Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dai

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. szeptember 24-én japán napot szervez a Kurabu Pécs, amely a Magyar-Japán Baráti Társaság helyi csoportjaként alakult 2011. május 4-én. 9:00-12:00-ig lesznek gyermekprogramok:·        …..
Fordítsuk most meg a témánkat. Mindenkinek (vagy szinte mindenkinek) voltak hűséges korszakai is (hűségen értsük azt, hogy a hivatalos partnerén kívül mással nem létesített szexuális kapcsolatot): kíváncsi lennék rá, hogy ezekben a korszakokban miért nem engedett a…..
Dai 2011.07.09 09:21:37
@skarlát betű: A kutya meg az úr csak hasonlat - bár tudtam, hogy ki lehet forgatni, ezzel a kiejezéssel tudtam legjobban visszaadni, amit mondani akartam.
A büszkeség miért baj? Mert nem divat mostanában? Attól nekem még fontos...
Mellesleg néha úgy érzem, hogy éppen nem a többségi véleményt képviselem. Sokszor néztek már hülyének azért, mert úgy élek ahogy: az első psiammal, nem ismerve és igényelve mást. Anno nem egy baránő és haver próbált erről a kapcsolatról lebeszélni azzal "hogy manapság azért ez nem szokás" és " az lenne a normális, ha inkább élnél, ahelyett, hogy fiatalon lekötöd magad".

@Rogerthat: Azt mondják, lehet kettőhöz hűségesnek lenni - az más dolog, hogy az érintettek mit szólnánk hozzá, de te ezt még simán érezheted így. Attól, hogy én nem így élek, és jelenleg el sem tudom képzelni, megértem, hogy lehet ilyen is.

Az előző posztodban van egy szó, amire reagálni szeretnék: hűségpárti. Ez sztem helytelen kifejezés. Nem azért vagyok hűséges, mert eldöntöttem, hogy hűségpárti leszek, hanem azért mert ez nekem így jó. Mondjuk az tény, hogy a monogám kapcsolatot tekintem jónak a magam számára - nem bírnék sokáig benne lenni egy olyan helyzetben, mint amilyenben te vagy.
Dai 2011.07.09 09:56:29
@skarlát betű: Szerintem óriási hiba a büszkeséget összekeverni a gőggel. A gőg tényleg értelmetlen, a alapja büszkeség viszont a reális önbecsülés, amire egy egészséges embernek szüksége van.
Dai 2011.07.09 20:33:31
@Rogerthat: Nem művltél velem semmit, érdekes volt erről beszélgetni. :)
Felmerült ez a fogalom: klasszikus szerető.Merthogy van nem klasszikus is. Az, aki nem igazán úgy viselkedik, ahogy az a nagykönyvekben, romantikus regényekben meg van írva. Aki nem él-hal a szerelméért, nem párbajozna érte első vérig, sőt, még csak arra sem képes, hogy…..
Dai 2011.07.07 09:52:07
@barbieds: Hát pont ez az, hogy nálam nincs vágy - végül is a kísértés nem s külvilágból jön, hanem bennünk lakozik. Én abban a stádiumban vagyok még mindig, hogy nem nagyon veszek érszre mást magam körül.
Dai 2011.07.07 15:14:22
@M-elicious: Engem azért érdekel ez a téma, mert sajnos passzív módon elszenvedője voltam a hűtlenségnek. A szüleim elváltak, mert az anyám csalta az apámat, először titokban, aztán kiderült, és volt balhé, válóper, veszekedés, meg minden, ami ezzel jár. És én ott álltam nyolcéves kislányként, mellettem a síró kistestvéremmel, és nem értettem, miért kellettünk mi ezeknek az embereknek, ha most magasról leszarják, egymást, és azt, hogy mi van velünk. Gyűlöltem az anyukámat, hogy miért kell neki a rendes apukám helyett az a ronda bajszos bácsi, aki végül kihasználta, elszedte a pénzét, és elhagyta.

Tizennégy évesen megtaláltam a szüleim egymáshoz írott leveleit, és elolvastam őket -csupa szerelem sütött belőlük, és nem értettem, hogy hogy juthattak odáig, ahova jutottak.

Felnőtt fejjel már látom, hogy hogyan és hogy anyunak mi oka volt a hűtlenségre. Apuval nem voltak egymáshoz valók, keresve se lehetne két kevésbé összeillő embert találni. Végül jó vége lett a dolognak, mert mindeketten találtak máa, magukhoz illő párt, és így csak jobb, mintha még mindig együtt élnének, és utálnák egymást. Már nem haragszom egyikükre sem, és megértem, hogy így kellett lennie, de a gyerek és kamaszkorom egy nagy rakás szar volt emiatt.
Dai 2011.07.07 15:29:32
@skarlát betű: Egy sem volt, Skarlát betű. :)Fiatalon - még most se vagyok öreg - rengeteget buliztam, ismerkedtem fiúkkal, de valahogy egyik iránt sem éreztem azt, hogy annyira nagyon kéne. A férjemmel először csak barátok voltunk, aztán egy egyszerű érintés elég volt ahhoz, hogy jöjjön a "falkaprós, őrjítő vágy" ahogy te fogalmaztál. Nekem ez azóta is elég, és nem tudom, miért kéne olyan vágyakat keresgélnem magamban amiket nem is ismerek.

@Koborlovag: Fiatalok voltunk, és tény, hogy az ezt követő években midnent megtaláltunk egymásban, ahogy írtad.