Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyifarkas2

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győr vára A petárdát manapság, mint pirotechnikai eszközt ismerjük, amely jellegzetes hang és fényhatása hozzájárul szilveszterkor vagy egy-egy futballmeccs idején a hangulat fokozásához, az ártó szellemek vagy a másik csapat szurkolótáborának riogatásához. A tizenöt éves háború idején azonban…..
Nepál-India 2013 Videók 2011.11.17 11:34:54
Végre sikerült ezt a két videót feltölteni! Séta a szobánktól a kórházban:http://www.youtube.com/watch?v=THq_jmbj2IMVasárnapi Istentisztelet, ahol Palkó is gitározik:http://www.youtube.com/watch?v=DgzbppzgSUw..
Nepál-India 2013 Duncan 2011.10.26 12:16:00
A Duncan név nekem – talán másoknak is, akik többek között a Nagy indiánkönyvön nőttek fel – korábban sosem jelentett mást, mint az ellenszenves angol hadnagyot (vagy kapitányt) az Utolsó mohikánból. Nos, a kórházunk nem erről a Duncanről kapta a nevét, hanem arról…..
Nepál-India 2013 Raxaul 2011.10.23 11:20:00
Mielőtt Emese tavaly először ideutazott, több útikönyvben is megnéztük, hogy mit írnak Raxaulról. Amit találtunk, az nem volt túl bíztató. Nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy Raxaul egy koszos, visszataszító porfészek, lehetőleg próbáld elkerülni, hogy itt kelljen…..
hegyifarkas2 2011.10.24 15:53:59
@Teravagimov: Én meg csak azért nem reagáltam mindenre, mert ennyi mindent csinálni, meg még blogolni is, az nagyon tiszteletreméltó, egymással is foglalkozzatok, nem akartam zavarkodni. Ha már még is, egy k.jó filmet láttam most, siklóernyővel Kagbeni , Jomsom és Pokhara felett, Pokhara felett megdöntötték a 360 fok-os átfordulás világrekordját, 8 perc alatt 261! Közben jó volt újra felűlről látni a lent megismert gyönyörű tájat. A Maláriáról csak annyit, hogy bár a szúnyogok tényleg nem ismerik a határokat, Nepálban a 2000 es forduló környékén egy nagy, nemzetközi támogatású programmal módszeresen kiírtották a szúnyogokat, az hogy ez mit jelent ökológiailag azt nem tudom, de tényleg nincsen malária, Pali meg tud erősíteni, hogy ha van mocsaras dzsumbuj, akkor a Chitwan az, és ott sem volt . A szúnyogirtókat használjátok folyamatosan ( kb 4 óra általában a védettség) mert tavaly amikor Delhiben voltunk, a moszkitók okozta Dengue láz volt, ezt a szúnyogok is terjesztik és még nincsen se védőoltás, se igazán oki gyógyszer, csak a megelőzés. Bocs hogy a csapos közbeszól. üdv

fgy
Nepál-India 2013 India 2011 2011.10.02 16:26:46
Ket het mulva Indiaba repulunk. Nehany nap Delhi utan Raxaulba utazunk, ahol kicsit tobb mint 3 hetet az ottani korhazban fogunk tolteni. A korhazban fogunk lakni, en dolgozni fogok ott, Palko pedig fotozni a kornyeken. Palko szamara a teljes ut 5 hetig tart, egy hettel tovabb mint…..
hegyifarkas2 2011.10.17 20:04:04
Nepál-India 2013 The end 2010.03.27 19:53:00
 Hát igen, hamar eljött. A Taj Mahal fantasztikus volt. Állítólag holdfényben a legszebb, amikor az egész tejszínű és a féldrágakövek világítanak. ..
Nepál-India 2013 Ngorongoro 2010.03.09 20:45:27
Egy megfakult, régi kép, 1987-ből, a Ngorongoro kráterből. Alig várom a visszatérést...
Nepál-India 2013 In the middle 2010.03.12 16:30:00
Kedves Barátaim. Tehát újra jelentkezem. A kórház és az itt dolgozók mind egy kampuson laknak és ez nagyon kedves, családias légkört teremt itt. Csütörtökönként az emberek kis csoportokra oszlanak és így tanulmányozzák a Bibliát. És mivel ma engem meghívtak az egyik csoportba…..
hegyifarkas2 2010.03.16 07:12:14
Hű Emese ! Ez nagyon szép volt, nem is vártam mást-egyszeri találkozásunk alapján szerzett benyomásaim + kb elképzelve a kinti viszonyokat=érzelmi abusus kiváltása. Szerintem a tanulságokat mindig egy kicsit távolságtartással érdemes kezelni, mondjuk, hazajövés után néhány hónappal, most az érzelmi többlet sok mindent felhoz. Sok igazság van abban amit írsz a közös felelősségünkről, és különösen jó, hogy az egyén felelősségéről is írsz, bár nem hangsúlyosan, pedig - szerintem - innen lehet csak kiindulni. A nyugat felelősségéről és hogy mit kéne tennie, kicsit cizelláltabban gondolkodom, egyszer beszélgethetnék hosszabban, csak néhány gondolat gondolatébresztőnek : India atomhatalom , költségvetésének jelentős részét fegyverekre költi. Az Etióp éhínség idején az oda érkező élelmiszersegélyek ( lsd még Live AID koncert stb ) eladásra kerültek harmadik országba, 95 % áért fegyvert vásárolt Etiópia ( most közzétett jelentés ). A Föld meghatározott mennyiségű embert tud eltartani, ha a segítség segélyeket, orvosi ellátást jelent csak, de az adott térség gyermekszaporulatán nem változtat saját maga, akkor alacsonyabb lesz a halandóság, és a jelenlegi népességrobbanás hihetetlenül felgyorsul és háborúk fognak kitörni a vízért, az élelemért. Szóval sok összetevője van a dolognak, ezt persze csak a leveled második feléhez tettem hozzá, az első fele gyönyörű szakmai vallomás.

üdv

hegyifarkas
Kedves Barátaim! Köszönöm a bíztatást. És kérem szépen, gyerekágyi lázat nem nagyon láttam a kórházban. Ez nem jelenti azt, hogy nincs, csak nem jut el hozzánk. A szülőszobán, amennyire lehet, ügyelnek a higiéniára, de a kézfertőtlenítés legjobb módszere a szappan.Az…..
Nepál-India 2013 Delhi 2010.02.21 02:44:00
Emese az előbb telefonált Delhiből, szerencsésen megérkezett.Sziasztok. So far so good. Még internetem is van. Örülök, hogy itt vagyok, Kara lakásában egyelőre. A repülés rendben volt, Kuvaitban vártam 4 órát. A repülőtéren Delhiben várt rám egy sofőr és elhozott ide. Elég…..
Kedves Blogolvasók. A nevem Emese. Nemsokára elérkezik az időpont, amikor elhagyom Európát 5 hétre. Úticélom Raxaul, egy város a nepáli határ közelében. Önkéntes munkára vállalkozom egy kórházban, mint orvos. Most tesztelem a blogot. Írni fogok angolul is, mert…..