Regisztráció Blogot indítok
Adatok
revizor

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen nagy érdeklődést váltott ki a blog átadással kapcsolatos felhívásom, mellyel kapcsolatban hamarosan döntésre viszem a dolgot, de most következzen egy újabb bejegyzés, hogy az olvasók se unatkozzanak.Történetem azt hiszem nagyon is általános, és így sok embert érint. Párom…..
Olvasónk sajnos saját bőrén tapasztalta, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem akadályozza meg a hitelesek módszeres kifosztását.2006-ban egy hosszabb betegség után nem volt más lehetőségem, mint jelzáloghitelt vettem fel a Central European Credit Zrt-től, (CEC) hogy a…..
revizor 2010.11.30 21:11:12
@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: Szerintem félreértetted, mert nem a banknál mentek el szabadságra hanem a pénzügyi vállalkozásnál, a CEC-nél. Egyébként ilyen olyan pénzügyi vállalkozástól kölcsönt felvenni nagy bátorság, persze ha nincs más lehetőség...!?
revizor 2010.12.02 08:09:45
@Raiffeisen: Végigolvastam a hosszú jogszabályi felsorolást, de én sehol nem olvastam olyat, hogy miért jogszabálysértő a CHF hitel. Ha valakinek nem tetszenek egy adott banknál a felkínált szerződési feltételek, akkor ne írja alá, és keressen másik bankot. Gondolom nem azt akarod mondani, hogy a hitelfelvevő írja meg a kölcsönszerződést!
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy a magánnyugdíjpénztári vagy az állami rendszert választja", de aki nem az államit választja, azt megfingatjuk. - mondta Matolcsy."Mindenki szabadon eldöntheti, mit akar, de aki nem azt akarja, amit mi, azt lelőjük." - gondoltam…..
Olvasónk szeretne új életet kezdeni és továbblépni, bankja azonban megakadályozza ebben.A sztorit ott kezdeném, hogy 2007 tavaszán albérletezés helyett megvásároltam életem első otthonát Erste bankos CHF alapú hitelre (oké, tudom, hogy már itt elrontottam).  A törlesztő kb.…..
revizor 2010.11.03 14:41:10
@Sorge: szerintem a posztíró szívná meg, mert nem hiszem, hogy az neki nagyon jó lenne, ha a minimálbér után fizetne nyugdíjjárulékot. Azt se hiszem, hogy a munkáltató csak úgy zsebből ki fogja fizetni a régi bére és a minimálbér közötti különbséget. Szerintem az adóhatóság figyelmét is felkeltené, ha egyik hónapról a másikra 250 ezerrel kevesebbet keresne!
revizor 2010.11.03 17:25:44
@Sorge: Semmi közöm a bankokhoz. Egy egyszerű alkalmazott vagyok egy kft-nél.Csupán annyi a problémám, hogy semmi konkrétumot nem említesz soha, csak mondod a szövegedet, pont mint a politikusok.
Olvasónk szerint erős törvényi szabályozásra lenne szükség, ezért nyílt levelével a döntéshozókhoz fordul.Nyílt levél a Magyar Köztársaság Kormányához, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez és a Magyar BankszövetséghezHivatkozás: Népszava interjú Szász Károly…..
revizor 2010.10.29 08:23:24
@Sorge: A megjegyzésed téged minősít. Én olyanról, akit nem ismerek, nem mondok egyértelmű véleményt. Ellenben veled. ha ismernél, nem mondanál ilyen baromságokat, de hát te már csak ilyen vagy. Nálad minden csak fehér vayg fekete, és ha valakinek más a véleménye, az biztos hülye. Ha gondolod az előbbieket leírom németül és angolul is, bizonyítva, hogy tényleg milyen analfabéta vagyok.
Egyébként kíváncsi lennék melyik törvény melyik paragrafusára hivatkozol?
Én nem ismerek egy olyan jogszabályt se, amely alapján a hitelszerződések törvénysértőek lennének. Egyszer mond már meg konkrétan, hogy mi a törvénysértő a hitelszerződésekben! Ja, vagy az már nem megy?
Örömmel látom, hogy milyen hasznos blogot működtetnek.Több ismerősöm, több különböző banknál van eladósodva, miután svájci frank alapú hitelt vett fel.Érdeklődni szeretnék, hogy létezik az, hogy ugyanakkor jelentős különbség van a válság miatti kamatemelés mértékében…..
revizor 2010.10.20 08:09:13
@Raiffeisen: Én is úgy érzem, hogy a kommentből kimaradt a hitelfelvevő felelőssége. Kíváncsi lennék mit szólt volna valaki mondjuk 4-5 évvel ezelőtt, ha a hitelkérelmét a bank elutasítja. Szidta volna még a pénztáros anyját is, hogy a hülye bank miért nem ad hitelt, mikor tele van lóvéval! Most meg azon problémázunk, hogy miért kaptak olyanok is hitelt, akik nem voltak teljesen hitelképesek.
revizor 2010.10.20 13:01:18
@Sorge: Úgy érzem, neked üldözési mániád van. De egyszer végre mondj már valami konkrétumot is. Például melyik jelenleg hatályos törvény tiltja az árfolyam emelkedésének érvényesítését a törlesztő részletben.
Ahhoz képest, hogy azt írod hogy a bankárok megveszik a politikusokat, elég szép összegű különadót kell befizetni. Kissé demagóg vagy.
revizor 2010.10.20 15:57:23
@Sorge: Ez megint olyan megállapítás, ami egyszerűen nem igaz. Volt olyan pénzintézet, ahol a bankadó a tavalyi évi nyereség egyharmada, de a kisebb takarékoknál is a nyereség 15-20 százalékát viszi el a bankadó, sőt 12 pénzintézet veszteséges lett a bankadó befizetése miatt. Ez ellenőrizhető tény. A Postabank pont rossz példa, mert ott nyereségesnek tüntettek fel egy veszteséges bankot. Rt. formában működő banknak nem érdeke, hogy a nyereségességét eltüntesse, mert a részvényesek elsősorban ezt figyelik.
Tisztelt Blog!Előre leszögezem, közzéteheted a levelemet. Ma este a Kossuth rádió híreiben hallottam, hogy a Kormány arra készül, hogy kiutat mutasson azoknak, akik a te táborodba, azaz a "hitelkárosultak" csapatába tartoznak.Az idézőjel használata nem véletlen. Szerintem…..
Olvasónk hiába mutat fizetési hajlandóságot, semmilyen rugalmasságra nem számíthat bankjától.Családunk 2006-ban 2 db jelzáloghitelt vett fel az ERSTE Banktól, mindkét hitel a fiam nevén van (ő volt a "hitelképes" az akkori elvárások szerint). 2 külön ingatlanról van…..
revizor 2010.09.21 22:20:24
@pluto111: Hát ez nem így van. 20 éves kamatos kamatot nem követelhet, csak annyit amennyivel a hitel felmondásakor az adós ténylegesen tartozik neki.
revizor 2010.09.21 22:25:52
@mokas_gizi: 2011 áprilisáig kilakoltatási moratórium van érvényben. Nem tudom honnan szeded ezeket az információkat. Amit a következő kommentedben írsz, az csak téged minősít (leminősít), főleg az, hogy azt írod, a viccet félretéve.
revizor 2010.09.21 22:29:16
@mokas_gizi: Még csak annyit, hogy az elárverezés a végrehajtó feladata, nem a bank végzi, és ha a maffiát keresed, akkor érdemes lenne a mondjuk a végrehajtóknál körülnézni.
Olvasónk férjét nem fizette ki a munkáltatója, ekkor kezdődtek törlesztési nehézségeik.TÖRÖLVEA szakértő válasza:Ahhoz, hogy pontos és korrekt megoldás szülessen, a banki ügyintézővel kell felvenni a kapcsolatot. Ilyenkor érdemes minden szerződést és a számlakivonatokat is…..
revizor 2010.09.07 12:59:02
@Borcsika: Először is a Gordonka egyik banknak se adott pénz az adófizetők pénzéből. Az IMF hitelből kapott az OTP és az MFB, de már visszafizették. Másodszor a bankszektor az egyik legnagyobb munkáltató az országban, és így elég sok TB-járulékot, stb. fizet, nem is beszélve a társasági adóról. Ez mind az államkasszába megy, mert oda nem csak a magánszemélyek fizetnek! Mielőtt leírsz valamit, tájékozódj előtte!
Olvasónk melankolikus hangulatú leveléből kiderül, mit érez a fizetési nehézségekkel küzdő adós.Csak élni szerettünk volna. Nem fényűzésben. Csak élni. Hitelt vettünk fel. A másikat azért, mert az előzőn akartunk enyhíteni. Ment is a dolog egy darabig.A gond az, hogy…..
revizor 2010.08.26 08:36:55
@newtehen: A kommentjeidet olvasva az a benyomásom, hogy olyan dolgokról mondasz véleményt tényszerűen, amihez láthatóan nem értesz. Ajánlom, hogy beszélgess el valaki olyannal, aki már dolgozott egy bank back-office osztályán. Aalapvetően hiányoznak nálad a számviteli ismeretek is. devizahitelt csak devizaforrásból lehet adni. A devizaforrás pedig vagy devizabetét vagy a bank által felvett devizahitel. hitelfelvevő valójába csak virtuális pénz kap a számlájára, és ekkor a banknak követelése keletkezik (mérleg eszköz oldala), de ennek a követelésnek meg van a "párja" a mérleg forrás oldalán devizában. Ha ez nem így lenne akkor a banknak nyitott pozíciója keletkezne.
Az se igaz, hogy egy bank működésébe senki nem lát bele. Elmondom neked, hogy a bankoknál jobban semmelyik másik ágazatot nem figyelik jobban. Havonta kell a felügyeleti szerveknek adatot szolgáltatni különböző jelentések formájában. Persze egy ideig ezeket is meg lehet hamisítani, de csak egy ideig.
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
revizor 2010.08.13 13:44:33
@marciasuroma: Úgy látom nem érted a szitut! A bank 8 milliót követel tőle! Milyen 8 milliót rakjon be az OTP-be! Azt is végrehajtanák, de bank tudta nélkül úgy se tudná eladni! Úgy látom te se vagy egy zseni!
Olvasónk tudni véli, miért nem akadályozták meg a deviza alapú hitelek túlburjánzását kormányzati szinten.Miért fontos a lakásépítés az államnak? A hitelből történő lakásépítés?A hitelből történő lakásépítés valójában egy előrehozott adófizetés, másként nézve…..
Olvasónk épp az ellenkezőjét javasolja annak, mint amit a bankok ajánlanak mostanában ügyfeleiknek.Hi, lenne egy érdekes(?) kérdésem:Azon gondolkozok, hogy a hiteltől szabadulásnak egy jó módja lehet - bár sajnos nem mindenki engedheti meg magának - egy futamidő rövidítés. Ha…..
revizor 2010.07.29 13:56:13
@dzsaszper: Az említett törvény nagyon sok szigorítást tartalmaz a lakossági hitelezést érintően, ezért nem értem, hogy miért és hogyan védi a banki profitokat. Ez csak egy jól hangzó beszólás.
revizor 2010.07.29 15:52:26
@hitelkarosultak: Ez egy kissé erőltetett belemagyarázás. Szerintem a bankok védik saját maguk is a profitot, törvényi segítség nélkül is.
Az adós fizetőképességét egy valami védi, a munkahely és a munkalehetőség, azaz a gazdasági növekedés.
A törvény a hitelezés szigorításával szűkíti a bankok hitelezési lehetőségeit, azaz csökkenti a várható profitot.
revizor 2010.07.30 15:24:07
@dzsaszper: Én a 2009. évi CLXII. törvényre gondoltam és nem a rendeletre!!!
Durva egyszerűsítés, hogy minden banki alkalmazott csak a saját hasznát nézi.
A futamidő csökkentésről csak annyit, hogy ilyen a gyakorlatban nem létezik. Ha valaki azt akarja, hogy korábban lejárjon a hitele, akkor elő kell törlesztenie, és így még jobban is jár, mert ha valami anyagi problémája adódna, akkor a kisebb részletet kellene csak fizetni, és nem a futamidő csökkentés miatt megemelkedett részletet.
"Az üzletben azon apróságon múlik a siker, hogy az ember ura-e önmagának."Nora Roberts Az alábbiakban arra szeretnék kísérletet tenni, hogy kapcsolatot találjak egy hitel futamideje és a törlesztőrészletek kamattartalma között. Továbbá, reményeim szerint sikerül…..
Olvasónk egy hitelkiváltás elképesztő történetét küldte el nekünk.Kiváltásra került volna egy életbiztosítással egybekötött svájci frankos halasztott hitel.Megkértem a fennálló tartozást végtörlesztés céljából, meg is küldte a bank a tőketartozást svájci frankban +…..
revizor 2010.07.10 13:24:38
@firg_firg: Azt írod, hogy a bankok profitot akarnak. Miért mit gondoltál, hogy a két szém szemedért fognak hitelt adni?
Erős és túlzó általánosítás, hogy minden banki dolgozó át akarja verni az ügyfelet.
Azt se kellene elfelejteni, hogy a bankok tulajdonosait, a részvényeseket elsősorban a profit érdekli, ez alapján ítélik meg a menedzsment munkáját.
Olvasónk nem érti, miért vár hónapokat a Bank az árverezéssel, miközben a tartozás egyre csak nő.Már semmi ötletem nem volt mikor rátaláltam erre a honlapra. Nincsen akitől a bajbajutott ember tudna legalább tanácsot vagy kis útmutatást kérni. Viszont a baj csak nő és nő.…..
revizor 2010.06.23 08:09:26
@uzsorakamat: Elég érdekes dolgokat írsz a pénzkibocsátásról. Jelenleg, és minden országban a jegybank joga a pénzkibocsátás. Ha a kormány kizárólagos joga lenne, akkor pár éven belül megugrana az infláció, mert a kormány így fedezné a kiadásait. Nem értem, hogy mit jelent az, hogy az állam hitelezze a fogyasztók vásárlóerejét? Az állam miből hitelezne, mikor az állam is hitelekből tartja fenn magát? Az adófizetők pénzéből? Én nem hiszem, hogy ez olyan jó ötlet.
Olvasónknak az az érzése, hogy ugyanazt az összeget többször is behajtja rajta a bank.Szerencsére a mi történetünk nem olyan tragikus (egyelőre), mint a blogban olvasottak, de minket is be akar csapni az Erste Bank. Párom felvett ettől a banktól személyi kölcsönt, amely idén május…..
Tegnap Az Este műsorának vendége Orbán Viktor volt. Az újdonsült kormány akciótervének 29 pontjából ismerhettünk meg néhányat, köztük a bankok megadóztatásáról szólót.Még az idén 200 milliárd forintot vár a szektortól a miniszterelnök úr, majd további 200-200…..
Olvasónk tanácsért fordult hozzánk problémás hiteleivel kapcsolatban.Mint ahogy sokan mások, mi is beleugrottunk a hitelek örvényébe. Kicsit túl is vállaltuk magunkat, de azért tudtuk fizetni hiteleinket. Aztán kedvesem (csak együtt élünk, de még a lakcímünk sem közös még…..
Olvasónknak az az érzése, hogy bankja teljesen hülyének nézi."Deviza alapú lakáshitelem van a Raiffeisennél, amit – természetesen – a megnövekedett törlesztő ellenére is pontosan fizetek.Még valamikor a nyáron kaptam egy levelet a banktól, hogy módosítani kellene…..
revizor 2010.02.25 11:58:37
A levélben jelzett probléma egy teljes rosszul megalkotott, és azóta már módosított jogszabály miatt alakult ki. A jogszabály előírta a hitelintézeteknek, hogy egy adott adott időponttól kezdve nem lehet már egyoldalúan kamatot módosítani, csak bizonyos szerződésben rögzített feltételek esetén. Ennek teljesítésére minden szerződést módosítani kellett volna, és a módosítás lényege az, hogy ezek a feltételek bekerüljenek a szerződésbe. Eddig ezek a feltételek nem voltak benne a szerződésben, és ezért bármikor emelhetett a bank kamatot. Tehát a levélben szereplő megállapítás, miszerint azért van szükség az ügyfél aláírására, hogy hozzájáruljon az egyoldalú kamatmódosításhoz, nem teljesen pontos, mivel erre már előtte is lehetősége volt a banknak. A magatartási kódexszel kapcsolatban érdemes tudni, hogy ez a kódex nem tiltja az egyoldalú szerződésmódosítást, csak azt mondja ki, hogy CSAK a szerződésben rögzített feltételek esetében jogosult a bank kamatot, díjat emelni. Tehát az egyoldalú kamatemelések továbbra is engedélyezettek. érdemes azt is tudni, hogy a kódex előírásai szerint, ha valamilyen ok miatt a bank kamatot emel, akkor ha ez a kamatemelésre okot adó körülmény kedvezően alakul a későbbiekben, akkor kamatot KELL csökkentenie a banknak. Például, ha arra hivatkozik a bank 2010. január 1. után, hogy a jegybanki alapkamt emelkedése miatt megemelik a hitel kamatát, akkor ha pl. egy év múlva az alapkamat lecsökken, akkor a korábban megemelt hitelkamatot vissza kell csökkentenie.
revizor 2010.02.27 09:05:25
@dezsőke: Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de nem a kommentem óta nem néztem a blogot.
Szóval, a hatályos szabályozás és a magatartási kódex szerint is a hitelszerződésben a banknak le kell írnia azokat a feltételeket, amikor jogosult egyoldalú szerződésmódosításra. Ha ezek a feltételek (pl. jegybanki alapkamt változása) nincsenek a szerződésben vagy az általános szerződési feltételekben, akkor nem módosíthatja a kamatot az ügyfél számára kedvezőtlenül. Következésképpen mivel nem hiszem, hogy bármelyik bank is bevállalná ezt, olyan szerződést, amiben ez nem szerepel nem nem hiszem. hogy tudnál kötni.
Na, mint ahogy azt említettem is két bejegyzéssel ezelőtt, elkezdek bankokról írni. Melyik másikkal is kezdhetném, mint a fogyasztók által a leginkább problémásnak ítélt pénzintézettel: az AXA-val.Magáról a bankról: az AXA egy belga pénzintézet. Magyarországon még viszonylag…..
revizor 2010.02.23 17:10:21
@minato: AZ hogy egy banknál számlád van, azt jelenti, hogy tulajdonképpen megveszel egy szolgáltatást, aminek ára van, jelen esetben a számlavezetési díj. Minden banknál kapsz valamekkora kamatot a folyószámlán tartott pénz után, csak lehet, hogy nem havonta, hanem évente írják jóvá a számládon. Az AXA valószínűleg azért fizet a folyószámlán lévő pénre is viszonylag magas kamatot, mert új piaci szereplőként így akar ügyfeleket, azaz piacot szerezni.
Tegnap délután végre sikerült tájékozódnom az új törvényekről, ugyanis jött az AXA, és előadást tartottak az új szabályozásokról, illetve arról, hogy ez a belga bank hogyan fog idomulni ezekhez.Szóval, tessék figyelni, a magyarországi jelzáloghitelezésnek ezek lesznek az új…..
revizor 2010.02.21 10:42:23
@hitelkarosultak: A hét kommentjéhez azért lenne pár hozzáfűzni valóm. Először is az alapkamatot nem az állam befolyásolja, hanem a jegybank, ami független a kormánytól. Az, hogy az állam csődközelben üzemeltette az országot, kicsit túlzás. Tény, hogy magas az államadósság, de amíg ezt az adósságot a piac finanszírozza, addig nincs gond. Ott kezdődtek a problémák, amikor a befektetők kovkázatvállalási hajlandósága a válság hatására a minimálisra csökkent, és a kockázatosabb magyar állampapírok helyett kevésbé kockázatosabb befektetéseket kerestek.
A komment végén az szerepel, hogy így, azaz a hitelezés szigorításával fog beindulni a gazdaság. Ez, gondolom, csak egy ironikus megjegyzés, mert a gazdaság attól biztos nem fog beindulni, ha a bankok visszafogják a lakosság hitelezését.