Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tkrisz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tartalom Prekoncepciók Mennyire lehetnek közel a fák a villamoshoz, és miért? Parkolás Az Etele téri csomópont és végállomás kialakítása További álérvek az Etele úti villamos elhelyezésével kapcsolatban A konkrét javaslatok összegzése   Miért alakult meg a BKK,…..
tkrisz 2014.12.03 00:15:41
@Simsa Péter: Tényleg nem nagyon érted. Vagy legalábbis nem utaztál még a 103-assal. Ez egy igen fontos projekt, de jól kéne megcsinálni, fabarátan és élhetően.
Napok választanak el az osztrákok által szervezett MARS2013 küldetés kezdetétől, és ez épp elég arra, hogy gyakorlatilag módosult tudatállapotba kerüljön a Puli egész csapata – valami olyasmibe, amiről Michael Collins, az Apollo-11 egyik asztronautája is beszámolt. A nagyobb…..
tkrisz 2013.01.31 23:51:35
Blogunknak sikerült megszereznie az új stadionhoz készült első előtanulmányt, amelyet ezúttal ünnepélyesen megosztunk olvasóinkkal. A terv angol-magyar kooprodukcióban született, a KÉSZ Holding, a Buro Happold és a Populous neve fémjelzi. Különösen utóbbi nevére érdemes…..
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
tkrisz 2010.05.15 00:00:54
@Ordnassac: Köszi, akkor ezek szerint az új (3) a lényeg, de ez csak technikai jellegű módosításnak tűnik. (És legalább így lesz (2) is. :-))
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
tkrisz 2010.04.11 15:33:54
A mai nap a forgatásé. Jópár aktivista és képviselőjelölt statisztál ebben a pillanatban is, hogy egy igazán vidám és az LMP imázsához illő kampányfilm készülhessen. Volt, aki fél 5-kor kelt, hogy a hajnali fényeket elkaphassák vele. Van, aki csak később az utcai…..
tkrisz 2010.03.27 00:02:48
@LMarci: Ez mégiscsak amolyan interjúforma egy neves zölddel. Nem hiszem, hogy nem valódi. Szóval illene érdemben reagálni rá.
Igen, Lehet! Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a…..
tkrisz 2010.03.23 01:57:03
@Jobbhorog: Ez utoljára fordul elő az LMP-vel. 2014-ben simán meglesz a 176, ha megmarad a párt a tisztesség útján és be tudja bizonyítani szakmai hozzáértését minden fronton, nem csak zöld ügyekben.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
tkrisz 2010.03.21 21:15:11
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
tkrisz 2010.03.20 12:03:26
@Diocles: "mostani hír, hogy a madöfnek elkaszálták a Somogy megyei listáját.
A barmok!

Pedig Gyenesei hetekig ajánlgatta magát, meg a Somogyért Egyesületét, de a helyi MDF-elnök elment síelni, így nem jött össze a megállapodás.
A legerősebb megyéjük lehetett volna... "

Honnan van a hír? valasztas.hu-n még nincs fenn.
Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlószelvények leadási határideje. A hivatalos honlap szerint az MDF és az LMP az előzményekhez, a jelölési folyamat nehézségeihez képest komoly bravúrt hajtott végre: mindkét párt esélyes arra, hogy az ország minden pontján ott legyen a…..
tkrisz 2010.03.19 18:18:09
@harcigolya: " Nem értek egyet, az LMP és MDF szavazóknak nem szabad megosztania a szavazatait, meg is lesz mondva nekik, mert a helyi jelöltre adott (MSZPsre valószínűleg) szavazat kb kioltja a listára adott szavazatukat. A két kis párt szavazói nagyban a faszt fogják rajzolni a szavazólapra abban a kb 70 körzetben, ahol nem tudnak elindulni pártjaik. Ezzel blogok fognak megtelni."

Egy dologra kell figyelniük az LMP-seknek, hogy az MSZP, Jobbik, MDF trojkára ne szavazzanak. Fidesz és egyéb jelöltek ha vannak nyugodtan mehetnek. (Több, mint 100 egyéb jelölt van országosan.) Ha a Fideszre nem akarnak, és nincs egyéb jelölt taktikailag tényleg jobb a nem szavazás.
Lokális klímaváltozás 666 2010.03.08 10:05:00
666: Hétfőn délután 4 óráig pontosan ennyi kopogtatócédulát adtak le a nevemre. Délután 5 óráig is pontosan ennyit. Állok az aluljáróban és várom a többit. Ha máshonnan nem, az ott térítő Jehova Tanúitól tudhatjuk: 666 a sátán száma. „Jön a világ vége!”…..
tkrisz 2010.03.09 01:01:55
@aum: Ha már újra felkeressük a hibásan töltő állampolgárt a rosszul kitöltött cédulával, akkor fölösleges a jegyzőhöz rohangálni. Nyugodtan, akár más tollal a hibás részt áthúzzuk, meg *-ozzuk. Majd lábjegyzetbe *javítva:helyes bejegyzés, állampolgár aláírása. Másik hiba esetén: **-al ugyanez,..., minden hibát külön javítva és aláíratva.
Lehet, hogy ronda lesz, de érvényes.
Legalábbis ilyesmit olvastam valami LMP-s blogon.
tkrisz 2010.03.09 12:16:08
@aum: Szerintem nem erre a szituációra gondolt. DI-nek esze ágában se lenne felkeresni újra a választópolgárt. Csak önhatalmúlag lehúzná a szelvényekről, sőt elfogadott jelöltek neve mellől az szdsz-t. (:-), remélem nem engedik meg neki.) Jó lenne utánajárni, mert mondom nem én találtam ezt ki.
szazhetvenhat.blog.hu/-on "Hogyan töltsem ki a cédulát, és hol adjam le? Mit csináljak, ha elrontottam a kitöltést? GY.I.K." fölülről az 5. cikk most épp.
tkrisz 2010.03.10 01:16:33
@aum: A probléma az, hogy az állampolgár nem fog új ajánlószelvényt kérni, szóval ez nem opció.
Most azon múlik az LMP jövője (és kicsit az országé is), hogy hányan vagyunk képesek minden követ megmozgatni, hogy a sikeresen felálljon a 20 területi listája az LMP-nek , és választható alternatíva legyen az ország minden pontján.Az utolsó szűk két hétben, sajnos már nem…..
LMP állásfoglalás A Lehet Más a Politika felszólítja a VII. kerületi önkormányzatot, hogynyújtson segítséget annak a három roma szervezetnek (a Roma Sajtóközpontnak, a Romaversitasnak és a Roma Polgárjogi Alapítványnak) az elhelyezésében, amelyeket március 1.-i határidővel…..