még ha Gulyás az az étel... :)A kezdeményeséről bővebben itt…..
Ezt egy számomra kedves személy mondta még tavaly ősszel. De a mai napig nem teljesen értem, hogy is lehet ez egy pozitív gondolat. Ma azonban azt hiszem, megértettem egy részét…  Ez az év úgy látszik erről fog szólni. Meg kell tanulnom vágyni arra, amim van. Az ember…..