Regisztráció Blogot indítok
Adatok
héder

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
135 ezer eurós Maserati GranCabriót ajándékozott a Ferrari a spanyolnak, mert megnyerte a bahreini nyitófutamot.Az olaszok győzelmi prémiumként adták a 440 lőerős, 4,7 literes, V8-as gépet, ami a testvérgyár egyik legújabb és talán legszebb modellje. A Maserati-honlap szerint…..
Legutóbb azt hittem, az utolsó bőrt húzom le szegény Léderer Ákos kommentátorról, akit szakmaiság miatt meszelt el munkaadója egy jégkorong-közvetítés után, de muszáj volt meggondolnom magamat. A Magyar Sportújságírók Szövetsége ugyanis néhány hét spéttel úgy döntött,…..
héder 2010.02.18 17:40:39
Sok mindent lehetne elmondani a fentiekkel kapcsolatban, de a szerző ezen comment 2. részében tökéletesen leírta ennek az esetnek az értékelését. Idézném:

"A kommentátor érti a hokit, az RTL Klub vezetői nem értik. Léderer nem utcai vérengzést közvetített elhivatottan, hanem hokibunyót. A pofozkodás a jégkorongban nemcsak a show része, hanem a feszültség levezetésének legitim eszköze is. Ebben a sportban nincs fetrengés, színészkedés, és alattomosság sincs. A játékosok kezében fegyver a bot, veszélyes eszköz lábukon a korcsolya. Ezekkel soha nem élnek, aki mégis, azt kiveti magából a közösség. A bunyó ellenben szemtől szembe megy, és soha nem addig, amíg a másik már nem mozog.

Egy átlagos hokiverekedést láttunk múlt héten, egyébként Fehérváron az elsőt ebben a szezonban, több mint ötven meccs után. Azon lehet vitatkozni, hogy Léderer egy árnyalattal lelkesebb volt-e a kelleténél, vagy sem. De a szakmaiságot kérni rajta számon – ordas nagy szakmaiatlanság."

Mindennek figyelembevételével:

1., A sportújságírók szövetségének, kötelessége volt állást foglalnia. Az állásfoglalás semmitmondó, felszínes, s ennek okán szakmaiatlan volt. Ami azonban a legnagyobb hibája, hogy nem állt ki a kollégájuk mellett.
2., Léderer Ákos túllépett egy határt, ami a magyar televíziózás (Sportközvetítések) történetében nem fordult még elő. Ez ebben az esetben, és a jelen kor szellemiségének ismeretében elfogadható.
3., Léderer Ákost lehet szeretni, nem szeretni a közvetítési stílusáért, ez szubjektív. Az elhivatottsága a jégkorongsportért (is), és a sportért önmagáért elvitathatatlan.

Remélem a szövetség a vizsgálat után módosítja az álláspontját.
Az RTL Klub pedig éppen most kapta meg a "legerőszakosabb televíziózós csatorna" státust magyarországi viszonylatban. ha ez igaz, akkor nem csak a jégkoronghoz nem értenek de álszentek is.