Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szami2

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindkét karja „hiányosan fejlett” - olvasható a Wikipédiában. Ennek ellenére Dórából úszónő lett, és kétszer nyert paralimpiai bajnokságot. De nemcsak úszni tanult meg, hanem írni is. Szívesen olvasom szakmai elemzéseit, és megértem tegnapi kiborulását, amely a woman.pont.hu-n, D. Tóth Kriszta…..
szami2 2017.07.02 23:23:52
@Éhesló: Hogy kicsoda Pásztory Dóra? Vajon miért nem olvasol mielőtt véleményt alkotsz?

Wikipédia:
"Pásztory Dóra (Nagyatád, 1984. április 4.[1] – ) kétszeres paralimpiai bajnok úszó. 2000-ben a Sydney-i paralimpián 200 m-es vegyes úszásban aranyérmet, 100 m-es pillangóúszásban bronzérmet szerzett, majd a 2004-es athéni paralimpián 200 m-es vegyes úszásban aranyérmet, 100 m-es hátúszásban és 100 m-es pillangóúszásban egy-egy ezüstérmet szerzett. 2005-ben visszavonult, jelenleg újságíróként dolgozik."
Nyilván a vizet nem csak a pohárból ismeri!
S hogy megkérdezed hogy kicsoda, az nem őt, hanem téged minősít, akinek a paralimpia már valószínűleg nem "tétel".
Élőben (online) láthatjuk ezután a testületi üléseket, így sokkal többen ellenőrizhetjük az itt született döntéseket. Mindenkit szeretettel várok a következő ülésre! Megszavaztam.   Maratoni, tíz órás ülést tartottunk január 21-én a magyar kultúra napján. Ez volt az első ülés, amikor a két nagy…..
szami2 2016.02.05 17:37:47
Kedves János!
A parkolóórákkal kapcsolatban néhány észrevétel.
A közbeszerzés elindult, két szakaszos eljárásban. Most az első szakasz lezárása és a második szakasz elindítása került volna megszavazásra, ám a kiegyenlítődött viszonyok ezt nem tették lehetővé. Én inkább a személyeskedés megerősödését látom okként, mint a Tulajdonosi bizottság állítólagos machinációja miatti elutasítást. Szerintem nem volt megfelelő tájékoztatás, és nem volt "kíváncsi" várakozás sem a képviselők részéről a tények meghallgatására. A képviselők jó része szerintem nem a vita alapján döntött a nem vagy a tartózkodás mellett, hanem előre elhatározott nemmel ült neki a gombnyomkodásnak.
A jegyző tudomásom szerint figyelmeztette a testületet, hogy a nem szavazás, az 10-15 millió forintos büntetést vonhat maga után a Közbeszerzési döntőbizottság részéről. Ezt figyelmen kívül hagyva, illetve ezt tudomásul véve szavazott nemmel a testület.
Az 1 milliárd forintról 1, 346 milliárdra való forrásvállalás indoka, hogy az, hogy az 1 milliárd forint egy 3 évvel ezelőtti forrásbecslés volt. Most ugyanarra a nagyságrendre, de magasabb műszaki tartalomra senki nem gondolhatja, hogy ugyanazok az árak érvényesek mint 3 évvel ezelőtt.
Az igazi hiba ott van, hogy a testület elengedte tavaly a közbeszerzést úgy ahogyan akkor elengedte! Igazából a szeptemberi közbeszerzés indítást jóváhagyó döntés volt a hibás, a testületnek akkor kellett volna feltűnnie, hogy magasabb műszaki tartalommal ugyanakkora volumenre nem lehet ugyanazokat az árakat alkalmazni! Ráadásul több olyan képviselő is ott űl, aki akkor is képviselő vagy alpolgármester volt, pontosan emlékezhettek (volna) a múltra.
Gondolom azt senki nem gondolja komolyan, hogy most nem fogadták el az előterjesztést, majd pár hónap múlva olcsóbb kötelezettségvállalást tehet majd ugyan arra a testület! A műszaki tartalom törvényi illetve fővárosi rendeleti kötelezettség. Amivel olcsóbb lehet az az, hogy 350 millió forinttal kevesebb parkolómező kerül kialakításra. Azt azért megnézem,mikor a testület megmondja, rámutat majd Zuglóiakra, hogy "te parkolhatsz a házad előtt, te meg nem"!
Eszter 25 éves, súlyos izomsorvadással élő, mozgásképtelen nő, aki szüleivel él egy főváros környéki kistelepülésen, tisztes szegénységben. Szülei mindeddig ápolták és gondozták, azonban édesanyja, aki eddig egész nap otthon volt vele, munkát kapott egy helyi cégnél, és szeretett volna…..
szami2 2015.09.29 13:56:42
Nem, Valószínűleg akkor sem élne már!
Az izomsorvadás tipikusan az a betegség, amelyben nincs időskori beteg. Az én fiam 18 évesen halt meg ebben, a legtöbben nem érik meg a 20-30 évet.
Ám a gyámhivatal eljárása akkor is jogszerűtlen, erőszakos, minden humanitárius meggondolást nélkülöző.
Egy fogyatékos embernek a legfőbb támogatója a család!
Az sajnos abszurdum még mindig a mai Magyarországon, hogy egy fogyatékos ember családja "törvényszerűen" elszegényedjen.
2006-ban néhány társammal egy népi kezdeményezés (70 ezer aláírással) végkifejleteként eljutottunk a parlamenti szavazásig, ahol az ápolási díj minimálbérként való elismerését kívántuk elérni! Azok az emberek, akik napi 24 órát, évi 365 napot töltenek szeretteikkel (s ezzel leveszik az államról a törvényi terheket) ma még mindig 28 ezer ill. 35 ezer forintos ápolási díjban részesednek. Történik ez úgy, hogy ebből még járulékot vonnak, és a munkáltató (önkormányzat) munkaadói terheket fizet utána. Akkor vajon miért nem munkabér jár nekik?
A gyámhivatalok ügyintézői,s az őket kiszolgáló háziorvosok pedig elmehetnének a bús francba, mikor azt gondolják, hogy családok szétszakításával bármit is meg tudnak oldani.
2006-ban számoltam, volt olyan szociális intézmény, ahol több mint 300 ezer forintnyi költség jutott egy eltartottra. Ezt helyettesíti a 28 ezer forintnyi ápolási díj!
Nos 2006-ban álságos módon mind a baloldal (direkt módon) mind a jobb oldal (indirekt módon, a szavazásról kivonulva) elutasította a minimálbéres követelést!
Igaz, szóban egész mást hangoztatnak mindketten!
szami2 2015.10.01 19:12:26
@bm613: Nem mossa össze senki, hiszen minden betegség más és más, plusz minden ember is más és más!
Ám amaga mentális szó is rengeteg féle különböző problémát takar, így nem lehet csupán a mentális szóval jellemezni egy-egy esetet.
Mentális problémával küzdve lehet valaki elme problémás, lelki problémás, és szolidabb (már amennyire lehet szolid) esetben stresszes zavarokkal küzdő.
A fő probléma az, hogy miért van joga a gyámhivatalnak, a háziorvosnak egy család akaratával szembehelyezkedni, pláne ha az a család vállalja és mind fizikailag, mind anyagilag bírja a megpróbáltatásokat?
A gyámhivatal nemcsak ilyen esetekben, hanem más, (nálunk a családban most éppen örökség ügyben) próbál meg uralkodni mindenkin, ahol csak tud!
szami2 2015.10.01 19:27:10
@MrTiberius: A háziorvosok szerintem nagy többségükben alulképzettek, s mivel magukkal a betegségekkel szemben sokszor tehetetlenek, így nem egészségügyi, hanem szociális területen próbálnak meg eredményességre jutni.
S mivel ők is emberből vannak, nagyon sokan nem nézik tettük mögöttes következményét, úgy ahogyan ezt teszi majd mindenki, akinek csipetnyi hatalma van mások felett.
BKV ellenőr az utason éli ki ingerenciáját a sikerre, az eladó a vásárlóval szemben, hivatali ügyintéző az ügyféllel szemben, szolgáltató a kiszolgáltatott fogyasztóval szemben, stb...
Az külön szomorú ma hazánkban, hogy az úgynevezett magasan kvalifikált emberek sem viselkednek másképp!
Elsőként is örömmel jelentem, hogy megszavazták a zuglói kerékpártárolók megvalósítására írt előterjesztésem.  Még további hatvan előterjesztést tárgyaltunk meg, melyekről alább olvashatnak  - a  teljesség igénye nélkül. A kerékpártárolókat az MSZP-s,…..
Megint régebbi fotók, csak úgy: a Thököly út már a 67-es megszüntetése után, de még akkor, amikor a vágányok használhatóak voltak. A nagytestű villamos-cet utat tör a Thököly úton tömött rajokban úszkáló olajoshalak közt 2003 áprilisában. Mint azt látni lehet, a…..
szami2 2013.02.21 15:20:53
@agresszív kismalac:
Régen, a II VH elött.
Igen, az a leágazás azé volt, de később is használták még. A Keleti Pu-ról volt még hév a 60-as években is Rákosszentmihályra. Nyomai itt ott megtalálhatók, pl A Sashalmi sétány (Korábban Marx sétány, még elötte Tolnay Károly /dédnagyapám/ sétány) állomás épülete, vagy itt e linken többet látsz.
hampage.hu/kozlekedes/69-es/index.html#csomoriut
szami2 2013.02.21 15:33:13
Nyavalygunk itt, hogy milyen sehova sem vezető zebrák vannak Józsefvárosban és Újpalotán, ám Jakartában ennél sokkal cifrább gyalogátkelőhely is előfordulnak. A magyar módszerek úgy próbálják megoldani a gyalogoskérdést, hogy az emberek kedvét elveszik a járkálástól, ám…..
Forrás: index.hu "Egy-két kivételtől eltekintve nincsenek szembetűnően jó épületek a Nagy Lajos királyon. A nagy kivétel számomra negyvenes évek stílusát tükröző Bosnyák téri templom, amelyik még a soha meg nem épült torony nélkül is nagyon nagy hatású. (Sőt lehet hogy…..
Sajnos nem készpénzről van szó, és ha osztják is, -késöbb -  azt is szigorúan zárt ülésen.Arról az elmúlt évtizedben kialakult gyakorlatról van szó, miszerint mint a bizottsági, mint a testületi ülésen ott a helyszínen osztanak ki bizonyos előterjesztéseket.Az igy…..