Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GyakB

13 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan senki nem kívánja a brit uralkodó halálát, reméljük, még sokáig ül majd a szigetország trónján, természetesen létezik egy titkos terv arra, hogy milyen protokollt követnek majd, ha ez a sajnálatos esemény bekövetkezne. Lássuk, milyen sorrendben követik majd egymást az…..
Csibedugvány, amerikai hársfa, alábukik csőd. Elképesztő fogásokat kínál az a horvát tengerparti étlap, amit a Kárpát-medence legjobb horgászblogján, a Szálkán találtunk. A Homár törzsolvasó jól tudják, az újoncoknak meg most elmondjuk, hogy a "horvát étlap"…..
A Homárnak egyszer régen sikerült UPC-nél tévéelőfizetést lemondani telefonon, elég vicces beszélgetés volt, csak sajnos nem rögzítettük. Lóránt internettől szabadult volna költözés okán, és arra a következtetésre jutott, hogy ezt emailben érdemes megtenni: Indítsunk egy…..
Gyakorló bíró HunGarian Baja 2007.10.23 00:06:00
Hungarian Baja2007. augusztus 23-26Ha olvastátok a blogot, akkor tudjátok, hogy hogyan kerültem kapcsolatba ezzel a rendezvénnyel. Őszintén szólva így visszatekintve egy nagyon jó dolognak kerültem a közepébe. Megtapasztalhattam, hogy egy nemzetközi versenynek mennyivel másabb a…..
Gyakorló bíró Kisvaszar 2007.10.22 19:51:49
Kisvaszar, 2007. augusztus 19 Kisvaszarra még én jelentkeztem nyarlás előtt, Norbi rendben felírt, mondta, hogy csak a pályán tud helyet adni nekem, ami engem cseppet sem zavart. Telt-múlt az idő, és eljött a kisvaszari futam ideje. Előző nap motoroztunk, és mivel nem volt jobb…..
Gyakorló bíró Eltűntem 2007.10.22 19:13:13
Igen, bevallom eltűntem. Már igen sok idő eltelt azóta, amióta utoljára írtam ide.Sajnos az elmúlt két hónapban nagyon-nagyon sok dolgom volt, de most pótolok szépen lassan mindent! Rengeteg dolog történt, és van elég sok képem is :)..
Megrázó infót kaptunk egy olvasónktól, aki a T-Online egyik ügyfélszolgálatosától azt hallotta, hogy a régi előfizetők már nem tudják "átkérni" magukat az aktuális legjobb díjszabásra, hiába járt le hűségszerződésük: Szeretném kijelenteni, hogy netfüggő vagyok…..
comment:com Lesz-e tűzijáték? 2007.08.20 20:26:00
Jól láttuk, hogy csak az m1 volt kíváncsi arra, hogy akkor most lesz-e tűzijáték, vagy sem? Ők kérdezték meg ugyanis egyedül 20 órakor Gál J. Zoltánt arról, hogy na, akkor mi a pálya? Menjünk, vagy ne menjünk tűziizét nézni? Az nem semmi, hogy több hete az összes hír a…..
Gyakorló bíró Nyaralás 2007.08.17 15:59:00
Nyaralás (2007. 07. 23. - 2007. 08. 01.)A nyaralásunk nagyon jól telt, a horvát tengerparton voltunk Senjtől délre, egy Sv. Juraj nevű helyen.Igazából érdekes nyaralás volt, kalandokkal, de inkább csak a rallys vagy autós vonatkozásokról teszek említést. Három ilyen volt. 1.…..
Éljen a MÁV már rendelkezik olyan algoritmussal, ami kódot tud generálni!!! Jupiiii Hello! Ma telefonon rendeltem IC jegyet az új MÁV Direkt kék számon, a 0640494949-en. Tárcsázás után bájos női hang bemondja, vagy fél óra hosszat, s persze az én kontómra, hogy melyik…..
GyakB 2007.08.10 00:36:52
Hahó, hát hiszen már vagy egy éve ez a rendszer! Az átvétel, a 10 jegyű kód stb!
Egy cseppet sem újdonság.

Viszont elmondom pl miért felháborító.
Egy magenta színű információs szolgáltatásnál dolgozom, ahol elég sok menetrendi információt adunk ki persze Elviránk segítségével, és ott sokszor el kell mondani a jegyelővétel részleteit is.

Egyszer hív egy néni, akinek szintén elmeséltem a tényállást, majd mondta, hogy ez az - akkor még - új rendszer nekik nagyon rossz, mert Pécstől egy órányira laknak busszal, ő 80 éves, a férje 85, és mindenképpen olyan vonattal kell hogy menjenek, amire általában nincsen helyjegy indulás előtt, mert az egyetemisták azzal járnak haza Pestre, meg még onnan tovább is.

Tehát ha Mamikánk jegyet szeretne az ICre, akkor megrendeli telefonon (muszáj, mert van, hogy már három nappal előtte sincs jegy), bebuszozik egy órát, aztán sorba áll, megveszi, majd visszabuszozik.

Az meg már megint csak egy jó kérdés, ami engem, mint közgazdászhallgatót igencsak felkavar, hogy mi az, hogy nincsen helyjegy? Mi az, hogy egy amúgy is veszteséges állami cég megengedheti magának, hogy bár volna kereslet, de egy határt szabjon, és azt mondja, hogy bár volna még forgalom, az úgy macerás, nem érdekes... Gazdasági szakember-palántaként tudom, hogy viszonylag rövid időn belül lehetne egy szinte teljesen pontos kalkulációt adó modellt készíteni, ami alapján simán, de simán lehetne racionlizálni a helykihasználást (is).

Persze tudom én, hogy nem ez az egyetlen érthetetlen dolog a Mávval kapcsolatban. Naponta többször hallgatom végig az ügyfelek felháborodását a menetrendet meghallva. Meg tudom őket érteni!
Sajnos a Budapest Rallye idén elmarad, tehát a vele kapcsolatos munka is ugrott :(Szomorú vagyok, mert jó lehetőség lett volna, de ez van.Már régen nem írtam, ennek oka, hogy nyaralni voltam. Ennek két rallys vonatkozású része volt, erről majd egy későbbi bejegyzésben írok röviden…..
Németországban több mint ötvenen haltak meg védőoltás következményben, többnyire gyermekek, a hivatalos magyar álláspont szerint nálunk ilyen emberemlékezet óta nem történt. A Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány az Alkotmánybírósághoz fordult, indítványában…..
Fantasztikus feljeményről számolhatok be!Még egy pár héttel ezelőtt írtam az MNASZ honlapján a fórumba, hogy szívesen segítenék fordítani a honlapot, mert ahogyan láttam, csak két menüpont volt meg angolul.Beírásomra válaszolt emailben a Főtitkár Úr, majd beszéltünk…..
Rally Sprint Árpádtető(2007. június 30 - július 1)Roland szólt a múlt héten, hogy a hétvégén Árpádtetőnél Rally Sprint lesz, és Szabó Béla esetleg keres embereket dolgozni, hívjam fel, és biztos beoszt majd valahova.Nagy örömmel telefonáltam, és igen, Béla azt mondta, hogy…..
Baranya Kupa, 2007. június 16-17Még az első verseny előtt iratkoztam fel, hogy szívesen jönnék dolgozni a Baranya Kupára.A verseny előtti héten felhívott Móni, hogy a mecsekpölöskei STOP-ba osztottak be, kicsit féltem is a dologtól, hiszen sohasem csináltam még ilyet, de persze ez…..
Gyakorló bíró Az első verseny 2007.07.03 19:11:00
Az első versenyemSzép lassan eljött a várva-várt első verseny. A 2007-es Orfűi Hegyiverseny.Előzőleg kérdés volt még, hogy hova leszek beosztva, mindenképpen szerettem volna pályán munkát kapni. Először úgy volt, hogy a 19-es bírói posztot kapom egymagam, ami egy viszonylag…..
Gyakorló bíró 2007 tavasza 2007.06.29 00:21:00
A bírói tanfolyamEmlékszem, már talán február vége lehetett, mikor egyszer csak rákérdeztem a Gabira, hogy te, mikor lesz már bírói képzés? Erre közölte, hogy már aznap elkezdődött, de ne aggódjak, semmi gond, jövő héten ötre menjek hétfőn, és még nyugodtan…..
Gyakorló bíró Tavaly ősszel 2007.06.29 00:09:00
Folytatva a történetet, tavaly ősszel szólt megint a Gabi, hogy lenne meló, egyrészt a Zobáki futamon, másrészt pedig a Mecsek Rallyen.A Zobák nagyon jó élményem volt, hiszen itt volt az, hogy végre olyan ember mellé kerülhettem, aki hajlandó volt "tanítani" engem, azaz…..
Gyakorló bíró A kezdetek... 2007.06.28 23:46:00
Be kell valljam, két évvel ezelőtt még mit sem tudtam az autósportról. Leginkább annyi volt az egész, hogy ha Hegyiverseny, vagy Mecsek Rallye volt a városban (Pécs), akkor felültünk Balázzsal a motorra, és kimotoroztunk, bámészkodtunk az autók között, egyszer pedig találkoztunk…..
Gyakorló bíró Üdvözlet! 2007.06.28 23:07:00
Üdvözlet! Az idei évvel egy merőben új szakasz kezdődött el az életemben. Úgy döntöttem, hogy belevágok, és megszerzem az autósportbírói engedélyt. Eközben annyi minden történt velem, annyi új dologgal kerültem kapcsolatba, hogy arra gondoltam, ezeket az élményeket érdemes…..