Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jasonyknight

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két gyermekes anyuka, és amatőr dj szeretne lenni. Árult matyó hímzést a Citadellán és főzött kávét Ausztráliában. A marketingszakma elismert képviselője, miközben mindössze négy munkahelye volt eddig. A UPC marketing és tartalom vezetője, Grósz Judit az ad:renalin kamerája…..
Kiss Péter programigazgató már tavaly megígérte, hogy a Tv2 abbahagyja a kapkodást, és felépíti azt, amit eddig nem sikerült, pedig az RTL Klub a sajátjára lassan már műemléki táblát is kitehetne. A délutántól a főműsoridő végéig ívelő programstruktúrát. Már akkor…..
jasonyknight 2010.02.19 07:03:43
@Megdobbent: Nos ezek azok amikor image-ről beszélek.

Nem gondolom, hogy azon érdemes lenne vitatkozni, ki az innovátor a magyar piacon (hangsúly a magyaron...). Érveim:
- Hal a tortán vs Vacsoracsata
- Megatánc vs Szombat esti láz
- Big Brothers vs Való Világ
- Megasztár vs Csillag születik (na ha van valami ami szánalmas volt, akkor a Csillag születik az volt...) majd most az X-Factor.

A magzati pozíciót kijelentést is érdemes lenne átgondolni. A második nem azt jelenti, hogy kicsi, vesztes vagy elbukott. (Lásd megjegyzésemet a versenyhez és a győzelemhez kapcsolódó magyar attitűdről, amúgy köszi a magas labdát...) A másodiknak lenni, szerintem. azt jelenti, hogy lehetőség, lehetőség és lehetőség.

A tv2-től függetlenül (off topic) reagálnék a nem túl ízléses hasonlatodra is. Én azt gondolom egy olyan emberek teljesítménye, akit a magadfajták elkönyvelnek nyomoréknak (szándékos a szóhasználat, hiszen TE gondolod így...) minden esetben világklasszis. Világklasszis, mert egyszerűen nem adják fel és nem fogadnak el semmit adottságnak vagy megváltoztathatatlannak.

Az eltévékettőzés kétségtelenül tapasztalható volt, de hogy most ezt így gondolod, az egyik oldalon a csapatmunka hiányának, a másik oldalon a balf***kodás kaján felnagyításának köszönhető.

Amiben az RTL Klub nagyon profi és jól építkezett: digitális stúdió már a 90-es évek végén, ezért olyan képminősége volt már akkor, amivel vert mindenkit. Ezt követően a cross-promók egymás hegyén-hátán, ha bekapcsoltad az RTL-t, tényleg azt hihetted, hogy csak róluk szól a világ. Aztán a birodalom építése: Cool, Reflektor TV, stb. és a birodalom határain a szabad csapatok, akik ügyesen bele-bele kapnak mindenbe, amit az ellenfél (sokszor azt érzem az RTL szerint ellenség...) csinál. Vér profi, kikezdhetetlennek tűnő felállás és lehet, hogy most az fáj, hogy valaki rést talált a pajzson?
jasonyknight 2010.02.19 17:46:05
El kell ismernem, amit írsz, abban úgy tűnik, igazad van és látszik, hogy értesz a műszaki részéhez a dolognak, ahogy én viszont nem. Úgy érzem, nem mondunk mást (pl. a műszaki kivitelezés területén egy ilyen bénázás a teljes szakértelmet megkérdőjelezi, egyetértek), csak azt gondolom és számomra ebben a történetben ez a fontos, hogy olyan dolgokban vélik jobbnak az RTL Klubot a tv2-nél, amiben nem is az.

Azt mondod pocsék a tv2 - ez nagyrészt image kérdése, amit kétségtelenül lehet bénázással táplálni, de az RTL Klub sohasem hibázott? Mikor olvastál arról, hogy bebukott az Ötökör vagy a Benne leszek a tv-ben vagy említsük csak a Fogd a pénzt és fuss gigantikus bukásáról?

Hogy mennyire fontos az image, és hogy mennyire fókuszáltan rombolja a tv2-jét az RTL Klub, mutatja az is, hogy a FEM3-at játszótérnek nevezed. A Cool is játszótér, a Reflektor TV is az? Vagy azokat jó csatornáknak gondolod?
A tv2 bármivel is indul, azonnal jön a fojtás a versenytárs részéről, aki nagyon odafigyel arra, hogy már a legelején elültesse a sikertelenség percepciójának a magját. Ez egy nagyon agresszív versenystílus, és érdekes módon nem tűnik fel senkinek, hogy a piacvezető önmeghatározása a piacon második szereplőre épül. Nem önállóan határozza meg magát az RTL, hanem a tv2-höz viszonyít állandóan.

Azt mondod az RTL Klub emberanyaga jobb - megint csak image. Győzikére gondoltál? Ha nézed a Cool-t, akkor rájössz, hogy azt a mocskot, ami miatt most mindenki húzza a száját, a celebkultúrát nem más hozta be, mint az RTL Klub, mégpedig a Balázs show-val. 2005-ben, 2006-ban már olyan emberek tűntek fel az akkoriban rétegműsornak számító show-ban, akikkel most tele a media és valljuk be sokunk hócipője is. Vagy például az szerinted normális, hogy főműsoridőben a 80-as évek sztár forgatókönyvírója és dramaturgja olyan vicceket enged meg magának, amelyek céltáblája vallási, etnikai kisebbségek vagy szexuális orientációjukban más emberek?

Az RTL Klub nagyon szigorú szerződési feltételekkel és vasszigorral tartja kordában a sztárjait. Ennek az eredményét látod az RTL Klub képernyőjén és akkor is, amikor az ebből kiszabadult emberek nem tudják elfogadni, hogy valami hasonlót várna el tőlük a tv2, ezért aztán rövid úton elválnak az útjaik. A másik vonulata ennek a témának, hogy az RTL Klub nem igazán tud européer módon megválni az embereitől, Vágó Istvánt is egyből kikezdték, mihelyst munkahelyet váltott.

Végül álljon itt egy idézet:
comment.blog.hu/
Ősszel indul az RTL Klubon az X-Faktor
2010.02.17. 15:00 - barb

"Bár azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az RTL Klub kiket fog felkérni zsűritagnak, de az máris borítékolható, hogy az új formátummal megverik majd az elfáradt Megasztárt, aminek 5. versenyét szintén ősszel indítja a TV2."

Miért is olyan biztos ez az RTL Klub siker? Így február vége felé? Magyarázza már meg valaki.
jasonyknight 2010.02.19 22:42:39
@Samott: Úgy látom ketten maradtunk, a grafománok klubjában. Próbálo, röviden:
2 - ilyen formában egyet értek, a tv2 utánpótlás nevelése gyenge
3 - régen, de az én mondanivalómnak nem ez volt a lényege, hanem az, hogy amikor bukta volt az RTL Klubon, akkor az nem volt úgy felfújva
4 - ezzel nem tudok vitatkozni, ez valóban így van, bár szerintem Fabry, Heti Hetes szintén kuka, ráadásul ugyancsak lehasznált emberekkel
5 - a Beugró egy nagyon jó műsor, nekem is kedvencem, nem hozott pénzt, levették
6 - ezt nem egészen értem. Én nem gondolok semmit, a kérdésem az, hogy tudja ilyen magabiztossággal valaki a sikert megjósolni?